A borotválkozás jóbarát - a hagyományos borotválkozás fóruma

Minden, ami hagyományos borotválkozás => Biztonsági (DE) borotva => Pengék márkák szerint => A témát indította: edrose - 2012. Szeptember 13. - 18:08:20

Cím: Dorco
Írta: edrose - 2012. Szeptember 13. - 18:08:20
;)
Cím: Re:Dorco
Írta: Seventy - 2012. Szeptember 28. - 10:43:00
(http://i1068.photobucket.com/albums/u442/Herkulite/Dorco_zpsf5f32acc.jpg)

Nagyon megörültem érkezésének,mert eddig ennek a csomagolásnak nem volt ragacsa a pengén.
Mivel a teszt előtt Feathert használtam,óvatosan kezdtem neki a borotválkozásnak,de hamar rájöttem,ezzel nehéz lesz magamat megvágni.
Túl lágy,és megbocsájtó.
Nagyon meg kell küzdeni az arcbőr teljes simaságáért.

Számomra kíméletes,és életlennek tűnt,de nem lepődnék meg,ha egy agresszív ,vagy állítható borotvába jól szerepelne.
R89-ben nekem nem vált be.


Cím: Re:Dorco
Írta: Qttyyy - 2012. Szeptember 28. - 13:55:12
Én is próbáltam néhány borotvakészülékben (több fajta Gillette, Feather Popular, Feather Travel, MOFÉM stb.) de nálam minden esetben kuka-pozitív értékelést kapott. Bár lehet, hogy elfogult vagyok, vagy csak rossz szériát kaptam ki, de én feladtam a próbálkozást Dorco-ügyben.
Egyébként is gyanús az a penge, amelyik tornacipőről kapta a nevét.... :crazy:
Cím: Re:Dorco
Írta: kezdőmókus - 2012. November 15. - 12:08:20
Sampler pack-ben volt kétféle is belőle (egyik valami prémiumverzió, 301), nagy különbség nem volt a kettő között, bár a prémium vmivel simább kialakításúnak tűnik, élesebbnek nem sokkal.  Egy élettartama felénél lévő Derbyhez hasonlítanám amikor új, onnan csak rosszabb lesz.
Cím: Re:Dorco
Írta: Rotbart - 2012. November 15. - 13:33:43
Nekem nagyon-nagyon tetszett elsőre, kissé felületes, de hihetetlenül kíméletes volt (ezt érezni életlenségnek), remek BBS lett. Másnap reggel meg olyan volt a nyakam, mint a pulykának  ;D
Kapott még pár esélyt, szerintem megszokható és megfelelő borotvában használható (én asszem egy ötvenesévek-beli Gillette-ben próbáltam), viszont gyakran kell cserélni, mert hamar kopik.

Nem is tudtam még eldönteni, hogy szerezzek-e, megéri-e a kínlódást.
Cím: Re:Dorco
Írta: SicTransit - 2012. November 15. - 14:30:13
Szerintem ha még nem tudtad eldönteni, az önmagában felér egy döntéssel.  :evil:
Cím: Re:Dorco
Írta: Rotbart - 2012. November 15. - 14:41:24
Ámen!   :D
Cím: Re:Dorco
Írta: zenith - 2012. November 15. - 15:40:50
Én is próbáltam néhány borotvakészülékben (több fajta Gillette, Feather Popular, Feather Travel, MOFÉM stb.) de nálam minden esetben kuka-pozitív értékelést kapott. Bár lehet, hogy elfogult vagyok, vagy csak rossz szériát kaptam ki, de én feladtam a próbálkozást Dorco-ügyben.
Egyébként is gyanús az a penge, amelyik tornacipőről kapta a nevét.... :crazy:
Pedig a jó öreg MOFÉM -ben még a bot is használható... (nekem nagyon bejött pl. alap LORD -okhoz a MOFÉM, a nagy ívben hajlított penge és a fésűhöz közeli él miatt).
Cím: Re:Dorco
Írta: Qttyyy - 2012. November 15. - 17:20:28
A MOFÉM-mel nekem sem volt semmi bajom, bármelyik másik pengével tényleg jól muzsikált.
Szerintem a penge SZ@R, de még 1x mondom, hogy lehet, hogy rossz dobozt kaptam ki. Ettől még másnak bejöhet, különösen, ha:
- nem szereti a komfortos borotválkozást;
- szeret 99 WTG, XTG, ATG kört menni, a BBS közeli élmény eléréséhez;
- vagy csak egyszerűen mazochista;
- vagy nem hallott még az igazi pengéről (FEATHER rulez!!!)  :sör:
Cím: Re:Dorco
Írta: hermeticus - 2017. Május 28. - 18:59:49
Rendeltem két csomagot (20 db) Kínából. Hamar itt volt, tán másfél, két hét.
Nekem nem vált be. Olyan, mint egy megúnt szeretőhöz sokadszorra visszatérni. Teszi, a dolgát de már régen tudod, hogy van jobb, és messze nem az igazi.
Mindegyik penge, amit Kínából rendeltem, vagy kaptam a borotvák mellé (mellékesen: kifogástalan minőségű, rendkívül jól funkcionáló borotvák!) nagyon jó volt; a kék papíros Baili kiemelkedik a mezőnyből. Lehet, hogy csak egy jó szériát kaptam el, nem tudom, de elképesztően jó! Jó szívvel tudom ajánlani! Van valaki másnak hasonló tapasztalata? Mármint a Dorco-t és a Bailit illetően...
Cím: Re:Dorco
Írta: astra501 - 2017. Június 27. - 21:11:33
Ma leteszteltem ezt a pengét, a shavettekhez jött egy-egy 10db-os csomag és úton van egy borotva, amihez szintén jár két 10-es pakk, úgyhogy 40db van/lesz készleten. Nem éreztem semmi kiemelkedőt, de tette a dolgát becsülettel. L111-be töltöttem, amit talán egy kicsit merészebben is használtam a megszokottnál. Nekem kellemes, irritációmentes borotválkozás volt, három kör BBS eredménnyel. Nem tudom hány alkalomra lesz jó, de végülis nem is számít, mert ez csak bónusz volt a készülékek mellé és van belőle bőven. El fogom használni még akkor is ha egy alkalom után kuka, mert az az egy alkalom kellemes... Azért külön ilyet nem vennék...
Cím: Re:Dorco
Írta: Detre - 2017. Július 11. - 10:03:11
A Müllerben kapható M. Man névre átbrandelt Dorco 301 ma ment egy kört a tech klónomban. Mészárszék jellegű eredménnyel járt, szerintem számomra erősen felejtős, egy próba pont elég volt ebből.

(Nyilván kell lennie felhasználói hibának is benne, biztos van, aki simára borotválja magát ezzel a pengével. Nekem is szokott sikerülni, csak épp eddig se és valószínűleg ezután sem ezzel.)
Cím: Re:Dorco
Írta: astra501 - 2017. Július 25. - 08:24:45
A kínai 89-be a hozzá kapott új, fényes bevonatos Dorco ST300-at töltöttem ma reggel. Nem volt kellemes, pedig a másik legalább első alkalommal jól teljesített, igaz nem ebben a készülékben. A hangja jó, de nem érzem az erőt benne. Nem volt irritáció, nem nyúzta az arcom és egy pontvérzéssel megúsztam, azt is én bénáztam el, de közel sem lett BBS az eredmény. A Kapitányhoz hasonló érzés volt ebben a fejben. Ki is vettem és ment a használt gyűjtőbe. Teszek a pengével még egy próbát majd az L111-ben, mert a másik is abban működött, ahogyan a Kapitány is. Úgy tűnik ezeknek a vastagabb, kevésbé harapós pengéknek kell az agresszívabb fej...
Cím: Re:Dorco
Írta: szekelya - 2017. November 30. - 12:37:14
Fehervari ut 28 kinai diszkont, 129 Ft a Dorco Titanium. Vettem, kiprobalom, bar nem varok sokat. Milyen borotvaban muzsikalt nektek eddig a legjobban?
Cím: Re:Dorco
Írta: atteeharp - 2018. Február 14. - 23:16:13
Fehervari ut 28 kinai diszkont, 129 Ft a Dorco Titanium. Vettem, kiprobalom, bar nem varok sokat. Milyen borotvaban muzsikalt nektek eddig a legjobban?
En is vettem. Kiprobaltad mar?
Cím: Re:Dorco
Írta: szekelya - 2018. Február 19. - 13:18:12
En is vettem. Kiprobaltad mar?
A hetvegen betettem az R41-be. Egy alkalom alapjan nehez lenne objektiv review-t irni, de mivel utana kidobtam belole a picsaba, ne varj pontosabbat.
Eletlennek tunt, kicsit huzott is, es egy szokasos 3 koros beretvalkozas (hehe) utan eleg sok igazgatnivalo maradt. Konkretan felpofas XTG/ATG huzigalas kellett a megszokott eredmenyhez. Megegyszer, ezt azzal az R41-el produkalta, amivel a legelso, nyilvan zold astras elmenyeim arrol szoltak, hogy egy sima 3 koros borotvalkozas utan nincs szukseg semmilyen igazgatasra, es inkabb 36, mint 24 ora utan valok olyan borostassa, mint a korabbi borotvaimmal.
Szivesen viszek a kovetkezo talira kiprobalasra, esetleg Zenith osszefoglalo tablazatahoz, vagy ha nem kell senkinek, akkor azert elrakom oket, hatha egyszer kifogynek a pengekbol. Oh wait...
Cím: Re:Dorco
Írta: Anwar - 2019. Augusztus 03. - 21:41:34
A Droco titant használom (lásd a képen, bár nekem kicsit sötétkékebb a doboza) lassan egy csomagot elhasználtam belőle. 160 Ft találtam a százas boltban és mivel relatíve nem volt rossz vettem egy másik csomaggal.
Tetszik a penge igaz kicsit tépős, de megfelelő minőségű.
Nálam 5-ből olyan 3-4 között.

https://www.armintrade.hu/termek/dorco-titan-borotva-penge-stl300-5db