A borotválkozás jóbarát - a hagyományos borotválkozás fóruma

Minden, ami hagyományos borotválkozás => Biztonsági (DE) borotva => Pengék márkák szerint => A témát indította: Penge - 2010. Április 26. - 12:44:49

Cím: LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2010. Április 26. - 12:44:49
Ismeri valaki ezt a márkát?
Sajnos nincs most időm utánanézni, a B&B talán ír róla egy-két szót.
Ha valaki találkozik infóval Captain DE-vel kapcsolatban, ossza meg velünk, legyen oly kedves.
Cím: Re:Captain
Írta: edrose - 2010. Április 26. - 13:03:30
B&B-en ne fáradjatok, semmi sincs róla, ismeretlen.   ;)
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2010. Április 26. - 13:07:08
Kösz Ed! Gondoltam, hogy kuriózum lesz... ;D Este kipróbálom...
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2010. Május 01. - 01:52:17
Kicsit kuriózum pengéről, kicsi beszámoló:
Második használaton vagyok túl ezzel a márkával.
Az első próbálkozásom pár nappal ezelött volt egyik este, aznap reggel is DE borotválkoztam L6 és SC-vel, majd még a szinte félnapos borostákon az arcbőrön álltam neki a Captain-el, nem bírtam ki hajtott a kíváncsiság. Hát furi élmény volt, főleg a hangja ATG-ben mély dörmögő sercegés a javából( ilyen mély sercegést még nem is hallottam), szálírányba pedig kb csak kapírgászta a bőrömet, nem volt picit sem meggyőző. Persze a hibát ott követtem el, hogy minden előkészítés nélkül álltam neki, csak szójás habbal... Penge csere SC-re és érdekes módon minden gond nélkül simára borotválkoztam... Ezt a Captain pengét utána számos tesztnek vetettem alá, amin végül is mind megfelelt, majd értetlenül néztem ki a fejemből és kidobtam. Akkor úgy gondoltam ez bizony így gyenge...

Ma este 2-3 napos borostás képpel újra nekiálltam, immár rendes előkészülettel, ahogy kell, alapos pofaáztatós zuhi, babafürdetős, szójaolajos preshavvel, melegtürcsi 5 percig, majd dirigálj Captain! A félelmetes sercegés az első kör WTG után előjött kiborotváláskor, de azt hiszem végül nagyon ráéreztem a pengére és a végére konstatáltam, hogy az előzmények ellenére ez bizony komoly élmény volt. Ja és a feeling, ici-picit másképpen festett az arcbőröm, mint pl az SC után. Talán megkíméltebb, nem tudom jól leírni.

A kuriózum ebben a pengében, hogy nem Stainless, hanem régimódi szénacél, az élek azonban modern teflonnal, a szalag mézszínű lakkal van bevonva. A penge érdekessége még, hogy nagyon rugalmas és egyben talán vastagabb is az átlagpengénél, a méz színű lakkal pedig nagyon jól néz ki. Úgyhogy így megint más a leányzó fekvése, ma este 180 fokban változott a véleményem. Többszöri használat után milyen lesz, arra még kíváncsi vagyok...
Cím: Re:Captain
Írta: Professzore - 2010. Június 10. - 09:54:11
Sziasztok!

Nekem mos ez van bent. Két borotválkozás után...

Alap felállás: zuhanyzás után, pre-shave előkészítés nélkül, Kappus habbal...

1. alkalommal 1 napos borostára plusz a nullázás után a körszakállból megmaradt adagra mentem rá, WTG, XTG, ATG (csak az arc felső részén). Sima irritáció, különösebb sebzés nélkül (egy kis pötty volt).

2. alkalommal 4 napos borostára jött a próba. Az első kor végig a Penge által is írt "mély" hangzásról szólt, rengeteg foltot hagyott, kegyetlenül húzott (szinte már fájt), de kitartottam, és azt mondtam, üsse kavics, ha a második kör után nem lesz jobb, akkor marad az SC. Nos, jobb lett. Sokkal. Még két kört mentem, majd egy tisztázást az állkapocs alatti részen (mivel fent az első után még kétszer XTG végigmentem az arcbőrön, ott nem volt szükség negyedik körre). Az eredmény egy egészen furcsán komfortos érzés, sem aftershave-nek, sem a clinique-nek nem éreztem szükségét, délutánra, estére sem lett érdemi irritáció.

Egyelőre nem verdikt, ugyanakkor határozottan az a benyomásom, hogy bizony van fantázia benne. Leginkább kényesebb, kicsit "hebrencsebb", kényesebb, mint az SC, viszont megfelelő környezetben kétségtelenül kiegyensúlyozottabb eredményt ad.

Folyt. köv.
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2010. Június 10. - 14:15:41
Szasz Prof-

Nekem pont a másik irányból lenne a megközelítés, ez pont nem a 'hebrencs' penge kategória, hanem inkább nagyon is a kiegyensúlyozott fajta. Kicsit dolgozni kell vele ( legalább is nekem kellett), hogy ráérezzek az ízére, de a specialitása végezetül mégis abban rejlett, hogy ha ráéreztél, telejesen irritációmentes felfrissült arcbőrt eredményez, babapopsi végeredménnyel.
Az alkalmazott szöggel játsz egy kicsit a következő próbánál. SC-hez képest a Captain egy szelídebb penge, nagyobb élszöggekkel ( 3 facetes) és vékonyabb élszalaggal. Ha ugyanazt a szöget tartod, mint amit az SC-nél kicsit kapirgálós lesz az élmény, de ahogy ráéreztél, nem fog tépni kicsit sem!     
Cím: Re:Captain
Írta: Professzore - 2010. Június 13. - 21:22:15
Nekem pont a másik irányból lenne a megközelítés, ez pont nem a 'hebrencs' penge kategória, hanem inkább nagyon is a kiegyensúlyozott fajta.

Szia Penge!

Hogy őszinte legyek... Ma délután futottam még egy kört vele (3-4 napos borosta). Az első kör foltos lett (csomót kihagyott), húzott rettenetesen, de a második körtől zseniális volt. Tényleg minimális az irritáció. Edtől kérek majd egy dobozzal, mert ha a javaslatod szerint tényleg ráérzek a megfelelő szögre, alighanem jó választás lesz.
Mondjuk alighanem egy Futur sokat segíthetne... :-)

Üdv,

Prof
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2010. Június 13. - 23:20:34
Szasz Prof-

A készüléken is múlhat az élmény, de kostolgasd még picit a jelen felszereléssel, szerintem hamarosan meglesz! Az, hogy foltos az első kör, lehet kiküszöbölhető sokkal rövidebb és gyorsabb húzásokkal sűrűbb öblögetés mellett sőt próbáld variálni az alkalmazott nyomást is, de ha a második kör leszedi, akkor egyáltalán nincs gond. Mindemellett a lényeg, hogy azt a mozdulatot és szöget találd el, ahol nem húz picit sem, ( még így is nagyobb ellenállása lesz, mint pl. a Feathernek ja és félelmetes hangja!  :borz2:) de akárhogy is a borotválkozás utáni irritációmentes és felfrissült arcbőr tekintetében ez a penge kell, hogy kapja a 10/10-et.           
Cím: Re:Captain
Írta: toxin - 2010. Június 14. - 07:24:10
Sziasztok!

Hát azt kell mondjam, ez az eddigi legjobb penge a szőrömnek+bőrömnek. Az Edtől vásárolt pengék tesztelgetése még erősen folyamatban van, de van egy sanda gyanúm, hogy ez lesz a befutó. Mondjuk ehhez nagyban hozzátesz, hogy a kedvenc készülékem a Gillette Tech lett, ami ugye nagyon kíméletes. Így együtt még a toka alatti "majdnem" ATG-t is bírja a bőröm, szép aránylag sima lesz a bőröm (nagyon pici szőr marad csak), és nem pattog ki. Borotválkozás után abszolút nincs irritáció! Az ára pedig teljesen jó. Az értékelésem: 10/10 ;D :borz1:
Cím: Re:Captain
Írta: flasi - 2010. Június 18. - 15:45:58
B&B = Bergmann&Borsig
 nemetorszag keleti felen volt rovid ideig
Cím: Re:Captain
Írta: mry314 - 2010. Június 18. - 18:23:29
B&B = Bergmann&Borsig
 nemetorszag keleti felen volt rovid ideig

Megkérdezhetem, hogy ez honnan jött?

(Ha az egyik előző hozzászólásban említett B&B-re gondolt Kedves Mester, akkor az egy amerikai fórumot jelöl, nevesen a Badger&Blade-et)
Cím: Re:Captain
Írta: LT - 2010. Június 30. - 20:01:28
Kipróbáltam a kapitányt is.

Finoman dolgozik, egy hang nélkül. Két kör után már éreztem, hogy nem fog sokáig tartani. Még egy menet van benne, de nem több. Így is kiugrik a többi penge közül. A hangja miatt ajánlott a csend kedvelőknek, és nekem a színe is nagyon tetszik - ami ugye használat szempontjából lényeges.   ;D

Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2010. Június 30. - 20:33:49
LT- a hang nélküli munkán nagyon csodálkozom és, hogy csak menetek vannak benne Nálad... A kapitámy a leghangosabb, legmélyebb hangon sercegő penge, amivel valaha találkoztam. Ráadásul nálam elég tartósnak bizonyul. 8-10 borotválkozás simán van egy pengében.  Milyen készülékban próbáltad?
Cím: Re:Captain
Írta: LT - 2010. Június 30. - 21:39:05
Gillette slim adjustable 5-ös fokozatban. Ez az alap.

Eddig kb minden max két menet volt, kivéve a Feather-t, ami 9-et bírt.
A Captain lesz 3.
Nálam a LORD SC volt a leghangosabb, de annak csak a hangja volt nagy. A Gillette-ben valahogy nem működik.
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2010. Június 30. - 23:36:14
Pont ezért kérdeztem. Nekem is van egy Gillette adjustable készülékem, de valahogy beállításoktól függetlenül én nem szeretem használni, mert ami pengét eddig próbáltam benne nekem semmi nem működött túl jól...Borotvál, de irritál, vagy nem borotvál rendesen, középútat nem találtam. Mondjuk a Captain-t még nem próbáltam benne, holnap előszedem.
Az SC-nek az L6-ban viszont semmi extra hangja nálam, az elég jó párosítás.
Cím: Re:Captain
Írta: LT - 2010. Július 02. - 19:35:28
Én mindet az 5-ös fokozaton próbálom. Nekem amúgy is az 5-ös fokozat vált be eddig. Ami érdekes, hogy a Captain a 3. menetben sem húzott, csak egyszerűen 3-szor annyi erő kell a borotválkozáshoz, mint a Feather pengével. Lehet próbálok egy negyediket is, mert elég furcsa a kapitány.
Cím: Re:Captain
Írta: VSZF - 2010. Július 06. - 21:02:39
Üdv!

Az utóbbi három borotválkozást a Captain-nal követtem el. A csomagolás egy kicsit retrós, viszont a penge már ránézésre is szép. A pengével nem volt semmi gondom, szépen borotvál. Ami nagyon bejött, az a hangja, és a rezgés. Egyáltalán nem titkolja, hogy éppen dolgozik. Komfortos érzést hagy, de sajnos a nyakam egy kicsit kipattogzott. Most a Feathert próbálgatom, de még visszatérek a Captain-hoz is egy újabb próbára.

Ferenc
Cím: Re:Captain
Írta: LT - 2010. Július 07. - 19:36:14
Nálam 3 menetet bírt a Captain.  :borosta:
Az eddig próbált pengék közül ez volt a leg... "kiegyensúlyozottab!?" vagyis az eslő körben is ugyan olyan éles volt, mint a harmadikban. Plusz a negyediknél sem húzott, csak nem vágott rendesen, így cseréltem az első húzás után. Összességében egy jó penge.
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2010. Július 12. - 13:49:17
Jó volna tudni, hogy mi az oka, hogy egyeseknél pl. nem vág rendesen. Az elmúlt idők sok késes borotválkozása után, illetve egy amcsi M3 fej tesztelése után tegnap este betöltöttem egy Captaint és hibátlanul, egy karcolás nélkül megborotválkoztam. A szokásos irritációmentes végeredménnyel. Úgy feküdtem, mintha nem is borotválkoztam volna, csak az arcom volt sima és puha. A késes borotválkozáshoz képest a Captain hangosabb, nagyobb ellenállással dolgozik, de kíméletes, számomra hibátlan. Ettől függetlenül a jelenséget ismerem, amit leírtok. Szőrön és technikán is múlhat, no meg persze ez nem egy Feather, aminél élesebb pengével nem is nagyon találkozhatunk, de a Captain nem is erre van kihegyezve. Ettől függetlenül a STR8 késes gyakorlatok, tapasztalatok meglepően sokat lendítettek borotválkozással kapcsolatos műveltségemen, most már én mondom azt, hogy a késes borotválkozás csínja-bínja az általános műveltség egy kicsiny, de meghatározó része, aki késsel hibátlanul tud szőrteleníteni, annak akár egy Captain, (de legyen Feather) DE borotválkozás hihetetlenül könnyedén fog menni...   
Cím: Re:Captain
Írta: Nyisz - 2010. Augusztus 01. - 20:20:42
Nálam 4 alkalmat bír a kapitány.
Tény, hogy nem egy Feather de még Derby sem, viszont sajátos filingje van. :D
Érzésre olyan Willkinson, ami az élét illeti, viszont nem tép és kíméletes a börhöz.
Egész megszerettem!
Cím: Re:Captain
Írta: SicTransit - 2010. Október 16. - 23:30:39
Csatlakozva Ed bemutatkozó oldalán (http://borotvaforum.hu/index.php?topic=26.msg11368#msg11368) lévő szálhoz: Captain for president

Mai szertartás résztvevői:


WTG irányban minden további nélkül tette a dolgát, még a kényes helyeken (orr alatt, ill nyaki részen) sem irritált kicsit sem, XTG irányban is olyan jól muzsikált, hogy beneveztem egy ATG körre, és megvolt a teljes 3 körös irritációmentes borotválkozás. Semmi pontvérzés, vagy égő bőr (nálam ezek legtöbbször még ATG kör nélkül is előjönnek). Szuper! Nálam nem volt mély a hangja, viszont minden eddig pengénél sercegősebbnek találtam, gyakorlatilag nem tudtam "némán" húzni. A harmadik kör után direkt próbáltam: ahol még ATG irányban is babapopsi simaságú volt a bőröm, a kapitány még ott is sercegett... Mókás fazon, meg kell hagyni!

Annyira meggyőzött, hogy adok még egy esélyt az L5-ös Gillette Tech klón fejnek, pedig már lemondtam róla, az eddigi pengékkel nekem nem vált be.

Egy szó mint száz: Aki most kezd DE borotvával, szerintem mindenképp próbálja ki, nekem az eddigi legirritációmentesebb, legtermészetesebb eredményt adta!
Cím: Re:Captain
Írta: KunEmber - 2010. Október 17. - 20:55:04
Ma én is Kapitánnyal az oldalamon harcoltam, egy új L6os segítségével. Királyság!
Cím: Re:Captain
Írta: Nyisz - 2010. Október 18. - 11:11:14
L5-ben még kapitányabb! ;) :borz2:
Cím: Re:Captain
Írta: gas - 2010. Október 26. - 14:40:40
Kipróbáltam a Captaint.Eddig 2x használtam.Nos,vegyesek a tapasztalataim.Először is kezdeném az erényeivel,így fair.Nem okoz irritációt,nincs pontvérzés,nem vágtam meg magam,nincs égő érzés borotválkozás után...De annyira húz,h szinte már fáj...A progressben használtam 1-es fokozaton.Nem tudom,h én csinálok rosszul vmit,v csak ilyen a bőröm.Na majd meglátom,milyen lesz a továbbiakban.
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2010. Október 26. - 19:08:03
gas- Nekem a legelső használat a Captainnel volt ilyen élmény, akkor egy 3/4 napos borostát kellett leszednie, az nem nagyon ment neki, azt hittem ott helyből kidobom készülékestől. Az 1+ napos szőrrel viszont már remekül megbírkózott.
A legelső tapasztalat mivoltját kutatva sikerült félig kiderítenem az igazságot és azt vettem még észre, hogy az sem mindegy neki, hogy az előző borotválkozás milyen pengével és hogy zajlott. Nálam a Superchrome és a kék Astra után az 1+ napos szőrön kifogástalanul, azonban reggel ill. esti borotválkozásokkor (kb 3/4 nap) ezek után a pengék után a Kapitány kicsit bajban volt és valóban nagyobb ellenállással dolgozott. Érdekes módon Feather, KAI ill az SS LORDok után akár a félnapos szőrrel sem volt gondja. Azt vettem még észre, hogy a használt borotvakrém sem mindegy a Kapitánynak. Érdekes módon pl. a TH-vel, Wars-al, Barbonnal, Gibellinivel( az eddigi befutó flakonos gél) elég gyengén teljesít, míg pl. most megint egy high-tech gélt tesztelek, aminek az összetételében PTFE ( vagyis teflon! ) található ( ugyanezzel az anyaggal van a Captain éle is bevonva) és ez a párosítás nagyon ütősre sikeredett, évezredekkel jobb teljesítményt nyújt ezzel a géllel. Ez a gél azonban azért furi, mert pl. a SC-vel, Featherrel és a LORD különböző eldobhatóival viszont már nincs ennyire köszönő viszonyban. Mindenesetre érdekes dolgok ezek, gondolnám, hogy itt jön elő a bevonat ill szintúgy az ellenállásért felelős hab anyagainak a fontossága.
Cím: Re:Captain
Írta: KunEmber - 2010. Október 26. - 19:50:09
Penge, melyik Lord pengén nincsen teflon? Illetve mit tudsz, mit mondasz a teflon károsító hatásairól?
Cím: Re:Captain
Írta: Salmo - 2010. Október 26. - 20:11:57
Dear to all !

Ma sikerült rá lelelnem, a Captain penge eddig számomra legtökéletesebb felhasználási lehetőségére.  ;D  ;D

A cserépkályhánk üvegajtajának takarítása az én feladatom, és miután jócskán elhanyagoltam, igencsak kormos volt az üveg. Már a szokásos hideg zsíroldó sem segített. Gondoltam megpróbálom egy pengével lekaparni. Egy ideig szemeztem egy új featherrel, de aztán - és ez utólag jó ötletnek bizonyult - a használt captain mellet döntöttem.

Nem részletezném, de volt ott minden... WTG, ATG, XTG, és az eredmény egy BBS üveg ajtó, semmi irritáció, és a captainra olyan  jellemző belebegés sem jelentkezett.  :o

Ajánlom próbáljátok ki....  :crazy:  :crazy:  :crazy:

reofil
Cím: Re:Captain
Írta: edrose - 2010. Október 26. - 20:30:31
Ma sikerült rá lelelnem, a Captain penge eddig számomra legtökéletesebb felhasználási lehetőségére.  ;D  ;D


Bárbár!      :crazy:
Cím: Re:Captain
Írta: SicTransit - 2010. Október 26. - 20:38:32
Ez vétek volt! Erre jó lett volna a wilkinson is!

Mi anno a járólapról kapartuk le festés után pengével a festékpöttyöket.
Cím: Re:Captain
Írta: Qka - 2010. Október 26. - 20:43:55
Nem is olyan rossz az a Wilkinson! Mostanában újra felfedeztem, és nagyon szépen teljesít a Gillette Tech-ben és a HD-ban is!  :borotva:
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2010. Október 26. - 23:01:38
Salmo- A szőrös cserépkályhás manőver nekem is kicsit barbárul hangzik, de látod a Captain erre is kiváló!  Kis irritáció azért volt!!! csak nem a cserépkályha üvegjén...  ;D  :borz2:

KunEmber- úgy tudom, hogy az eredeti LORDokon króm és vidax van ( egy két típuson meg valami hangzatos nevű anyag) , a Captain ugyebár szénacél és ebből a szemszögből eléggé fekete bárány. Azonban a folyamatos fejlesztések miatt, ami látható és érezhető típustól típusig, ez a bevonatokat is érinti. Most pl. egy olyan 2 pengés készülék minta van birtokomban, ami érzetre és élesség szempontjából Feather első 2 használatra ( ellenállás és hangnélkül kopaszt), viszont éltartósság szempontjából nem tűnik olyan jónak, a 3-ik használatnál vált érezhetővé, hogy gyengült. Ezen nem tudom milyen bevonat van, nem hiszem, hogy teflon lenne (mikroszkóp alatt egyik megszokott mintázatra sem hasonlít), de ki tudja, mivel számtalan bevonat létezik és valószínűleg mindnek van létjogosultsága. Viszont a borotvahabban a teflon, na az számomra az újdonság, azt hittem, hogy keményen rákkeltő.
Cím: Re:Captain
Írta: KunEmber - 2010. Október 27. - 08:33:52
na ez az! nem túl egészséges, én is így tudom. az más kérdés, mit jelenthet ez egy borotván?
Cím: Re:Captain
Írta: fác - 2010. Október 27. - 08:45:28
a teflon teljesen ártalmatlan dolog. egy szép nagy polimer, aki nagyon ellenálló. ami rákkeltő az a ragasztóanyag, amivel felviszik a serpenyőre. ezért ha karcos a teflonos lábas otthon, jobb lecserélni. (persze a legjobb, ha nem használsz ilyet :)

Salmo- A szőrös cserépkályhás manőver nekem is kicsit barbárul hangzik, de látod a Captain erre is kiváló!  Kis irritáció azért volt!!! csak nem a cserépkályha üvegjén...  ;D  :borz2:

KunEmber- úgy tudom, hogy az eredeti LORDokon króm és vidax van ( egy két típuson meg valami hangzatos nevű anyag) , a Captain ugyebár szénacél és ebből a szemszögből eléggé fekete bárány. Azonban a folyamatos fejlesztések miatt, ami látható és érezhető típustól típusig, ez a bevonatokat is érinti. Most pl. egy olyan 2 pengés készülék minta van birtokomban, ami érzetre és élesség szempontjából Feather első 2 használatra ( ellenállás és hangnélkül kopaszt), viszont éltartósság szempontjából nem tűnik olyan jónak, a 3-ik használatnál vált érezhetővé, hogy gyengült. Ezen nem tudom milyen bevonat van, nem hiszem, hogy teflon lenne (mikroszkóp alatt egyik megszokott mintázatra sem hasonlít), de ki tudja, mivel számtalan bevonat létezik és valószínűleg mindnek van létjogosultsága. Viszont a borotvahabban a teflon, na az számomra az újdonság, azt hittem, hogy keményen rákkeltő.
Cím: Re:Captain
Írta: edrose - 2010. Október 27. - 08:49:56
Kérdés, egy pengére mivel viszik fel. De különösebben nem aggódom. Szerintem egy belvárosi séta alatt több karcinogén szennyeződés rakódik ránk, mint egy havi, napi rendszerességű teflonos borotválkozás.
Cím: Re:Captain
Írta: gas - 2010. Október 27. - 11:51:46
A cseh Barbus borotvakrémmel használtam a Kapitányt,ami egyébként nem rossz.Lehet azzal nem vág össze.(érdekes a Barbusban egyébként nincs metylparaben)Majd kipróbálom más krémekkel is,és kiderül.
Cím: Re:Captain
Írta: KunEmber - 2010. Október 27. - 17:42:22
Kérdés, egy pengére mivel viszik fel. De különösebben nem aggódom. Szerintem egy belvárosi séta alatt több karcinogén szennyeződés rakódik ránk, mint egy havi, napi rendszerességű teflonos borotválkozás.
:borotva:
Cím: Re:Captain
Írta: zsolabácsi - 2010. November 01. - 10:19:37
Gyerekek, a kapitány nagyon jól szerepel! Köszi Ed!  :borz2:
Cím: Re:Captain
Írta: Professzore - 2010. November 05. - 13:35:46
Urak!

Nem tűntem el, csak igen... :-)

Ed hozott nekem még vagy három hete két doboz Captaint. Az első tapasztalások jók voltak vele (azért rendeltem a Feather helyett, ami nem volt), ellenben feltűnt a tartós használat során pár dolog.

1. Rozsdásodik. 3-4 nap használat után kicsap rajta a vakrozsda, összekeni az egyébként gyönyörű Merkur Futur-omat.
2. Rettentő gyorsan veszít az élességéből. Én két körben borotválkozom. Az első alkalommal kifogástalan, a második alkalommal teljesen korrekt, a harmadik-negyedik alkalom után viszont katasztrófa, úgy húz, hogy sokszor cserélem két menet között is. Ez utóbbi esetben kegyetlenül sebez.

Üdv,

Prof
Cím: Re:Captain
Írta: edrose - 2010. November 05. - 13:42:48
Érdekes, ugyanaz a kerület (mondjuk a legnagyobb BP-en), és ezek szerint más víz, mert nálam úgy nem rozsdásodik, hogy ki se szedem a borotvából. Lehet, hogy te már a budafoki vizet kapod, én meg a Gellért-hegyit?
Cím: Re:Captain
Írta: zsolabácsi - 2010. November 05. - 14:07:28
Ahoj, a kapitány nálam is rozsdul! (piliscsabai víz?)
Cím: Re:Captain
Írta: Szám Bácsi - 2010. November 05. - 14:13:49
Éppen tegnap tettem be új kapitányt, majd jelentkezem Pesterzsébetről.
(bár az itteni vizet a kutyámnak sem adnám, lehet, hogy a beretvának éppenséggel jót tesz ;P )
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2010. November 05. - 15:42:43

Ha megsérül a lakkréteg, teljesen jogos ha rozsdásodik. Viszont ha nem sérül meg, nálam az Astra, Feather, LORD elöbb kezd ám el rozsdásodni, mint a kapitány, és csak extrém körülmények között. ( Zuhanyban tartva, folyamatos mindennapos nedvességnek kitéve.)

Hol kezd rozsdásodni a pengétek? Ugye nem az élszalagon?, mert ugyebár ott teflonbevonat védi az acélt, csúnya lenne, ha az lesérülne(magyarázná mondjuk a sebzést). Mindenesetre gyanús nekem, hogy sebez, nálam és Ednél is igencsak hosszan ( nálam kb 8 borotválkozás) ugyanazt a nem kifejezetten túl éles de még szuperül használható élt tartja, utána sem sebez, viszont kényelmetlen vele borotválkozni az egyre nagyobb ellenálássa miatt. (nem hirtelen esik a teljesítménye, szépen lassan hal el..) 
Cím: Re:Captain
Írta: edrose - 2010. November 05. - 16:00:45
Ja, és ha menet közben elsikkadt volna, illetve hogy az újak is tudják: El Capitán esetében ugyebár eleve nem inox, hanem szénacélról beszélünk.  ;)
Cím: Re:Captain
Írta: zsolabácsi - 2010. November 05. - 16:53:16
 ??? akkor ez most nem is rozsda??? Lehet, hogy a színe jön le?
Cím: Re:Captain
Írta: rty42 - 2010. November 05. - 16:58:32
nálam a zuglói víz nem bántja a kapitányt.
Pont tegnapelőtt este vettem elő a tech-et amiben ilyen penge lakik (volt már használva, de igen ritkán kerül sorra), a pengét nem szoktam kiszedni, csak ha már kidobásra ítéltetett. Rozsda nyomát nem fedeztem fel.  :borz1:
Cím: Re:Captain
Írta: Professzore - 2010. November 05. - 18:18:36
Csinálok fotókat, az lesz ám csak az ezerszavast is überelő megoldás.
A berakást követően 2-3 borotválkozás után (ez "jó" esetben 4-5 nap, "rossz" esetben 3 nap) kezd el rozsdásodni.
Nem az élszalag, az tiszta mindig.

Ugyanitt a Lord SC 3 hét után (naponta kap valamennyi vizet) patyolattiszta.


Prof
Cím: Re:Captain
Írta: Csubakka - 2010. November 07. - 21:52:19
Sajna nálam sem működik 3 használat után a Kapitány :(
Kis fekete pontokban jelentkező rozsda már az első használat után jelentkezett,de azért a pengeél tiszta maradt,úgyhogy nem ez a fő gond...
A negyedik használat előtt átraktam az Astra készülékembe,amitől a 7-8 napja használt pengéim is megtáltosodnak,de most sajna kegyetlenül húzott itt is,úgyhogy ment a "tárolóba".
Végülis úgy fogom fel,hogy ez egy retro penge a retro hangulatért ;D...Amikor az apám 69-ben vérző csíkokkal az állán cserélte a Figaró pengét a kis Soluna borotvájában ;D ;D
Cím: Re:Captain
Írta: gas - 2010. November 10. - 09:42:05
Ma ismét a Captainnal nyűttem a szőröm.Most egész kellemesen üzemelt,nem úgy mint a múltkor.Igaz most jobban rákészültem.Lehet,h itt volt a kutya elásva,meg a Johnson babaolaj is jót tett talán mint preshave...
Cím: Re:Captain
Írta: Szám Bácsi - 2010. November 10. - 10:02:18
No, jelentem, a pesterzsébei víztől nem rozsdásodik :)
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2010. November 10. - 19:57:32
Ezt a rozsdásodás kérdést már kiveséztük ugyan, de nekem mindig az lebeg a szemem elött, hogyha a lakkréteg nincs megsérülve, és maga a penge egy száraz helyen van tárolva, tehát nem a mosdó szélén (akár a készülékben, akár kivéve), akkor nem is nagyon kéne, hogy rozsdásodjon. Még az lehet, hogy a 3 részes DE-kbe bele lehet úgy dobni a pengét, hogy végleges helyére kerüljön, míg egy TTO-ban megfeszül és lejön a lakkréteg. És egy jó hír, a Feather pengém most kezdett el rozsdásodni a zuhanyzóban úgy 2 hónap után, míg a Captain-en továbbra sincs semmi...( de kivárom és igérem jelentek ;D)
Cím: Re:Captain
Írta: Professzore - 2010. November 13. - 08:18:33
Íme a fotó.
Valószínű, hogy a Futur kapja le a felszínéről a lakkréteget és amiatt kezd rozsdálni.
Ugyanakkor a 3-4 alkalom utáni csere szükségessége nem változott...

(http://lh6.ggpht.com/_iCqk5qYhP9o/TN47Mvf1V0I/AAAAAAAAA10/foHG3UEFA-g/s800/captain.jpg)

Prof
Cím: Re:Captain
Írta: zsolabácsi - 2010. November 13. - 20:11:46
Na, nálam ugyan így néz ki  ???
Cím: Re:Captain
Írta: Brien - 2011. Február 03. - 19:13:08
Ma ismét a Captainnal nyűttem a szőröm.Most egész kellemesen üzemelt,nem úgy mint a múltkor.Igaz most jobban rákészültem.Lehet,h itt volt a kutya elásva,meg a Johnson babaolaj is jót tett talán mint preshave...

gas!

Akkor a NOVA pengét ki ne próbáld csak tedd be a gyüjtös tasakba (ha van ilyened)
Egy csíkot nem tudtam lehúzni vele szörnyü volt.

Viszont amit küldtél Capitant nagyon jól vizsgázott elsőre.
Rozsda ügyileg jelentkezem még. (pécsi víz)
Cím: Re:Captain
Írta: gas - 2011. Február 04. - 12:18:59
OK,nem is akartam csak jól mutat a többi közt  :)
Cím: Re:Captain
Írta: Rotbart - 2011. Március 29. - 10:49:52
Végre hozzájutottam egy Captainhez (bgakos küldte a Vulfix pamacshoz, bónuszként)  - így első használat után nagyon tetszik.
Olyan, mintha nem lenne alapos, pedig az eredmény nem csak érzetre kellemes, de tényleg BBS. Na jó, majdnem : )

Ha 3 alkalmat kibír, akkor kb. annyit tud, mint a Derby - persze nem tudom, mibe kerül a Kapitány.
Cím: Re:Captain
Írta: SicTransit - 2011. Március 29. - 11:01:24
Nekem is ez volt a tapasztalatom, viszont második alkalommal már kuka, mert húzott. Árak Ed elő-webshopjában.
Cím: Re:Captain
Írta: OBJoe - 2011. Március 29. - 11:11:15
A Captain nálam is egyszer használatosnak bizonyult. Még Te adtad Tranzit.  :sör:
Cím: Re:Captain
Írta: Rotbart - 2011. Március 29. - 11:29:23
Ed boltyában már csak Lord cuccokat látok, mióta átszervezte :(
Cím: Re:Captain
Írta: SicTransit - 2011. Március 29. - 11:32:15
Dehát a Captain is Lord!  :crazy:
Cím: Re:Captain
Írta: Rotbart - 2011. Március 29. - 11:45:33
Jahh, télleg! :D

Szóval majd nyáron : (
Cím: Re:Captain
Írta: bgakos - 2011. Március 29. - 13:21:07
Nálam 2 alkalmat bír, utána húz.
Nekem is ez volt a tapasztalatom, viszont második alkalommal már kuka, mert húzott. Árak Ed elő-webshopjában.
Cím: Re:Captain
Írta: runner - 2011. Március 29. - 14:00:04
És nálam is!
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2011. Március 29. - 14:02:40
a drótszőrűek!  ;D ;D
nálam 4 borotválkozásig konzisztens, de nem vagyok "drótszőrű"  ;D
Cím: Re:Captain
Írta: edrose - 2011. Március 29. - 14:19:46
Meg pergamenbőrűek!   ;D   ;D   ;D

Nálam is hozza a négyeket - mint az isteni Rudi (http://www.youtube.com/watch?v=p7yhgOSIdOA&feature=related). Tudjátok, akiben ha felbuzog a szorgalom, akkor jobb kezében szambát jár a habverő,
ballal meg a fagylaltot méri ő.   :crazy:
Cím: Re:Captain
Írta: Rotbart - 2011. Március 29. - 14:42:15
Aztaaaaa, hogy klipje is van! Ááááááááálat!
Cím: Re:Captain
Írta: szürkesün - 2011. Április 01. - 20:14:24
Hála Ed nagylelkűségének sikerült beszereznem néhány dobozzal,úgyhogy kb egy évig el vagyok látva vele. :borz1:
 Eddig három alkalmat simán kibirt még egy biztos van benne(lehet hogy kettő is)
Nem a legélesebb,ennek ellenére megkedveltem,mert teljesen irritációmentesen dolgozik nálam. :)
Meg az egész utca hallja,hogy borotválkozom ;D
Cím: Re:Captain
Írta: Rotbart - 2011. Április 08. - 12:02:06
Én is kipróbáltam végre - pontosan másfél alkalmat bírt. A második borotválkozás felénél gyakorlatilag megszűnt az éle.
A jobb arcfelemet még némi húzással lecsupaszította, a bal oldalon már csak annyit ért kábé, mint az a kartonlapocska, amit régen az ábécében gyűjtöttem össze, a kávédarálók mellett.

Talán jobboldali penge  :crazy:
Cím: Re:Captain
Írta: OBJoe - 2011. Április 08. - 13:11:06
Én is kipróbáltam végre - pontosan másfél alkalmat bírt. A második borotválkozás felénél gyakorlatilag megszűnt az éle.
A jobb arcfelemet még némi húzással lecsupaszította, a bal oldalon már csak annyit ért kábé, mint az a kartonlapocska, amit régen az ábécében gyűjtöttem össze, a kávédarálók mellett.

Talán jobboldali penge  :crazy:

Mondom, hogy egyszer használatos.  :fetreng:
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2011. Április 08. - 13:57:54
Srácok! Intim kérdés a drótszőrűekhez: ;D Mit is borotváltok vele, hogy ilyen gyorsan megadja magát?  :borotva:
Elméletileg( és gyakorlatilag is) tovább kéne bírnia...
Cím: Re:Captain
Írta: Rotbart - 2011. Április 08. - 15:03:29
Nemtom, drótszőrű vagyok-e (világos bőr, világos haj, már amíg volt), de nem csináltam semmi különöset vele, esküszöm  ::)
Derby 3-4 menetet bír nálam, Feather 7-8-at.
Cím: Re:Captain
Írta: Szőrmók - 2011. Június 20. - 20:13:35
Srácok! Intim kérdés a drótszőrűekhez: ;D Mit is borotváltok vele, hogy ilyen gyorsan megadja magát?  :borotva:
Elméletileg( és gyakorlatilag is) tovább kéne bírnia...

Ez a drótszőrűség több szót is érdemelne. Próba alatt van nálam a Derby Extra jelenleg és a második alkalommal már húz kényes helyeken(#), mindkét esetben egy-másfél napos borostánál.

# értsd az arcon, nem kényes intim helyeken ;D

Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2011. Június 20. - 21:03:37
Biztos, hogy számít a szőr mennyisége, minősége, a bőrünk minősége, egyéb ellenálló tényezők, a borotválkozás menete, tempója stb. stb. és maga a penge is

Hogy viszonyítsak otthon a konyhában van egy kés ( ócska vacak ezer éves bóvli ) 100% éles, én élezem a CATRA-n. Nálam egy hetet bír kb, míg újra élfrissítek. Használom mindenre zöldség, hús stb. vágásra, nagyon szeretem, mert minden jól el van találva rajta, kivéve az acél minősége.

DE. Jön asszony és csinál egy iszonyú finom ebédet, ugyanennek a késnek viszont ugyanakkor annyi... Pedig ő is csak vág vele... ( Aztán nagy sokára sikerült rájönnöm (kilesnem), hogy milyen mozdulatoktól száll el az éle...)

Szóval a "drótszőrűség" így is érthető... 

 
Cím: Re:Captain
Írta: Szőrmók - 2011. Június 20. - 21:18:28
Értelek Penge,

igazad van, sok minden befolyásolja az él tartósságát, viszont a "drótszőrűséget" én inkább szőr-bőr típusként szerettem volna érteni, a kezelhetőség szempontjából, s ezzel kapcsolatosan fejtegetni a témát. Adott volt a találó jelző tőled és erről jutott eszembe a saját arcom, arcom egy része, satöbbi, bár talán nem ebben a topickban van a "miféleszőrség" helye.

Mindenesetre érdekes, amit leírtál, jó a példa.
Cím: Re:Captain
Írta: edrose - 2011. Június 20. - 21:28:13
Plusz, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a férfiborosta szárazon, adott átmérőn pont olyan kemény, mint ugyanazon az átmérőn a rézhuzal, akkor még könnyebb megérteni, mennyire számít az előkészítés. Másképpen: aki spórolni akar a pengén (minél tovább használni), az dolgozzon rá az előkészítésre (zuhany, olaj, meleg törölköző stb.). Még másképebben: óriási különbség lehet adott márkájú pengetapasztalatban azok között, akik épp csak megmossák az arcukat, meg azok között, akik egy sor előkészítő műveletet is végeznek.
Cím: Re:Captain
Írta: apafej - 2011. Június 20. - 21:28:48
Én is kipróbáltam a Kapitányt. 2 alkalmat bírt, amiből a második már nem esett jól... Irritáció, pontvérzés nuku, viszont húzott, mint a disznó  ;D
Cím: Re:Captain
Írta: Szőrmók - 2011. Június 21. - 05:56:02
Plusz, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a férfiborosta szárazon, adott átmérőn pont olyan kemény, mint ugyanazon az átmérőn a rézhuzal, akkor még könnyebb megérteni, mennyire számít az előkészítés. Másképpen: aki spórolni akar a pengén (minél tovább használni), az dolgozzon rá az előkészítésre (zuhany, olaj, meleg törölköző stb.). Még másképebben: óriási különbség lehet adott márkájú pengetapasztalatban azok között, akik épp csak megmossák az arcukat, meg azok között, akik egy sor előkészítő műveletet is végeznek.

Még nem zárult le a penge-tesztem, csak gyanítom, hogy lesznek problémás helyek, például az áll alatt, a nyaki részen. Alapos előkészítéssel borotválkozom, zuhany, törölköző, stb. viszont speciel az áll alatt nem sikerült eddig kielégítően levágnom a szőrt és itt nem a baba-simára gondolok, hanem szálirányban sem igazán. WTG és ATG köröket alkalmazok, amit elegendőnek találok a bőröm számára. A Lord és a Derby vált be leginkább az Astra után, mindezt Wilki. DE készülékben, ami kezdő borotvám és persze azóta felkészített a fórum, hogy nem ez az etalon készülék. Váltok majd EJ DE89-típusra, de előtte kimerítem a Wilki DE egyre fogyatkozó élményskáláját. Közelítek az áll alatti kritikus részhez, egyre csökken a "foltos" rész.

Cím: Re:Captain
Írta: Csubakka - 2011. Június 21. - 20:45:45
Én a pengéket nem szeretem idejekorán cserélni ;D,ami azt jelenti,hogy a jobbak nálam 25-30 alkalmat bírnak.
Megsúgom,hogy nálam a jobb kategória:Feather,Kai,kék Astra,Lord super chrome , Gillette ,illetve szerintem a Wilkinson sem rossz.  ;)
Eddig közepesnek számít az  Astra platinum,Dorco,kék és zöld Lord,Cerrus,illetve nekem eddig a Derby sem jött be annyira.
(Talán az is közrejátszott,hogy milyen DE készülékben használtam valamely pengét...leginkább a Gillette slim twistet vagy a Lord smartot használom)

Nos,nálam a Captain 7 alkalom után megy a tárolóba.
Cím: Re:Captain
Írta: Penge - 2011. Június 22. - 10:32:49

Ugyebár a "drótszőrűséget"-t feszegetjük Szőrmók éltárs kérésére. Igazából Csubakka éltárs már a nickjéből itélve is törzstag lehetne a drótszőrűek kiváló társaságában, de valószínűleg a név mégis csalóka lesz és mégsincs "drótszőre"...  ;D

Az, hogy ki mennyi ideig tud használni egy pengét, szerintem egyéni szubjektív megítélés alá esik, ezt onnan gondolom, hogy pl. én mára úgy szoktam letenni az elhasználtakat, hogy ha nagyon akarnám még lenne bennük egypár (talán kényelmes/kényelmetlen) borotválkozás. A Captain így stabil 4 alkalom, de volt, hogy 8-ig is elvittem. Hozzáteszem, hogy a Superchrome-ot valamint a többit is kb ennyi használat után ürítem a tárból. Én sem vagyok az a drótszőrű típus, de mondjuk 25-30 alkalomig -az agyamban kialakult elképzelés miatt- sem bírnék egy-egy pengét használni, pedig a gyakorlatban lehet menne, de mégsem próbálnám ki...( beugrik az elhasznált "csipkés" élszalag a nagyító alatt és ilyesztő) 

Namost a "drótszőrűek" nyilván más megközelítésből élnek, náluk a pengék eleve teljesen más igénybevétel alatt vannak, meglehet a gyártók pont rájuk bazíroznak. Én személy szerint egy embert ismerek, akinek olyan komoly "minőségű" és "mennyiségű" szőre van, hogy bármit használ, azzal bizony keményen megszenved, legyen az DE, M3, vagy akár egy elektromos borotva. Hozzá tartozik, hogy valószínűleg nem folyt túlságosan bele a borotválkozás részleteibe, örül, ha éppen jól sikerül, ezért gyanítom, hogy nem a megfelelő technikákat alkalmazza, ezáltal alakult ki a véleménye a használt eszközökről.

Az mindenesetre biztos, hogy van olyan, hogy "drótszőrű" típus...

Szőrmók: az áll alatti ( és problémás) részekre egy jó tanács, tipp. Nyilván ott nem találod a megfelelő szöget, ha nem szedi le a szőrt. Próbáld ezeken a részeken nagyon kis területen a borotválást, gyors rövid mozdulatokkal. Akár úgy, hogy a borotvát el sem emeled a bőrödtől ezen a területen( oda-vissza), és így lassan változtatsz a szögén. Így könnyebb ráérezni a helyes szögre. ( vigyázz, hogy szárazon ne menj túl sokáig, hogy ne irritáljon!) A müa Wilkinsont pedig érdemes lenne lecserélned, mert szenvedősebb egy készülék, pont a tanulásra.
Cím: Re:Captain
Írta: Szőrmók - 2011. Június 22. - 13:17:11
Köszönöm a Kedves Éltársak eddigi kielégítő válaszait, hozzászólásait!
Cím: Re:Captain
Írta: saxon - 2012. Május 17. - 16:14:29
Ezt is kipróbáltam Lord L6-ban: tisztességes, bár nem olyan alapos, kissé utána kellett igazítani néhol a fő húzások után. Rendkívül kíméletes, egy helyen kicsit jobban megnyomtam, ott irritált, ill. egy helyen ejtettem figyelmetlenségből két jelentéktelen pontvérzést. Pedig borotválkozás közben az érzés és a hanghatás egy kicsit ijesztő volt: mély, hangos sercegés, nagyon enyhe "ragadós" érzés - mintha életlen lenne, pedig nem az.
Cím: LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: edrose - 2012. Szeptember 13. - 18:10:27
 ;)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Seventy - 2012. Október 23. - 13:26:30
(http://i1068.photobucket.com/albums/u442/Herkulite/LordSuperChrome_zps198de43d.jpg)

Első használatkor kíméletes volt az archoz,és mégis rendben végezte a dolgát.
Arc érzékenyebb helyein némi irritáció,de nagyon minimális.

A második,és harmadik munkanapján viszont mintha kifáradt volna,pár helyen pontvérzést okozott.
Első alkalommal 100% majd úgy érzem 90%-on teljesítene,de azt utána tartja!
...de még így is szerintem jobb mint a Bic,vagy a kék Astra,


Elképzelhető ,hogy 3 kör után (1 borotválkozás) "kifárad"/veszít élességéből?!
Nekem ez az érzésem.

1 alkalmas pengének viszont jónak tartom!
Mühle R89-ben tesztelve
Cím: Lord Super Chrome
Írta: SicTransit - 2012. Október 23. - 13:33:25
Elképzelhető. Nálam ugyanakkor több készülékben ad igen megbízható eredményt, 10-15 borotválkozást szokott teljesíteni, általában 2 körrel.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2012. Október 23. - 15:05:41
Inkább ilyenkor az az elképzelhető, hogy megsérültek a bevonatok...
A penge ne érintkezzen fajansszal... csak a készülékbe magasról beledob... Nekem kb 8-10 borotválkozást hoz minden gond nélkül, ugyanavval a teljesítménnyel végig. Utána viszont érzem a teljesítménycsökkenést, illetve kb. ennyi alkalom után nálam már magától berepül a kukába.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. Október 23. - 15:53:49
L6 ban nálam csak 4. bírt. de ezt csak akkor lehet objektíve kijelenteni ha minden körülmény mindig ugyanaz. ;D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Juby - 2012. Október 24. - 18:17:08
Ma a Goods Market-ben újra vettem 10dbs zöld Lord classicot.Két nagy változás történt:1 hologram csíkkal van megjelölve,mit az 5db-ok.2 A pengét már úgy csomagolják mint a Bic-ek.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. Október 24. - 18:21:27
Én is ott vettettem a babámmal a múlt héten de akkor csak sötétkék és zöld lord volt 5db os és valami 160 ft/csomag.
Mondjuk még a próba hátra van.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. November 11. - 08:57:18
Mai nap teszteltem a Lord super stainless t. Kiváló penge.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: legyozo - 2012. November 12. - 17:08:01
Sziasztok!

A Lord pengéiből én a Classic http://ecx.images-amazon.com/images/I/41LfjZQMYxL._SL500_AA300_.jpg , és a Super http://ecx.images-amazon.com/images/I/41-n87sUbfL._SL500_AA300_.jpg fajtákkal találkoztam.
Bár itt a fórumon többnyire a klasszikus borotválkozás hívei vagyunk, gondolom a két penge közül nem a Classic a jobb.
Jól sejtem?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2012. November 12. - 17:51:57
Nekem észrevehetetlenül egyformák. Penge tud referálni, hogy technológiai különbség van -e közöttük.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2012. November 12. - 18:26:42
Állítólag egyformák, ettől függetlenül nekem is más jött ki mikor legutóbb nézegettem. Az SS-t nem szeretem, míg a Classic feelingje egy fokkal jobb volt. Mikroszkóp alatt is kicsit máshogy néztek ki. Azonban mivel az elmúlt pár évben folyamatosan fejlesztgettek az élezésen és érezhetően mindig egyre jobb lett a borotválkozási élmény, gyanítom, hogy a szériabeli különbségek inkább érzékelhetőek. Friss specifikációt nem láttam, úgyhogy csak tippelni tudok én is.

A SuperChrome, Platinum Class viszont specifikációban is más, ez az egy biztos.
Eldobhatóban is van jó, meg jobb... tehát van a tarsolyban egy pár kés, amik különböznek anyagukban, bevonatuikban, élgeometriában.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Seventy - 2012. November 12. - 21:45:54
Captain:

(http://i1068.photobucket.com/albums/u442/Herkulite/Captain_zpsc656e07d.jpg)

Első használatkor mámorban úszik az ember.
Mégiscsak egy különleges színű,és anyagú penge.
Második alkalommal azért már szembesültem a korlátaival.
Alaposnak nem mondható,cserébe viszont pontvérzés nélküli,gyengéd borotválkozást kaptam.
Örültem,hogy kipróbáltam ,de itt meg is állok.
Szerintem ennél azért vannak jobb pengék!
Nem rendszeresítem.

R89ben használva
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2012. November 12. - 22:10:54
 :sör:

SC és Platinum hogy viszonyul egymáshoz? Ill. Lord SC és Shark SC érdemben eltér?

Állítólag egyformák, ettől függetlenül nekem is más jött ki mikor legutóbb nézegettem. Az SS-t nem szeretem, míg a Classic feelingje egy fokkal jobb volt. Mikroszkóp alatt is kicsit máshogy néztek ki. Azonban mivel az elmúlt pár évben folyamatosan fejlesztgettek az élezésen és érezhetően mindig egyre jobb lett a borotválkozási élmény, gyanítom, hogy a szériabeli különbségek inkább érzékelhetőek. Friss specifikációt nem láttam, úgyhogy csak tippelni tudok én is.

A SuperChrome, Platinum Class viszont specifikációban is más, ez az egy biztos.
Eldobhatóban is van jó, meg jobb... tehát van a tarsolyban egy pár kés, amik különböznek anyagukban, bevonatuikban, élgeometriában.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2012. November 12. - 22:39:12
ScT- Ez is olyan 1/X-es kérdés?  ;D Te ma nagyon arányokra hajazol!  ;D

Shark SC-t nem nagyon adnak magyarhonba úgyhogy nem tudom összehasonlítani papirforma szerint. A tippem mégis az volna, hogy specifikációban LORD SC = Shark SC, de könnyen lehet, hogy tévedek és itt is "butítanak" egy kicsit az almárkán.

Azt tudom, hogy itt a fórumon már páran próbálták a Shark SC-t és a LORD SC-t is. Az ő véleményükre lenne szükségünk.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2012. November 12. - 22:49:35
Nem, ez egy egyszerű kérdés volt, köszi a választ.

És akkor a Lord SC és a Platinum milyen egymáshoz képest?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2012. November 12. - 23:38:51
Jaja annak ellenére, hogy itt mindenki veszett borotvakés akrobata, az egyszerű képletekkel bajban van a társaság 1/X fele!
 ;D
Ha mint magánszemélyt kérdezel, engem ugyanúgy nem fogott meg a Platinum Class, mint az SS, ellenben az SC továbbra is rulez. Ha specifikációt nézünk akkor a Platinum mindenben ugyanaz, mint az SS a bevonatokat leszámítva. Ez a borotválkozási élményben nekem egyáltalán nem jött át, viszont jó néhány ipari felhasználónk megesküdött rá, hogy a Platinum tartósabb, mint az SS. Ez az ipari "teszt" azért is jó, mert miután kimegy az éle a pengéknek és már nehezebben vág, a gépben egyszerűen elhajlik vagy eltörik és akkor cserélik, míg az arcon nagy szubjektum eldönteni, hogy mikor van konkrétan vége. Sajnos az SC-ről nincs ilyen jellegű visszajelzés, akik próbálták úgy nyilatkoztak, hogy kb annyit bír, mint az SS. ( ez tartóssági tesztnek egész pontos lenne, ha mindig ugyanazt vagdosnának vele ugyanolyan körülmények közt) Aztán nyilván az sem mindegy, hogy milyen készülékben hasonlítja össze őket az ember, én a Platinumot eddig csak az L6-ban próbáltam, az is volt már pár éve, azóta tán kicsit fejlődtem...hamarosan kipróbálom újra, lehet változik a véleményem.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2012. November 13. - 08:01:11
 :sör:

Hol használnak az iparban zsilettpengéket?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2012. November 13. - 13:44:12
Minden olyan területen, ahol vágni kell. Pl. spárga, kötélgyártás, nejlon, papir, bőr, műanyagipar stb, szűcsöktől kezdve egészen komoly cégek is vannak a repertoárban. Mivel ott spórolnak ahol tudnak, a DE penge meg kiváló a feladatra. Az ipari pengék minimum 30x annyiba kerülnek, de mondjuk csak 3x bírják tovább.
A Captain meg ugyebár a nonplusultramegagiga kályhaüvegkorom ellen!  :fetreng: Ugye Salmo? 
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Malac - 2012. November 13. - 13:52:17
A kályhakormot én fémforgácsból készült "dörzsiszivaccsal" távolítom el... kicsit jobb a fogása.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2012. November 13. - 16:11:14

Ha mint magánszemélyt kérdezel, engem ugyanúgy nem fogott meg a Platinum Class, mint az SS, ellenben az SC továbbra is rulez. Ha specifikációt nézünk akkor a Platinum mindenben ugyanaz, mint az SS a bevonatokat leszámítva.

Ez érdekes, mert nekem vékonyabbnak is tűnik a Platinum...

(A másik, szubjektíve a Zöld és a Kék SS közül a zöld érzésre jobb, pedig egyformán 3-4 alkalmas pengék nálam).
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: legyozo - 2012. November 14. - 17:19:49
Nekem észrevehetetlenül egyformák. Penge tud referálni, hogy technológiai különbség van -e közöttük.

Állítólag egyformák, ettől függetlenül nekem is más jött ki....


Köszönöm a válaszokat!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. November 15. - 18:34:08
Nekem kicsit furi, hogy a super stainless a neve a pengén a kék és zöld lordnak is.  :crazy:
Ennyi erővel ha a kettőt kicserélem a papírjában egy és ugyanaz.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. November 24. - 16:56:36
Lehet hasznos info most vettem az auchanban 10 db lord classic ot 149 Ft ér.
Mondom kibontom a drágacágomat mert megnézem és igencsak meglepődtem.
Eme két úgymond zöld lord nem egy és ugyanaz?

(http://kepfeltoltes.hu/121124/DSCN2782kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Malac - 2012. November 24. - 19:50:08
Mert az egyik a zöld Lord (szerintem nem az igazi) a másik pedig a zöld-sárga, ami maga a tökély.
A kettő ára sem azonos, a zöld a legolcsóbb (az Auchan biztosan azért ezt tartja) a másik majdnem a legdrágább...
...de Penge majd megcáfol.
Nekem kicsit furi, hogy a super stainless a neve a pengén a kék és zöld lordnak is.  :crazy:
Ennyi erővel ha a kettőt kicserélem a papírjában egy és ugyanaz.
A készülékben is ugyanaz.  ;D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. November 24. - 19:54:56
Azt hittem a super chrome a sztár. De abban igazad van, hogy jó kis penge a sárgazöld mert nálam a E.J. ben nagyon jól musikál.
Szerintem csak régi és új csomagolás az eltérés. Különben minek classic mindkettő? ;D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bgakos - 2012. November 24. - 20:04:46
Hm, zöld-sárgát még sosem próbáltam.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Malac - 2012. November 24. - 20:25:47
...szerintem sem rossz a SC, de engem a zöld-sárga Classic-hoz fűznek szoros érzelmi szálak.
A Platinumot még nem próbáltam... Ed, tudnál hozni találkozóra nekem?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2012. November 25. - 10:16:38
Mert az egyik a zöld Lord (szerintem nem az igazi) a másik pedig a zöld-sárga, ami maga a tökély.
A kettő ára sem azonos, a zöld a legolcsóbb (az Auchan biztosan azért ezt tartja) a másik majdnem a legdrágább...
...de Penge majd megcáfol.
Ez a zöld-sárga így ránézésre egy platinum... (amúgy azon is ugyanaz a felirat, super stainless, mint mindegyiken), viszont a csomagolása pont ilyen... :). Nem lehet tudni ezeknél az araboknál...
(Nekem a Platinum tetszett eddig legjobban, ilyen zöld-sárgát nem volt alkalmam próbálni).
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. December 02. - 11:32:42
Lehet hasznos info most vettem az auchanban 10 db lord classic ot 149 Ft ér.
Mondom kibontom a drágacágomat mert megnézem és igencsak meglepődtem.
Eme két úgymond zöld lord nem egy és ugyanaz?

(http://kepfeltoltes.hu/121124/DSCN2782kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

Erre még mindig nem válaszolt egy illetékes tán ed? :fetreng:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: edrose - 2012. December 02. - 11:42:15
Szerintem ebben legfeljebb Penge lehet illetékes. Már olyan mélységben, amire te kiváncsi vagy.
Mert én csak azt tudom mondani, hogy a képen két különböző terméket látok, ezért nem is csodálkozom, hogy nem ugyanolyanok.  ;D

Illetve valahol azt említed, hogy azt hitted, a Super Chrome a sztár. Azt tanácsolom, az ilyesmit óvatosan kezeld, mert lehet, hogy neked abszolút nem válik be, és akkor csalódsz. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire szubjektív műfaj ez.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: edrose - 2012. December 02. - 11:48:19
Ez a zöld-sárga így ránézésre egy platinum...

Ez viszont téves, és a magyarázat teljesen egyszerű: a műanyag doboz résén a hagyományos papírdobozos dupla csomagolás (zsírpapír plusz boríték) nem fér be, plusz annyi védelem sem kell, így ami műanyag adagolódobozos, az ezt a generál zsírpapírkát kapja a kék felirattal. Az mondjuk igaz, hogy ha a modellt azonosító kis színes kartont kidobjuk, akkor semmi sem marad, ami megkülönböztesse őket.  ;)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. December 02. - 12:45:59
De még mindig nem kaptunk választ. A két termék egy és ugyanaz? Elvileg classic mind kettő. Azért gondoltam az illetékességet nálad Ed mert te bótólsz vele. ;D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Malac - 2012. December 02. - 12:48:12
Nem ugyanaz!
A zöld Classic (Auchanos) egy kalap szamóca,
a zöld-sárga Classic jobb, mint egy csokifagyi!

Az árcédulát nézd és megvilágosodsz!  ;)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. December 02. - 12:50:15
Értem akkor majd lehet próba után kuka lesz. :sör:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: csigafrédi - 2012. December 02. - 17:31:13
Nem ugyanaz!
A zöld Classic (Auchanos) egy kalap szamóca,
a zöld-sárga Classic jobb, mint egy csokifagyi!

Az árcédulát nézd és megvilágosodsz!  ;)

Bennem volt, hogy a zöld a frankó, vettem, próbáltam, és nem működött olyan jól, mint a kék superclassic, vagy mi. Akkor ezért....
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2012. December 02. - 17:49:25
frédi- a SuperClassic kékben az valahogy így néz ki szerintem ;D és ott ül benne a Lord is.  :fetreng:
http://www.supercars.net/gallery/119513/2710/1007688.jpg

Az az igazság, hogy zöld, zöldsárga, kék, Platinum Class, SuperChrome (világoskék) én már annyi mindenkitől hallottam, hogy ezek közül melyik a tuti jó és miért, hogy mostanra nem nagyon hiszek senkinek.  ;D Annyira szubjektív a dolog és a H/W-n és a S/W-n is borzasztóan sok múlik, hogy leginkább a papírfeldolgozó ügyfeleinknek hiszek, akik majdnemhogy teljesen objektíven tudják tesztelni/használni a pengéket... Ebből pedig az derül ki, hogy nekem van igazam :D de én legalább objektíven vagyok ekkora ego :D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. December 02. - 17:50:36
És a papírfeldolgozók szerint melyik a nyerő? :D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: csigafrédi - 2012. December 02. - 18:00:57
ez jó, csk ezzel nehéz lenne borotválkozni  ;D

Úgy mondom, hogy a sima zöld nekem annyira nem vált be. 150 / 10db az óceánban
A kék, ami az extrametálban ~350 / 5 db jobban dolgozott, és finomabban is.

Engem is érdekelne, hogy papírfeldolgozásra melyik a jobb, bár a pofázmányom azért szerintem más tészta  ;)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. December 02. - 18:04:33
Halkan megsugom, hogy a kék a goodmarketban 160 Ft.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: csigafrédi - 2012. December 02. - 18:11:36
Halkan megsugom, hogy a kék a goodmarketban 160 Ft.

Köszi Betyár!

Ez ugyanaz a kék? (ha jól figyeltem abból is van két féle)

Most nem veszek újabb csomagot, amíg nem találok bic-et valami reálban, vagy feathert valahol.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Juby - 2012. December 02. - 18:22:36
Kedden én is tesztelni fogom a zöld/sárga classicot a Mühle R41-ben.Apropó a zöld/sárga Super Stainless,és a zöld/sárga classico nem ugyan az? :nemtom:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. December 02. - 18:40:28
Halkan megsugom, hogy a kék a goodmarketban 160 Ft.

Köszi Betyár!

Ez ugyanaz a kék? (ha jól figyeltem abból is van két féle)

Most nem veszek újabb csomagot, amíg nem találok bic-et valami reálban, vagy feathert valahol.

ami az extrametaban 390 ugyanaz a kék super stainles hologramos 160  goodmarketban.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Világosító - 2012. December 02. - 18:42:50
Halkan megsugom, hogy a kék a goodmarketban 160 Ft.

Köszi Betyár!

Ez ugyanaz a kék? (ha jól figyeltem abból is van két féle)

Most nem veszek újabb csomagot, amíg nem találok bic-et valami reálban, vagy feathert valahol.

Frédi! Ha találsz tollasat, akkor gondolj rám is, átveszek egy dobozzal!!!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2012. December 02. - 18:47:28
A kék-fehér itt újpesten 80 ft. Biztos valami MTK-fóbia miatt. (Zöld-fehér egyáltalán nincs :evil:)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: csigafrédi - 2012. December 02. - 18:50:28


Frédi! Ha találsz tollasat, akkor gondolj rám is, átveszek egy dobozzal!!!

ok.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2012. December 03. - 16:18:49
És a papírfeldolgozók szerint melyik a nyerő? :D
Platinum, lapozz vissza egy oldalt.
Az arcom egyetért a papírfeldolgozókkal. +1
:)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2012. December 03. - 18:27:59
A kék-fehér itt újpesten 80 ft. Biztos valami MTK-fóbia miatt. (Zöld-fehér egyáltalán nincs :evil:)

Transit- Újpesten azt gondolnám lilafehér lenne a menő... Azonban a 80Ft-os az csak 5 db-os, míg a lentebb említett 160Ft-os pedig 10db-os. Szóval ha így nézzük egy árképzésben  vannak. Az Extrametál megint más tészta és más cikkeket árulnak, ezek drágábbak. Ami pedig közös a DE portfolióban az egy kicsit rosszabb áron van.

Ami a még szőrnyűbb, hogy olyan emelés van érvényben jövőre főleg a pengéknél, hogy majdnem sírunk... Ugyebár követem a nyersanyag árakat is, minden stimmel sajnos, de ez a komolyabb emelés csak mostantól lesz rendesen érezhető a végfelhasználói árban is.  :'(
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. December 03. - 18:37:32
Ezek szerint be kellene spejzolni pengéből? :crazy:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2012. December 03. - 19:00:29
Természetesen majd jelzem itt amikor elindul a Lord lavina...egy-két hónap még tuti van... persze akit érdekel, és van jó beszerzési forrása (pl. a 80 Ftl) ha legközelebb venne egy csomaggal, inkább vegyen kettőt.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Juby - 2012. December 03. - 19:13:35
Penge várhatóan mennyit drágulnak a pengék? Remélem nem a duplájára. >:(
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2012. December 03. - 19:50:38
Konkrétan a jó ég sem tudja még ami a DE pengéket illeti (a belföldi árak is sok mindenen múlnak), de a gyári árváltozás miatt sajnos a terv brutális... kérdés másik oldalról, hogy ezt a piac hogyan fogja fogadni.. Ami rajtunk múlik, az az egy biztos, hogy a nagy brandek mindenkori árai alatt fogunk maradni és ha kell a borotvafórumos -a piaci árnál kedvezőbb vásárlást- sk jobban meg fogom támogatni.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. December 04. - 05:40:20
Lord Plartinum előfordulási helyét tudja valaki? Hol lehet beleakadni?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2012. December 04. - 08:21:14
Úgy rémlett, Penge kedvence a Super Chrome.

És a papírfeldolgozók szerint melyik a nyerő? :D
Platinum, lapozz vissza egy oldalt.
Az arcom egyetért a papírfeldolgozókkal. +1
:)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2012. December 04. - 08:32:12
Úgy rémlett, Penge kedvence a Super Chrome.
Nekem is úgy rémlik, meg, hogy ebben kb egy "arcízlésen" vagyunk. ;D

Lord Plartinum előfordulási helyét tudja valaki? Hol lehet beleakadni?
edrose shop
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2012. December 05. - 18:01:53
Csókolom.
Most nyílt két utcára egy százszorszép százas bolt. No mondom gyors fürcsi meló után irány a bót penge utra, krém útra.
Kérdem kedves lánykát van é penge. Mutatja lord /kék/ mondom ismerem nem kő.
Körbelessek semmi kínálat borotválkozós kozmetika téren de itt is a gillere csúcsmárka van borotvába. Viszont találtam wu2 t beszereztem + csokimikuládét. ;D
Fizetek kíváncsiság képen rákérdeztem a penge árára . Majd leesett a fejem mikor kimondta, hogy 79 Ft/ 5 db. Gyorsan vettem kettőt nem mintha nem lenne.
Kérdem én hogyan van az árképzés mert nálam a történet a következő.
Mikor vettem az L6 ot az extram. ban. ott
390 Ft/ 5db
160/Ft / 5db Goodmarket
79Ft / 5db százszorszép.
 :crazy:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: saxon - 2012. December 15. - 18:56:54
A török csomagomban Shark penge is volt.
Még csak 1x használtam Lord L6-ban.
Nem ér a Feather és Gillette Super Thin közelébe élességben, de tisztességes borotválást biztosít.
Nagyon kíméletes (már-már túlságosan is?), első használatnál is néhány jelentéktelen, timsót se igénylő vérzést produkált csak.
Az összbenyomás mindenképp pozitív. Ja, és nagy tételben a bestshave.net-ről igen-igen olcsó...
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2013. Február 28. - 07:23:50
Megint kipróbáltam a sampler pack maradványai alján heverő Shark pengét, és egyáltalán nem rossz.

Ez megfeleltethető pontosan valamelyik Lord-nak, vagy más penge?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2013. Február 28. - 09:16:52
Megint kipróbáltam a sampler pack maradványai alján heverő Shark pengét, és egyáltalán nem rossz.

Ez megfeleltethető pontosan valamelyik Lord-nak, vagy más penge?
Ez egy jó kérdés, nekem is jó benyomásom volt róla, akár még SuperChrome szerű is lehet...
Penge úr esetleg jobbat tippelhet, ha szépen megkérjük?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: saxon - 2013. Február 28. - 09:41:00
Hogy pontosítsam a korábban általam írtakat, ill. növeljem a zavart ;): érzetre engem leginkább a Captainre emlékeztet, de talán egy picivel élesebb.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2013. Február 28. - 12:41:45
kezdőmókus- melyik Shark pengét próbáltad? Ebből is van többféle. Sima SS vagy SC?
saxon- Az az egy biztos, hogy a Captain-nek más a specifikációja minden paraméterében (szénacél vs. inox), már ez alapján sem hasonszőrű.
A Captain nálam nagyon elüt minden LORD-tól.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2013. Február 28. - 13:13:32
SC.  Tetszik.  De ha van Lord ami teljesen ua, akkor azt talán egyszerűbb lenne venni Budapesten, mint neten rendelni.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2013. Február 28. - 13:51:12
A LORD SC-t próbáltad már? avagy hülye kérdés, mert ezek szerint nem. Avval gyakorlatilag össze is tudnád hasonlítani. Ed-nél meg elméletileg beszerezhető.
Egyébként azt gondolnám, hogy nagyon hasonlóak (vagy ugyanolyan), de mivel csak eldobhatóból volt szerencsém hasonlítgatni őket, ott volt különbség a LORD javára. Mivel a Shark az almárka, simán lehet, hogy ennélfogva butítanak rajta, de mivel szériák között is sokszor van érezhető különbség ( fejlesztenek valamin ), így inkább nem mondok okosat, hogy ki kell próbálni. A LORD SC-ben nem hiszem, hogy nagyot csalódhatsz ( én is azt használom leginkább) de hát ugye pengéknél is ízlések és pofonok.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2013. Március 01. - 09:13:44
Nem, nem próbáltam.  A Lord próbálgatást mindezidáig halasztgattam (mert annyira, de annyira bevált az Astra Platinum), de ma írtam Ed-nek, a szándékom hogy minden Lord-ot kipróbálok amit eddig nem, de leginkább a Lord Platinum és a Captain izgatja a fantáziámat.

A Shark SC amúgy a harmadik napon csalódás, csúnyán húzott, valszeg nem az én arcszőrzetemnek való az éltartása.  De eleinte kellemes, szóval akinek nem túl erős a borostája annak érdemes kipróbálni.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: saxon - 2013. Március 01. - 10:00:09
Ezt sajnos én is aláírom, kb. 3 alkalmat lehet Sharkkal tisztességesen borotválkozni (elég erős szőrzetem van). Ettől függetlenül tetszik, legfeljebb így gyorsabban fogy...
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: jenco - 2013. Március 18. - 20:53:41
Sziasztok!
Leírom 3 Lord pengével kapcsolatos tapasztalatomat L6 készülékben.
1.Super Chrom 4 borotválkozás nagyon kellemes, sokkal jobb mint az idáig általam használt Wilkinson vagy Gilette pengék.
6. alkalom után kuka mert már kínlódás volt vele a borotválkozás.Nagyon nyúzta a bőrömet és közel sem volt olyan alapos mint az elején.
2. Captain 2 borotválkozás után csere. Már az első alkalommal 2 napos borostával hihetetlenül kellemetlen.
Adtam neki még egy esélyt 1 napos borostával  de menet közben csere mert nagyon kínozta az arcomat és nem volt alapos.
3. Zöld Sárga Classic idáig a legjobb penge amivel találkoztam.
Két alkalommal borotválkoztam ezzel a pengével de nagyon tetszett amit nyújtott szerintem jobb (nekem) mint az SC.
Bár a tapasztalat szubjektív mert közben bejött a képbe a Proraso tubusos borotvakrém.
Viszont van egy kivétel a Gilette pengék között.
Mostanában borotválkoztam fehér Gilette Platinum pengével ami kibírt kb. 10 alkalmat és végig egyenletes teljesítményt nyújtott.
Tökéletesen simára borotvált irritáció nélkül. Szerintem még bírt volna 1-2 alkalmat.
Kicseréltem a pengét ua. a dobozból raktam bele és a közelébe sem ért az előző pengének.
Nem értem miért van ekkora különbség  a pengék között amikor ua. a dobozból vettem ki.
Egyébként a Rossmanban vettem.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: VerPatak - 2013. Március 22. - 12:27:54
Sziasztok!

Kaptam az öcsémtől egy csomag Lord Classic Super Stainless (kék-zöld) pengét.
Tegnap kipróbáltam a Mühle r89-el.
Nagyon tetszik, irritációtól mentesen, alaposan dolgozott, babapopsi végeredménnyel.
És 150 forint volt egy 10-es csomag. Zsírkirály.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2013. Március 22. - 18:33:57
Halkan megsúgom neked a legrosszabb lord penge amivel borotválkoztál.
Képzeld el, hogy  akkor milyen lehet a többi lord ami ettől jobb.  ;D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2013. Március 22. - 19:23:07
én annyira, de annyira kíváncsi vagyok milyen a többi Lord penge, de edrose nem válaszol hetek óta, külföldről meg nem fogok csak ezért rendelni, szóval marad a kíváncsiság.  lehet hogy szuperjó pengék, nekem fél év DE után még mindig ismeretlenek a fenti kivételével, pedig nagyon nyitva tartom a szemem és kíváncsi lennék rájuk, különösen a Lord Platinumra.

Lord webshopot szeretnék, na, olyat ahol egy weboldalon berakom a kosárba amit akarok, kifizetem, és pár napon belül kihozza a posta.  Naaa.... légyszilégyszi.... akinek inge, vegye már magára :)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2013. Március 22. - 19:38:59
Extrametálban van Lord super stainless és classic ha nagyon kell de lehet kapni százasbotban is pl goodmarket ben is. én goodmarket ban is vettem anno és a százszorszéppen is kemény 80 Ftért.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: edrose - 2013. Március 22. - 20:08:05
én annyira, de annyira kíváncsi vagyok milyen a többi Lord penge, de edrose nem válaszol hetek óta, külföldről meg nem fogok csak ezért rendelni, szóval marad a kíváncsiság.

kezdőmókus, visszanéztem a levelezésemet októberig, de nem vagy benne, hol kérdeztél/kerestél?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2013. Március 22. - 20:31:24
itt, PÜben, de írtam megint, hátha :)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: trofimov - 2013. Május 23. - 20:32:19
Sziasztok!

A hazai 100Ft-os/one euro/goodmarket stb boltokban elérhető két lord penge közül - zöld-kék, fehér-kék- szerintetek melyik a jobb? Vagy a kettő ugyanaz?


Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2013. Május 23. - 20:57:23
zöld kék felejtős max üveget kaparni, fehérkék vagy zöldsárga.  :handshake:
Inkább zöld astra t nézz otsón valahol.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Trailm5 - 2013. Május 23. - 21:29:36
Sziasztok!

A hazai 100Ft-os/one euro/goodmarket stb boltokban elérhető két lord penge közül - zöld-kék, fehér-kék- szerintetek melyik a jobb? Vagy a kettő ugyanaz?

Én a zöld-kék classik-ot használom  , szeretem , bár mindenkinek más válik be .  . Bár kezdek ászokni az első kör késre , a második kört ( ha van ) ezzel nyomom . Vegyél egy dobozzal , nem nagy befektetés ....
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2013. Május 23. - 21:55:43
Hidd el itten 99% azt fogja mondani, hogy a zöld kéket még lekvárt szeletelni se.  :tasli:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2013. Május 23. - 22:19:23
trofi: Nekem egy kategória a kettő, 3-4 borotválkozást kibír. Mindkettőnél sokkal jobb a Lord Super Chrome és a Zöld-sárga Classic:

(http://img10.indafoto.hu/6/7/93917_63b04336d3be31bbc252183c87b49deb/7017509_312080c67cb7f96b77dabf3f800e0990_m.jpg)

(http://img1.indafoto.hu/6/7/93917_63b04336d3be31bbc252183c87b49deb/7017511_201546f0ed861e89b29d0f9b642fffb0_m.jpg)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: trofimov - 2013. Május 23. - 22:26:16
trofi: Nekem egy kategória a kettő, 3-4 borotválkozást kibír. Mindkettőnél sokkal jobb a Lord Super Chrome és a Zöld-sárga Classic:

(http://img10.indafoto.hu/6/7/93917_63b04336d3be31bbc252183c87b49deb/7017509_312080c67cb7f96b77dabf3f800e0990_m.jpg)

(http://img1.indafoto.hu/6/7/93917_63b04336d3be31bbc252183c87b49deb/7017511_201546f0ed861e89b29d0f9b642fffb0_m.jpg)

ez szuper, csak nem kapni - sajnos - minden utcában, mint a másik kettőt... vagy legalábbis tuti sok utánajárást igényel
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2013. Május 23. - 22:29:44
Ez igaz, sz. ü megy.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Laccy - 2013. Október 14. - 15:41:37
trofi: Nekem egy kategória a kettő, 3-4 borotválkozást kibír. Mindkettőnél sokkal jobb a Lord Super Chrome és a Zöld-sárga Classic:

(http://img10.indafoto.hu/6/7/93917_63b04336d3be31bbc252183c87b49deb/7017509_312080c67cb7f96b77dabf3f800e0990_m.jpg)

(http://img1.indafoto.hu/6/7/93917_63b04336d3be31bbc252183c87b49deb/7017511_201546f0ed861e89b29d0f9b642fffb0_m.jpg)

ez szuper, csak nem kapni - sajnos - minden utcában, mint a másik kettőt... vagy legalábbis tuti sok utánajárást igényel

Lehet kapni az Extrametal üzletben (legalábbis a Köki Terminálban van)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: wasytsur - 2013. Október 14. - 16:34:08
Itt javaslom elsőként próbálkozni:

http://borotvafórum.hu/index.php?topic=2212.0 (http://borotvafórum.hu/index.php?topic=2212.0)

Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2013. Október 14. - 17:04:32
trofi: Nekem egy kategória a kettő, 3-4 borotválkozást kibír. Mindkettőnél sokkal jobb a Lord Super Chrome és a Zöld-sárga Classic:

(http://img10.indafoto.hu/6/7/93917_63b04336d3be31bbc252183c87b49deb/7017509_312080c67cb7f96b77dabf3f800e0990_m.jpg)

A Lord Super Chrome eddig szinte mindég 14 napot biztos bírt
Most kaptam Captaint
Számolni fogom az alkalmakat de még nem lehet az SC még csak 1 hete van használatban csere várható jövő hétfőn
Akkortól indul a Captain
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Rotbart - 2013. Október 14. - 17:19:33
Azta! Többen is vagyunk, akinek a Lord SC 3-4 alkalom. A Captain meg kábé másfél : )
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2013. Október 14. - 18:07:08
Ebből a képletből kiindulva darócnál a Captain 5-7 alkalom lesz...  ;D
SC nálam általában 8-10 borotválkozásig viszi, Captain kicsit kevesebb inkább 6-8, de hozzá kell tennem, hogy technikán és készüléken is múlik a dolog, régebben a Captain nálam 3-4 borotválkozást bírt, utána elég hirtelen kezdett gyengélkedni, ezt most sikerült kitolni inkább erre a 6-8-ra.
daróc rendhagyó "ízlése" miatt, kiismerés után, szerintem fog tetszeni ez a penge... ez lenne a tippem... de majd megcáfól, ha mégsem így lenne.     
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Balu216 - 2013. Október 15. - 10:05:14
A Lord SC ma reggel teljesítette az 5. szolgálatot (mindig 2 kör, és körszakáll miatt csökkentett felület). Most kezdett el húzni egy kicsit, de így is elfogadható az eredmény. Mondjuk siettem is, meg álmos is voltam, nagyobb odafigyeléssel szerintem még van benne 1-2 alkalom.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: wasytsur - 2013. Október 15. - 12:37:42
Ahogy elkezd kicsit is húzni a penge, kikukázom. Nem vagyok hajlandó kicsit is kényelmetlenül borotválkozni emiatt. Ennek megfelelően a Derby Extra csúcsa eddig max. 3-4 alkalom volt (vagy egyes borotvában 1 :o).  A Lord SC-nek ma volt az első szereplése, mégpedig nem is rosszul. Meglátom mennyit bír és más készülékekben mit tud. Ha csak 1-2 alkalmat bír, még akkor is jobban megéri, mert az ára viszont igazán baráti. De az írások alapján azért jóval többet is bír. 
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Rotbart - 2013. Október 15. - 20:30:31
A Derby nálam is ugyanilyen, így a Lordra 5-6-ot tippelnék. (Hm, új játék?)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2013. Október 28. - 07:47:19
Ebből a képletből kiindulva darócnál a Captain 5-7 alkalom lesz...  ;D
SC nálam általában 8-10 borotválkozásig viszi, Captain kicsit kevesebb inkább 6-8, de hozzá kell tennem, hogy technikán és készüléken is múlik a dolog, régebben a Captain nálam 3-4 borotválkozást bírt, utána elég hirtelen kezdett gyengélkedni, ezt most sikerült kitolni inkább erre a 6-8-ra.
daróc rendhagyó "ízlése" miatt, kiismerés után, szerintem fog tetszeni ez a penge... ez lenne a tippem... de majd megcáfól, ha mégsem így lenne.   
Ma volt az első alkalom a Captainnal
Első nem fantáziáló megállapításom:
Nem serceg másképp, mint bármelyik eddig használt pengém
Többen okolták a jobban kilógó penge belebeg ezért ad más hangot
Az nekem is feltűnt jobban kilóg
De nem rezgett be,tehát nem volt hangosabb
L111 ben kezdem el használni ugyanúgy mint a többi pengét
Majd ha cserére kerül a sor kipróbálom L1822-ben
--------------
A rendhagyó ízlést elutasítom
Gondolom ez az Arko miatt jött
De úgy tudom másnak is jó szappan
Maradjunk tárgyilagosan a Captain megfigyelésénél
És itt csak az alábbi tények számítanak:
1.) történik-e meglepő sérülésokozás?
2.) mennyi napot bír ki
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2013. Október 31. - 07:12:35
Csütörtök van, 4 alkalom a Captainnal.
Semmilyen különbség nincs az eddigiekhez
Nincs sérülés
Jól visz(éles)
nincs másabb sercegés
(Ha mernék ilyet mondani:talán még élesebb lett,hm...)
Természetesen minden egyéb, észlelhető,befolyásolható körülmény ugyanaz,
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2013. November 03. - 07:19:35
Feljegyzés:
Vasárnap van ez a 7. nap a Captainnal
Már neki kell kanyarodni szembe 3-4 sorral hogy baba-simára levigye
A nyomást nem fokoztam inkább 3-4 szer fordultam
Sérülések nem voltak a 7 nap alatt
Mindég a teljes simaságig borotválkoztam, szembehúzásos tapintással ellenőrizve
Még megpróbálom Hétfőn a 8. alkalmat
--------------
Lesz egy második próba másik Captain  pengével De azt L1822-ben használva
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2013. November 04. - 07:53:29
Feljegyzés:Hétfő
A Captain-t nem cseréltem ki a 7. nap után
Meglehet vele borotválkozni, de már nem éles és nem nyúz
A 8. borotválkozást már nem vele kellett volna megtenni
De megborotvált ezt is kibírta, ám már ekkor már pengecserét javaslok ha van
Ám ha nincs még kibírja
Keddtől indul a L1822-ben a következő Captain
Erről feljegyzést csak a végén teszek
Tehát jövő két kedden
-----
Erről az első próbáról azt állapítom meg:7-8 alkalmat bír ki
Kb. mint Pengénél
Másoknál a képlet(SC/2=Captain)! A saccolása azért nem lett jó
Mert nálam Az SC 3 hetet tehát 21 napot bír ki
És ezt Ő nem tudta(21/2=10.5) 10 alkalmat kellett volna kibírnia a Captainnak
Mivel a képlet nem pontos ez még belefér elméleti 10 nap helyett 8 lett
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2013. November 11. - 09:31:28
Feljegyzés: A Captain penge L1822-ben próbálva
Észrevételeim
Múlthét Kedd óta 6. alkalommal borotválkoztam meg
Nem éles,bármerre forgatom,bármilyen szögben tartom.Nem viszi le jól
Ez a Captain az  L1822 első naptól hasonlóan viselkedett
Következtetésem: nem szereti az L1822 készüléket a Captain
Az utolsó 6.napi borotválkozásnál tettem egy kísérletet miután már nem volt elegendő az élessége a Captainnak
Kivettem a pengét és áttettem az L111-be
Lényegesen jobban működött  így voltam képes befejezni a 6.napi borotválkozást
És így  fejezte be az életét a penge
Összegzésem:
A Captain 6-8 alkalmat bír ki és az L111 jobb neki
Az SC 20-21 napot bír ki a L111-ben használva
Kizárólag SC-t fogok használni L122-ben vagy L111-ben miután elkopott a 10 db Captain
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: tothzoltan - 2013. November 26. - 21:38:25
(http://img.tapatalk.com/d/13/11/27/u4uteze7.jpg)

Ezt a fehér lordot ismerjük?!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2013. November 26. - 22:12:32
Nem újítás... Régebben is volt ez a kiszerelés. Itthon csak az 5db-os műanyag dobozos Platinum Class van, azért nem ismeritek. 
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Forri - 2013. November 27. - 08:23:49
5% kedvezmény a regisztrációért!
http://shop.lordeurope.com/Kedvezmenyek-a5_0.htm
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2013. December 24. - 11:16:23
Na vettem a százasba Shark 1  t.  egypengést az honaljmókus és intim területek borotválására.   :naughty:
Kíváncsi leszek milyen lesz.  Kemény 180 Ft / 5 db. 
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Malac - 2013. December 24. - 12:55:55
Te vásárolsz a zasszonynak borotvát? :o
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2013. December 24. - 15:28:00
Magamnak ember.
Én is buziságnak tartottam a hónalj borotválást de mivel ipari ember vagyok volt egy idő mindegy milyen kozmetikumot használtam erős oroszlánszaggal járt.
Ezt a mókus megszüntetése orvosolta.  :sör:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Bloo - 2013. December 24. - 16:37:13
Magamnak ember.
Én is buziságnak tartottam a hónalj borotválást de mivel ipari ember vagyok volt egy idő mindegy milyen kozmetikumot használtam erős oroszlánszaggal járt.
Ezt a mókus megszüntetése orvosolta.  :sör:

Detto!  :+1:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Malac - 2013. December 24. - 19:03:03
 :fejtor:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2013. December 24. - 21:27:46
:fejtor:

 :fenek:   :sör:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: cbandi - 2013. December 27. - 23:37:37
én is ipari ember vagyok
hónalj  :+1: :2thumbup:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: worm - 2013. December 27. - 23:53:37
A hónalj alap, sőt máshol sem kell büdösre izzadni magad, hogy leborotváld! Meg ha valaki elvárja az asszonytól, hogy ne legyen dzsungelnyuszi, akkor gondolom korrekt módon viszonozza ő is!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: cbandi - 2013. December 28. - 00:11:15
Elment mellettem ~20 év?


Észre sem vetted mi?  ;D
Így megy ez 40 felett.   :sör:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: cbandi - 2013. December 28. - 00:19:34
Én már majdnem ott tartok, de már én sem fogom.  :2thumbup:
Amúgy nem nézel ki többnek 55-60-nál.  :wiggle:  :sör:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: tothzoltan - 2013. December 28. - 06:58:32
Nem alap, de kényelmesebb. Sok tekintetben. Persze kinek a pap, kinek a Pappné. Esetleg Sultz Gizi.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Szőrmók - 2013. December 28. - 09:18:07
Én már majdnem ott tartok, de már én sem fogom.  :2thumbup:
Amúgy nem nézel ki többnek 55-60-nál.  :wiggle:  :sör:

Ez van. Biztosan rám ragadt az egyik kedvenc együttesemről.
Too old to rock and roll...


Mr. Anderson sem a borotválkozásairól híres... :D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Malac - 2013. December 28. - 09:53:23
A szag nagyban függ attól, hogy mivel táplálkozik az ember.
Egyetek kevesebb B-vitamint!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Forri - 2013. December 28. - 10:35:53
 :offtopik:

Visszakanyarodva a témához, egy saját tapasztalat:

Zöld lord penge SuperSpeedben ill. műanyag wilkinsonban, 2 napos borostával: használhatatlan, nyúz-húz
Kb kettőt húztam vele és félretettem, annyira fos volt ebben a borotvában.

Jézuska hozott egy EJ89 Barley-t, beletettem ugyanazt a pengét, nekimentem 3 napos borostának, és jól működött.
Nem a legélesebb, de jól meg lehetett vele borotválkozni 2 körben.

Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Forri - 2014. Január 14. - 11:58:04
A zöld Classic műanyag tartós Lord pengére az van írva, hogy "Super Stainless". Ez jól látszik SicTransit fotóján is, átüt a papíron a felirat:
http://borotvafórum.hu/index.php?topic=2212.0

Meg ugye van a Super Stainless-nek árult Super Stainless is, de a kettő nyilván? nem ugyanaz?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Lord Ickenham - 2014. Január 14. - 13:11:54
Ez már nekem is feltűnt.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: nevemsenki - 2014. Január 14. - 15:24:56
van 2 zold : a zold sarga es a zold kek. a zold sargaval nagyon jol lehet elni , a zold kekkel aka auchani , hogyismondjam lagyan... nem lehet lagyan. a harmadik , a kek feher egyaltalan nem rossz penge , sot .
az egesz  izles kerdese is , ill. csak az. szamomra a kek astra lassan a csucs , de vele nem lehet erezni a borotvalkozast , se kozben se utana , ugyanugy mint egy s-osztalyal nem lehet erezni az utat. a kek feher egy kicsit mint egy morgan . csak ut van , komfort nuku , de nagyon elveszheto. hogy melyik penge a jo ill. a legjobb szamodra alig a pengetol fugg , csak toled.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2014. Január 14. - 21:18:06
Érdekes, nekem a "zöld" Lord jön be az olcsó vonalból, mint egy őszinte, olcsó, de barátságos penge. A kék nem szeretem kategória (kicsit olyan "karcos"). A Super Chrome nem kápráztatott el, a zöld-sárgát nem próbáltam. Viszont a Platinum egészen jó, majdnem kék Astra.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Forri - 2014. Január 14. - 21:27:42
A kérdés az, hogy mi különbség van a zöld-sárga Classic és a kék fehér Super Stainless között.
Mivel a zöld-sárga classicra az van írva, hogy super stainless.... :fejtor:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2014. Január 14. - 21:37:50
Az, hogy a zöld sárga jobb.  ;D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2014. Január 14. - 21:51:57
Az, hogy a zöld sárga jobb.  ;D
Valóban.:)
(https://www.nothingbutcostumes.com/images/rma2013/4118.jpg)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Jack Ward - 2014. Január 21. - 16:02:16
Törölni kérem a fent látható képet! Szívinfarktus veszély! :wiggle:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2014. Február 02. - 07:39:41
Törölni kérem a fent látható képet! Szívinfarktus veszély! :wiggle:
Nem is görbe a lába csak csámpásan áll, gyógyulást akinek gyenge a szíve
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2014. Február 06. - 08:24:18
Valaki tudja, hogy az L111- eshez milyen penge van (1db) csomagolva?

Addig eljutottam, hogy Lord. :crazy:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: mad.just mad. - 2014. Február 06. - 08:38:01
Valaki tudja, hogy az L111- eshez milyen penge van (1db) csomagolva?

Addig eljutottam, hogy Lord. :crazy:
Super Chrome, egyik kedvencem.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2014. Február 06. - 08:59:06
Köszi!

Mert egy ugye hozzám jutott, s meg kell vallani nagyon kellemesen csalódtam benne!

Be kell szereznem vagy 100 pengét belőle!

 :thanks:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: mad.just mad. - 2014. Február 06. - 09:03:20
Top penge, ammá' biztos! ;)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2014. Február 06. - 09:09:14
 :+1: a Lord Super Chrome-nak! Jó kis penge kéremszépen!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Robi - 2014. Február 06. - 11:56:58
tényleg jó penge vettem is pár dobozzal belőle had legyen.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Jack Ward - 2014. Február 06. - 16:29:54
Jó a Chrome de sehol nem lehet kapni kiskereskedelemben. A Super Stainless-t nyomatják ezerrel.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: cbandi - 2014. Február 06. - 19:05:28
Jó a Chrome de sehol nem lehet kapni kiskereskedelemben. A Super Stainless-t nyomatják ezerrel.

 
SicTransit boltját (http://borotvafórum.hu/index.php?topic=2212.0) tudom ajánlani.   :2thumbup:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2014. Február 23. - 05:23:29
Köszi!

Mert egy ugye hozzám jutott, s meg kell vallani nagyon kellemesen csalódtam benne!

Be kell szereznem vagy 100 pengét belőle!

 :thanks:
A legjobb Lord penge az SC szuperkróm
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2014. Június 17. - 20:02:36
Érdekes ha el kezdek keresni a neten lord captain néven semmit nem ad be . Mintha nem is létezne e penge.
Ebay en semmi.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2014. Június 17. - 20:23:39
Érdekes ha el kezdek keresni a neten lord captain néven semmit nem ad be . Mintha nem is létezne e penge.
Ebay en semmi.

Akkor ez egy fantom penge
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: nevemsenki - 2014. Június 18. - 08:58:52
@betyarka
ha beadod : captain blades egypt meglesz 1 eleg jo jelemzes a b&b-n
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2014. Július 24. - 12:27:46
4 hete tesztelgetem a Lord webshopból rendelt két olyan pengét, amit eddig nem próbáltam: a Lord Captain és a Lord Platinum.

Mindkettővel pozitív a tapasztalatom, minden borotvában amiben próbáltam őket. A Captain egy merevebb, robusztus penge, közepesen éles, és nálam 4 napig bírja (referencia: zöld Astra kb 3 nap) . Bár szénacél, a sárgás bevonat miatt szabad szemmel láthatóan még kevésbé rozsdásodik (vagy lép mittudoménmilyen reakcióba a készülék fémjével, amitől foltos lesz), mint a rozsdamentes pengék. Utolsó nap is csak azért cseréltem, mert az orrom alatti ATG-t nem bírta már éllel, máshova még elmuzsikált volna 1-2 napig, de azért már érezhetően küzdeni kellett a végén a tökéletes simaságért az utolsó, ellenirányú körben.

A Platinum egy vékony, meglehetősen éles penge. Nekem első nap túl éles, aztán 2-4. napokon kellemes, aztán kimegy az éle, kb ugyanez a minta a Featherrel, amivel nem azt akarom mondani hogy a kettő pont ugyanolyan, mert nem, de elég hasonló nekem. 5. napon már húz, irritál, főleg ATG, szóval elég gyorsan meghal az éle, addig kellemes. Merkur Slant viszont nagyon szerette, abban +1 napig kellemes.

Amikben próbáltam a fentieket: Lord L111, L5, L6, Merkur Slant, Merkur Bakelit, mindenhol jó.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2014. Július 24. - 12:52:10
Mindkettővel pozitív a tapasztalatom, minden borotvában amiben próbáltam őket. A Captain egy merevebb, robusztus penge, közepesen éles, és nálam 4 napig bírja (referencia: zöld Astra kb 3 nap) .

...
A Platinum egy vékony, meglehetősen éles penge. Nekem első nap túl éles, aztán 2-4. napokon kellemes, aztán kimegy az éle, kb ugyanez a minta a Featherrel, amivel nem azt akarom mondani hogy a kettő pont ugyanolyan, mert nem, de elég hasonló nekem. 5. napon már húz, irritál, főleg ATG, szóval elég gyorsan meghal az éle, addig kellemes. Merkur Slant viszont nagyon szerette, abban +1 napig kellemes.
Ami furcsa, hogy a jellemzően (sokaknál-sokunknál) tartós és éles pengék nálad nem, ellenben a vacak (bocs) Captain igen.
Mekkora szöget tartasz, kb., érzésre?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2014. Július 24. - 12:52:43
A platinum engem is érdekel. A Super Chromhoz viszonyítva az milyen?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2014. Július 24. - 13:20:16
Ami furcsa, hogy a jellemzően (sokaknál-sokunknál) tartós és éles pengék nálad nem, ellenben a vacak (bocs) Captain igen.
Mekkora szöget tartasz, kb., érzésre?
A leghegyesebbet, ami még éppen vág; a konkrét szög borotvafüggő. A Captaint nem mondanám vacaknak, inkább kuriózum, más, ezért rá kellett állítani a kezem.

Amúgy nem tudom milyen tartós és éles pengékre gondolsz, de nagyjából minden beválik nálam egy ideje, kivéve a Derbyt. Kedvencek zöld Astra, kék Astra, Wilkinson, Gillette Platinum; a Feather is tetszik de nem annyival jobban mint amennyivel drágább és macerás beszerezni. Ezeket csak referenciának írtam le, hogy az élvtársak be tudják kalibrálni mennyire nemszokványos az én ízlésem :D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2014. Július 24. - 13:21:12
A platinum engem is érdekel. A Super Chromhoz viszonyítva az milyen?
Nekem ég és föld, mert az SC nagyon nem jött be, tépett és irritált, pedig eddig 4x próbálkoztam vele, pár hónap kihagyásokkal, mert annyian dícséritek.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2014. Július 24. - 13:27:37
 :thanks:

Nekem az SC az egyik legjobban bevált penge. Piszkosul éles, és viszonylag tartós.
Tényleg nem vagyunk egyformák, de jó ez így!   ;)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2014. Július 24. - 13:39:31
Amúgy, csak magyarázatképpen: az SC-vel is meg tudok borotválkozni, főleg WTG/XTG, esetleg oldalt ATG. Ahol kellemetlen, az a száj, és főleg az orr alatti ATG. Itt bizony elakad és húz szegény. Nekem az orr alatti ATG a választóvonal a kellemes és nem annyira kellemes pengék között, ott buknak ki azok a különbségek ami más részeken/irányból másodrendűek. Pengét is akkor cserélek, ha ezen a részen nem teljesít már jól.

Az SC-vel csak úgy tudok megborotválkozni, ha az orr alatt először még csinálok 4 kört (ha lefele 0°, akkor utána 90°, 270°, 135°, 225°, de ez nekem már feleslegesen macerás).

Sajnos elég sűrű a fejemen a haj és az arcszőr, ha nem vágatom le a hajam kb hetente félcentisre akkor tiszta akné lesz a fejbőröm, ha meg hagyom növekedni 2 hónapig akkor szép, dús mikrofonfejem lesz, és bármilyen határon kelek át a vámosok szét fogják szedni a bőröndömet, keresve hogy milyen cuccot csempészek.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2014. Július 24. - 14:00:55
A leghegyesebbet, ami még éppen vág; a konkrét szög borotvafüggő. A Captaint nem mondanám vacaknak, inkább kuriózum, más, ezért rá kellett állítani a kezem.

Amúgy nem tudom milyen tartós és éles pengékre gondolsz, de nagyjából minden beválik nálam egy ideje, kivéve a Derbyt. Kedvencek zöld Astra, kék Astra, Wilkinson, Gillette Platinum; a Feather is tetszik de nem annyival jobban mint amennyivel drágább és macerás beszerezni. Ezeket csak referenciának írtam le, hogy az élvtársak be tudják kalibrálni mennyire nemszokványos az én ízlésem :D
Arra gondolok, hogy az erősen "klasszik" szénacél Captain 4 alkalmas, míg a jellemzően tartós Zöld Astra 3, vagy egy Feather 4.
(Érdekes módon az SC -vel kapcsolatban egy véleményen vagyunk, a kedvenceid pedig nagyon is szokványosak, vagy legalábbis kitűnő, érthetően kedvelt darabok).

Néha azon gondolkozom, hogy rossz csomag Captain és SC jutott nekem, mert a híres-hírhedt Zöld Lord nekem jobb a Captain -nél, és az SC nem igazán jobb nála...???
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2014. Július 24. - 14:02:06
A platinum engem is érdekel. A Super Chromhoz viszonyítva az milyen?
Black:
A Platinum a kék Astrára hasonlít, az SC -hez én nem viszonyítom...
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2014. Július 24. - 14:18:22
Oké Uraim, köszönöm a válaszokat!

Sajna nekem a kék Astra nem mond semmit, mert még nem próbáltam. Még!  :thumbup:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Djibouti - 2014. Augusztus 07. - 13:27:21
Kipróbáltam a Lord Super. Csalódás volt a kék Astra és a Derby pengékhez képest. Mostanra már kezdek ráérezni a DE borotválkozásra. Napi szinten csinálom, nulla irritációval. Most olyan vörös lett a nyakam mint a rák. Mindent ugyan úgy csináltam és nem is siettem. (http://img.tapatalk.com/d/14/08/07/a9upy6uv.jpg)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2014. Augusztus 07. - 13:35:28
Haaaaat.

Nem egy csodapenge.

De ennyire nem rossz. Szerintem.
Utazáshoz szeretem.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2014. Augusztus 07. - 13:55:14
Lord SS valóban nem az igazi, de néha elmegy. 1-2 borotválkozás beleférhet vele.

Lord pengék közül én a Super Chrome-ra esküszöm! Éles és tartós! (nálam)  :thumbup:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2014. Augusztus 07. - 14:02:54
S most fehege leszek!  :peace:

Minden pengének más a vastagsága, élszöge s élgeometriája.Ehhez jön hozzá az adott készülék alapossága.

Ennek ismeretében, a penge nem rosszúl teljesít, hanem, s bocsáss meg elörre is, a kezedben nincs még annyi tapasztalat, hogy érezzed melyik pengét milyen szögben s sebességgel kell kezelned.

Gyakorolj sokat, ezzel a pengével meg lehet jól borotválkozni.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2014. Augusztus 07. - 14:15:19
Szerintem ez a kulcs. Kicsit később még tapasztaltabb leszel, még jobban fog menni.

Nálam legalábbis így történt. Első pár használatkor 0-ás értékelést adtam ennek a pengének, majd jó egy éves többlettapasztalat után újra elővettem, és azért vállalható minősítést kapott.

Kipróbáltam a Lord Super. Csalódás volt a kék Astra és a Derby pengékhez képest. Mostanra már kezdek ráérezni a DE borotválkozásra. Napi szinten csinálom, nulla irritációval. Most olyan vörös lett a nyakam mint a rák. Mindent ugyan úgy csináltam és nem is siettem. (http://img.tapatalk.com/d/14/08/07/a9upy6uv.jpg)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2014. Augusztus 07. - 14:49:28
majd jó egy éves többlettapasztalat után újra elővettem, és azért vállalható minősítést kapott.
Kétségkívül igazatok van abban, hogy kellő tapasztalattal elég sok penge kerül a használhatatlan kategóriából a vállalhatóba. Viszont kérdés, hogy mi értelme van vállalható pengével borotválkozni, amikor van jó és kiváló is (még akkor is, ha mindenkinek más). A pengék rangsora nagyon ritkán fordul meg drasztikusan a tapasztalat növekedésével, úgyhogy a 3 év utáni kedvenc penge jó eséllyel benne lesz már az elején a top 5-ben, amennyiben vkinek volt alkalma találkozni vele.

Nekem a Lord SS kezdetektől fogva a kupac alján van, eleinte azt mondtam rá borzasztó, most meg azt mondom rá hogy végszükségben elfogadható, de azóta ez már nagyon kevés lett ahhoz, hogy ne menjen egy penge kukába/barkácscélra.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Djibouti - 2014. Augusztus 07. - 15:23:16
Mindenkinek igaza van. De tényleg minek szenvedjek vele ha mások beváltak? Kipróbáltam, nem vált be. Ezt leírtam. Ennyi.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2014. Augusztus 07. - 16:31:00
Azért mert ez egy olcsó penge, tökéletes utazáshoz.
Mikor egy-két éjjel kell ott aludnom. Nem kell drágább pengét vegyek.

De mindenki ugy teszi ahogy akarja.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2014. Augusztus 07. - 16:59:03
Nem kell drágább pengét vegyek.
Mert, ugye, egy zöld astra mondjuk 30 forint is megvan, egy Lord SS pedig kb 18 forint (ha egy ötös csomag 90, ez a webshop ár). Most komolyan, érdemes a DE pengén spórolni, nem pedig azt választani amit a legjobban szeret az ember? Ez nekem már aszkézis.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2014. Augusztus 07. - 17:12:23
Nem kell drágább pengét vegyek.


Mert, ugye, egy zöld astra mondjuk 30 forint is megvan, egy Lord SS pedig kb 18 forint (ha egy ötös csomag 90, ez a webshop ár). Most komolyan, érdemes a DE pengén spórolni, nem pedig azt választani amit a legjobban szeret az ember? Ez nekem már aszkézis.

Válaszom, ha tökéletes az eredmény, akkor igen!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: mad.just mad. - 2014. Augusztus 08. - 08:37:06
 Ez az utazós penge dolog nekem kicsit magas... :D Az én csomagomban eddig ugyanannyi helyet foglalt egy olcsó penge, mint egy drága. Vittem már magammal sok-sok kilométerre Personna-t is, Lord-ot is, Feather-t is. És még sorolhatnám. Tömegben sem éreztem a különbséget.
 Ja, de ez nem a megfelelő topic :P
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2014. Augusztus 08. - 09:19:05
Kezdőmókus: Félreérthettél, nem ajánlom a kék-fehér Super Stainless-t senkinek, ki is vezettem a mintaboltból, mert nem javaslok érte pénzt adni. Azért, mert kicsit több pénzért jobb pengét lehet kapni, és még mindig olyan nagyságrendről beszélünk/doboz, amit sokan borravalónak is odaadnak egy pizzafutárnak.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Djibouti - 2014. Augusztus 08. - 11:50:33
Kezdőmókus: Félreérthettél, nem ajánlom a kék-fehér Super Stainless-t senkinek, ki is vezettem a mintaboltból, mert nem javaslok érte pénzt adni. Azért, mert kicsit több pénzért jobb pengét lehet kapni, és még mindig olyan nagyságrendről beszélünk/doboz, amit sokan borravalónak is odaadnak egy pizzafutárnak.
Nem ajánlod senkinek pénzért? Most jól megjártam. Kocsiba vágódok és vissza megyek harminc kilométerre a kínai boltba, a Délihez. ;) Visszakövetelem a 150 HUF! A pénz az pénz!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2014. Augusztus 08. - 11:58:51
Kezdőmókus: Félreérthettél, nem ajánlom a kék-fehér Super Stainless-t senkinek, ki is vezettem a mintaboltból, mert nem javaslok érte pénzt adni. Azért, mert kicsit több pénzért jobb pengét lehet kapni, és még mindig olyan nagyságrendről beszélünk/doboz, amit sokan borravalónak is odaadnak egy pizzafutárnak.
Igen, de kicsit úgy érzem hogy valamilyen okból nem tudjuk kimondani hogy egy penge problémás. Mert mindig jöhet valaki aki majd válaszul elmondja, hogy nem vacak az fiam, csak még nem vagy elég tapasztalt, mert ha az lennél akkor többet tudnál belőle kihozni, bár nem a legjobb; szóval aki leírja hogy egy penge gyengécske, az lejjebb kerül a macsósági rangsorban, ezért kerülgetjük, körülírjuk.

Közben úgy érzem, hogy simán kimondhatnánk, hogy ha egy penge nem jutott be senkinél a top 3 (http://borotvafórum.hu/index.php?topic=2415.0) közé, akkor az bizony az egyéni ízlésen túl is objektíven vacaknak tekinthető, még akkor is, ha meg lehet vele borotválkozni, vagy 10 forinttal olcsóbb. Ettől még aki kíváncsi, próbálja ki nyugodtan, persze.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2014. Augusztus 08. - 11:59:23
A kék (ill. az általam jobban kedvelt zöld) igazi páralkalmas penge. Pl. új készülékeket szívesen tesztelgetek velük. És ha mondjuk  a meglevő darabok közül van egyet kedvem használni, egy ilyen penge mehet a kukába pár alkalom után, míg mondjuk egy zöld Astrát sajnálnék, hiába pár forint. (Mert még jó és működik, olyat nem dobunk ki - pedig nem is vagyok sváb, csak lelkileg). Egyik készülékből meg a másikba pakolgatni nem praktikus, hónapokig elfektetni betöltve meg szintén - elveszted a fonalat, mikor használtad, vagy éppen olyan a doboza, hogy szétszedve tárolható a készülék.
:D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2014. Augusztus 08. - 12:08:25
Kezdőmókus: Félreérthettél, nem ajánlom a kék-fehér Super Stainless-t senkinek, ki is vezettem a mintaboltból, mert nem javaslok érte pénzt adni. Azért, mert kicsit több pénzért jobb pengét lehet kapni, és még mindig olyan nagyságrendről beszélünk/doboz, amit sokan borravalónak is odaadnak egy pizzafutárnak.
Igen, de kicsit úgy érzem hogy valamilyen okból nem tudjuk kimondani hogy egy penge problémás. Mert mindig jöhet valaki aki majd válaszul elmondja, hogy nem vacak az fiam, csak még nem vagy elég tapasztalt, mert ha az lennél akkor többet tudnál belőle kihozni, bár nem a legjobb; szóval aki leírja hogy egy penge gyengécske, az lejjebb kerül a macsósági rangsorban, ezért kerülgetjük, körülírjuk.

Közben úgy érzem, hogy simán kimondhatnánk, hogy ha egy penge nem jutott be senkinél a top 3 (http://borotvafórum.hu/index.php?topic=2415.0) közé, akkor az bizony az egyéni ízlésen túl is objektíven vacaknak tekinthető, még akkor is, ha meg lehet vele borotválkozni, vagy 10 forinttal olcsóbb. Ettől még aki kíváncsi, próbálja ki nyugodtan, persze.
Ez olyan, mint hogy az SC-t meg dicsérni kell, pedig szerintem valójában egy bevonatolt kék Lord... :)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: mad.just mad. - 2014. Augusztus 08. - 12:17:41
Hääät... Attól, hogy az egyik penge (feltételezhetően) egy másiknak a javított verziója, legyen az akár csak valamilyen bevonat által, még meg lehet dicsérni. Mert jobb lett. ;)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: mad.just mad. - 2014. Augusztus 08. - 13:29:39
Még mondja valaki, hogy ezek olcsó pengék.
http://olx.hu/hirdetes/borotva-penge-lord-borotvapenge-rozsdamentes-ID2b9qx.html#fc74193151
Nem szívbajos... ;D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Djibouti - 2014. Augusztus 08. - 17:25:11
Még mondja valaki, hogy ezek olcsó pengék.
http://olx.hu/hirdetes/borotva-penge-lord-borotvapenge-rozsdamentes-ID2b9qx.html#fc74193151
Nem szívbajos... ;D
Ennyiért majdnem Derbyt veszek az Extrametálnál, vagy a Nerolliban.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2014. Augusztus 08. - 17:39:06
Még mondja valaki, hogy ezek olcsó pengék.
http://olx.hu/hirdetes/borotva-penge-lord-borotvapenge-rozsdamentes-ID2b9qx.html#fc74193151
Nem szívbajos... ;D
Ennyiért majdnem Derbyt veszek az Extrametálnál, vagy a Nerolliban.
Mondjuk a Derby is 200 normális helyen. :)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Djibouti - 2014. Augusztus 08. - 17:53:13
Még mondja valaki, hogy ezek olcsó pengék.
http://olx.hu/hirdetes/borotva-penge-lord-borotvapenge-rozsdamentes-ID2b9qx.html#fc74193151
Nem szívbajos... ;D
Ennyiért majdnem Derbyt veszek az Extrametálnál, vagy a Nerolliban.
Mondjuk a Derby is 200 normális helyen. :)
Azért írtam őket. Mert egyik sem az a kimondott diszkont üzlet.
Hol lehet kétszázért venni?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2014. Augusztus 08. - 18:02:08
Ebay, sőt bulk pakk még olcsóbbra is kijön.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Djibouti - 2014. Augusztus 08. - 18:05:30
Ebay, sőt bulk pakk még olcsóbbra is kijön.
Igen, néztem. De akkor százas nagyságrendben kell venni ugye?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2014. Augusztus 08. - 18:07:19
Igen, de ha bejön megéri.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: trofimov - 2014. Augusztus 09. - 12:29:24
CBA-ban 100 Ft-ért vettem a Derbyt,
a kék, kék-zöld lord se sokkal több a 100-as boltokban.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: grdsi - 2015. Január 29. - 20:11:17
Kedves éltársak! Tervezem, hogy rendelek a Lord-webshopból pengéket, és aziránt tudakozódnék, hogy melyiket ajánljátok, illetve melyek azok, amelyeket nyugodt szívvel kihagyhatok, mert egy másik típus jobb nála. Ha jól vettem le a hozzászólásaitokból, a nagy többség jónak tartja a Super Crome-ot, és (ehhez képest főleg) nem igazán ajánlja a Super Stainless-t. A Captain-t illetően vegyesnek látom a tapasztalatokat, ha jól értem, de ha nem, javítsatok ki. Na és mi a helyzet a Green-nel, Platinum-mal? Biztos lesztek páran, akik szerint rendeljek mindenből, aztán a saját tapasztalataimon okuljak, de én bízom az általános bölcsességben, és nem rendelnék olyant, amit a nagy többség nem ajánl. (merthogy befejeztem már az építkezést, és nincs szükségem kapargálós pengékre). Merkur 37-be, 23-ba, Gillette Slim Adjustable-be kéne. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: gpsjani - 2015. Január 29. - 20:23:14
Van több fajta Lord pengém, de az az igazság, hogy eddig még csak a Super Chrome-ot és a Super Stainless-t próbáltam. Egyértelműen az előbbire szavazok a kettő közül (mint ahogy már több topicon ki is nyilatkoztam  ;D ).
Az SS használható, de az SC ultrabrutál.
A felsorolt borotvák tekintetében nem tudok nyilatkozni, de kezdőként és érzésre azt mondanám, hogy talán az SS a viszonylagos 'megbocsájtó' tulajdonsága miatt a kissé agresszívebb eszközökbe is jó lehet, az SC viszont inkább a 'kímélőbb' borotvákba való.
Na, de majd a többiek is hoznak véleményt és meglátjuk ők mit írnak (én is kíváncsi vagyok, persze a topikon már lejegyeztek ezt-azt, ahogy említetted is).
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: mad.just mad. - 2015. Január 30. - 08:00:40
Én meg azt mondom, próbálj ki minél többet. Igen, általános vélemény, hogy a Super Chrome nagyon rendben van. De - ha többet olvasgat itt valaki, rájön - ami az egyiknek gyémánt, a másiknak csak egy darab szén. Inkább vegyél először több fajtából kevesebbet, majd ha ráéreztél, neked melyik a megfelelő... ;)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2015. Január 30. - 08:08:19
Én meg azt mondom, próbálj ki minél többet. Igen, általános vélemény, hogy a Super Chrome nagyon rendben van. De - ha többet olvasgat itt valaki, rájön - ami az egyiknek gyémánt, a másiknak csak egy darab szén. Inkább vegyél először több fajtából kevesebbet, majd ha ráéreztél, neked melyik a megfelelő... ;)

Szépen szóltál egy komám!

Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2015. Január 30. - 08:11:31
Kedves éltársak! Tervezem, hogy rendelek a Lord-webshopból pengéket, és aziránt tudakozódnék, hogy melyiket ajánljátok, illetve melyek azok, amelyeket nyugodt szívvel kihagyhatok, mert egy másik típus jobb nála. Ha jól vettem le a hozzászólásaitokból, a nagy többség jónak tartja a Super Crome-ot, és (ehhez képest főleg) nem igazán ajánlja a Super Stainless-t. A Captain-t illetően vegyesnek látom a tapasztalatokat, ha jól értem, de ha nem, javítsatok ki. Na és mi a helyzet a Green-nel, Platinum-mal? Biztos lesztek páran, akik szerint rendeljek mindenből, aztán a saját tapasztalataimon okuljak, de én bízom az általános bölcsességben, és nem rendelnék olyant, amit a nagy többség nem ajánl. (merthogy befejeztem már az építkezést, és nincs szükségem kapargálós pengékre). Merkur 37-be, 23-ba, Gillette Slim Adjustable-be kéne. Előre is köszönöm a segítségeteket.
A Zöld hasonlít a kékre, de szerintem kellemesebb karakterisztika, tartósság gyenge. A Platinum egy jó penge, személyes véleményem szerint a Lord készletből a legjobb (éles és tartós).
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2015. Január 30. - 08:22:15
Az alap zöld-sarga r41ben 1 korrekt, mi több ÉMÉNY borotvalkozás, de utánna kuka.

A kék-fehér egy nem tartós, ellenben olcsó, szerethető penge, nállam 2-3 kétköröset bír

Az SC nekem a top 3 egyik tagja a maga 7-10 kellemes aktusával.

Captain, szerethető 3-5 alkalom. Nekem rozsdált, ezért mennie kellett. Kedvenc volt, de hálátlan.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2015. Január 30. - 08:39:40
+1, az összes elérhető pengét érdemes kipróbálni az összes készülékedben, mi több a technikád javulásával nyugodtan lehet újra próbálni.

Kedves éltársak! Tervezem, hogy rendelek a Lord-webshopból pengéket, és aziránt tudakozódnék, hogy melyiket ajánljátok, illetve melyek azok, amelyeket nyugodt szívvel kihagyhatok, mert egy másik típus jobb nála. Ha jól vettem le a hozzászólásaitokból, a nagy többség jónak tartja a Super Crome-ot, és (ehhez képest főleg) nem igazán ajánlja a Super Stainless-t. A Captain-t illetően vegyesnek látom a tapasztalatokat, ha jól értem, de ha nem, javítsatok ki. Na és mi a helyzet a Green-nel, Platinum-mal? Biztos lesztek páran, akik szerint rendeljek mindenből, aztán a saját tapasztalataimon okuljak, de én bízom az általános bölcsességben, és nem rendelnék olyant, amit a nagy többség nem ajánl. (merthogy befejeztem már az építkezést, és nincs szükségem kapargálós pengékre). Merkur 37-be, 23-ba, Gillette Slim Adjustable-be kéne. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: grdsi - 2015. Január 31. - 10:57:26
Köszönöm szépen mindegyikőtöknek a segítséget! Nagyon hasznosak voltak a válaszaitok.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: dionysos - 2015. Február 02. - 17:14:15
Tisztelt betegtársaim!
Érdeklődöm, hogy tapasztalt-e más is ilyet: A Lord shopból rendelt Captain pengének egyik élszalagja sokkal keskenyebb, mint a másik. Természetes ez így? Maga a penge szépen hasít (egyelőre L5-ben), személy szerint elsőre jobban kedvelem mint az SC-t, csak érdekel, hogy ez valamiféle gyártási sajátosság, vagy tűrésen belüli hiba?
A válaszokat köszönöm.
Tisztelettel: A Zöldfülű  ;D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2015. Február 02. - 20:43:56
Elméletileg pariban kellene lennie a ket elszalagnak... Képet, videot, nagymellű szőkét megköszönnék a véleményhez.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: gpsjani - 2015. Február 02. - 20:49:28
 ???
Kibontottam egyet a sajátból. Nálam egyforma.   
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2015. Február 02. - 20:51:38
Tisztelt betegtársaim!
Érdeklődöm, hogy tapasztalt-e más is ilyet: A Lord shopból rendelt Captain pengének egyik élszalagja sokkal keskenyebb, mint a másik. Természetes ez így? Maga a penge szépen hasít (egyelőre L5-ben), személy szerint elsőre jobban kedvelem mint az SC-t, csak érdekel, hogy ez valamiféle gyártási sajátosság, vagy tűrésen belüli hiba?
A válaszokat köszönöm.
Tisztelettel: A Zöldfülű  ;D

Véletlenul, nem a lakkozast latod olyannak?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Horatio Luro - 2015. Február 02. - 20:52:12
???
Kibontottam egyet a sajátból. Nálam egyforma.

És voltak benne nagymellű nők?  ;D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2015. Február 02. - 20:55:27
???
Kibontottam egyet a sajátból. Nálam egyforma.

És voltak benne nagymellű nők?  ;D

Egyforma nagymellű svéd szőkék?

Enyémben mindig van!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Horatio Luro - 2015. Február 02. - 20:56:26
Mázlista!  :fenek:
 :D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: atteeharp - 2015. Március 24. - 12:06:34
Tegnap az 5-6 alkalmas Lord SC-t kicseréltem a Gillette Tech-ben egy kék-fehér Lord SS-re. Hát, csak egy kicsit éreztem élesebbnek. Olyannyira, az XTG-t is igen óvatosan merészeltem elkövetni.
Ez technikai ügyetlenségem lehet, vagy ez tényleg így lehet? Tudom, nem ajánljátok a kék-fehéret, de szembe jött, és gondoltam 95 forintot megér egy próba.
Ezek után akarjak a Captain-nel vagy a Platinummal kísérletezni, vagy hasonló élményem lesz velük?
(Bevallom, az SC-től is kicsit többet vártam az itt olvasottak alapján.)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Forri - 2015. Március 24. - 12:26:18
Captaint nem ismerem, de ugye az szénacél, és emiatt rozsdásodásra hajlamos. Platinum kicsivel jobb mint az SC, de nem sokkal.
Próbálj szerintem egy zöld Astrát, az tényleg jó, és nem csak leírva. :)
(szerintem)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2015. Március 24. - 12:28:57
A kék fehéret én utazó s 1-3 alkalmasnak steretem használni. Az SC ugyan azt tudja mint az Astra ( n állam ) csak fele áron. A captain 4 alkalmas de kellemes penge.
Nállam rozsdált. Ezért a két szeansz között a fűtéscsőre biggyesztett mágnesen pihent.

De az unokaöcsémnek a csomagolasa megtetszett, s elkönyörögte.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2015. Március 24. - 17:16:34
Tegnap az 5-6 alkalmas Lord SC-t kicseréltem a Gillette Tech-ben egy kék-fehér Lord SS-re. Hát, csak egy kicsit éreztem élesebbnek. Olyannyira, az XTG-t is igen óvatosan merészeltem elkövetni.
Ez technikai ügyetlenségem lehet, vagy ez tényleg így lehet? Tudom, nem ajánljátok a kék-fehéret, de szembe jött, és gondoltam 95 forintot megér egy próba.
Ezek után akarjak a Captain-nel vagy a Platinummal kísérletezni, vagy hasonló élményem lesz velük?
(Bevallom, az SC-től is kicsit többet vártam az itt olvasottak alapján.)
A Platinum jó, a többit hagyd.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2015. Május 18. - 15:15:16
Valaki nyomta tartósabban a shark pengéket? Milyenek?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2015. Május 18. - 15:25:49
Valaki nyomta tartósabban a shark pengéket? Milyenek?

Egyiket próbáltam...


Shark (Egyiptom): 9 alkalom

(https://lh6.googleusercontent.com/-AhTCjK7jw0U/U-cddv2P_AI/AAAAAAAAb3A/3575ALwLzmw/w1207-h905-no/pengek%2B001.JPG)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2015. Május 18. - 15:30:26
 :thanks:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: saxon - 2015. Május 19. - 08:58:49
Valaki nyomta tartósabban a shark pengéket? Milyenek?

Véleményem korábban kb. ezt volt: "Élesség, fíling, tartósság kb. mint a kék Lord."
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Richie - 2015. Augusztus 04. - 07:01:32
Captain tapasztalat: már régóta izgatta a fantáziám ez a penge, úgyhogy nagyon örültem, hogy eljutottam hozzá a sorban. A külseje nekem nagyon csábító, tetszik a színe, tényleg olyan retró érzés fogott el. Még behelyezve is látszik,hiszen a borotva fejéből kilógó kicsiny pengeél is más színű, tetszett, na. El is kezdtem vele borotválkozni, szokás szerint alulról (nyaktól) felfelé. A nyakamat még szépen, zökkenőmentesen leborotválta. És eddig tartott a pozitív vélemény. Kb.a borotválkozás felétől iszonyatosan elkezdett húzni, és alig vitte a szőrt (cserébe legalább a pofám sem vágta el; néhol indokolatlanul oda kellett nyomnom, hogy sima legyen a képem, és ennek ellenére sehol egy vágás), mintha egy bottal borotválkoztam volna... Értem, hogy más anyag, mint a többi penge stb.na de hogy egy borotválkozást sem bír végig az éle, az azért durva. Majdnem kicseréltem közben, olyan szenvedős volt, de aztán kitartottam. Mondjuk 6 napos borostám volt, és elég drótszőrű vagyok, na de egy alkalmat akkor is illene bírnia. Majd később azért még teszek a Captainnel egy próbát rövidebb borostára, de egyelőre hanyagolom (legalábbis amíg a kellemetlen emlékek halványulnak).
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: tothzoltan - 2015. Augusztus 04. - 08:09:44
Nem ez való a kályha üvegre?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: magyar - 2015. Augusztus 04. - 08:38:52
Nem ez való a kályha üvegre?

Arra a hideg zsíroldó a jó, penge nélkül, papírtörlővel.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2015. Augusztus 04. - 09:05:52
Nem ez való a kályha üvegre?

Arra a hideg zsíroldó a jó, penge nélkül, papírtörlővel.

Ennyire nem rossz penge az! :censored:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2015. Augusztus 04. - 09:08:44
Nem ez való a kályha üvegre?

Arra a hideg zsíroldó a jó, penge nélkül, papírtörlővel.

Ennyire nem rossz penge az! :censored:
Készüléktől is függ, nekem pl. a vad Apollo Slantben volt vele a legjobb élményem, Techben eléggé "éppen elmegy" érzés.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Richie - 2015. Augusztus 04. - 11:00:28
Na nekem 89-es fejben "soha többet" érzésem volt tőle... De akkor majd megpróbálom másfajta készülékben is.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: nkoszta - 2015. Október 09. - 06:38:14
Na nekem 89-es fejben "soha többet" érzésem volt tőle... De akkor majd megpróbálom másfajta készülékben is.

Nekem ugyan ez lett a vége!

EJ89-ben valami borzasztó! Kipattogtam, húzott egy hihetetlen vacak az egész.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2015. Október 09. - 07:53:10
Elsőre igen! De hát kérem ezt is tanulni kell.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2015. Október 09. - 08:09:30
Na nekem 89-es fejben "soha többet" érzésem volt tőle... De akkor majd megpróbálom másfajta készülékben is.

Nekem ugyan ez lett a vége!

EJ89-ben valami borzasztó! Kipattogtam, húzott egy hihetetlen vacak az egész.

Sokadszor ismétlem magamat, ez egy sok változós, több ismeretlenes egyenlet;

Változók:
X=készülék
Y=penge
Z=előkészítés
A=szappan/krém ergo hidratálas
B=utókezelés ( lemosás, fertőtlenítés (AS,ASB))

Ismeretlen:

D=technikai tudás és tapasztalat

Konstans:
C=arcbőr milyensége
E=irritáció mentes,sima arcbőr

X+Y+Z+A+B×D×C=E

A változókat mindenki maga helyettesítse be, az állandók személyenként ismertek, a változó optimális közös nevezőjét használva a képletben az E konstans minden alkalommal kivitelezhető.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: herpa - 2015. Október 09. - 08:59:09
Miért pont a B, D, C változókat szoroztad össze, a többit meg csak hozzáadtad?  :futyul:  :peace: (na de tényleg)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2015. Október 09. - 09:16:17
Miért pont a B, D, C változókat szoroztad össze, a többit meg csak hozzáadtad?  :futyul:  :peace: (na de tényleg)

Azért mert az arcbőr érzékenysége, leginkább megfelelő szappan/krém és a megszerzett rutin, s a kellemes, bőrnyugtató utókezelés, az eszköz s penge használatához a véleményem szerint többet tesz a latba mint a készülék és a penge.

Hiszen akiben elég rutin van a penge szögét kiérezni, annak egy borotválkozás erejéig majdhogynem mindegy mivel s miben teszi.

Vélem én.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2015. Október 09. - 10:51:10
Huuuu de ráértek. :fetreng:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2015. Október 09. - 11:23:51
Miért pont a B, D, C változókat szoroztad össze, a többit meg csak hozzáadtad?  :futyul:  :peace: (na de tényleg)
Empírikus úton jutott el hozzá.  ;D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: grdsi - 2015. Október 09. - 12:59:55
"Hiszen akiben elég rutin van a penge szögét kiérezni, annak egy borotválkozás erejéig majdhogynem mindegy mivel s miben teszi." -->
Nekem sem rutinom, sem időm, sem lehetőségem nincs a penge szögét kiérezni.
Fél szemmel mindig a képletet kell néznem :)
Viccet félretéve, volt olyan borotva, amivel meg tudtam borotválkozni, amikor Lord SC volt benne. De igazán jó egyikben sem volt, pedig próbálkoztam a helyes szög megtalálásával. A legjobban az R41-ben teljesített.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2015. Október 09. - 13:17:29
Az r41 ben ( s itt a 2011 re a nagy GAP ja miatt hatványosan igaz ) tágabb a játék a szöghatárokkal, ezért könnyebben érezhetsz rá adott penge használható intervallumára.

Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Bowapex - 2015. Október 09. - 21:02:53
Na ezt a képletet felírom a tükörre és igyekszem tartani magam hozzá! Azt hiszem be kell szereznem némi timsót :fetreng:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2016. Február 16. - 22:46:55
Super chrome t van esély valami 100 boltban fellelni?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2016. Február 16. - 22:48:36
Ha magaddal viszed a zsebedben.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2016. Február 17. - 05:51:49
 :fetreng:
Ha magaddal viszed a zsebedben.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2016. Február 17. - 09:20:20
Ha magaddal viszed a zsebedben.
Ez nagyon fight igy reggel. :crazy:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2016. Február 17. - 10:15:41
heheheeeeheee,  :fenek:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Betyarka - 2016. Március 14. - 06:21:58
Tegnap elővettem a tartalék lord l111 super chrome t. Mostanában úgy el voltam ájulva tőle, hogy nem gondoltam semmi rosszra.
Borotválkoznék és tépi az arcom, még egy húzás leszakítja a fejem.  :nemtom:
Gyorsan kuka és astra be.
Létezne ilyen minőségi szórás a pengében?  :uncsi:
Még jó, hogy nem vettem egy rakattal.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2016. Március 14. - 06:34:10
Simán. Én wilkinél is találkoztam ilyennel. Ráadásul a régi feketénél amik meg qrvajók egyébként.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2016. Március 20. - 04:58:17
Tegnap elővettem a tartalék lord l111 super chrome t. Mostanában úgy el voltam ájulva tőle, hogy nem gondoltam semmi rosszra.
Borotválkoznék és tépi az arcom, még egy húzás leszakítja a fejem.  :nemtom:
Gyorsan kuka és astra be.
Létezne ilyen minőségi szórás a pengében?  :uncsi:
Még jó, hogy nem vettem egy rakattal.
Nem mostanában de én is találkoztam ezzel a jelenséggel a BIC esetében.
Az arány BIC30/1,
Lordnál 50/1
Persze csak sacc.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Takuun - 2016. Augusztus 26. - 20:43:50
Mühle R41 + Lord SS =  :fejfal:

Mühle R89 + Lord SS =  :thumbup:

R41-ben olyan szinten nem működik a kék-fehér Lord SS, hogy első alkalommal kukában végezte volna szívem szerint. Egy baj volt. Sopronba mentem pihenni és sajnos ott csak Lord SS és BIC volt kapható. Értelem szerűen nem veszek megint Lord-ot. A BIC-el meg úgy voltam, hogy több rosszat olvastam, mint jót, így nem vállaltam be.
Aztán itthon az R89-el olyan kellemesen és irritáció mentesen megborotválkoztam, hogy öröm volt minden múló perc amit együtt tölthettem velük.

Szóval a jó borotva+penge kombó igen is NAGYON FONTOS!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2016. Augusztus 27. - 06:54:11
Igy igaz!

A zöld lorddal (ss), nekem jó tapasztalatom, egyedűl a 2011-s R41-ben van, ott egy alkalmas, korrekt penge. Nála klasszisokkal jobb a kék-fehér ss, az mindegyik készülékben jól muzsikál, 2-3 alkalommal.

BIC-től meg ne tarts, nem rossz, éles-tartós penge. De sajnos, a többihez képest, magas a selejt aránya. Míg Lordból, érsd és mond, nem találtam echte selejtnek nevezhetőt, addig a Bicből, úgy százból egy-kettő az. De ez ne rettentsen el, egy ajánlhatótól.

Nekem a polcomon három pengéből van több százas ( igen, itt 300-400 db-os készletekre gondolj fajtánként ):

Lord Super Chrome ( SC ) kb. min. 400db
Astra Platinum ( zöld ( nem NOS )) kb. 350 db
BIC kb. 350 db
NOS Astra Platinum 150 db ( 3 karton )
Astra superior ( kék ) min. 100 db

Ezentúl a csörmője, sárga gillette kb 45, kék personna kb. 70, piros szintén.


De, hogy aktuális legyek:

Lord Zöld SS,  ötletem nincs miért, s mibe gyártják, hiszen borotválkozásra, saját házukon belűl is, gombokért, messze jobbat gyártanak.

 
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Megyer - 2016. Augusztus 27. - 10:36:29
Igy igaz!

A zöld lorddal (ss), nekem jó tapasztalatom, egyedűl a 2011-s R41-ben van, ott egy alkalmas, korrekt penge. Nála klasszisokkal jobb a kék-fehér ss, az mindegyik készülékben jól muzsikál, 2-3 alkalommal.

Most akkor a Dunába dobjam, vagy ne?  ??? Vagy ez az ss (stainles steel) Lord penge nem ugyanaz?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2016. Augusztus 27. - 10:53:17
Nyugiban Duna!   :tasli:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: nork - 2016. Augusztus 27. - 16:50:10
Van Classic Stainless, ez a ződ, ami itthon is kapható itt-ott. Emlékeim szerint kalap szart ér (nálam). Talán újra ki kellene próbálnom.
Van még a Super Stainless, erre nem emlékszem.
Általában a Super Chrome-mal elégedett mindenki.
Van még Platinum is és más márkanéven is nyomulnak.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Megyer - 2016. Szeptember 17. - 12:31:35
Nos, kezdem kitapasztalni a Lord pengét (zöld, kék). Nálam is kényelmesen max. négyszer tud bizonyítani. Utána már eléggé kaparóssá, kényelmetlenné válik. Szóval jogos az a Duna... Most kicsit visszatérek a Gillette Platinum-ra majd utána jöhet a zöld Astra.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: szekelya - 2017. Január 22. - 14:30:13
Budaorsi Auchan
(https://s29.postimg.org/42azn56ev/20170122_105432.jpg) (https://postimg.org/image/iy9iuqhtf/)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2017. Január 22. - 15:15:08
Ez normal ar.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zagloba - 2017. Január 22. - 15:18:22
Akkor már lehet többet ér a zöld Astra 175-ért a kisboltban!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2017. Január 22. - 15:23:36
Az csak ot db os, ez tiz.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 22. - 15:37:57
Az csak ot db os, ez tiz.

Viszont az legalább tizalkalmas, ezmeg egy.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zagloba - 2017. Január 22. - 17:47:49
Akkor ha jól számolom 1db zöld Astra 35Ft=1 doboz zöld Lord 165 Ft-os árához hasonlítva az Astra kapja a + pontot!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2017. Január 22. - 19:54:27
Jobb az astra, hagyd a lordot sztem. Bar van aki meg arra eskuszik.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 22. - 22:49:06
Ismerek olyat, aki minden nap uj pengével szereti, s nála nyerő a zöld lord.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2017. Január 22. - 22:51:19
Én most minden alkalmra új pengét teszek be. Igy is eleg lesz asszem....addig:)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 22. - 22:55:20
Ellenben a Lord SC ( nem sport club ), kihagyhatatlan!

Gombokért, tökéletes 8-10 alkalom! ( 10 db általában olyan 250 körüli.áron szokik lenni, hazai bolti forgalmazásáról, nem tudok )
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2017. Január 23. - 09:04:28
Én nem ismerek olyat, aki erre a zöld-fekete-kék Lordra esküszik. Álljon elő!

A zöld-sárga Classic, az más:

(http://shop.lordeurope.com/fotky1077/fotos/_vyr_58L099B.jpg)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 23. - 09:23:19
Sic!

Ezt még nem próbáltam!

Ha még ebben az évezredben erre jársz, a MEM-t cseréljük ilxenre!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2017. Január 23. - 09:31:17
Én nem ismerek olyat, aki erre a zöld-fekete-kék Lordra esküszik. Álljon elő!

Én szeretem, nagyon jó a karakterisztikája a max. 2-3 alkalomra.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Takuun - 2017. Január 23. - 12:50:15
Ez a Classic Lord (zöld), nagyon gáz. R41-ben, használom jelenleg, de a 89-es fejben valahogy jobban teljesít. R41-el 1 kört megyek, 3-ik alkalommal már érzem minden szőrszálam amit sikerül elvágnia.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 23. - 12:59:01
Nekem pedig csak és kifelyezetten az r41-ben domborít, s élményszámba megy a borotválkozás vele.

De csak egy kétkörösre.

Utazásnál használom jellemzően.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 25. - 08:11:48
Én nem ismerek olyat, aki erre a zöld-fekete-kék Lordra esküszik. Álljon elő!

A zöld-sárga Classic, az más:

(http://shop.lordeurope.com/fotky1077/fotos/_vyr_58L099B.jpg)

Tegnap Sic-l történt bisnis után, hozzám került ebből a pengéből egy-két darab.

Figyelemfelkeltő!

Valahová a zöld Astra mellé tenném karakterében. De nem annyira harapós, de éles, Tartósságát még egy használatból nem tudom megmondani.

Az biztos, hogy az a készülék, aminek a nevét itt a fórumon csak az egyházból való kiátkozás terhe mellett említhető meg, nem hisztizett, nem nyígott, pedig elég válogatós a szentem!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: holian - 2017. Január 25. - 08:44:59
nem félek az inkvizíciótól, leírom én: wilkinson sword classic
 :)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2017. Január 25. - 08:54:47
A régi az adja, igen.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 25. - 09:35:11
nem félek az inkvizíciótól, leírom én: wilkinson sword classic
 :)

Egyes fiam, üljön le!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: holian - 2017. Január 25. - 09:46:41
nem félek az inkvizíciótól, leírom én: wilkinson sword classic
 :)

Egyes fiam, üljön le!

pedig Tanár Úr, én készültem!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 25. - 10:02:25
nem félek az inkvizíciótól, leírom én: wilkinson sword classic
 :)

Egyes fiam, üljön le!


pedig Tanár Úr, én készültem!

Holnap javithat!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: JadenDave - 2017. Január 25. - 12:10:13
nem félek az inkvizíciótól, leírom én: wilkinson sword classic
 :)

Egyes fiam, üljön le!


pedig Tanár Úr, én készültem!

Holnap havithat!

Akkor még szerencse, hogy éjszaka hullott.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 25. - 12:15:08
Ez az autómata helyesírás javitás, az agyamra megy!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Narakh - 2017. Január 26. - 15:58:04
Ez az autómata helyesírás javitás, az agyamra megy!

Miért nem lövöd ki?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 26. - 16:45:55
Ez az autómata helyesírás javitás, az agyamra megy!

Miért nem lövöd ki?

Enyém, az egyik nagy gyártó tavalyi csúcsmodellje, de mégis kinlódok.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Rotbart - 2017. Január 26. - 19:06:49
Ha a központozáson segítene, én örülnék :P
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 26. - 19:22:08
Központozáson???
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Narakh - 2017. Január 26. - 19:24:45
Ha a központozáson segítene, én örülnék :P
A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem. :peace:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: JadenDave - 2017. Január 26. - 19:42:21
Köz, pontozáson??*
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 26. - 19:50:03
Kezdődik a túl offolás! :bor:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Rotbart - 2017. Január 26. - 23:26:06
Toljuk hát, túl : ))
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2017. Január 27. - 11:48:39
Központ, központ, vétel!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Rotbart - 2017. Január 27. - 11:49:32
Bagoly, bagoly, jelentkezz!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Január 27. - 11:58:24
Kettes, én jól látlak, te hogy hallasz?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: bbuffy - 2017. Január 27. - 12:05:55
Toljuk hát, túl : ))
Toljuk hátul?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: astra501 - 2017. Május 01. - 08:26:44
Nagyon odavagyok a Captain dizájnjáért, úgyhogy ma reggel ezt próbáltam ki először a Lord-os csomagból. Sajna nagy csalódás volt, már az első körben küszködött néhány részen, ahol erősebb volt a borosta, a második kör után sem voltam teljesen elégedett az eredménnyel, harmadszorra nem volt kedvem nekiállni. :( Irritáció, pontvérzés viszont egyáltalán nem volt, pedig jóval erősebben nyomtam az átlagnál... Adok neki még esélyt, hiszen dizájnban továbbra is verhetetlen nálam, lehet hogy ez valami selejt darab volt, amit kikaptam a csomagból...
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: mokush - 2017. Május 01. - 08:31:20
Az enyém 1 használat után ment a kukába (gyűjtöbe). A sárga bevonat egyenletlen volt, nagyon gázul nézett ki... gondoltam, ettől még működhet jól. De nem működött.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2017. Május 01. - 13:37:09
Tech fejben nekem sem működött jól. Vintage vasakban viszont oké!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: katonajanos - 2017. Május 01. - 13:55:27
Én kaptam szekelya-tól egy Lord pengét, talán classic lehetett (majd Ő megmondja remélem), na az minősíthetetlenül pocsék volt a Parker 24C-ben. XTG felénél nem bírtam tovább, pedig forgatom is a borotvát :). Gillette 7 o'clock megváltás volt utána. Van még itthon egy bontatlan Lord Super Stainless is, félve fogom kipróbálni. Hozzáteszem, hogy nekem a közepesnél gyengébb szőrzetem van, húzta mint a rosseb. Borotválkozás közben azt hittem, hogy irritációt gyalulok a képemre, de a penge csere után kiderült, hogy csak a húzás miatt kezdett zsibbadni a bőröm mert a Gillettel utána még mentem 2 kört és semmi vérzés nem lett belőle.

Ment a húgomnak algát vakarni az akváriumról :).
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: astra501 - 2017. Május 01. - 15:12:13
A reggeli kellemetlen borotválkozás és gyatra eredmény nem hagyott nyugodni, úgyhogy rászántam magam egy délutáni korrigálásra. Az LP1823 egy BIC pengével eléggé harapott a múltkor (első próbálkozás volt a borotvával), jópár pontvérzést, kisebb vérfürdőt eredményezve, ezért az az ötletem támadt, hogy abban kap második esélyt a Kapitány. Ez akár rosszul is elsülhetett volna, de meglepetésemre egészen jó párost alkottak. Bár tuti nem ez lesz a kedvenc pengém, de a Kapitány így egészen biztosan nem kerül végleg a kispadra  :D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: szekelya - 2017. Május 01. - 15:18:52


Én kaptam szekelya-tól egy Lord pengét, talán classic lehetett (majd Ő megmondja remélem), na az minősíthetetlenül pocsék volt a Parker 24C-ben.

(http://i345.photobucket.com/albums/p367/szekelya/20170501_150257_zpsdg66hmtu.jpg) (http://s345.photobucket.com/user/szekelya/media/20170501_150257_zpsdg66hmtu.jpg.html)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: katonajanos - 2017. Május 01. - 15:21:48
Basszus, pedig reménykedtem :). Akkor ez el lesz ajándékozva úgy érzem.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pazzo - 2017. Május 01. - 15:27:59
Ilyennel próbálom ki az új borotváimat. Tech-ben teljesen rendben van
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: katonajanos - 2017. Május 01. - 15:46:20
Lehet adok neki még egy esélyt, hétvégén piacoztam egy fasza kis angol Gillette Super Slim Twist-et, hátha ott mutat valamit. Végül is egy másik pengeállásban még lehet jó!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Május 01. - 17:29:48
Nekem még az R41/2011-ben is két-három alkalom, nem annyira forron eszik a kiflit, nint ahogyan sütik!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Megyer - 2017. Május 01. - 18:40:54


Én kaptam szekelya-tól egy Lord pengét, talán classic lehetett (majd Ő megmondja remélem), na az minősíthetetlenül pocsék volt a Parker 24C-ben.

(http://i345.photobucket.com/albums/p367/szekelya/20170501_150257_zpsdg66hmtu.jpg) (http://s345.photobucket.com/user/szekelya/media/20170501_150257_zpsdg66hmtu.jpg.html)
Pmol szerint ez a hajítós penge. És sajnos igaza van, max. három alkalom/oldal.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pazzo - 2017. Május 01. - 20:08:01
95 Forintért, pont jó három alkalomra.  :)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Forri - 2017. Május 02. - 14:45:12
Emlékeim szerint nálam 1 minősíthető alkalom volt a Captain-ben de az Feather közeli élményt nyújtott.  :fejtor:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Május 02. - 15:07:22
95 Forintért, pont jó három alkalomra.  :)

Háát, háát.
Alig háromszor ennyi a Lord SC 10db. Az meg 6-8 alkalommal pöpec.

Fajlagosan sokkal olcsóbb.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: katonajanos - 2017. Május 02. - 15:22:57
No és persze ha valaki arra izgul. Biztos van egy hangulata Lord öltönyben Lord borotvával Lord pengével borotválkozni de nem nagyon kell körülnézni, hogy jobbat találjon az ember fia. Sőt, nekem úgy kellett vadásznom ezt a márkát pengében.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2017. Május 02. - 16:01:34
Lordot hallgatva, Lordot szívva.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: katonajanos - 2017. Május 02. - 17:23:55
Tényleg, a Lord :D... a dohányról nem tudtam.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pazzo - 2017. Május 02. - 17:52:09
95 Forintért, pont jó három alkalomra.  :)

Háát, háát.
Alig háromszor ennyi a Lord SC 10db. Az meg 6-8 alkalommal pöpec.

Fajlagosan sokkal olcsóbb.

Az a világoskék dobozos? Fel van írva a kívánságlistámra a fehér dobozossal, és a  7'o clock-al egyetemben.
Esetleg egy doboz Feather elér cserealapnak, ha valakinek van fölös ezekből...  :fejtor:

Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2017. Május 02. - 18:01:11
Van, keress privátban
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pergi10 - 2017. Május 02. - 22:41:49
Valaki használta már ezt a pengét? Esetleg valami rövid kis véleményezést kérhetek, még mielőtt leadnék megint egy LORD rendelést?  :thanks:

http://shop.lordeurope.com/LORD-Penge-5db-os-Platinum-Class-d5.htm

Üdv:
Pergi
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: astra501 - 2017. Május 03. - 05:22:36
Zenithnél egészen jó értékelést kapott, emiatt rendeltem belőle én is a múlt heti csomagba. Még nem próbáltam, de ma este akkor azt töltöm be, ha gondolod. Úgy is több jelölt között vaciláltam :)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2017. Május 03. - 12:34:18
Én igen. Jó kis penge. Karakterisztikára nekem a zöld-sárga Classic.

Valaki használta már ezt a pengét? Esetleg valami rövid kis véleményezést kérhetek, még mielőtt leadnék megint egy LORD rendelést?  :thanks:

http://shop.lordeurope.com/LORD-Penge-5db-os-Platinum-Class-d5.htm

Üdv:
Pergi
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pergi10 - 2017. Május 03. - 15:03:24
Köszönöm mindenkinek!
Nagyjából egy éve rendelhettem LORD pengéket és akkor még nem volt a kínálatban.
Úgy néz ki ebből rendelés lesz!  :crazy:

Üdv:
Pergi
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2017. Július 17. - 14:21:23
Urak!

Melyikőtök ismeri a műanyag dobozos Lord Platinumot?

Na én most belefutottam és vettem, fel is bontottam, ki is próbáltam.
Ez milyen penge? Hogy kéne kinéznie egészen pontosan? Bevonatos? Milyen felirat van rajta?

Na csak azért kérdezem, mert ahogy kicsúsztattam a dobozból a Lord Platinum feliratú papírlapot (mintha csak Feather lenne, tudjátok) alatta ott voltak egyesével becsomagolva zsírpapírba a pengék.

Na most jön a lényeg!
A zsírpapíron keresztül is látszódott - anélkül meg pláne - hogy Lord Super Stainless pengék vannak benne, legalábbis a pengéken lévő felirat szerint. Egy pillanatig bosszantott, de csak elnevettem magam. Aztán kivettem valamennyi pengét, mindegyik ez. Ennek a Platinumnak Super Stainlessnek kell lennie???
Kipróbáltam, elvileg jó volt a borotválkozás vele, majdnem mint a Lord Super Chrome-mal.

Szóval, ismeri valaki?


ui:
A Google képtalálatai szerint Lord Platinum Class felirat kellene, hogy rajta legyen...
Gyári átbaszásba csúsztam bele, vagy hamisítják?  ???
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2017. Július 17. - 17:01:34
Penge (http://borotvaforum.hu/index.php?action=profile;u=8) a Te embered.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2017. Július 17. - 19:49:50
Ez tiszta sor! Pengéjéké tuti, hogy tuti minőségű.

Én egy lépcsőházi lerakatban vettem valami 149,- Ft- ért. Pengéjék honlapján nincs is müanyag dobozos Lord Platinum, ezért fordult meg a fejemben, hogy ez most valami humbug, SS eladva Platinumként. Ki tudja?

Ezért kérdezem, hátha más is tapasztalt-e már hasonlót.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Narakh - 2017. Július 17. - 21:28:03
Egyszer utánakerestem itt ennek a pengének, és valamikor volt róla egy egész hosszas okfejtés – ha jól rémlik, Penge részvételével –, hogy sima Stainlessnek néznek ki. Azt hiszem, az alap ugyanaz, csak a Platinumon van plusz bevonat, de nem akarok hülyeséget mondani. Egy kulcsszavas keresés szolgálhat szilárd empirikus adattal.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2017. Július 17. - 21:39:50
Mondom, a gúgli szerint a Platinum pengén Platinum Class felirat van. Ezen meg Staimless Steel.  :fejtor:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: astra501 - 2017. Július 18. - 05:52:00
Esetleg egy-két fotót nem tudnál készíteni, hogyan is néz ki pontosan amit vettél?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2017. Július 18. - 09:03:52
Végül is tudok, de csak emailban tudom küldeni mert nem regisztráltam sehova képtárhely ügyben. Meg semmi extra, Lord Platinumként csomagolt Lord Super Staimless. Szerintem.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Detre - 2017. Július 18. - 09:28:35
 :offtopik:
http://postimages.org

Ide nem kell regisztrálni, töltheted azonnal. (Regisztráció híján utóbb egyben áttekinteni se lehet a mindenkori képeid.)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2017. Július 18. - 09:46:04
Ezer  :thanks:

Megpróbálom tapizós mobillal kivitelezni.  :D
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2017. Július 18. - 09:57:17
Mellé tettem egy, még bontatlan csomagot is ugyan abból a kartonból.

https://postimg.org/gallery/2dp41xmvg
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: astra501 - 2017. Július 18. - 11:12:34
Köszi a képeket. Tényleg fura hogy nem szerepel a pengén a Platinum felirat, de szerintem ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy gond lenne vele. A papírdobozos Platinumról is többféle verzió előfordul a neten lévő képeknél :)

Pl. ennél szerintem olyan penge feliratozása, mint amilyet te kaptál:

(https://3.bp.blogspot.com/-hYw694TDwhc/WPFzRJZq2NI/AAAAAAAABcw/gjhAbyF9rhkS6XENHdm30eAdJSC8rWu5QCLcB/s1600/Lord%2BPlatinum%2BDouble%2BEdge%2BBlade%2BTuck.jpg)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: capryg - 2017. Július 18. - 11:54:39
Kb. 2 évvel ezelőtt vettem Penge boltjából többfajta Lord pengét, többek között műanyag dobozos Platinumot is. Mivel még van belőle bontatlan, fóliázott csomag, ezért tegnap felbontottam egyet. Super Stainless felirat van rajta és nem Platinum Class. Teljesen megegyezik azzal (bontatlanul és beltartalomra is) mint amit Black fényképezett. Teljesen biztos, hogy Pengénél vettem és nem valamelyik lépcsőházi szatócsboltban  :)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2017. Július 18. - 16:45:46
Akkor a pengefelirattal nem sokat bajlódtak a Lord gyárban.  :fejtor:

Köszönöm a segítséget Uraim!  :hat:

Majd még írkálok ide, ahogy próbálgatom ezt a pengét. Elsőre tényleg jól teljesített, nem SS szintű az biztos.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Black - 2017. Július 22. - 16:24:38
Másodikra is hibátlan volt a penge, nem veszített az éléből. Ez a penge szerintem teljesen oké.  :thumbup:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2017. Szeptember 27. - 22:15:21
Üdv Srácok!
Bocs a kései reagálásért...nem jártam rég már az oldalon.
Platinum Class kb. 2014 előtti széria SS felirattal volt nálunk is elérhető, az ugyanabból az időből származó sima kék-fehérhez képest +minőségbeli különbséggel. Ezt személyesen alátámasztom. Azt is, hogy nem találkoztunk a műanyagdobozos kiszerelésből humbuggal. Nyugodtan vegyétek főleg ha az említett áron még megszerezhető, jó széria volt! Viszont a 2017-es széria egy érdekes upgrade-n ment keresztül ( itt már PC felirat van a pengén). Vékonyabb lett a szalag, ezzel együtt jóval élesebb a penge ( szinte már a japó DE pengék feelingjére hajaz), sajnos evvel párhuzamosan, nem annyira tartós. 4-5 borotválkozás és eldobja az élét. Addig viszont 10 pont ( legalább is nálam )
Ez a kettő ugyanaz... http://shop.lordeurope.com/LORD-Penge-5db-os-Platinum-Class-d5.htm   http://shop.lordeurope.com/LORD-Penge-2x5db-os-L101MN-d424.htm
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: lajkoska - 2017. Október 22. - 14:24:31
Véget ért a Captain penge tesztje.
Nálam 4 háromkörös alkalmat bírt ki. A végén már rendesen húzzott.
Jó eredmènyt lehet vele elérni, és lágy nem agresszív penge, kíméli a bőrt. A retró csomagolás és a penge színe is megnyerő.
Nálam ajánlható kategória.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: szekelya - 2017. Október 30. - 09:18:46
A LORD-nak nincs trac II szabvanyu pengeje? Ebay-en baromi draga a refill, ha nem kerulne egy ilyen sokkal tobbe egy DE pengenel, meglepnem magam egy ilyen keszlettel.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: atteeharp - 2017. Október 30. - 11:45:33
A LORD-nak nincs trac II szabvanyu pengeje? Ebay-en baromi draga a refill, ha nem kerulne egy ilyen sokkal tobbe egy DE pengenel, meglepnem magam egy ilyen keszlettel.

Mondanám hogy miért nem nézed meg? Penge nem nagyon jár ide, vagy csak ritkán.
De mert kíváncsi voltam, megnéztem:
http://shop.lordeurope.com/LORD-cserefej-betet-5db-os-d51.htm
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: szekelya - 2017. Október 30. - 14:05:48
Neztem oket, csak a fotorol nem tudtam megallapitani es a trac-ra nem hivatkoztrac sehol. Ez ahhoz valo?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: atteeharp - 2017. Október 30. - 14:09:14
Neztem oket, csak a fotorol nem tudtam megallapitani es a trac-ra nem hivatkoztrac sehol. Ez ahhoz valo?

Most vagy káosz van a fejemben, vagy túl jól informált vagyok:
"Felhasználható pl. GII (R), CONTOUR(R), PROFILE(R), CONTACT(R), WII(R), ASCO(R) és minden standard( csápos) és oldaltöltős készülékhez"
Ezt elolvasva nekem egyből az jött le, hogy jó Trac II-höz.
Úgy rémlett hogy GII == Trac II
Most megint rákerestem:
http://blog.headshaver.org/2011/12/look-back-at-gillette-trac-ii-razor.html
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: atteeharp - 2017. Október 30. - 14:12:31
N szóval Európában GII néven futott a fenti cikk szerint a Trac II.
(Bocs úgy látszik ma szarul keltem  :peace:)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: szekelya - 2017. Október 30. - 14:26:10
Koszi, ez a GII nagyon nem volt meg nekem. Az siraly, akkor van utanpotlas, kikeresek egy szep darabot. Mondjuk lehet, hogy ki kene probalni elotte azzal a muanyag nyelu lordII-vel.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Penge - 2017. November 01. - 21:13:03
Sziasztok! Megerősítés: L141 jó a Trac2-re...
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zagloba - 2017. December 16. - 21:15:12
Valakitől kaptam Lord SC pengét! Idáig csak sodródott a pengés doboz egyik oldalából a másikra! Most betáraztam, hát nagyon kellemes volt! Azt hiszem a következő beszerzés ő lészen!

Szolgálati közlemény : kék Astra a Coop-ban 149 Ft! :-)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Lord Ickenham - 2017. December 16. - 21:44:47
Csak az a baj, hogy ez nem jelenti azt, hogy minden Coopban (cba-ban, sparban, euromarketben, stb. ) van.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zagloba - 2018. Február 10. - 22:33:24
Lord Platinumot érdemes kipróbálni ha a Lord SC nekem bevált?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Malac - 2018. Február 10. - 23:05:10
Mindent... érdemes kipróbálni.
Nem buksz nagyot, ha nem jön be.
(Jó lesz kályha-ablak pucolásra.)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zagloba - 2018. Február 11. - 08:00:16
Mindent... érdemes kipróbálni.
Nem buksz nagyot, ha nem jön be.
(Jó lesz kályha-ablak pucolásra.)
Csak nálunk nem annyi, h lemegyek a sarki boltba és veszek 1 dobozzal! És ha nem jön be akkor kidobom a kukába! Rendelni akartam!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2018. Február 11. - 08:14:53
Erdemes, ha gondolod, küldök egy csomaggal
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zagloba - 2018. Február 11. - 10:00:07
Sajnos Zenith tesztjében nem találtam. De mintha valaki írta volna régebben ,h a Lord Platinum is a jó pengék közé tartozik! Köszi a felajánlást ,de bízom benne ,h valaki ír és vagy megerősít v. megcáfol az emlékeimben! :-)
Egyébként köszönöm a felajánlást! Amennyiben az 1000 borotvaszappanból eladol 1-2 db-ot esetleg lebizniszeljük a pengét is vele együtt!  :sör:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: pmol322 - 2018. Február 11. - 11:01:55
Sajnos Zenith tesztjében nem találtam. De mintha valaki írta volna régebben ,h a Lord Platinum is a jó pengék közé tartozik! Köszi a felajánlást ,de bízom benne ,h valaki ír és vagy megerősít v. megcáfol az emlékeimben! :-)
Egyébként köszönöm a felajánlást! Amennyiben az 1000 borotvaszappanból eladol 1-2 db-ot esetleg lebizniszeljük a pengét is vele együtt!  :sör:

Keress orivton
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2018. Február 12. - 12:41:16
Sajnos Zenith tesztjében nem találtam. De mintha valaki írta volna régebben ,h a Lord Platinum is a jó pengék közé tartozik! Köszi a felajánlást ,de bízom benne ,h valaki ír és vagy megerősít v. megcáfol az emlékeimben! :-)
Egyébként köszönöm a felajánlást! Amennyiben az 1000 borotvaszappanból eladol 1-2 db-ot esetleg lebizniszeljük a pengét is vele együtt!  :sör:
Pedig benne van a tesztben. Lordból a legjobb (nekem).
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zagloba - 2018. Február 12. - 18:53:48
Sajnos Zenith tesztjében nem találtam. De mintha valaki írta volna régebben ,h a Lord Platinum is a jó pengék közé tartozik! Köszi a felajánlást ,de bízom benne ,h valaki ír és vagy megerősít v. megcáfol az emlékeimben! :-)
Egyébként köszönöm a felajánlást! Amennyiben az 1000 borotvaszappanból eladol 1-2 db-ot esetleg lebizniszeljük a pengét is vele együtt!  :sör:
Pedig benne van a tesztben. Lordból a legjobb (nekem).
És tényleg benne van! Hogy hogy nem láttam? De most már biztos, h veszek mert látom jobb mint az SC!
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Narakh - 2018. Március 13. - 01:59:53
Nem bújik netán valakinél egy fölös csomag Captain? Most jutottam el oda, hogy kipróbálnám.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Malac - 2018. Március 13. - 09:38:25
Sic? Ed?
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: astra501 - 2018. Március 13. - 11:15:36
Ha hamarabb kitalálod vittem volna 1-2 darabot a múltkor, dobozt megvenni felesleges szvsz.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: SicTransit - 2018. Június 25. - 10:22:08
Nem bújik netán valakinél egy fölös csomag Captain? Most jutottam el oda, hogy kipróbálnám.

Nálam több levél van, ha kell.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: megaloblade - 2018. Szeptember 20. - 13:38:07
Csak egy vélemény:
A hagyományos kék-fehér Lord penge nagyon jól megszelídíti az agresszív borotváimat. (2013-as R41 és Fatip Piccolo)
Nálam többet is bír mint a többek által jelzett 3-4 alkalom.
A többi Lord pengét még nem próbáltam, de ott lapul a szekrényemben. Már várom, hogy kipróbáljam.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: megaloblade - 2018. Szeptember 20. - 18:57:52
Na megvolt a Lord SC első kontakt.
Kicsit kapart (R41/2013), de az előkészítésem sem volt a legjobb. A DVH szappan nem sikosít úgy ahogy kellene.
Amúgy szépen megborotválkoztam vele, irritáció/pontvérzés alig volt. Pedig a bőröm rendkívül érzékeny.
Szóval jó lesz ez...
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: szekelya - 2018. Szeptember 20. - 19:51:01
Szerintem az R41-eddel menj at szepen az Astra topikba, az valo bele. ;)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: megaloblade - 2018. Október 15. - 20:53:35
Hetekben kipróbáltam a zöld Lordot is. Agresszív borotvában majdnem olyan jó mint a kék-fehér. De csak majdnem... Kicsit karcosabb, picivel kényelmetlenebb volt.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: lajkoska - 2019. Február 26. - 18:47:40
Ma kiprobáltam a Super Chromot.
Egy hetes borostán elég jól teljesítet,
Nem húzzot, simán vitte a szőröm.
Nagyon éles. Ha elfogy biztos veszek még.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: hoper - 2019. Február 27. - 09:07:32
Kedvenc pengem. +1
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: lajkoska - 2019. Február 28. - 11:08:19
Nekem is az egyik. :cimbi:
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2019. Július 24. - 14:49:30
Nem bújik netán valakinél egy fölös csomag Captain? Most jutottam el oda, hogy kipróbálnám.
Épp a Lord Captain tapasztalatáról akartam írni főleg tömören:rettenetesen rossz életlen kapaszkodik nyúz de nem vág
Most szoktak jönni olyannal: "nem jól tartod a penge kiváló vagy esetleg nem a te bőrödhöz való"
Ezeket a nagyívű penge mentegető sódereket most lesöpröm.
4 féle Lord alcsalád évek óta használata után
Bárhogy tartással az mondom, ez a Lord captain nem penge,
Úgy nyúz mint millió éve a Budapest penge
soha többet
A Lord Sc-t az t igen vagy sima super-t
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2019. Július 24. - 15:19:08
Mióta állítható borotvám van (Rockwell 6S), sok pengénél tapasztaltam hogy a megfelelő fokozattal jobb lesz. Nem kiváló, nem fogja verni a kedvenc pengéimet, de számít. Némelyiknek ez az agresszívabb fokozat, némelyiknek pont az ellenkező irány.

A Captain-t azért nem fogom kipróbálni ezzel a borotvával mert már régen elfogyott, és, őszintén, tényleg inkább kuriózum hogy sima acél, mint jó penge, de az hogy még a piacon van azt jelenti hogy van, akinek bejön.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Rotbart - 2019. Július 25. - 11:21:36

Nekem is ez volt a tapasztalatom, amikor sok éve próbáltam. Annyira ócska volt, hogy hihetetlen. Csak azt tudom elképzelni, hogy afféle arabos igényességgel készül, hol így sikerül, hol úgy. Vagy az összes olyan maradékot összeszórják, amiből valamiért nem lehet rendes pengét csinálni, és abból lesz a Kapitány. Ami Európában selejt lenne, az náluk B osztály...

Épp a Lord Captain tapasztalatáról akartam írni főleg tömören:rettenetesen rossz életlen kapaszkodik nyúz de nem vág
Most szoktak jönni olyannal: "nem jól tartod a penge kiváló vagy esetleg nem a te bőrödhöz való"
Ezeket a nagyívű penge mentegető sódereket most lesöpröm.
4 féle Lord alcsalád évek óta használata után
Bárhogy tartással az mondom, ez a Lord captain nem penge,
Úgy nyúz mint millió éve a Budapest penge
soha többet
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2019. Július 31. - 06:27:10
Idézet
de az hogy még a piacon van azt jelenti hogy van, akinek bejön.
Nem feltétlen áll a logikád.
Én azt hittem van egy csomó raktáron ragadt azért van még.

Kipróbáltam a captaint, Gilette pillangó nyitású borotvában.Gillette  Slim Twist
És majd fogom ASTRA 901 es pillangó nyitású borotvban
Épp ellenkező végletbe esett siklott és nem éreztem hogy vágna szőrszálat.
A végeredmény elsőre megfelelő de itt ott kimaradt
Majd lesz második és másik captainnal próba.
https://youtu.be/6ebTOMO1Qt0?t=6
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2019. Július 31. - 08:57:15
A kisboltnak biztos nincs raktáron egy raklap Captain, mert nincs ilyen jellegű raktárja. Azt rendel a nagykertől, amit a vásárló elvisz; amit nem az feleslegesen fogja a helyet és a port, emellett benne van a forgótőke.

Vagy az van, hogy Magyarországon van egy DE-vel borotválkozó réteg, akinek majdnem mindegy hogy mit vesz, és nekik jó a Captain, vagy tömegesen használnak borotvapengét valami más célra, amire szintén mindegy. Rejtély.

Aki legközelebb kisboltban jár, ahol árulnak ilyet, megkérdezhetné hogy mégis kik és mire viszik, ha egyáltalán. Én gyakran szóba ilyesmikről erről boltosokkal, mert pl ahol Astrát árulnak sokszor nem is tudják hogy a kék meg a zöld nem ugyanaz, de szeretnének a vásárló kedvére tenni így szívesen váltanak.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2019. Július 31. - 14:27:57
A kisboltnak biztos nincs raktáron egy raklap Captain, mert nincs ilyen jellegű raktárja. Azt rendel a nagykertől, amit a vásárló elvisz; amit nem az feleslegesen fogja a helyet és a port, emellett benne van a forgótőke.

Vagy az van, hogy Magyarországon van egy DE-vel borotválkozó réteg, akinek majdnem mindegy hogy mit vesz, és nekik jó a Captain, vagy tömegesen használnak borotvapengét valami más célra, amire szintén mindegy. Rejtély.

Aki legközelebb kisboltban jár, ahol árulnak ilyet, megkérdezhetné hogy mégis kik és mire viszik, ha egyáltalán. Én gyakran szóba ilyesmikről erről boltosokkal, mert pl ahol Astrát árulnak sokszor nem is tudják hogy a kék meg a zöld nem ugyanaz, de szeretnének a vásárló kedvére tenni így szívesen váltanak.
A kisboltokról és bármilyen boltról idealizált elgondolásod van.Persze tartalmazza amit írtál a valóságot
Sokkal rosszabb a helyzet mint hogy értsenek hozzá, illetve annál hogy egyáltalán legyen visszajelzésük bármiről.
Gőzük sincs nem is érdekli őket, amit eladtak arról nincs értesülésük miként tette dolgát az áru.És nem igazán akarnak a vásárló kedvére tenni az túl macerás.
Semmilyen boltban nincs értő eladó.Országos jelenség.
visszatérve a Captainra.
Ma leírtam miként viselte magát, azt hittem azzal foglalkozol nem azzal hogy különben nem árulnák,ha nem vennék.
Ez részigazság.Most jutott oda a boltunk már ne árulnak semmilyen Lord pengét.
Ebből le ne vond azt a következtetést mert nem keresik
Ott a bolt trehánysága és a terítő lustasága, kockáztat nem vállalása.
Azt a választ adta a boltos már többször amit most nem árul de árult termékre: Nem lehet kapni.Illetve forszírozásom után: nincs a terítőnél.
A kettő nem ugyanaz.
A rossz magyar kereskedelmi lánc okozza
Egy bolttal odébb tele volt kék-fehér Lord (super)pengével
(https://kepkuldes.com/images/21fa721929b8ddc6be7f04d7bd532e52.jpg)

A terítő amit tart azt kell levenniük
Az előbb beszélt bolt terítője nem visz sok mindent.A boltos szemében az nem kapható
Pedig igen!! Csak rossz láncban van benne, nem megy utána semminek a boltos.

Ha a most betett 2. Captain penge eléri a kopottságot, kidobom és beteszem a következőt ugyanabba a Gilette pillangó-nyitásúba
Akkor megírom ismét az milyen volt.Ha megismételte a mai élményt vagyis nem húzott(de nem is éreztem hogy vinné) olyan 90 %  takarított le
Épp csak odafigyelek jobban a kezelésre akkor megírom
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2019. Július 31. - 17:05:06
Bocs, de engem a Captain minősége önmagában nem izgat annyira. Próbáltam, vacak, van jobb, azt használom.

Sokkal jobban érdekel, hogy kik veszik meg ezeket a pengéket és miért. Ők a hagyományos borotválkozás magyarországi elterjedésének sötét anyagja, akikre csak indirekt jelekből következtethetünk. Nyilván nem itt fórumoznak, de többet semmit nem tudunk róluk.

Pedig nagyon érdekes lenne, mert a legtöbbünk számára a hagyományos borotválkozás egy gyakorlatilag kihalt, majd neten újra megtalált megoldás. Ezek szerint valahol másképp is továbbélt.

(bocs a szociológiai offolásért ;))
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: astra501 - 2019. Július 31. - 17:21:55
A FB csoportban van Captain rajongó.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: hoper - 2019. Július 31. - 20:48:40
Vagy csak olvasnak minket és nem mernek írni, mert úgyis tudják hogy szét lesznek oltva ha dicsérik a kapitányt.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: zenith - 2019. Július 31. - 21:18:32
Vagy csak olvasnak minket és nem mernek írni, mert úgyis tudják hogy szét lesznek oltva ha dicsérik a kapitányt.
Nekem klasszik jellegű borotvákban tetszett (persze nem egy zöld Astra, de tetszett). Mondjuk inkább kuriózum, de hát a vintage Apollo Slant sem más.
(Nem vagyok FB -n. :) )
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2019. Augusztus 07. - 17:32:45
Bocs, de engem a Captain minősége önmagában nem izgat annyira. Próbáltam, vacak, van jobb, azt használom.

Sokkal jobban érdekel, hogy kik veszik meg ezeket a pengéket és miért. Ők a hagyományos borotválkozás magyarországi elterjedésének sötét anyagja, akikre csak indirekt jelekből következtethetünk. Nyilván nem itt fórumoznak, de többet semmit nem tudunk róluk.

Pedig nagyon érdekes lenne, mert a legtöbbünk számára a hagyományos borotválkozás egy gyakorlatilag kihalt, majd neten újra megtalált megoldás. Ezek szerint valahol másképp is továbbélt.

(bocs a szociológiai offolásért ;))
Az hagyján de agresszív  úgy tűnik picikét.
Hogy a kapitányt én konkrétan miért vettem és próbáltam ki?
Fentebb céloztam rá
De most konkrétan leírom:
Pamacs és penge látványos blogban van a hangzatos szöveg
https://pamacsespenge.blog.hu/2010/05/14/captain_by_lord
Ami nem más mint egy nagy sóderhalom
Persze semmiben nem hazudott de felébresztette a kíváncsiságot
Jó reklám ember lehetne aki írta talán ed rose?
Ha olvasgatod ott is kommentet láthatod mások is csapdába esnek
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2019. Augusztus 07. - 17:41:31
Akkor megvan a magyarázat: egymást hülyítjük itt, ettől mindenki kedvet érez hogy mégiscsak kipróbálja (zenith fenti hozzászólása után én is majdnem elmentem venni, de aztán ez szerencsésen elmúlt), és ez tartja fenn az egész Captain gyártósort  ;)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2019. Augusztus 07. - 17:43:32
Vagy csak olvasnak minket és nem mernek írni, mert úgyis tudják hogy szét lesznek oltva ha dicsérik a kapitányt.
Nem kell annyira szidni mint én tettem valóban nem mindegy milyen borotvában használják.
Neki lett igaza:
Mióta állítható borotvám van (Rockwell 6S), sok pengénél tapasztaltam hogy a megfelelő fokozattal jobb lesz. Nem kiváló, nem fogja verni a kedvenc pengéimet, de számít. Némelyiknek ez az agresszívabb fokozat, némelyiknek pont az ellenkező irány.

A Captain-t azért nem fogom kipróbálni ezzel a borotvával mert már régen elfogyott, és, őszintén, tényleg inkább kuriózum hogy sima acél, mint jó penge, de az hogy még a piacon van azt jelenti hogy van, akinek bejön.
Más pengéknél szeretem a Lord L111 harapós készüléket
De ehhez a pengéhez a Gillette slim twist kellett.
A többi Lorddal még ki se próbáltam
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2019. Augusztus 07. - 17:46:16
Akkor megvan a magyarázat: egymást hülyítjük itt, ettől mindenki kedvet érez hogy mégiscsak kipróbálja (zenith fenti hozzászólása után én is majdnem elmentem venni, de aztán ez szerencsésen elmúlt), és ez tartja fenn az egész Captain gyártósort  ;)
Nem hinném hogy egy gyártósor innen megélne de igaz egymást hülyítik.
A pamacs és penge blogot szidom miatta nem ezt a fórumot.
És el fogom tudni használni sírás nélkül, már leírtam hogyan és miben jó.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Lord Ickenham - 2019. Augusztus 07. - 23:10:55
Pamacs és Pengét nem bántjuk. Neki bejött, nekünk nem. Ennyi. A P&P az egyik legjobb magyar nyelvű blog evör.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2019. Augusztus 14. - 07:28:25
Pamacs és Pengét nem bántjuk. Neki bejött, nekünk nem. Ennyi. A P&P az egyik legjobb magyar nyelvű blog evör.
visszaidézem mit írtam:
Idézet
Fentebb céloztam rá
De most konkrétan leírom:
Pamacs és penge látványos blogban van a hangzatos szöveg
https://pamacsespenge.blog.hu/2010/05/14/captain_by_lord
Ami nem más mint egy nagy sóderhalom
Persze semmiben nem hazudott de felébresztette a kíváncsiságot
Jó reklám ember lehetne aki írta talán ed rose?
Ha olvasgatod ott is a kommentet láthatod mások is csapdába esnek

Ez nem bántás akár elismerés is lehet attól függ hogyan olvasod
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: astra501 - 2019. Augusztus 14. - 08:36:24
A pamacs és penge blogot szidom miatta nem ezt a fórumot.

Ez nem bántás akár elismerés is lehet attól függ hogyan olvasod

Miután magad írod le, hogy szidod a blogot, szvsz nem igazán van több alternatíva a "hogyan olvasod" tekintetében...
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: kezdőmókus - 2019. Augusztus 14. - 08:37:01
Igen, a P&P blogbejegyzések kb 70%ban szépprózai alkotások. A hozzáadott elemektől (márka háttere és múltja, hogy szerezte a terméket, stb) a vacakabb cuccok is olyan érdekesnek tűnnek, hogy az ember rögtön rendel egyet. (Ezt elismerően írom, én nem tudok így írni.)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: Lord Ickenham - 2019. Augusztus 14. - 18:56:45
A P&P nagyon hiányzik. Csak amikor néha kikerült az index főoldalra, megjelentek a "mindenhez hozzászólok valami ordenárét" trollok.
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: rozsdás bökő - 2019. Augusztus 15. - 09:20:02
A P&P nagyon hiányzik. Csak amikor néha kikerült az index főoldalra, megjelentek a "mindenhez hozzászólok valami ordenárét" trollok.
Nekem is hiányzik Edrose munkássága!

 Nem szidom, bár hasonlóan jártam én is, de én a provánci borotvaszappannal.
http://pamacsespenge.blog.hu/2011/10/17/provence-i_reteken

Valamikor 2012-ben vehettem, a mai napig használom, de én tuskó vagyok ahhoz, hogy átérezzem a költészetet, ami a dobozból árad. :)

Tapatalkkal küldve az én DUA-L22 eszközömről

Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: daróc - 2019. Szeptember 18. - 05:07:22
A pamacs és penge blogot szidom miatta nem ezt a fórumot.

Ez nem bántás akár elismerés is lehet attól függ hogyan olvasod

Miután magad írod le, hogy szidod a blogot, szvsz nem igazán van több alternatíva a "hogyan olvasod" tekintetében...
Van alternatíva "szidom".Hogy nem tettem idézőjelbe attól még az.
Te meg ne rugózz rajta.
Attól függ hogyan olvasod ez is azt jelentette értelmezd úgy ahogy szántam
Ugyanazt jelenti mint az alábbi:a vacakabb cuccok is olyan érdekesnek tűnnek, hogy az ember rögtön rendel egyet.


Igen, a P&P blogbejegyzések kb 70%ban szépprózai alkotások. A hozzáadott elemektől (márka háttere és múltja, hogy szerezte a terméket, stb) a vacakabb cuccok is olyan érdekesnek tűnnek, hogy az ember rögtön rendel egyet. (Ezt elismerően írom, én nem tudok így írni.)
Cím: Re:LORD (Captain, Shark stb., a nagy egyiptomi család)
Írta: astra501 - 2019. Szeptember 19. - 09:02:53
(https://i.pinimg.com/originals/4b/76/81/4b7681140513697d59346f5406162eb9.gif)