A borotválkozás jóbarát - a hagyományos borotválkozás fóruma

Modern borotválkozás => Egyéb borotválkozás: patron, villany... => A témát indította: edrose - 2009. November 12. - 11:09:20

Cím: Villanyborotva
Írta: edrose - 2009. November 12. - 11:09:20
...
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Juby - 2010. Január 04. - 23:20:49
A legkellemetlenebb borotvákozási élményem ezzel kapcsolatos.Nem próbáltam híres márkaneveket Pl:Braun,egyszer kaptam valami noném Villanyborotvát az eredmény:néhol szépen levágta máshol nem.Amikor másodjára végigmentem vérezni kezdett az arcom,fel is adtam.
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: kheiron - 2010. Február 01. - 07:18:38
A baj az, hogy a villanyborotvákból szerintem csak a 15-20 ezer forintnál drágább (azaz felső közép- és csúcskategóriás) ér valamit, a belépő szintűekkel inkább csak a szenvedés van.

Cím: Re:Villanyborotva
Írta: mry314 - 2010. Február 01. - 07:22:53
A baj az, hogy a villanyborotvákból szerintem csak a 15-20 ezer forintnál drágább (azaz felső közép- és csúcskategóriás) ér valamit, a belépő szintűekkel inkább csak a szenvedés van.Kedves kheiron, megkérdezhetem, hogy mi a belépő kategória?
Nekem jó pár évvel ezelőtt, egy "középkategóriás" Philips villanyborotvám volt, azzal sem voltam megelégedve... :(
Arról nem beszélve, hogy amikor kérdeztem egy hozzáértőt, hogy milyen karbantartásigénye van a gépnek, azt mondta, hogy a körkéseket kb. 2 évente cserélni kell, ami kb. ugyanannyiba kerül, mint a gép maga...
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: kheiron - 2010. Február 08. - 01:37:20

Kedves kheiron, megkérdezhetem, hogy mi a belépő kategória?Szerintem a 0-10000 forint köztiek a belépő szint: egy rezgő- vagy két forgókés, minimális rugózás. Ide tartoznak szerintem még a kisebb gyártók (mondjuk a Remington) által gyártott olcsó, no meg a noname kínai masinák.

Aztán árban feljebb haladva nő a kések száma és mozgékonysága, gyorsulnak a motorok, belépnek mindenféle csilivili extrák (krémezés stb.). A legfontosabb tényező (és egyben határvonal) szerintem egyébként a vizes-habos használat lehetősége.
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: mry314 - 2010. Február 08. - 07:35:51
Ok. Én is kb. így gondoltam, ettől függetlenül tartom magam az előző hozzászólásomhoz...  ;)
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: kheiron - 2010. Február 08. - 13:48:56
Kétségtelen, hogy a legolcsóbban az ember a hagyományos habos-késes módon tud megsimulni - gyakorlatilag 30 ezerből kijön egy használható borotva és pamacs, utána a fenőkészlet megint vagy egy húszas, aztán ha ezek megvannak, a többi fogyóeszköz meg már gombokért van (nem Trumper, hanem Figaró meg Arko, az is működik.  :) ).
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Penge - 2010. Február 09. - 18:31:04
Én villanyt kaptam ajándékba, mikor 14-16 éves voltam. Egy Philishave volt, designos, vízálló, piros, aksival stb... majd bepisiltem a gyönyörtől... Másodjára is amikor kipróbáltam és szétszedte a nyakam... Ez a mostani 20-30e Ft-os kategória. Ha jól emlékszem 10-15 évvel késöbb előkerült és még egyszer megörültem neki, majd egy kisérlet után egy lomtalanítás alkalmával kiraktam az utcára...
Pár éve találkoztam egy (ill. több ezer) egyszerű Maxell tip. villanyborotvával. 3 db ceruzaelem tartozék, nem tudom mire szánták a nagyker ára 2000Ft alatt volt.  Mindenesetre egy ilyen elkisért utazásaimra, mivel kicsi és használható volt. Nem szerettem, mert már a kétnapos borostát is 5 percenkénti tisztítással hálálta meg.. ( mondjuk a kefe tartozék volt) Ezt leszámítva azt kell, hogy mondjam használható volt ( nem kezdte ki a bőröm). Tehát én nem írnám annyira le a villanyborotvát, bár jókat szoktam volt röhögni az úton, mikor a bálna merciben a reggeli készülődés helyett a pali a visszapillantóban tolja az arcán... szerintem ebből nem lesz retro sem... elöbb utóbb ki kell, hogy menjen a divatból... bár kétség kívül rengetegen használnak villanyt...
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Professzore - 2010. Április 06. - 16:16:24
Sziasztok!

Saját tapasztalatok...

Még "akkor" mondta apu, hogy a pengét felejtsem el, mert ahányszor próbálta, annyiszor vallott kudarcot vele. Amióta lehetősége volt rá (30+ év) villanyborotvát használt, én soha nem láttam pengével borotválkozni. Braun volt az alapértelmezett (mindig, akkor is, amikor nem volt), rendszerint mindig valamilyen középmodell volt, a csúcsokat és a leghitványabb sorozatot egyaránt mellőzte (ami szerintem érthető, a motor, a kések és a szite minden modellben szinte azonosak egy-egy árkategórián belül).

Amikor én borotválkozni kezdtem, kipróbáltam azt is (használtas szitával és pengével), vegyes sikerrel. Hol jó volt, hol kegyetlenül égett. Aztán jött pár borotválkozós év, amikor
évente-kétévente egyszer borotválkoztam (egyáltalán), a maradék időben szakállnyíróval nullázott borosta. Kibírtam.

Az "új" villanyos korszak kezdetén éltem a Braun akkori ajánlatával (kockázatmentes kipróbálás). Akkor azt hiszem 32000 Ft volt a cucc (Braun FreeGlide), 4 nap után visszavittem, mert nem voltam vele elégedett (bár a krémje igen kellemes illatú volt). Utána jött egy Panasonic, azt kettő alkalom után ajándékoztam el. Kipróbáltam még a Braun akkori csúcsmodelljét, egyszer egy dupla körkéses Philipset, egyik sem volt nagy élmény. Végülis maradtam az egyszerűbb megoldásnál: száraz/nedves (inkább nedves), Braun Freeglider (ugyanolyan, mint amit végülis visszaadtam, épp csak a madaras teszkónak hála, valamivel olcsóbban). Azóta ez van kvázi napi használatban.

Tapasztalatok: több év és heti legalább két használat után sem sikerült vele irritációtól (és benövő szőrszálaktól) mentes borotválkozást abszolválni. Sehogy. Sem szárazon, sem szappanozva, sem aloe-géles tusfürdővel sem lekenve előtte/utána, sem anélkül, sem fürdés előtt sem fürdés után.

Praktikus a hordozhatósága (akkumulátoros), nem rossz, bár rendkívül költséges a krémező rendszere (az illaton kívül én nem sok hasznát láttam, ráadásul ha rosszul van felrakva a fej, akkor kb. 1 perc alatt elfolyik az egész). Elvileg egész hosszú (5-6 mm-es) szakállat is levág (a középső trimmer pont erre van), gyakorlatilag 20-30 áthúzás után is marad még bőven kóbor szál (iszonyú irritációt eredményezve). Szálirányban húzva nekem nem szed le szinte semmit (a szőröm nem a bőrre derékszögben, hanem elég laposan, oldalvást nő, ami kicsit nehezíti a dolgot). Az akku 3-4 borotválkozáson át bírja, lassan kezd fáradni, ezért a rendes fordulatszámot csak bedugva lehet produkálni vele (száraz/nedves funkció hovatovább öngyilkosság, de legalábbis nagy kockázat).

Ennyi idő után sem vagyok vele elégedett, ezért is vagyok itt (és tanulmányozom a DE/késes világot).

Professzore
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: pelé 1970 - 2010. Július 25. - 00:26:43
Találtam egy érdekes oldalt (persze,akit érdekel):

http://www.xs4all.nl/~pedewei/

Régi típusú borotvák vannak rajta,meg persze maiak is. Elég érdekes,hogy a Braun 1990-ig csak egy késes (series 1 ) borotvákat készített. Ezekkel szerintem szörnyű lehetett borotválkozni,csodálom hogy vették őket és azt sem értem miért nem gyártottak többkéseseket :N :N :N -különösen annak tekintetében,hogy a Remington,Ronson,de még az NDK és orosz borotvák is többkésesek voltak,már az 1950-es, 1960-as években.

Csodálom,hogy nem ment csődbe a Braun.


A honlapon régi Braun készülékek a BRANDS menüben van.
Régi Remington modellek a COLLECTIONS menü Advertisements-ben vannak
Szintén itt vannak régi NDK és orosz modellek.


Az régi orosz borotvákat a
COLLECTIONS Russia and Ukraine menüben azon belül a Other classic brands-ben találni.
Érdekes hogy az oroszok MOCKBA (Moskva) nevű borotvája kiköpött egykéses Braun (az NDK-nak is volt ilyen BEBO SHER néven),
de van Remington másolat is Tsaijka néven :Y :CNem tudom,hogy esetleg,aki idősebb régen milyen rezgőkéseset használt jó volt az egykéses Braun,Mockba is,vagy az NDK-,orosz többkésesek?????????

Szívesen várom a válaszokat :) :) :) :)
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: pelé 1970 - 2010. Július 25. - 00:27:09
Ma is szörnyű az egykéses Braunokkal borotválkozni a 3 késes Braunhoz képest.
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: pelé 1970 - 2010. Július 25. - 00:27:34
Jaaa és még egy érdekesség: amerikai Ronson reklám az 1950-es évekből:


http://www.youtube.com/watch?v=RAUftAZmE6A


0.24-nél jól látható,hogy többkéses vágófeje van már akkor.

(tényleg nem értem az akkori Braun modelleket :( :( :( :( )

Többkéses Remington 1958-ból !!!

http://www.youtube.com/watch?v=eOgbH0veUgA&feature=related
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: KunEmber - 2010. Július 25. - 11:00:13
Ma is szörnyű az egykéses Braunokkal borotválkozni a 3 késes Braunhoz képest.
és a 3 késes braunokkal is szörnyű borotválkozni egy tisztességes philipshez képest. akkora zajjal és vibrációval működik mint egy 50 éves kombájn.
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: jenessanyi - 2010. Július 25. - 11:02:46
Még szerencse hogy én már rég abbahagytam az ilyen szörnyűségek használatát :) Én kényelmesen meg tudtam borotválkozni a Braunommal annó, de hogy az milyen dögunalom volt, hosszú, és még jó eredményt se adott. A Philipsel se voltam másként amit próbáltam, örülök hogy ilyesmivel már nem foglalkozok :)
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: zsolabácsi - 2010. Július 25. - 11:14:21
Ámen.  :borz2:
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: gas - 2010. Július 25. - 14:11:01
Nekem is volt 3 fejes Philipsem,de nem sokáig...Nagyon kínzó szerkezet volt,elajándékoztam.
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: KunEmber - 2010. Július 25. - 15:55:27
én arról váltottam a nyakam miatt. megérte mondhatom.  :crazy: :borotva:
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: thaly3 - 2010. Július 25. - 16:19:35
Vesszen a gép! :crazy:
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: KunEmber - 2010. Július 25. - 19:05:33
Vesszen a gép! :crazy:
azért annyire neee, mert 30 éves leszek mire lesz egy csak kézzel gyártott borotvám :)  :borz2: :borz2: :borz2:
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: SicTransit - 2011. Március 21. - 21:07:31
Aki esetleg a Futur/Feahter vagy Gillette Tech/Lord Captain (ízlés szerint stb.) kombinációval sem tudná eltávolítani a szőrzetét, annak itt a megoldás:

http://www.vatera.hu/item/view/?cod=1448609798

Lássuk csak:

    * teljes test szőrtelenítésére alkalmas  :borz2: :borz2:
    * nagyon erős készülék  :fetreng: :fetreng:
    * profi szőr-eltávolító, kb. 3 cm erős pengével  :borosta:
    * összecsukható, oda is elér ahová egyébként más készülékkel lehetetlen (háttáj)  :fetreng: :fetreng: :fetreng:
    * elemmel működik  :o :o

++ ráadásul le is árazták, vegyétek, vigyétek urak! :sör:
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Penge - 2011. Március 21. - 21:21:05
Szörnyű. Engem az utolsó mondat ami elgondolkodtat, hogy vajon (és prézlin!) ki is ez az írnok...
"Kérem, hogy csak a fentiek tudomásul vétele következtében licitáljon/vásároljon." Fenomenális!  :fetreng:
és egész hirtelen felindulásom következtében licitálok a fix árra..  ;D Virtuális hipnózis :fetreng:
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: barsa - 2011. Március 21. - 21:42:32
Ezek szerint talp szőrre is jó?  :fetreng:

Aki esetleg a Futur/Feahter vagy Gillette Tech/Lord Captain (ízlés szerint stb.) kombinációval sem tudná eltávolítani a szőrzetét, annak itt a megoldás:

http://www.vatera.hu/item/view/?cod=1448609798

Lássuk csak:

    * teljes test szőrtelenítésére alkalmas  :borz2: :borz2:
    * nagyon erős készülék  :fetreng: :fetreng:
    * profi szőr-eltávolító, kb. 3 cm erős pengével  :borosta:
    * összecsukható, oda is elér ahová egyébként más készülékkel lehetetlen (háttáj)  :fetreng: :fetreng: :fetreng:
    * elemmel működik  :o :o

++ ráadásul le is árazták, vegyétek, vigyétek urak! :sör:

Cím: Re:Villanyborotva
Írta: SicTransit - 2011. Március 22. - 07:41:52
Ebben nem tudok nyilatkozni, viszont akinek csak fél teste van, az semmiképp se használja, mert teljes test szőrtelenítésére jó!  :fetreng:
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Toportyan - 2011. Március 25. - 20:40:16
Az sem gyenge, hogy "nagyon erős készülék"

És most akkor ezt hogy?

Ha lenyeled akkor erős mint a paprika? :crazy:
Vagy ki tudja rántani a Skodádat ha elakadt a mélyszántásban :crazy:?
Vagy fekve nyom 130 kiót, ha leteszed a Gymbe, a padra? :crazy:
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Malac - 2011. Március 25. - 22:32:44
...a Golgota tér az jó hely, a "kínai negyed" széle.  ::)
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Toportyan - 2011. Március 28. - 11:54:20
Nem Golgota hegy?
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Szász László - 2011. Június 03. - 14:52:29
Akinek 5 forgókés (http://www.dealextreme.com/p/rechargeable-washable-electric-shaver-set-ac-230v-25142) kell :) 

(http://www.dealextreme.com/productimages/sku_25142_2.jpg)
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: KunEmber - 2011. Június 03. - 21:39:44
nah, épp a deales cuccom áll a vámon  :borosta:
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: tothzoltan - 2013. November 30. - 12:07:04
Apám 30 éve tolja villannyal. Körkéses, Philips. Most megérett a cserére a 10 éves darab. Valakinek van tapasztalata a mostani modellek körül. Mit lenne érdemes? A nedves használat nem szempont. A körkéses működés marad. (Braun nem játszik.)

Átszokni nem fog, neki bevállt a villanyos.
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: mad.just mad. - 2013. November 30. - 12:24:09
Apám 30 éve tolja villannyal. Körkéses, Philips. Most megérett a cserére a 10 éves darab. Valakinek van tapasztalata a mostani modellek körül. Mit lenne érdemes? A nedves használat nem szempont. A körkéses működés marad. (Braun nem játszik.)

Átszokni nem fog, neki bevállt a villanyos.
Én apám is így van ezzel. Kb. két hete cserélte le a Braun-t egy eléggé alap körkéses Philips-re (HQ6923? Talán...). Azt mondja, hogy jó volt a Braun, de ez sokkal jobb, érzésre is, végeredményre is. Árban elég nagy különbségek vannak, akár ezt a modellt is meg lehet venni 6-7.000 körül is, de 11-12.000-ért is árulják. Bármi lenne a döntés, érdemes netezni egyet vásárlás előtt :)
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: wasytsur - 2013. November 30. - 17:28:23
Én huszonnéhány évig "villanyossal" borotválkoztam 98%-ban. Az első Braun volt, szerettem (mondjuk nem is volt hasonlítási alapom), de amikor a rezgőkés feletti rostalemez elkopott és egy-két-néhány lyuk "összeállt", akkor megtépkedett. Néhányszor cseréltem lemezt, meg kést. Aztán meguntam cserélgetni, gondoltam kipróbálom a Philips 2 körkésest. A legolcsóbbak közül való volt, akkumulátoros. szép piros :). Sokkal jobb volt vele a borotválkozás, mint a Braunnal.  De annak meg szép lassan - természetesen - elfáradt az akkuja és érdekes módon már közvetlenül a hálózatról sem volt már olyan jó. Lelassult. Aztán lecseréltem egy 3 körkésesre, szintén az olcsóbb kategóriából, na azt használtam a legtovább úgy, hogy nem cseréltem rajta semmit. Azzal tulajdonképpen elégedett voltam mindvégig. De tönkrement a pajeszvágója, és mivel ezt sokat használtam a ritka borotválkozási alkalmakkor a nagyobb arcszőrzet rövidítésére, le kellett váltanom. Végül vettem ismét egy 3 körkéses, szintén olcsóbb típust. Első bekapcsolásnál éreztem, hogy gond lesz. Hangra is sokkal lassabban forogtak a kései, meg vérszegényebb volt a motorja/teljesítménye. Nem tudtam, hogy ezt gyárilag vették vissza, vagy csak ez a példány volt ilyen, de kín volt vele a borotválkozás, a szőrt inkább tépte, mint kaszálta. 1 év után (az idén) megelégeltem és átnyergeltem a hagyományos borotválkozásra. Soha többet villanyost...     
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: kezdőmókus - 2013. November 30. - 17:41:56
Apám 30 éve tolja villannyal. Körkéses, Philips. Most megérett a cserére a 10 éves darab. Valakinek van tapasztalata a mostani modellek körül. Mit lenne érdemes? A nedves használat nem szempont. A körkéses működés marad. (Braun nem játszik.)

Átszokni nem fog, neki bevállt a villanyos.
DE előtt sokféle villanyborotvám volt, de egyikért se rajongtam, viszont a Braun Series 3-ból az egyik (380 azt hiszem) nem volt rossz.  Nem körkéses, de víz alatt mosható, ami nem a nedves használat miatt szempont, én se a zuhany alatt használtam, hanem azért mert beleraksz egy kis mosogatószert, kis vizet, beindítod, és szépen kitisztítja magát, aztán lekapod a tetejét és átöblíted.  Amelyik nem víz alatt tisztítható, azt kín tisztogatni kis ecsetkével, és tele lesz bacitáptalajjal elég hamar, nekem mindig kipattogzott azoktól az arcom.

Az én apám valszeg Razorpit-et kap, cartridge-ról nem hajlandó váltani ;)
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: tothzoltan - 2013. November 30. - 17:46:13
Apám bírja nagyon. Valami hq sorozat számú van most neki, de már öreg. RQ1145 felé kacsintgatok.
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: wasytsur - 2013. November 30. - 18:47:16
Az enyém HQ6940. Azt véletlenül sem tudom javasolni. Ettől még más modell lehet jó. Az RQ1145 is akár. De az ára....
Az a helyzet szerintem, hogy az ár nem mindig tükrözi azt, hogy jobb is. Próba cseresznye...
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: tothzoltan - 2015. Szeptember 29. - 08:37:41
Nem is tudom, hogy ez  melyik topityba illene:

https://www.kickstarter.com/projects/skarp/the-skarp-laser-razor-21st-century-shaving?ref=popular
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Black - 2015. Szeptember 29. - 08:49:04
Állati! Nagyon tetszik!  :hurra:

Olyan Single edgés.  :fejtor:
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: pmol322 - 2015. Szeptember 29. - 09:24:36
Jedi borotva!
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Malac - 2015. Szeptember 29. - 09:30:40
Ja, ja...
(https://110english01.files.wordpress.com/2008/10/thom-yorke-and-yoda2.jpg)
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: saxon - 2015. Szeptember 29. - 10:11:55
Húha, ebből bizony még lehet valami. Az igényelt összegnek már több mint 5x-ét összekalapozták határidő előtt.

Ugyan elsősorban a környezetbarátságát domborítja ki, de azért az én csőrömet böki kapásból két kérdés:
- áramforrás?
- élettartam?
Ezeket diszkréten elhallgatják.
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: pmol322 - 2015. Szeptember 29. - 10:16:12
Igen mi árt jobban, egy újrahasznosítható műanyag ami oda is kerül ahol felhasználják megint, vagy egy ellem-akkumulátor, aminek még a tartalmának tetemes része nem kerül újrahasznosításra, hanem a veszélyes hulladékban végzi.
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: herpa - 2015. Szeptember 29. - 11:56:25
Azért nem merték megmutatni, hogy valódi arcon hogyan működik.
Az mondjuk látszott, hogy a fűtőszál szép lánggal égeti a kézről a szőrt.
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: pmol322 - 2015. Szeptember 29. - 12:05:06
A feltaláló bemutatja Mária Teréziának a borotváló gépet.

-Ide ül a huszár, a kés itt mozog. Tíz perc s sima arccal távozik.
-De minden ember más arccal rendelkezik!
-Először császárném!
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Qttyyy - 2015. Szeptember 29. - 13:15:18
Húha, ebből bizony még lehet valami. Az igényelt összegnek már több mint 5x-ét összekalapozták határidő előtt.

Ugyan elsősorban a környezetbarátságát domborítja ki, de azért az én csőrömet böki kapásból két kérdés:
- áramforrás?
- élettartam?
Ezeket diszkréten elhallgatják.
Alul, a kérdéseknél mind meg van válaszolva.  :sör:
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: saxon - 2015. Szeptember 30. - 17:30:08
Igen, közben már láttam. Elvileg tehát 1 db AAA elemmel zakatol egy hónapig. Ez a cserélhető része, és egyben a szűk keresztmetszete, hiszen a szárazelem veszélyes hulladék. Kérdés persze, hogy havi 1 szárazelem jobb, vagy havi x l víz, csatornába engedett ilyen-olyan hab, kidobott penge, vagy pláne egész borotva vagy fej (amiket e csodagéppel elvileg mgspórolunk)? Hmm...  :fejtor:
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: tothzoltan - 2015. Október 05. - 05:41:01
http://index.hu/tech/hoax/2015/10/04/lezerborotvaert_orul_meg_a_vilag/
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: saxon - 2015. Október 05. - 13:10:24
Mondjuk a cikk felütését e fórumon helyből sokan vitatnák  ;) De igen, nekem is gyanús kicsit a "projekt." Meglátjuk.
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: pmol322 - 2015. Október 05. - 13:20:12
Olyan szkeptikusok vagytok!

Én szégyellem magam miattatok!

Már 1977.05.25.-e óta, mikor is Lukas bemutatta a Csillagok Háborúja méltán híres sorozat első epizódját. Tudjuk, hogy a lézerkard mindent elvág, legyen az robot-ember-fa-fal, csak az űrhajók fém és műanyag borításába nem kóstol bele.

Nektek ezen tudományos, már már (kor)dokumentumfilmben bemutatott innovációk, sz@rt sem érnek?
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Bowapex - 2015. Október 05. - 13:27:37

Olyan szkeptikusok vagytok!

Én szégyellem magam miattatok!

Már 1977.05.25.-e óta, mikor is Lukas bemutatta a Csillagok Háborúja méltán híres sorozat első epizódját. Tudjuk, hogy a lézerkard mindent elvág, legyen az robot-ember-fa-fal, csak az űrhajók fém és műanyag borításába nem kóstol bele.

Nektek ezen tudományos, már már (kor)dokumentumfilmben bemutatott innovációk, sz@rt sem érnek?
Fénykard vagy sugárpallos ha kérhetném! Ez a cucc meg úgy kamu ahogy van!
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: pmol322 - 2015. Október 05. - 13:37:38

Olyan szkeptikusok vagytok!

Én szégyellem magam miattatok!

Már 1977.05.25.-e óta, mikor is Lukas bemutatta a Csillagok Háborúja méltán híres sorozat első epizódját. Tudjuk, hogy a lézerkard mindent elvág, legyen az robot-ember-fa-fal, csak az űrhajók fém és műanyag borításába nem kóstol bele.

Nektek ezen tudományos, már már (kor)dokumentumfilmben bemutatott innovációk, sz@rt sem érnek?
Fénykard vagy sugárpallos ha kérhetném! Ez a cucc meg úgy kamu ahogy van!

Pont ahogyan a fénykard v. sugárpallos. Pedig azt láttuk működni is! :)
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: saxon - 2015. November 02. - 12:49:03
No, azért időnként rájuk kukkantok. Az igényelt pénz 2,5x-ét összegyűjtötték, és elvileg előre majdnem 300 dolcsiért már rendelhető is a cucc, ami júniusra várható. Kérdés, hogy a kamuzás folytatódik, vagy júniusban a szerencsések (egyelőre 26-an vannak) már tesztelhetik is? (és ha igen, milyen eredménnnyel?)
Monnyuk amígy 100 dollár alá nem megy az ára, nem lesz sokkal szélesebb piacuk, mint mondjuk a Feather all-stainlessnek, és utóbbi legalább bizonyította is, hogy lehet vele borotválkozni... ::)
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: bbuffy - 2015. November 02. - 12:59:21
Egyszer már rájukdőlt a kamufa, úgy tudom.
Cím: Re:Villanyborotva
Írta: Pöcök - 2018. Június 21. - 21:11:26
Ez már nem mai darab:

(https://i.ebayimg.com/images/g/FroAAOSwBkRaDLb6/s-l1600.jpg)

https://www.ebay.de/itm/Antiker-seltener-SIEMENS-Elek-Rasierer-vor-1945/392067507733?_trkparms=aid%3D444000%26algo%3DSOI.DEFAULT%26ao%3D1%26asc%3D49134%26meid%3D4aa0e25022f445538cdbd7b419a53267%26pid%3D100752%26rk%3D2%26rkt%3D3%26sd%3D372342920835%26itm%3D392067507733&_trksid=p2047675.c100752.m1982 (https://www.ebay.de/itm/Antiker-seltener-SIEMENS-Elek-Rasierer-vor-1945/392067507733?_trkparms=aid%3D444000%26algo%3DSOI.DEFAULT%26ao%3D1%26asc%3D49134%26meid%3D4aa0e25022f445538cdbd7b419a53267%26pid%3D100752%26rk%3D2%26rkt%3D3%26sd%3D372342920835%26itm%3D392067507733&_trksid=p2047675.c100752.m1982)