Köszönet Ednek, amiért hozzámvágott egy adag KAI pengét és néhány centi WARS borotvakrémet, tegnap este volt mindkettejükhöz szerencsém, és ezek mellett megint kaptam egy adag fej amerikai gyártású M3-at, amit ugyanazon a 2-3 napos szőrön teszteltem, mint a KAI-t. A késeim most pihennek kicsit, remélem nem sértődnek meg
A KAI-val szemmel láthatóan nem stimmel valami már az első blikkre. Szabad szemmel a penge élszalagján kagylós beütések, hullámok találhatók, két pengét egymás mellé helyezve a bemélyedések hasonlóak, átfordított pengével pedig felefedezhető ugyanaz a kagyló tükör dombor nyomata, ebből következtetve a borotvaszalag a fenés elötti fázisban -valami megvezető görgő hibájából- szépen eldeformálódott, meghajlott, ezután kapta az éleket. Szóval ebből kiindulva mégsem véletlen, hogy a pengék nem kaptam márkajelzést! Nem költségtakarékossági manőver volt kihagyni a tamponnyomást, egyszerűen az eredeti gyártó ezzel jelzi, hogy mégsem adja a nevét az eredeti pengéhez. Fenntartással betöltöttem az L6-ba és vártam, hogy leszedi a bőröm... Meglepetésemre, ez így, ahogy van egy nagyon jó penge, nem olyan éles, mint a Feather, egyben kíméletesebb, azonban szőrpamacsokat hagy maga után ( ez lehet a hibás élszalag miatt is) A mikroszkóp alatt azonban így sem láttam túl sok rendellenességet az élpontokon... Milyen lehet ez a penge, ha minden ok???
Ez lenne a 10/10 ? :-) Így most csak 8/10.
WARS borotvakrém- egyértelműen TH minőséggel vetekedő, kis mennyiségből is remek habot adó, az illata erőteljes, citrusos, kicsit angol úriemberes, illetve enyhe KGST-re, a szocializmusra (értsd jó értelemben) emlékeztető illatjegyekkel, beütéssel. Egyértelműen szuper minőség minden tekintetben, és simán lekörőzi a magyar figaró, barbon, valamint a török ARKO, Dalan, bolgár Amigo vonalat. Érdekes, hogy számunkra a WARS ismeretlen és nem dobták itthon piacra, pedig Lengyelország nincs is olyan messze..
Ha valaki közűlünk használt már M3-at és nem volt elégedett a teljesítménnyel, hát nem véletlen, az amerikai gyártású M3 fej mérföldekkel körözi az európait. Valami titkos recept van benne, ugyanis a tesztalanyomnál elég volt egyszer WTG-ben egy lehúzás a teljes BBS-ért. Sajnos ma ezt a márkát is meg kell dicsérnem... irritációmentes, felfrissült arcbőrrel feküdtem. Úgyhogy amit egyáltalán negatívumként tudok felemlegetni, az csak az időjárás! Kicsit nyaralnék már...