Imi- azért is kérdeztem Tamisu-t, hogy mit bütyköl
Lehet valami motoros repülőgépmodel, vagy ilyesmi.
Alufóliával kapcsolatban a határvonalnál kicsit ( de csak kicsit) melléfogtam. Amit mi árultunk az 30 mikronos, tehát 0,03mm, de ez már eléggé a határ, ami használható... és tényleg van ennél még vékonyabb is, de az már a gagyi kategória... Amit most otthon használunk az a 30 mikronosnál vastagabb úgyhogy van vastagabb is. ( Nincs ráírva sajnos a spec.) Pengére (acélra) levetítve már hasonlóan képlékeny lenne, ide akartam kilyukadni.
SicT- nem látok konkrét összefüggéseket ami a minőséget illeti, valószínűleg az acél megedzésén és az összetételén ( talán még az árán) és a tervbe vett élgeometrián is múlik, hogy milyen vastagságút választanak. Featherből amit láttam van 0,11-es és Lordból ennek a duplája is. Közte és felette van a legtöbb. 0,08-as is létezik (spec-t mondjuk nem láttam még ilyet), de ez szerintem a vége.
Másik oldalról ipariban létezik 0,5mm-es is, ezt meg olyan gépbe rakják bele, ami mondjuk egy szűcs műhelyében szőrmét vág méretre. Alternatívaként a mi pengéink is jók ezekbe, kicsit gyengébb tartóssággal, de addig kicsit jobb teljesítménnyel ( itt nagyon számít a vastagság, hogy ne törjön) Borotválkozásnál ugyebár kicsit más a szempont terhelés ügyileg.