Szerző Téma: Krémek, samponok, ápolás, ilyesmi...  (Megtekintve 212754 alkalommal)

Nem elérhető Duffrose

• Új tag
  • *
Re:Krémek, samponok, ápolás, ilyesmi...
« Válasz #225 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 21:07:23 »
Krémek ügyében.
Ha töredezett száraz a kezed, vedd fel hobbinak a kalács és kenyérsütést.
Dagaszd kézzel a tésztát és (ha jól emlékszem) a sikér 1-2 alkalom után
szuperül megpuhítja a bőröd, ami könnyebben magában tartja a nedvességet.
Mert nem hiába mondják, hogy egyből észreveszed, ha pékkel fogsz kezet.

Minden egyébre zsír alapú körömvirágkrém, de szigorúan este, mert 3-4 óra
amíg rendesen felszívódik de tovább is tart. Jó az sarokra, tenyérre, repedezett
szájra (ajakra).
Három legyen ameddig számolsz, s ameddig számolsz az háromig legyen.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #226 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 21:13:00 »
Köszi a tippet, ki fogom próbálni! Na, nem a kenyérsütést, bár régebben volt hobbim a kényér/pizza sütés is, hanem a körömvirágkrémet. Mostanában eléggé repedtsarkú vagyok.  ;D

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #227 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 11:28:37 »
Szódabikarbóna mint "izzadásgátló". (gymisi kérésre)

Idestova két és fél éve használom  úgy, hogy kicsit több, mint borsónyi mennyiséget szórok a vizes markomba, és két tenyeremet összedörzsölve, olyan lucskos pépet készítek, mint a jégkása. Bekenem vele a hónaljam és mosom kezeim.
Először furcsa volt, hogy kicsit izzadtam, mivel ez nem gátolja az izzadást eltömítve a pórusokat, mint a finom alumínium por, csak a baktériumok ténykedését gátolja. Ezért izzadás ugyan van, de szag nincs. Jó alternatívája a rákkeltő alumíniumos izzadásgátlóknak. Nálam bevált.
Érdemes utána nézni, hogy mire jó még a szódabikarbóna, mert nagyon sokoldalú szer. Nem csoda, hogy betiltják, mint az aszkorbinsavat, a szalicilt..., és biztosan lehetne folytatni a sort, csak még nem tűnt fel.

Üdv mindenkinek!
Novaculum habeo.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #228 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 12:18:35 »
Jó alternatívája a rákkeltő alumíniumos izzadásgátlóknak.
Egyelőre erre nincs bizonyíték, ezért SZVSZ úgy érdemes kezelni, mint minden, bizonyítatlan "X rákkeltő" állítást.

Nem csoda, hogy betiltják, mint az aszkorbinsavat, a szalicilt...
Ez nekem újdonság, aszkorbinsavat nemrég is csomó helyen láttam, pl bioboltokban, patikában is biztosan adnak.  Nem értem miért tiltanák be, vizelettel kiválasztódik, teljesen ártalmatlan cucc.  Biztos vagy benne?

A szalicilnek tudtommal a nagyüzemi alkalmazását tiltotta be az EU.  Otthon használhatod, bár tényleg nem olyan hajdeártalmatlan anyag.

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #229 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 13:30:37 »
Egyelőre erre nincs bizonyíték, ezért SZVSZ úgy érdemes kezelni, mint minden, bizonyítatlan "X rákkeltő" állítást.
Lehet, hogy nincs, de nem zörög a haraszt..., és nem akarok én lenni az egyik bizonyíték.
Ez nekem újdonság, aszkorbinsavat nemrég is csomó helyen láttam, pl bioboltokban, patikában is biztosan adnak.  Nem értem miért tiltanák be, vizelettel kiválasztódik, teljesen ártalmatlan cucc.  Biztos vagy benne?

A szalicilnek tudtommal a nagyüzemi alkalmazását tiltotta be az EU.  Otthon használhatod, bár tényleg nem olyan hajdeártalmatlan anyag.

Vagy tizenöt éve használok aszkorbinsavat, úgy két év óta csak némely gyógyszertárban tudom beszerezni. Ezekben is közlik, hogy nem volna szabad, de gondolom a két szép szememért, meg némi bevétel kedvéért adnak.
Három hónappal ezelőtt az aréna pláza gyógyszertárában próbáltam venni szódabikarbónát, nem kaptam: "tiltott szer". Bementem a hipermarketbe, ott kaptam. Egyelőre.
Bio boltokban is lehet kapni ezt is, azt is, de nem az a minőség. Kipróbáltam. és inkább használom a gyógyszertárit, ha lehet.

Szalicilhoz is csak gyógyszertárban jutottam hozzá, és csak a lecsó tetejére tettem egy késhegynyit. Tudom, hogy glicerinnel elegyítve veszélyes lehet, és az aszkorbinsav nagy mennyiségben károsítja a májat, a vesét, de akkor mindent betilthatnak. A vízbe is bele lehet fulladni, ha az ember nem vigyáz.
Még valami. Filmtablettában, vehetsz több mázsa aszkorbinsavat, ha akarsz. Akkor már nem káros? Persze háromszor annyiba kerül, és egy csomó ki tudja miféle anyagot is megeszel vele. Gyanítom, ez is csak a pénzről szól, mint annyi minden.
Novaculum habeo.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #230 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 13:43:28 »
Vagy tizenöt éve használok aszkorbinsavat, úgy két év óta csak némely gyógyszertárban tudom beszerezni. Ezekben is közlik, hogy nem volna szabad, de gondolom a két szép szememért, meg némi bevétel kedvéért adnak.
Három hónappal ezelőtt az aréna pláza gyógyszertárában próbáltam venni szódabikarbónát, nem kaptam: "tiltott szer". Bementem a hipermarketbe, ott kaptam. Egyelőre.
Szerintem egészen különösen hülye gyógyszertárba mehettél be, ha azt mondták neked hogy a szódabikarbóna "tiltott szer".  Se az aszkorbinsav, se ez nem az.  Csak sok a macera vele ahhoz a kicsi profithoz képest, ami van rajta (valaki kér 50g-ot, ugyanolyan korrekten és minden gyógyszertári követelmény betartásával kell kimérni, mint minden mást, addig meg úgy tárolni, de röhejesen kevés pénzt kapnak érte), ezért nem mindegyik gyógyszertár tart.  Nem akarnak háztartási vegyszerbolt lenni.

Múltkor én is végigjártam 3 gyógyszertárat, mire kaptam egy kis laktózt.  Terheléses vizsgálathoz kellett, szerintem 100 forint alatt volt amit végül adtam érte, és hát ezért nem tartanak belőle sok helyen, amit (sajnos) abszolút meg is értek.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #231 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 16:54:27 »

Mi van Veled ember? Valami ilyen multinál dolgozol, h állandóan bevéded ezeket a kemikáliákat meg mű dolgokat?
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #232 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 17:01:32 »
Mi van Veled ember? Valami ilyen multinál dolgozol, h állandóan bevéded ezeket a kemikáliákat meg mű dolgokat?
Mármint, ha elújságolom hogy lehet aszkorbinsavat kapni, akkor bevédtem a kemikáliákat?  No comment :futyul:

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #233 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 18:16:10 »
Mármint, ha elújságolom hogy lehet aszkorbinsavat kapni, akkor bevédtem a kemikáliákat?  No comment :futyul:
Megnéztem, h én idéztem-e be rossz hozzászólást, de nem. Úgyhogy erre én is csak azt tudom mondani, h no comment :-)
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #234 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 22:00:25 »
Én ezt most nem értem. Ha valaki nem ért egyet egy bizonyítatlan állítással akkor védi a "kemikáliákat"? Magyarul jól megvédte a vegyszereket? Hűha.
És akkor mi van? Továbbá mik azok a "mű dolgok"?

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #235 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 22:02:44 »
És e tárgyban hogy jönnek képbe a multik?
Amúgy a multik feltétlenül rosszak? És ha ott dolgozik, akkor ő is aljas lesz, és galád módon védi a gonosz vegyszereket?

Huh.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #236 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 22:10:00 »
És e tárgyban hogy jönnek képbe a multik?
Amúgy a multik feltétlenül rosszak? És ha ott dolgozik, akkor ő is aljas lesz, és galád módon védi a gonosz vegyszereket?

Huh.

Várjál, nem huh, csak h.    8)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #237 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 22:10:57 »
:-x

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #238 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 22:13:46 »
Megnéztem, h én idéztem-e be rossz hozzászólást, de nem. Úgyhogy erre én is csak azt tudom mondani, h no comment :-)

worm, tessék és légy tökösen következetes, azaz ne pocsékold a karaktereket: az úgyhogy is legyen csak úgyh.    :crazy:

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #239 Dátum: 2013. Szeptember 15. - 22:23:27 »
Parancs értettem:-) 
Dehát egy multi alapból gonosz nem? :-)  Nivel nem először védte be a kemikáliákat kíváncsi voltam van-e ilyesmiben részesedése, úgyh megkérdeztem :-)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici