Fonti: igy képről eléggé hasonlit a stehlokra, valóságban is ennyire hasonlit? 7/8-os?
Várjuk az élménybeszámolót, biztos jó
ZOZO, van amelyik Stehlora hasonlít van amelyikre nem. Például a te kardoslogosodhoz képest vannak rokon vonások. Például a dupla shoulder vagy dupla váll, ha helyesen írom. A legtöbb új Stehlo viszont ahogy látom merevítő váll nélküli.
A nyak alsó recézés mindkét márkánál meg van, felső nyak szél rovátkolás flasinak ezen a típusán éppen nincs, de a mester percek alatt készít bármelyik borotvára ilyet.
A farok rész flasinál a Stehlokhoz képest kissé rövidebb, de jobban kunkorodik.
Az hogy akad bennük hasonlóság, az nem véletlen, mivel Kálmán bá' sokat segített Rudi bá'-nak a kései befejezésében és mivel nagyon jó barátok is ezért flasi sok időt töltött a solingeni műhelyben is. (Erről a kis műhelyről és a solingeni borotvamúzeum képeiről - meg másról is - hamarosan teszek föl linket a szakkönyvtárunkba és a flasitól kapott anyag ott nézegethető lesz.)
Ez a Flaschner kés a 7/8-osnál 0,123 mm-rel kisebb már, mivel a fotózás közben - a műanyag kupak a gépről neki ütődött véletlen - megsérült egy csöppet és javítanom kellett az élet.
...de sikerrel jártam!
(Mondjuk, az én jó két órás munkám flasi néhány perc alatt elvégezte volna, de hát én már csak ilyen mazohista vagyok!
)
Többen kérdezték, hogy egy Stehlo borotvánál honnan lehet tudni, hogy rozsdamentes vagy szénacél? Flasi szerint a rozsdamentesen rajta áll, hogy
"Rostfrei", amelyiken ilyen nincs, az szénacél.