Sziasztok!
No, úgy alalkult, hogy ma próbát tettem egy új pengével. Az eddigi összehasonlító tapasztalataim:
Super Chrome (ez volt az L6 csomagolásában is): 3-4 borotválkozást simán (két, ritkán három menet) teljesen korrekten, egy ötödiket fenntartással kibír.
Zöld Super Stainless Classic: 1 borotválkozást szűken "túléltem" vele, az utolsó menetre inkább visszatettem a Super Chrome-ot.
Zöld Super Stainless (csak zsírpapíros csomagolású): kezdetben nagyon kellemes "szuperkróm-élmény", a harmadik menetre az volt a benyomásom, hogy veszített az éléből.
(05. 07. update) Platinum (csak zsírpapíros csomagolású): már első alkalommal is az volt a benyomásom, hogy "valami itt nagyon nem stimmel", második alkalomra húzott és sebzett, harmadik alkalommal szintúgy. A sok vagdalkozás után a hétvégén "pihenek", hétfőn próbálok egy új pengét, hátha azzal jobb eredmény születik.
(05. 17. update) Még mindig a Platinumhoz: 10 nap (8 darab borotválkozás) után egészen megbarátkoztunk. Ahogy veszített az éléből, barátságosabb lett. Valószínűsítem, hogy más borotvafejben jobban muzsikálhat. Tartósnak viszont tartós, ez kétségtelen.
(07. 21. update) Platinum a Merkur Futurban... Kíméletes 2-1,5 közötti beállításnál is kegyetlenül húz, erősen sebez, sőt, inkább horzsol. Hiába a kitűnő hab (ezúttal T&H Grafton), az alapos előkészítés (3 perc habosítás arcon, zuhanyozás után), az eredmény kényelmetlen érzés (bár kétségtelenül egészen sima bőr). Több pontvérzést is generált extraként.
(05. 17. update) Kék Super Stainless: Az első alkalom majdnem akkora csalódás, mint a Zöld SS Classic. Ez már nem "túlélős", de folyvást az volt a benyomásom, hogy kicsit húz (mintha életlen lenne). Az utóbbi négy borotválkozás három menet: arcon WTG+XTG+ATG, nyakon WTG+majdnem XTG+majdnem XTG. Ez utóbbi annyit tesz, hogy nem merőlegesen, hanem 45 fokos szögben húzom (kvázi Gillette-slide) A legjobb eredményt eddig ezzel a felállással értem el, minimális irritációval. Nos, a Kék SS ezt az ATG-t egyáltalán nem bírja (pontosabban a penge bírja, az arcom nem). Platinummal nem volt ilyen gond, egyáltalán.
Hogy álltok ti ezekhez a véleményekhez? Mármint: hasonló vagy gyökeresen eltérő a tapasztalásotok?
Professzore
U.i.: Párom nagyapjának borbélyműhelye volt Marosvásárhelyen. 47-ben vették el tőle sajnos, de utána még jó 35 évig jártak hozzá a városból a régi kuncsftok, de már csak nyiratkozni... Utánakérdez, hogy maradt-e valami a szerszámokból...