Szerző Téma: Újonnan vásárolható kések  (Megtekintve 284811 alkalommal)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
Re:Újonnan vásárolható kések
« Válasz #240 Dátum: 2010. Október 30. - 23:40:47 »
Flaschner Kálmán-Székesfehérvár, tel.: 06-22-311-911
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Matifu

• Tag
« Válasz #241 Dátum: 2010. Október 31. - 00:10:34 »
Szia Matifu! Üdv nálunk, itt is! :)
Nekem egy 6/8-os van a Revisorból. Hát, nem rossz, de az árához képest kicsit többet vártam tőle...

Szia
kérlek ezt fejsd ki bővebben  :)
Sajnos kés és kés között lehetnek és vannak is külömbségek szerintem ha egy márkáról beszélünk akkor is.
Mik a tapasztalataid neked mint tapasztalt késhasználónak?  :borotva:
Én is használok késeket de másmilyeneket  ;) ha megkérdeznek szivesen elmondom a véleményem én is.

Üdv.
A borotva olyan mint az élet, amíg biztos kézzel vezeted nincs miért aggódani.
Honlapom.: http://matifu.atw.hu/viewpage.php?page_id=2

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #242 Dátum: 2010. Október 31. - 01:09:38 »

Az baj Matifu, hogy ez itt szerintem egy kicsit szofisztikáltabb mint a hagyományos kések...  ???

Ez nem olyan, hogy a woodlandert  hasonlítjuk a Szasza féle bölényhez.. (rossz a példa szándékosan!) milyen a fogása, hogyan lehet vele mondjuk tollas ágat faragni, mennyire tartja az élét, és azt mennyire könnyű újra helyre állítani. Borotvakésnél csak egy funkció van, maga a borotválkozás, amit nem lehet ideologizálni - mint a kések esetében ez sokszor látható - vagy jó egy borotvával borotválkozni vagy nem...  :borotva:  :crazy: és ez nagyon, nagyon egyén függő. Amikor egy kést ráengedsz az arcodra, annál közvetlenebb, egzaktabb visszajelzés nem létezik.

Nyilván belép az ár is, mert ha egy drága késsel nem esik jól borotválkozni, akkor nyilván azt fogod mondani hogy többet vártál attól az adott késtől. Ehhez nem kell mást tenned mint kipróbálni úgy nagyjából egy tucat borotvakést  ;D  ;D  ;D és máris megtudod ítélni.

Nem úszod meg, ne ellenkezz.....  :P  :borz2:  :borz2:

Salmo
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #243 Dátum: 2010. Október 31. - 07:57:10 »
Matifu, Salmo közben összefoglalta tulajdonképpen amit mondhattam volna.  ;)
Az még a gond nálam, hogy vettem később egy kicsit magasabb árfekvésű Wackert ami messziről pont úgy néz ki mint a Revisorom:

http://borotvaforum.hu/index.php?topic=321.msg11345#msg11345

...de csak messziről és erre alapoztam a véleményem. Ez főleg a kidolgozás minőségére vonatkozott, de ettől még jó kés marad a Revisor is, csak 150 euroért kicsit nem annyira egészen.  :crazy:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Matifu

• Tag
« Válasz #244 Dátum: 2010. Október 31. - 08:49:31 »
Köszönöm Uraim!
Tehát itt is mint mindennél próba az étel tesztje és ami kinézetre jó attól még nem biztos, hogy ízlik.
Hát ezek szerint megint marad a teszt. Legutóbb az íjakkal volt ez a gondom mire rájössz mi is jó neked addig felemészt egy rakás pénzt.  :evil:
Ahogyan Laoce is mondta a bejárt út a legfontosabb....
Wazze ahol érzésekről van szó ott mindig gubanc van.  :crazy:  :borz2:
De nem tántorít el akkor sem hahahaha én késsel fogok borotválkozni !  :borotva:

Üdv.Mindenkinek.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Október 31. - 09:20:40 írta Matifu »

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #245 Dátum: 2010. Október 31. - 09:04:03 »
Ez az Matifu, tudtuk, hogy bízhatunk benned!  :borotva:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Matifu

• Tag
« Válasz #246 Dátum: 2010. Október 31. - 09:19:48 »
Elolvastam a  beszúrt linken Salmo hozzászóllását és igen tanulságosnak gondolom.
A half holow vagy a qarter holow köszörülés lehet hogy kíméletesebb a kezdő hibáihoz.
A felujított kések mivel átvan köszörülve véknyabbak és nagyobb bennük a holker is.
Picit Off de szerintem ide vág. Most készítettem egy kést HG-ra 200as kövön 4,2 es anygvastagság mellett 15mm magasra van felköszörülve és királyság az éle igaz nem favágáshoz de konyhai dolgokhoz,kitünő lessz.(Ha tudnék borotválkozni bevállalnám tesztre  :evil:)
http://www.youtube.com/watch?v=F1csaWq3GOQ&feature=player_embedded
Az a baj, hogy a borotváknál nem mindig jelzik a köszörülés jellegét vagy csak én rosszul látom vagy még tapasztalatlan vagyok ezen a téren.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #247 Dátum: 2010. Október 31. - 09:49:11 »
Általában nem jelzik, de egyik másik tövén fel van tüntetve.
Amúgy én azt javasolnám hogy ne lihegd túl a dolog elméleti hátterét, akármivel kényelmesen meg fogsz tudni borotválkozni ha rendesen meg van élezve, és megtanulsz késsel borotválkozni. Ha nem tanulod meg rendesen, akkor mindegy hogy full hollow, vagy true wedge, egyikkel se fog menni. Ha meg megtanulod, akkor akármivel is jó lesz. Olyat vegyél ami kinézetre tetszik, szerintem ez a legfontosabb. Mint mondtad ez egy érzelmi dolog, ha tetszik a borotvád akkor egy rosszabb minőségűvel is jobban fogod élvezni a borotválkozást :)

Példaképp leírom, hogy én egy rosszul megélezett 4/8-os square pointos, és hasonlóan élezett 5/8-os full hollow gagyi késsel tanultam meg borotválkozni. Ami kb a lehető legrosszabb kombináció  ;D Nem volt könnyű, de utólag belegondolva egy 8/8-os Filarmonica se segített volna sokat. Egy jó élezés viszont igen. Az alapok a legnehezebbek, annyira nem számít tanulásnál a borotva típusa. Utána ha már megtanultad, utána lesz már saját preferenciád hogy mivel élvezed legjobban a borotválkozást. De odáig sok sok borotva megvásárlásán keresztül vezet ám az út!  ;D :evil:
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Matifu

• Tag
« Válasz #248 Dátum: 2010. Október 31. - 10:13:20 »

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #249 Dátum: 2010. November 03. - 10:55:40 »
Valentin, a shavette-es hsz-ed áttettem a shavette topikba.
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #250 Dátum: 2010. December 08. - 10:43:37 »
Nah, így jár az ember, ha hosszú posztot ír... :fetreng:

Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #251 Dátum: 2010. December 09. - 20:50:16 »
Atyafi bemutatkozását és a tanácsokat átraktam a megfelelp topikba:

http://borotvaforum.hu/index.php?topic=60.0

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #252 Dátum: 2010. December 16. - 09:21:12 »
Sziasztok,

Meg tudja valaki mondani nekem, hogy a Klaas Róbert bácsi ilyen anyagból készíti solingeni borotváit?

Mondjuk ezt: http://extrametal.hu/hagyomanyos-solingeni-borotvakes-valodi-sarkanyfa-nyellel-p-2385.html?cPath=116_118

Azt én is elolvastam, hogy acélból van, meg hogy HC 60.

Köszönöm elöre is!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #253 Dátum: 2010. December 16. - 09:29:05 »
Toportyán, ez jó kis kés az EM-től, nekem is van egy pont ilyenem. Mondjuk ezen az áron - igaz nagyobb rizikóval - kaphatsz jobbat is a világban. Hogy "60 Rockwell körül" az biztos igaz, mert az ötvenegynéhány is körülötte van, mondjuk 60 fölött a tapasztalatom szerint nemigen lehet, mert nagyon könnyen tudtam javítani egy hibát rajta. (A hiba nem gyári volt.  ;) )

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #254 Dátum: 2010. December 16. - 09:33:08 »
Köszönöm,

És akkor már csak arra vagyok kiváncsi, hogy rozsdamentes, vagy szénacél?
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici