Szerző Téma: Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás  (Megtekintve 413827 alkalommal)

zsolabácsi

• Vendég
Re:Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás
« Válasz #195 Dátum: 2010. Szeptember 27. - 18:09:53 »
Uraim, uraim! Még be sem rúgtak, de már lassan a bicskák is előkerülnek... ::)

Nem elérhető Nyisz

• Új tag
  • *
« Válasz #196 Dátum: 2010. Szeptember 27. - 18:57:04 »
Kell egy kis vér is abba az arcszeszbe, attól lesz igazán különleges!  ::) :evil: ;D :borz2:

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #197 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 07:24:07 »
Update:

Tegnap bementem a gyógyszertárba, mondom a Néninek, hogy alkoholt szeretnék.
Kérdezi: Mennyit?
Mondom: Mennyit lehet?
Aszongya: Amennyit akar...
Ja, mondom, akkor kérek 5x100 grammot...

Szóval most van nálam 500 gramm 70%-os etanol. Ha mindenképp szeretnénk mind a 8,5 dl.-t 70%-ból, akkor még veszek. (Nem volt egy olcsó mulatság, mert 900 ft/100 gramm...)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #198 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 07:54:47 »
Akkor egy grammal se többet!   :evil:

Nem elérhető dhorvath

• Tag
« Válasz #199 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 09:22:46 »
A 70 % jól hangzik. Már csak egy kép kéne majd az üvegére, ahogy Piszkos Fred tüzet ad, mert kábé olyan érzés lesz, mint amikor egy rosszul beállított öngyújtó pofán kap  :D

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #200 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 21:46:14 »
mry- a 70% alkohol, még ha nyitva hagyod az üveget sem fog olyan gyorsan elpárologni, ettől ne félj. A 900Ft/100gr az elég csúnya ár, gondolom magisztrálástól a cimkéig mindent felszámoltak benne...

Ha hígítani kéne ( de szerintem nem nagyon kell, mivel az eszenciák le fogják lőni így is a %-ot) akkor pedig szigorúan desztvizet bele (nem ioncseréltet)! A csapvíztől, de szerintem a vodkától is nagyban változna az aromák élettartama. Ha majd összelöttyintettétek és mégis nagyon szárítana, -ez az eszenciák hordozóanyagán fog múlni- akkor pedig glicerint kell bele rakni. Nem merek pontos %-ot mondani, ezt csepegtetéssel ki kell kísérletezni, de a sztenderd receptúrák kb 5%-ot tartalmaznak. Azonban lehet kevesebb is elég bele. A többlet viszont ragacsos fénylő bőrt eredményezhet, azt el kéne kerülni. És ha nagyon bele akarok még merülni a löttyintésbe, higításnál figyelembe kell még azt is venni, hogy az alkohol-vizes páros pár %-os térfogatcsökkenést okoz, tehát 1l víz és 1l alkohol nem= 2l, tehát nehogy valaki meg legyen vádolva, hogy eltüntette (megitta) a szeszt!  ;D 

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #201 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 07:59:21 »
Penge, köszi, a tanácsokat. Én is úgy gondoltam, hogy, ha hígítani kell, akkor csak deszt. vízzel!

Ami az árat illeti: maga az "anyag" 736 Ft/100 g. A többi a magisztrális díj, üveg, kupak, ...

Ha kotyvasztani kell, majd odaadom a zasszonynak, csinálja Ő. (Legalább kicsit "szakmázik" ;))

Léber Kálmán

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #202 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 10:39:52 »
mry- én is szívesen besegítek ha mégis kéne segítség! A közös buliba most csak azért nem szálltam be, mert jelen pillanatban tele vagyok aftershave-vel, van köztük saját lötty is és gyakorlatilag már nem férek el tőlük a szekrényben.   

Ami az alkohol árát illeti hát drága, de még így is szerintem menjetek tutira a gyógyszertárival és véletlenül se kerüljön bele valami itatós szesz, vagy denaturált szesz. Még valami eszembe jutott. Az etilalkoholnak van egy olyan tulajdonsága, hogy mikor rákerül az arcra és elkezd párologni, kicsit 'fokhagyma' vagy részeges illatot fog árasztani. Ettől olyan nyersnek tűnhet egy saját mix. A receptúrák ezt olyan kismennyiségű elfedő illóanyagokkal küszöbölik ki, mint INCI nevén Citronellol, Geraniol, Limonene, vagy Hexyl Cinnamal. Nem tudom, hogy a Bay eszencia tartalmaz e ilyeneket, ha nem, akkor még érdemes lenne valami hasonlót is belerakni, hogy ne legyen lehangoló és nyers élmény a szesz az arcon az első 10 mp-ben (ilyeneket nagyon kis mennyiségben nehéz lesz beszerezni..., ezért remélem, hogy a Bay eszenciában van). Az alkoholtartalommal pedig le lehet menni akár kb 30-40%-ig, míg az eszenciát zavarosodás nélkül beoldja a vizes oldatba. Ez alatt, lehet, hogy homályos lesz a lötty, és az megint a helytelen arányokra fog utalni. (Ez a Bay eszencián is fog múlni)
Mindenesetre nagyon kíváncsian várom a fejleményeket!

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #203 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 11:05:55 »
Köszi Penge, ha kell segítség szólok!  ;)

Az illetékes Urakat kérdezném, hogy akkor mi legyen, vegyek még alkoholt, vagy elég lesz az 500 gramm, esetleg "húzzam" fel vízzel?
Léber Kálmán

Nem elérhető dhorvath

• Tag
« Válasz #204 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 16:05:04 »
Szvsz higítsuk.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #205 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 18:08:09 »
Még vmi. Leírnátok mik az összetevői a Bay eszenciának ( akinél jelen pill. van a doboz és ha rá van írva konkrétan az összetétel)?

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #206 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 18:48:33 »
Okke, higíjjuk!

Penge, a Bay Rum egy vonal, nincs konkrét receptje, mindenkinál más egy kicsit. Mint a Bikavér a boroknál. Alapvetően fűszeres (szó szerint) illat, azaz babér mindenképp, ugye, de szegfűszeg, fahéj, vanília, ilyesmi mind lehet benne – meg nem is.

Nem elérhető dhorvath

• Tag
« Válasz #207 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 19:01:36 »
Még vmi. Leírnátok mik az összetevői a Bay eszenciának ( akinél jelen pill. van a doboz és ha rá van írva konkrétan az összetétel)?

Ennyit tudok mondani: http://www.pennine-collection.co.uk/10ml-essential-oilbay-leaf-163-p.asp

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #208 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 20:10:14 »
Ok, de ez még kevés info. Helyzet az, hogy ha valóbban 100% olaj, akkor elméletileg ezek a hasonló biztonsági adatlapok vonatkoznak rá.
http://www.essentialoil.com/msdsbay.html
http://www.thegoodscentscompany.com/msds/md101130.html

Amit kiolvasok belőlük, és ebből még nem derül ki semmi más, minthogy hígítatlanul nem szabad használni, sőt veszélyes a bőrre, belélegezve.
Mondjuk rengeteg esszenciára igaz ez alapból, és felhigítva más lesz a helyzet. Mivel az SDS-ből nem derül ki az alkoholos oldhatósága sem, kíváncsi vagyok a végeredményre, izgi lesz!

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #209 Dátum: 2010. Szeptember 30. - 07:32:23 »
Ok. Fiuk, szólok a zasszonynak, hogy készüljön a "műveletre"!

Szóval:
500 gramm 70%-os alkoholból desztillált víz hozzáadásával készíttetek 8,5 dl. oldatot. (Az oldat alkohol tartalmát is kiszámoltatom vele pontosan.)

Mivel a kedvesem vegyészmérnök, és munkáját tekintve gyógyszerkutató, így gondolom mindenkinek megfelel ez a megoldás... ;)
Léber Kálmán

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici