Azért csak dobd azt a linket, légyszi!
http://www.ebay.com/itm/112133039737
Én ezt vettem, mert ez még le is volt árazva a mostani árához képest
De fából készült nyéllel is találni amúgy párszáz forinttal drágábban.
Rendeltem egy fanyelű verziót. Hű, de szar ez :-) mármint a nyél. Bumszli, csálé, repedt, kis sérülés is van és a festést egy pillanat alatt leoldotta a rácseppentett Figaro :-) Két napja ragadt meg a fülemben a tévében elhangzó mondat, miszerint mára eltűnt a "made in China" brand, hát ez a nyél még az :-D Az ácsok nyugodtan rakhatnák a Bramac cserép alá. Az ék nem ék, szar az egész.
A "késpenge", a zár ötlete nagyon jó. Elég kínai a kivitelezés, de van benne spiritusz. Ezt szét kellett szednem, mert nem volt rendesen meghajtva a zárólemez és a penge kicsúszott felül. A pici csavar, amin a lemez csúszik, épp csak bele volt kapatva, szinte azonnal kiesett. Visszahajtáskor viszont jól beletörtem :-/ Mindegy, szépen formára hajtottam a zárólemezt a csúcsánál, így a csavarnak nincs is jelentősége.
A kés pofái nálam is szépen illeszkednek és szépen áll benne a penge, ha minden a helyén van.
Ja, a zárólemez belső oldalán műanyag fólia van, mint a telókon. Az enyémről ez is lefoszlott félig-meddig. Leszedtem. Most a sorjázatlan lemez karistolja az alumíniumot :-)
A sok negatívum ellenére én ajánlom ezt cuccot, mert jól használható, ha egyszer befejezzük a gyártást :-) G.-be nincs mondjuk a Monsieur Charles-hoz, de kifejezetten szimpi. De fanyelűt ne vegyetek, mer ez állati gagyi.