Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 485762 alkalommal)

Nem elérhető szecs

  • Új tag
  • *
  • Hozzászólások: 24
Re:Kávézó
« Válasz #10770 Dátum: 2017. December 21. - 21:26:35 »
Üdv!

Nagyon tetszik a recept, ill. a metódus.
El tudnád mondani, hogy készítetted a kovászt, mert egyszer én is próbálkoztam vele, aztán befulladt.
Úgy emlékszem, rendszeresen etettem, de valami nem működött.
Nagyon szép kenyér, gratulálok.

Elérhető SicTransit

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 7535
  • lelkes kezdő
Re:Kávézó
« Válasz #10771 Dátum: 2017. December 22. - 13:53:27 »
Intézem.

Valaki ért a rohadt HP nyomtatókhoz? Hogy lehet reset-elni pl. egy HP DeskJet 3775 wifi-s nyomtatót?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Malac

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5877
  • wei wuwei
Re:Kávézó
« Válasz #10772 Dátum: 2017. December 22. - 22:01:49 »
Géppel is lehet ilyen, ha csak keleszted benne, idejében kiveszed és sütőben sütöd meg.
...és úgy sokkal finomabb!
Főleg, ha zsemléket csinálsz belőle...
"Mondd el egy vonalnak, mi az a gömb!"
                                                            graffiti

Nem elérhető GPF

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 383
Re:Kávézó
« Válasz #10773 Dátum: 2017. December 22. - 22:56:42 »
Üdv!

Nagyon tetszik a recept, ill. a metódus.
El tudnád mondani, hogy készítetted a kovászt, mert egyszer én is próbálkoztam vele, aztán befulladt.
Úgy emlékszem, rendszeresen etettem, de valami nem működött.
Nagyon szép kenyér, gratulálok.

9 nap alatt készült el a kovászom. Május óta nevelgetem. Így készült:
http://vadkovaszsuli.blogspot.hu/2017/05/vadkovasz-keszitese_2.html
A teljes kiőrlésű rozs nagyon megkönnyíti a kovász elindítását és életben tartását.

Nem elérhető eFeM

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 135
Re:Kávézó
« Válasz #10774 Dátum: 2018. Január 03. - 12:52:45 »
Kenyér téma: ajánlom a vaslábas beszerzését. Nagyot. Nehéz. Éppencsak befér a sütőbe, így garantáltan összeégeted magad vele néha. De a kenyér benne... Roppanós héj, puha közép... Amikor kiveszem, és a mérethez képest pici a súlya, már érzem milyen textúrája lesz a belsejének. ^_^ Ha szereted a vastag kérget, előbb le kell venni a fedőt.
Jó kenyerekhez a feleségem Limara könyvét, illetve blogját ajánlja mindig.

(Állítólag azért ilyen jó a vaslábas, mert olyan környezetet teremt mint a kemence, miután felmelegszik, egyenletesen kapja a hőt mindenhol a kenyér. Hogy ez igaz vagy sem, passzolom, de tényleg érdemes kipróbálni.)

Tea mániásoktól kérdem: általában fekete teát iszom reggel és délután, azonban kipróbálnám a hei cha teát... Aki szokott ilyent inni, tudna ajánlani konkrét típust (http://www.teautja.hu oldalról, de akár máshonnan is, pl. bp-i boltból) ? Tudom, ahány ember annyi ízlés, de mégis, hátha van olyan hei cha, ami jó bevezető ezen teákhoz. Nem szeretnék vakon berendelni. Köszönöm!

Nem elérhető Rotbart

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3319
Re:Kávézó
« Válasz #10775 Dátum: 2018. Január 03. - 17:11:21 »

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici