Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1456168 alkalommal)

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #4170 Dátum: 2012. Július 24. - 21:50:28 »
nekem se tűnt fel... (talán azért mert ott mindig front van?  :crazy:)
... a nyúlon túl?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4171 Dátum: 2012. Július 24. - 22:24:28 »
...Az érzet - hogy nézhetnék többet is - nagyon nagy segítség nekem ahhoz, hogy elfogadjam a tényt, hogy csak kettőt nézek...

Soha nem értettem, hogy emberek miért veszek olyan tárgyakat, amiket (jó esetben) soha nem fognak arra használni, amire azt a tárgyat megalkották. Monnyuk, jó, hogy nem használják  :crazy: Régebben volt pár kollégám, akik ember/állat ölésére tervezett késeket vásárolgattak sok-sok pénzért...nos, nem csak ez volt bennük a közös...fogalmazzunk úgy, hogy társas kapcsolatrendszerük és szocializációs képességük gyengén fejlett volt. De majd Józsi korrigál, ez az ő szakterülete  ;D
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4172 Dátum: 2012. Július 24. - 22:29:11 »
Tegye föl a kezét, akinek mindössze kettő van  :evil:  (hülyén kinéző késre céloztam  ;D)

Mit nevezünk hülyén kinéző késnek???

Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4173 Dátum: 2012. Július 24. - 22:55:57 »
Sanyi! Ennek magyarázatával még mindig adós vagy!  :fenek: ;D

Mi a kérdés tessék mondani?  ;D

Valahogy így néz ki, csak a késiparnak gyártott gyári, és nem sufni kivitel az szép fém házzal borított, és csak kis része lóg ki mindkét korongnak. Általában van hozzá valami kis vájat is, ami tartja a szöget a korongokhoz képest, hogy a kevésbé tapasztaltaknak is menjen az élezés. A kisebb helyeknél nem fektetnek be bolti élezőbe, inkább csinálnak egy a képen látható vagy hasonló "élező állomást". Otthoni felhasználásra nem a legalkalmasabb ha nem élezel napi 50-100-at, mert nem lesz kihasználva, és gyorsan fog fogyni a kés :)

"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4174 Dátum: 2012. Július 24. - 22:58:41 »
Tibi!

Azt a régi Dick-et érdemes használatra fogni, 67 rockwell környékén vannak... Nem tudtuk kitalálni milyen acélból csinálhatták, de csodálkoznék ha a maiak csak a közelében is lennének a 67-nek. Mondjuk ma már eleve lágyabbak a kések is mint a régebbiek, szóval nincs is szükség annyira kemény fenőacélra.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4175 Dátum: 2012. Július 25. - 07:10:44 »
Sanyi! Már vagy 2x leírtam ide, hogy volt ilyenem (ex sógorom hentes, tőle volt, ipari cucc)...de nem mént vele az élezés.
Kérdés csak annyi: hogyan kell ezzel élezni? Nekem csak a tompítás ment, de az nagyon.

Valahogy elkerülte a figyelmem, bocsánat  ::)

Maga a koncepció egyszerű, az elsajátítása viszont már kicsit nehezebb. Ami a lényeg az az, hogy a választott élszöget rendesen tartsd, még bekapcsolás előtt érdemes hozzápróbálni hogy kb hol fogod hozzáérinteni a koronghoz a kést. Figyelni kell rá, mert mivel korongról van szó, ezért az sem mindegy milyen szögben áll a kezedben a kés, meg hogy a korong középvonalához képest milyen magasságban van a kés. Innentől egyszerű a dolog, fogod a szöget, egy szép egyenletes mozdulattal végighúzod a kést, és az esetek többségében már az első húzás után van sorja végig a késen ha nem húzod nagyon gyorsan. Ha nincs, akkor ugyanazzal a szöggel megint, adig amíg nincs sorja végig a késen. Amint van, utána másik oldal ugyanez. Polírkorongnál már csak annyit kell csinálni hogy oldalanként váltva ugyanezt a szöget tartva addig polírozgatod, amíg nem érzel már egyik oldalon se sorját, és nem is látod. Az hogy csak életlenedett a kés az vagy azért volt mert túl nagy szögben tartottad nagyoláskor, vagy mert túl erősen nyomtad bele a polírkorongba a kést, és így elnyalta az élét, vagy itt is rossz volt a szög. Általában a polírkorongnál szokott hibádzani a dolog egyébként.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #4176 Dátum: 2012. Július 25. - 07:26:33 »
Hogyé' adod? :fetreng: (Ezek igen jó holmik, nekem is fáj egy ilyenre már rég a fogam, de valahogy sose marad mostanság a kőccségvetésbe' annyi hó végén, hogy...)

Ecserin vettem. 2000 Ft-ről indultunk, de ez már azután volt, hogy Tranyóval is voltam kint továbbképzésen, így 1500 elhoztam
(látszik még nem vagyok jó tanítvány)

reofil
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4177 Dátum: 2012. Július 25. - 09:04:07 »
Jerk.
God shave the queen

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4178 Dátum: 2012. Július 25. - 09:27:19 »
Ahol a fitneszterembe mozgólépcső visz fel, ott nem reális elvárás, ha Te nem úgy szeretnéd, ahogy Ő megszokta, ahogy neki kényelmes. Ettől még gyökér.
God shave the queen

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #4179 Dátum: 2012. Július 25. - 09:33:23 »

Talan nem veletlenul a kesportal Magyarorszag legnagyobb tagletszamu internetes kozossege.  :sör:

Nem akarok senki lelkébe taposni, de ezt talán pontosítsuk. "Magyarorszag legnagyobb tagletszamu késekkel foglalkozó tematikus internetes kozossege"

Tibi
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4180 Dátum: 2012. Július 25. - 09:44:57 »
Az asshole is eléggé beszédes és ahogy nézem meg is érdemli az illető  ;D

A lepkecsiszolónál úgy mint a bőrrel, a forgásirányba nem szabad tartani se polírnál se lepkecsiszolónál, mert kikapja a kezedből.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4181 Dátum: 2012. Július 25. - 10:02:17 »
Második helyen minden bizonnyal egy lőfegyveres portál lehetett  :evil: a harmadik helyen meg a p..na.hu, és e három portálon lévő tagok nickneveiben nagy az átfedés  :crazy: :fetreng:

Ezen feküdtem  ;D

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #4182 Dátum: 2012. Július 25. - 10:05:27 »

Számok:

Késportal: 391540 Hozzászólás 1460 Témában írta 1942 Felhasználó   SMF 2.0.2 | SMF ? 2011, Simple Machines fórum motor alapján

Egy általam régebben látogatott fórum http://forum.rcmodell.hu/: 921218 Hozzászólás 29113 Témában írta 16706 Felhasználó. Powered by SMF 1.1.11 | SMF ? 2006, Simple Machines LLC fórum motor  alapján

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #4183 Dátum: 2012. Július 25. - 10:12:50 »
Beszeljukmac Macintosh (vagyis Apple) közösség:
Regisztrált felhasználók: 39761
Bejegyzések: 788632

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4184 Dátum: 2012. Július 25. - 10:30:56 »
Tévedtek, első helyen az interneten mindig a szex áll, itthon is. aki nem hiszi, az úgyis tudja, hol talál statisztikát.
God shave the queen

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici