Én ma meg azt vettem észre, hogy ez az "ízlett a kávé" téma nagyon (de nagyon) szubjektiv. Nespresszo kapszulást nyúzunk otthon már 1-2 hónapja és legnagyobb bánatomra továbbra is szívesebben iszom a kávékat a munkahelyemen... (itt általában a világ legbénább Filipsz átfolyós "teafőzőjében" készül a legbénább kávéból a kávé... alulról melegen tartva, ami a fél liter lefőzése után 1-2-3 óra múlva, már-már felér egy extra pörköléssel, sűrítéssel, sőt egy fél nap után előbukkannak rejtett, számomra nagyon finom telt ízek...) Namármost... Ma reggel a kapszulással talán borult mindez... elméletileg a gyenge Dulsao olyan élményt nyújtott, hogy egyből ittam még egyet...(és az is hozta azélményt...) Ki érti ezt? Elméletileg "kifinomult" izlésem van.. Whisky-ből (akár cimke nélkül is) mindig megmondom mit iszunk... A kávéházakban fogyasztott "profi" kávéval is így vagyok... A megítélés ezek szerint nem konzisztens...még ha profi barista főzi is a kávét... ( Ettől inkább nem dobok hátast... kolleganőm főzi a legjobb kávét!
) Szóval hol finom, hol finomabb... hol meg nem annyira jó. Megpróbálom kiélvezni még ez esetben is. Mégis azt gondolom, hogy egy bizonyos szint fölött bioritmus függő (is) a dolog...írhatnak a szakértők és a nagyok bármit...ugyanez igaz a sörökre és a borokra stb. is egyaránt, nyilván van egy optimális minőségi szint, ami alatt teljesen objektiv, de e fölött a szint fölött nem ám!
Az emlékezetes kávé, meg mindig kell, hogy kapcsolódjon valami eseményhez nem? Túl sokba került..., Ingyé volt..., Baristát leütötted.., felszolgálólányt meg felpakoltad az asztalra... stb stb...
Önmagában emlékezetes kávé... hát ehhez szerintem nagyon introvertáltnak kell lenni!