Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 362733 alkalommal)

Nem elérhető Betyarka

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2001
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #270 Dátum: 2013. Szeptember 27. - 19:32:39 »
Jelentem megjött a drágaccsszágomIII   ;D
Igaz csavaros úton jött meg. Szerdán reggel már itt volt de mivel a babám nem tudta, hogy mi van a csomagban és mire letisztázta velem telefonon a futár visszavételezte és sajna nem adhatta ide.   :fenek:
Így vissza, ma reggelre megint itt volt van maradt.
Holnap kómásra kávézom magam.   ;D

Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #271 Dátum: 2013. Szeptember 27. - 21:15:46 »
Sok örömet benne, jó kávézást! :2thumbup:


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Betyarka

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2001
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #272 Dátum: 2013. Szeptember 27. - 22:27:32 »
Köszi.
Már csak el kell találni a darálás finomságát, és tejhabkészítés tudományát.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető jrabi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1649
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #273 Dátum: 2013. Szeptember 28. - 07:38:17 »
Köszi.
Már csak el kell találni a darálás finomságát, és tejhabkészítés tudományát.
Azért a tejhabosítás nem olyan ördöngösség, mint amennyire misztifikálják. Én eleinte hideg tejből készítettem kézi tejhabosítóval (ez a család kedvence a mai napig), majd utána gyakoroltam a kávéfőző gőzölő karjának segítségével. Ami fontos, hogy ne forrósítsd túl a tejet. Amikor indítom, kb. 1/3- résznyire ér a tejbe a kar, majd menet közben kicsit mozgatom, hogy mindenhol jól fellevegősödjön a tej. ;)
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Betyarka

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2001
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #274 Dátum: 2013. Szeptember 28. - 07:42:04 »
HÁt ez az. A profik azt mondják 5 mm t vagy max 1 cm érjen bele a tetejébe a gőzkar.
Én is anno kézi habosítóval gyomtam. jó volt finom volt de latte figurák gyártásához nem jó. Fellebeg a hab a kávéra.
A babámat akarom meglepni majd csini habokkal.    :naughty:     / nem félreérteni  :fenek: /
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #275 Dátum: 2013. Szeptember 28. - 08:21:18 »
A tejhab készítést nehéz mm-ekben leírni. Függ attól, hogy elegendő egy régi típusú, akár sok buborékos, dús kapucsínó hab, vagy mintát akarsz önteni egy homogén, jóval finomabb változatból. Az utóbbit nehezebb elkészíteni. A géped is számít, azt is ki kell ismerned. Egy ipari nagy gépen alátartod az edényt, kinyitod a gőzt, és bármikor könnyen készíthet habot, akár egymás után többször is, de a kis gépeken ez nagyobb odafigyelést igényel.
A tejnél pedig a nagyobb fehérjetartalmú az ajánlott, a zsírtartalom csak az íze miatt érdekes, bár olyat is olvastam már, hogy a zsírosabb tejből nehezebb készíteni. A hideg tej is segít a dolgon. Józsi a többi már leírta.
Jó gyakorlást! :thumbup:


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Világosító

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 762
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #276 Dátum: 2013. Szeptember 28. - 18:44:38 »
Bő másfél év vendéglátós tapasztalattal merem állítani, hogy a 2,8-as tejek a jók, és hidegen. A habot a "gyártás" közben érdemes odacsapkodni a pulthoz, hogy a nagyobbacska buborékok kimásszanak a tetejére, és körkörösen lötyögtetni is jó. Ha jó csaj kért "kapuccsínót" akkor a közepére simán lehetett egy 1,5 centis tüskét csinálni a tejhabból. Voltak nagy röhögések...
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2684
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #277 Dátum: 2013. Október 04. - 09:21:02 »
Keresem, de nem találom ki volt az az Éltárs, aki a pálinkafőzéssel kapcsolatosan vagy 10-féle gyümölcsöt említett, amiből van cefréje...azóta gondolom kifőzve pálinkája?

Volt ott birs, fehér eper, meg egyebek.  :fejtor:
Sheffield-England

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2684
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #278 Dátum: 2013. Október 04. - 09:40:37 »
 :fetreng:

Inkább megvárom, hogy az eredeti hozzászóló jelentkezzen!

Egyébként ez a garázspolcod fotója, te Komisz?!  :crazy:
Sheffield-England

Nem elérhető mad.just mad.

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2130
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #279 Dátum: 2013. Október 04. - 09:46:55 »
Nem komisz: kumisz! :)

Nem Zozo a szeszmester? Mintha valami rémlene, csak nem vagyok nagy pálinkás, annyira nem fogott meg a topik.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2684
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #280 Dátum: 2013. Október 04. - 09:47:08 »
 :jajne:  :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2684
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #281 Dátum: 2013. Október 04. - 09:48:39 »
Nem komisz: kumisz! :)

Nem Zozo a szeszmester? Mintha valami rémlene, csak nem vagyok nagy pálinkás, annyira nem fogott meg a topik.

Emlékszem, hogy nem Zozo volt. Neki is van pálinkája tudtommal, de az igen jelentős mennyiségű, sokféle cefrét nem Ő említette.
Sheffield-England

Nem elérhető Qka

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2387
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #282 Dátum: 2013. Október 05. - 12:47:03 »
Na, egy újabb olcsó kávéfőző. Almások hajrá!  ;D

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=XxVYe-TE2eU" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=XxVYe-TE2eU</a>
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Seventy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 814
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #283 Dátum: 2013. Október 06. - 13:33:34 »
A forumon kávézó topicban fel-fel bukkanó Lidl kávéről tudja valaki,honnan való,hol pörkölik...bármi infót?
Sikerült utána járnom,gondoltam megosztom,hátha érdekel valakit:



A képen látható kávé afrikai és ázsiai országokban termesztett kávébabból készül.
A pörkölés és a csomagolás is németországi gyártóüzemben történik.
A termékben a Robusta kávészemek aránya kicsit nagyobb, mint 50%.
 :hat:

Nem elérhető Qka

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2387
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #284 Dátum: 2013. Október 06. - 13:53:50 »
A forumon kávézó topicban fel-fel bukkanó Lidl kávéről tudja valaki,honnan való,hol pörkölik...bármi infót?
Sikerült utána járnom,gondoltam megosztom,hátha érdekel valakit:

A termékben a Robusta kávészemek aránya kicsit nagyobb, mint 50%.
 :hat:

Nem vagyok egy nagy kávészakértő, de ez a több, mint 50%-os robuszta arány egy kicsit visszatart a vásárlástól. Tényleg olyan jó ez a kávé?
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici