Szerző Téma: iKon  (Megtekintve 20397 alkalommal)

Nem elérhető bbuffy

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 4998
 • ナイフ少年
Re:iKon
« Válasz #135 Dátum: 2016. Október 13. - 21:07:48 »
Lehet még kapni, minek kéne bárkinek is az enyém. ;)
Full DLC.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető KicsiJenő

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 44
Re:iKon
« Válasz #136 Dátum: 2016. Október 15. - 21:03:11 »
 Az ikon nyelek angol, vagy europai menetesek (m5)?
(lehet, hogy hülyeség, de egy Mühle OC fejhez szeretném illeszteni.)

Nem elérhető pmol322

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 7039
Re:iKon
« Válasz #137 Dátum: 2016. Október 15. - 21:13:50 »
Az ikon nyelek angol, vagy europai menetesek (m5)?
(lehet, hogy hülyeség, de egy Mühle OC fejhez szeretném illeszteni.)

Igen
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető vetus.novacula

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 301
Re:iKon
« Válasz #138 Dátum: 2016. Október 16. - 00:19:18 »
Jogos a kérdésed. Elég nagynak tűnhet a menet kavalkád.
Szerencsére azért nem olyan bonyolult a helyzet.

Az iKon fejek csapjai amerikai 10-32 H3 szabvány menetesek, mint általában az összes régi Gillette.
Azért általában, mert a bevonat a meneten miatt lehetnek olyanok, amik 10-32 H11 túlméretesek.

A metrikus M5x0,8 D4 szabványú menetes csap gyakorlatilag megegyezik egy túlméretes amerikai szabványú 10-32 H11 menetes csappal. A metrikus csap egy hangya pöcsnyit nagyobb.

Az iKon nyelek ezért M5x0,8 menetesek, hogy fogadni tudjanak minden M5x0,8 metrikus és nem metrikus 10-32 H3 és H11 (túlméretes) menetes csapos fejet.

Az új Mühle készülékek M5x0,8 metrikus menetűek. (A régebbi modelljeik között vannak más menet méretek is!)

Tehát az új Mühle fejek tökéletesen passzolnak az iKon nyelekbe.
Mint ahogy bármilyen 10/32"-os Gillette fej becsavarható az M5-ös Mühle fogantyúba. De az M5-ös Mühle fej nem csavarható be a szabvány menet méretű Gillette nyélbe.
(Vagy bármilyen gyártmányú 10/32"-os menetfuratos nyélbe.)

A Merkur menetek a 10/32"-os amerikai szabványt követik, mint a legtöbb európai gyártó az elmúlt 100 évben.
A menetre galvanizált bevonat miatt ezek legtöbbször 10-32 H11 túlméretesek.

Az ikon nyelek angol, vagy europai menetesek (m5)?
(lehet, hogy hülyeség, de egy Mühle OC fejhez szeretném illeszteni.)

Nem elérhető KicsiJenő

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 44
Re:iKon
« Válasz #139 Dátum: 2016. Október 16. - 01:35:00 »
Köszönöm szépen a válaszokat!

                                     :thanks:

Nem elérhető vetus.novacula

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 301
Re:iKon
« Válasz #140 Dátum: 2016. Október 19. - 16:38:14 »
Kézbe vettem ma az új X3 Slant DE borotvát. Jó alaposan meggusztáltam és összehasonlítottam az első szériás iKon ’Stainless’-nek nevezett csavart fejű készülékkel.

Miért volt ez ’Second’, kis esztétikai hiba miatt leárazott a connaughtshaving-nél? Az alaplemez penge felfekvési felületén kettő tűhegynyi pont – bemélyedés – van. A pengetartó egyik pozícionáló csapjának végén van egy karc – a polírozás elötti lemunkálás nyoma. Ennyi a látható esztétikai hiba, a mindenhol tökéletes felületen.
(A nem ’Second’ iKon Stainless készülékemnek a nyelén van egy halvány esztergakés nyom körben a polírozásban. És a recézés széle sorjás volt.)

A nyelek anyaga egyformán 316L rozsdamentes acél. Ikon Bulldog dizájn, azonos átmérő és felületi kialakítás. Az X3 nyele a standard 80 mm-es, 68g-os Bulldog. A ’Stainless’ nyele a kicsit nagyobb 85 mm-es, 73g-os Bulldog nyél.
Mindkét nyél végén ott a lézer gravírozott iKon logó. (Az előző ShaveCraft szériákon ez nem volt.)
Menet furatuk M5x08.

Az X3 fej felülete polírozott, a ’Stainless’ szinterezett felületi bevonatot kapott. Az X3 alaplemezének aljáról és a pozícionáló csapok végéről lemunkálták előtte az öntési nyomokat. A polír alatt ez picit látszik.
A ’Stainless’-en a bevonat alatt láthatóak a nagynyomású öntő szerszám technológiai nyomai – ezeket nem távolítják el, mert nem kell. (Tökéletes felületet adnak.)

Az X3 anyaga valami speckó alu ötvözet, a fej tömege 28g. A speckósága valszeg a beszürkülő alu oxid mentességre is kiterjed, mert szemre csak polírozott. Nem látom bevonatosnak a felszínt.
A másik 36g, de ezen a pengetartó jóval vastagabb konstrukció. Szerintem a tömeg különbség főleg ebből adódik, nem a fejek anyagának fajsúly különbségéből. Nagyon hasonló öntvény alapanyagok lehetnek.
Az X3 alaplemez alján nincs shavecraft.com öntött felirat, mint a régebbi szériákon. Jobb is így szerintem.
A ’Stainless’ itt is iKon logózott.

A két fej főbb befoglaló méretei pár tized mm különbséggel egyformák.
A két pengetartó lemez szélességi mérete 0.05 mm pontosan megegyezik. Vastagságban jelentősen eltérnek, de nem a pengével érintkező oldal eltérő kialakítása miatt. Ebből következik, hogy a penge élszalag szélessége, a kiállás teljesen egyforma.

Az alaplemezek csavart felületei, szögei teljesen megegyeznek. A ’Stainless’ pengetartó lemeze teljesen kompatibilis az X3 alaplemezén. Tökéletesen illeszkedik a kétféle készülék fej alkatrésze.
Fordítva ez nem igaz, mert az X3 fej csapjai és furatai 0,4 mm-rel nagyobbak, mint a rozsdamentesnek mondott Ikoné. Ezért fordítva nem szerelhető a két fej.
Ebből az eltérésből adódik, hogy az X3 penge pozícionálása tökéletes, nem igényel benne a penge igazgatást. Az első iKon ’Stainless’-nek ez köztudottan nem az erőssége, a legtöbbször újra kell tölteni bele a pengét, igazítva az élkiállást.

Az alaplemezek ’guard’ szélei jelentősen eltérnek. A ’Stainless’-en egy fenyegetően széles GAP rés vigyorog a hegyes fogaival, a hetes borostának elég nagy helyet hagyva.
 Az X3 szemre bolond biztosabb, visszafogottabb GAP méretet mutat. A két oldalon nem egyformán, a hullámos kevésbé rovátkolt oldal szemre kicsit nagyobb.
Az X3 GAP mérete így is elég nagy, az alaposságnak nem hiszem, hogy akadálya lenne.

A külföldi fórum tapasztalatok is kb. erről írnak. Átlagos felhasználó kezében érzékeny arcbőrön nagyon erős szőrzet esetén tökéletes választás lehet. Kellemesen használható, kellően alapos készülékként jellemzik.
A ’Stainless’-szel ellentétben tapasztalt felhasználók kezében mehet vele az enyhe arca nyomás. így átlag arcbőrön maximális alaposságot lehet vele elérni.

Személyes tapasztalataim később következnek a cuccosról. Utazó készüléknek vettem, egy pofás kis tokkal.
Ilyen, csak narancssárga a belseje.


San Francisko Bags usák cég gyártja.

Nem elérhető vetus.novacula

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 301
Re:iKon
« Válasz #141 Dátum: 2016. Október 21. - 14:34:03 »
Megtapasztaltam az X3 Slant-et.

Átlagos előkészítéssel - nálam ez kétszer ismételt mosdótál fölötti mosdószappannal átmosás, majd bő lemosás kihúzható mosdó csapfejjel -, 10 napos szakáll volt az áldozat.
Borotva szappan faggyús Kent 4 éves beszáradt, penge Personna Blue frissen bontott segített.

Csak az X3-at használtam, mert a 'Stainless' mostanában az állandóan használt. Nagyon kiismert készülékem.

Bíztam benne, hogy amit előzőleg az X3-ról olvastam igaz. Bátran nyomtam az arcra. Pár mozdulat múlva éreztem, ez nem is működne másként. Első körben ilyen hosszú borostán persze ez csalóka lehet. De nem, a második körben is kellett a finom nyomás, hogy tökéletesen alapos legyen.
Harmadik körben már csak a frankó habot, meg a pamacsot élveztem, a kritikus pontok lehúzására figyeltem.
Két kör is elég lett volna, de basszus ezt így lehet nyomkodni érzés miatt ment a harmadik kör. Amiben a hab nélküli börfelületre is bátran visszanyúlkáltam vele. Semmi irritáció a normál arcbőrömön.

Hasonló borotválkozást az iKon 'Stainless' Slent-tel abszolúte nem lehet megtenni. Annyira rögtön jön a penge az arcbőrön érzés vele, hogy hasonló arcra tartás vagy vissza nyúlkálás fel sem merül az emberben.

Kérdés volt bennem az eltérő 'guard' oldalak viselkedése. Első körben a hullámos oldal mintha könnyebben vette volna be a borostát, mint a recésebb oldal. A többi körben nem érződik semmi különbség. Valszeg az arca nyomás miatt rövidebb szőrszálnál amúgy is észlelhetetlen lenne vele bármilyen GAP eltérés.

Eltömődés állóságban egyértelműen jobb az X3 fej. A 'Stainles' GAP résében a hegyes tüskék simán megfogják a hetes borostás habot. Ennél semmi gond nem adódott a zárt 'guard' rés átöblítésével.

Igaznak tapasztaltam a róla olvasottakat. Tényleg akár kezdő felhasználó kezében érzékeny arcbőrön nagyon erős szőrzet esetén tökéletes választás lehet. Brutális a vágó képessége minden arcon gimnasztika - Gillette féle szögben tartás - nélkül. Slant-hez méltóan.
Rutinos kézben alkalmas gyors, kapkodósabb mindennapi borotválkozásra is. (Nálam ez játszik az utazásaim során.)

Szerintem aki ismerkedni akar a csavart fejű készülékekkel az X3-al kezdje, és nyugodtan fejezze is be ezzel. Nem marad le semmilyen élményről.
A többi slant DE készülék max. azoknak érdekes, akik a 'no pressure' technika elkötelezett hívei. Az ő kezükbe való az első generációs iKon Slant 'Stainless' is. Ami bármilyen arcon brutális drót borostára is tökéletes, maximálisan alapos készülék.

A ne nyomd technikával az X3 talán egy közepesen agresszív, a Merkur 37C-hez hasonlóan alapos borotva készülék lehet. Nem tudom.
Én nem így próbáltam, nagyon nem ezt tapasztaltam. Nem gondolom, hogy így kellene használni.  :thumbup:


Nem elérhető Megyer

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 175
Re:iKon
« Válasz #142 Dátum: 2016. December 09. - 19:33:19 »
Ma megérkezett az X3 slant készülékem, eddig semmi hibát nem vettem észre rajta. Ha már kipróbáltam akkor azt is le fogom írni.

Nem elérhető Megyer

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 175
Re:iKon
« Válasz #143 Dátum: 2017. Március 02. - 18:12:31 »
Úgy döntöttem, hogy én is megírom tapasztalataimat az X3-ról. Nem lesz olyan hosszú mint vetus.novacula éltárs elemzése. Hogy miért? Ő kellő alapossággal kivesézte már a készüléket és mert teljesen megegyezik a véleményem az övével. Annyi kiegészítést tennék csak, hogy szerintem nagyon jóindulatú az Ikon X3 feje. Úgyértem nekem csak úgy sikerül vele borotválkoznom, ha rányomom a bőrömre. Tehát ha nem nyomnám még ennyire sem lenne alapos. Ebből adódóan kettő kőr minimum, de inkább három az ajánlott. Úgy néz ki ez lesz az állandó utazó szettem, arra szvsz a legideálisabb. Aztán ha megjön a Rockwell akkor lehet mást fogok mondani...

Nem elérhető zagloba

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 206
Re:iKon
« Válasz #144 Dátum: 2017. December 24. - 10:48:21 »
Azt hiszem kikellene próbálni ezt az Ikon beretvát!
Kérdezném a tulajokat ,h a 104-es a legagresszívabb borotva?
Olyat szeretnék választani amit egyáltalán nem kell nem szabad nyomni!
 :borotva:

Nem elérhető holian

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 253
Re:iKon
« Válasz #145 Dátum: 2017. December 24. - 11:17:34 »

Olyat szeretnék választani amit egyáltalán nem kell nem szabad nyomni!
 :borotva:

A 104 olyan, emelett alapos is veszettül!
De azért jól gondold meg, mert nem a legkomfortosabb borotva. Szeretem, mert hatékony, de sokszor kávé nélkül is felébreszt.

https://youtu.be/exXSX_UiZPc

Nem elérhető Guyane

 • Tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:iKon
« Válasz #146 Dátum: 2017. December 24. - 18:02:42 »
Az Ikon B1-Slant is egy remek borotva.Csak jókat mondhatok róla!

Nem elérhető Qttyyy

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 950
Re:iKon
« Válasz #147 Dátum: 2018. Március 09. - 12:50:22 »
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető bbuffy

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 4998
 • ナイフ少年
Re:iKon
« Válasz #148 Dátum: 2018. Március 09. - 17:45:26 »
Kar h alu a fej.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Detre

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 571
Re:iKon
« Válasz #149 Dátum: 2018. Április 05. - 11:46:27 »
Ha valakit esetleg érdekel:
https://www.massdrop.com/buy/ikon-x3-slant-de-safety-razor-head-razor
Köszi! Lecsaptam rá és meg is érkezett egy hónapon belül.

Tényleg alumíniumnak tűnik, a Bulldog nyél viszont kellemesen ellensúlyozza. Nem akart úgy repkedni, ahogy a műanyag Lordok, és ennek örülök.

Nacettel próbáltam ki reggel, a Palmira kockából gyártottam habot. Szokatlan volt, hogy a Piccolo eltéveszthetetlen jelenlétéhez képest ez kevés jelét adja menet közben a szőr vágásának. Halk, és taktilis érzet sincs sok - nyilván a szeletelés kevesebb erőigénye miatt.
Nyakon, ahol eddig a legproblémásabb területeimet véltem felfedezni, tökéletes. Ki sem pirult a bőröm. Ehhez képest a felső ajak borotválásában érzek hiányosságokat.
A slantek hírnevéhez a tekintetben nem volt méltó, hogy egyáltalán nem akaródzott megvágnia. Hovatovább kíméletesnek is vehetem, habár első alkalommal bizonyosan óvatosabb voltam vele, mint leszek még.

Update: a se Fatipban, se EJ-ben nem meggyőző - a bontott csomag több mint egy éve ücsörög a pengésdobozomban - Gillette Platinummal eddig elég jól együttműködik. Számos alkalom után az az általános benyomásom, hogy a szokásos kialakítású borotvákhoz képest kíméletesebben tudja elérni ugyanazt a simasági fokot. A nyél pedig csodálatos.

A kék Astrát is munkára bírja és sima, nyugodt bőrt hagy maga után, különösebb igazgatások nélkül. Remek készülék, már-már rávágnám, hogy bolondbiztos.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici