Szerző Téma: Módszerek, technika  (Megtekintve 42281 alkalommal)

Nem elérhető Bowapex

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1783
    • Mood for Dance zenekar
Re:Módszerek, technika
« Válasz #570 Dátum: 2016. November 23. - 16:16:06 »
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Elérhető pmol322

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 6170
Re:Módszerek, technika
« Válasz #571 Dátum: 2017. Február 09. - 07:43:59 »

Így harmadikra már eléggé karcolt, irritált és kevésbé volt alapos a penge, de lemostam és fertőtlenítettem szokás szerint, hátha bír még egy negyediket..  ::)

Engedd meg, hogy itt válaszoljak, ne offoljuk szét a másikat, s remélem másnak is hasznos lesz. Igyekszek nem vicces lenni!

Tehát, még tanuló fázisban vagy, engedd meg magadnak azt a luxust, hogy amint egy penge karcos lesz, berakod a gyűjtöbe a használtak közé. ( azt ugye mondani sem kell, hogy a pengéket nem dobjuk ki a szemétbe, hanem szelektíven gyűjtjük. Egy, jóminőségű acél, tehát nem szemét, hanem hulladék. Kettő amikor már nem borotvál tökéletesen, még elég éles, hogy egy szeméttelepen, az ott kutakodó madarknak akár egy lábujját is levághatja.) Idővel eléred azokat a számokat, amit Zenith úr mér, csak türelem!

Ha karcol, csak rosszabb lesz, nem érdemes próbálkozni!

A 89-s fejeknél ( l6 is olyan ), tapasztalataim szerint a homlok irányából, és nem safety bar oldalárol kell keresni az ideális vágási szöget. Tehát a nyelét az arcodtól a "derékszög"- felé kell mozditanod. Természetesen ez sarkos, mert akkor már a homloklemez csúszna az arcon, csak mint irányt jeleztem, mielőtt valaki lecsapna!

Ha megtalálod a tökéletes szöget, ami az arcodon üindenütt más lesz, mert a szőröd se egyforma szögben lép ki a bőrödből mindenütt, pl. nyakon jóval kissebb szögben, mint a bajszodnál.


Szoktam javasolni, hogy borostás arcodat simogassad este ujbegyel, s tanuld meg az arcodon melyik szegmensben, merre nől a szőr. Mert csak igy tudod biztosan arra vinni a készülékedet.

Állandó dogmánk, NE NYOMD! Kezdésként, mindenki önkéntelen nyomja, minél enyhébn-megbocséktóbb a fej és a penge, annál jobban, mert azt hiszük, nem vág, pedig DE!

Ha bizonytalan vagy, nyomás helyett inkább, feszísd, húzd meg a másik kezeddel a bőrt abban az irányban, ami a borosta "felállását", eltávolodását segíti elő az arcbőrödtől. -ennek az irányát se árt aa borostákon gyakorolni.


Hirtelen ennyi.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici