Szerző Téma: Módszerek, technika  (Megtekintve 45373 alkalommal)

Elérhető Bowapex

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1956
  • Mood for Dance zenekar
Re:Módszerek, technika
« Válasz #570 Dátum: 2016. November 23. - 16:16:06 »
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető pmol322

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 6628
Re:Módszerek, technika
« Válasz #571 Dátum: 2017. Február 09. - 07:43:59 »

Így harmadikra már eléggé karcolt, irritált és kevésbé volt alapos a penge, de lemostam és fertőtlenítettem szokás szerint, hátha bír még egy negyediket..  ::)

Engedd meg, hogy itt válaszoljak, ne offoljuk szét a másikat, s remélem másnak is hasznos lesz. Igyekszek nem vicces lenni!

Tehát, még tanuló fázisban vagy, engedd meg magadnak azt a luxust, hogy amint egy penge karcos lesz, berakod a gyűjtöbe a használtak közé. ( azt ugye mondani sem kell, hogy a pengéket nem dobjuk ki a szemétbe, hanem szelektíven gyűjtjük. Egy, jóminőségű acél, tehát nem szemét, hanem hulladék. Kettő amikor már nem borotvál tökéletesen, még elég éles, hogy egy szeméttelepen, az ott kutakodó madarknak akár egy lábujját is levághatja.) Idővel eléred azokat a számokat, amit Zenith úr mér, csak türelem!

Ha karcol, csak rosszabb lesz, nem érdemes próbálkozni!

A 89-s fejeknél ( l6 is olyan ), tapasztalataim szerint a homlok irányából, és nem safety bar oldalárol kell keresni az ideális vágási szöget. Tehát a nyelét az arcodtól a "derékszög"- felé kell mozditanod. Természetesen ez sarkos, mert akkor már a homloklemez csúszna az arcon, csak mint irányt jeleztem, mielőtt valaki lecsapna!

Ha megtalálod a tökéletes szöget, ami az arcodon üindenütt más lesz, mert a szőröd se egyforma szögben lép ki a bőrödből mindenütt, pl. nyakon jóval kissebb szögben, mint a bajszodnál.


Szoktam javasolni, hogy borostás arcodat simogassad este ujbegyel, s tanuld meg az arcodon melyik szegmensben, merre nől a szőr. Mert csak igy tudod biztosan arra vinni a készülékedet.

Állandó dogmánk, NE NYOMD! Kezdésként, mindenki önkéntelen nyomja, minél enyhébn-megbocséktóbb a fej és a penge, annál jobban, mert azt hiszük, nem vág, pedig DE!

Ha bizonytalan vagy, nyomás helyett inkább, feszísd, húzd meg a másik kezeddel a bőrt abban az irányban, ami a borosta "felállását", eltávolodását segíti elő az arcbőrödtől. -ennek az irányát se árt aa borostákon gyakorolni.


Hirtelen ennyi.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető szuszinho

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 44
Re:Módszerek, technika
« Válasz #572 Dátum: 2017. Március 23. - 09:21:46 »
Első körben - szerintem - próbáld meg minél kevésbé rányomni az arcodra, esetleg szöget módosítani - ha ez nem megy, lehet eszközben keresni a hibát.
Ezzel maximálisan egyetértek, de kiegészíteném.

Tapasztalataim szerint az R41 kényes a pengére, Lordot pl nálam nem szereti, SC-t se. Viszont zöld Astrával és Featherrel megtáltosodik.
Mindazonáltal ezeket a pengéket eszedbe se fog jutni arcra nyomni. :) (már ha egyáltalán nyomod) Viszont feszíteni feszítsd a bőrt a másik kezeddel, ahol csak lehet!

Szerintem a zuhanyzás, és utána proraso pre az már együtt sok, lehet, hogy túlságosan is megpuhítod az arcbőrödet ezáltal. Próbálj meg úgy borotválkozni, hogy csak bevizezed a borostát kb 5-10 percre. Ha közben szárad, megint felviszel egy kis vizet. Vagy hagyd el a zuhanyzás és a proraso pre közül valamelyiket. :)

A kipattogzás lehet ATG-től is. Hagyd el, ha nem szereti a bőröd.

AS-nek mit használsz? Pl egy varázsmogyoró vagy allantoin tartalmú AS csodákra képes.

Megbocsátóbb készülékkel nem próbáltad?

Már csak azt nem értem, miért a késes borotválkozás altopicjában offolunk. :)

Akkor itt folytatnám. Először is köszi a tanácsokat mindenkinek!
Megfogadom a leírtakat, hogy elhagyom az egyik pre dolgot. Eddig azért csináltam így, mert erős a szőr az államon. Nyomni, szerintem, már nem nyomom az arcomhoz a borotvát, nem is vagdosom már össze magam.  :crazy: ATG-t már csak az arcom oldalán alkalmazok, ott nem okoz gondot. AS kétféle van, egy Proraso és egy Nivea (érzékeny bőrre) balzsam.
Egyébként, sok kis mozdulat, vagy a kevesebb+hosszabb ajánlatos? Lehet a sok kicsi miatt irritálódik ennyire?

Nem elérhető nork

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1385
Re:Módszerek, technika
« Válasz #573 Dátum: 2017. Március 23. - 18:06:53 »
A sok kis mozdulattal óhatatlanul is sokszor mész át ugyanazon a területen. Szóval ez simán lehet gond. Ilyet nekem sem bír a nyakam alsó negyede. Kevesebb húzás, de azt jó irányból és nem lesz gond szerintem.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici