Tisztelt Urak!
Mai
:
Elötte Tortillát (most mexikói módra) sütöttem reggelire. Ugyan kicsit magyarosra sikeredett, de volt mellé savanyított jalapeno paprika is.
Még elötte zuhany
aztán az opus:
Pro raso
New forest 2221
Madame Scodioli Ill Repute
No name párduc mintás nyelü borotva (olyan half hollow ground, sheffieldi jellegű)
Kellemes vele borotválkozni.
Longball féle szíjon elötte húztam rajta vagy százat.
Végül Alt Innsbruckkal locsoltam Toportyáni testemet.
Nyári reggelre tök-él-etes borotválkozás volt.
A Bartók rádióban a W.A.Mozart :Don Giovannija szólt. Tökéletes pillanat.
http://www.youtube.com/watch?v=mC0cv_rlyKEÉljenek a nők!
Üdv,
Toportyán
P.S:
A tortilla receptje, azok számára, akiket érdekel:
12 ek liszt
4 ek olaj
mokkáskanál sütőpor
so
1,2-1,5 dcl melegvíz
Porokat összekeverem, hozzáadom az olajat és morzsásra nyomkodom villával. Ezt követően jön a melegvíz. Nagyon rövid ideig gyúrom, éppen csak, hogy összeálljon.
http://growingupjulia.wordpress.com/2011/03/27/tortilla-throw-down-tex-mex-vs-traditional/img_1414/20 percig pihentetem konyharuhával letakarva. (nem magamat, hanem az edényt, amiben a tészta van
) Egy nájlonzacskót kettévágok. Az egyik nájlonlapot egy nagy deszkára teszem. A pihentetés követően kis, zöld dió ,méretű golyót gyúrok a tésztából.
http://growingupjulia.wordpress.com/2011/03/27/tortilla-throw-down-tex-mex-vs-traditional/img_1454/ Ráteszem a nájlonra
és a másik nájlonnal letakarom. Egy másik deszkával kilapítom a tésztagolyót és kész a tortilla. Palacsintasütőban közepesalatti lángon minden zsiradék nélkül sütöm ki. (természetesen kihámozom a nájlonból és csak a tésztát teszem a serpenyőbe
.) Egyiket a másik után. Az elkészült tortillát konyharuhában tárolom, ahogy készülnek, tálalásig.
A végeredmény így:
http://1.bp.blogspot.com/_wMhxmwF1ZpA/S9iLXGCqvGI/AAAAAAAAByY/nyjv_cYOJ-g/s1600/CRW_3546.jpgnéz ki.