"Addig üsd a vasat, amíg meleg" felkiáltással gondoltam tovább szoktatom magam az új szerzeményhez... Az állandóvá vált Longball preshave után ezúttal a Derby Lux volt porondon. Kicsit sűrű, tapadós lett a hab az első körben és talán emiatt sem volt az igazi a művelet, bár az is közrejátszott, hogy még nem sikerült teljesen megbarátkozni ezzel a borotvával. Valahogy nehezen találom vele a szögeket, mert nem hajlítja meg eléggé a pengét... Nem volt vészes, tisztességes eredményt értem el, ezúttal pontvérzés és bőrirritáció nélkül, de nem éreztem kellemesnek a dolgot...
Egy orosz srác tett fel feedback-et az alira, ott egymás mellett szerepel a Maggard V3A és ez. A felületkezelést leszámítva mint két tojás... Egy amerikai csávó meg azt írja, hogy a gapja 0.032 inch - 0,8 mm, amit én csak a Rockwellhez tudok viszonyítani. Ott ez a legdurvább 6-os beállítást jelenti (0,79mm), a 3-as beállításnál 0,48mm a gap...
Mindenesetre csináltam neki helyet a szekrényben. Szerencsére sorolható a bilincs és a vastag nyélhez vett vastagabb cső lehetővé teszi a borotvák 90°-os elforgatását, így pár perc alatt megoldottam a dolgot fúrás, faragás nélkül