Motto: Figaro, Figaro, Figaroaauuuu
A mai borotvalkozas tulajdonkeppen kezdodhetett tegnap is, mikor - bar csabito volt a 20%-os off lehetosege - nem vettem a L'Occitaneben semmit. (Egyebirant itt jeleznem, hogy az ehavi Glamour magazinban van egy kuponfuzet, amellyel a forum szempontjabol relavanciaval biro kereskedelmi egysegekben lehet kedvezmenyeket szerezni ezen a hetvegen (Douglas, Müller, L'Occitane) - itt szeretnek koszonetet mondani a Douglas nagyon csinos eladojanak, Anikonak, aki a Glamour akciora felhivta figyelmememt, mikor Tibor nevu sogornam vasaroltam egy komolyabb Proraso kollekciot nevnapjara.)
Reggel nyeregbe szalltam (Brooks B66), hogy megejtsem az ilyentaj szokasos bevasarlast a lokalis Coopban. A szokasos kifli, parizer melle kerult nemi erdekesseg is (itt nem a kivalo sult csaszarra es a messzifoldon hires ecetes almapaprikara gondolok), hanem egy tubus Figaro nem habzo borotvakremre. Ha mar negyezret nem koltottem a franciaknal ilyesmire, tizedennyit megkockaztattam.
Hazaerve a delelotti babakocsi tologatasbol, elfogyasztva a maradek almapaprikat nemi kivalo tarjaval, gondoltam egy mereszet es a furdoszoba fele indultam, borotvalkozasi celzattal.
Nedves borre kenjuk fel a kremet, es a szokott modon borotvalkozzunk meg. Irja - ha nem is szo szerint - Figaro mester. Egy eletem, egy halalom, lassuk.
Magamban elkezdtem dudolni a Largo al factotum-ot (persze ebbol mindossze annyit tudok, hogy "Figaro itt, Figaro ott", szoval nem vagyok egy Melis Gyuri bacsi). De jajaj, auuua auua auuuauauaua. Hirtelen nyultam a tubusert, biztos valamit elrontottam. Vietnami balzsamot kentem volna?! Eget a fejem azonnal, es szurt es csipet. Fogamat osszeszoritva azert egy wtg kanyart megcsinaltam. Aztan elokaptam az Omega ikreket es megcsinaltam veluk a maradek x es a koreimet. Ebben segitsegemre L6 és Kapitany urak voltak a segitsegemre.
A nagy ijedelemre tekinttel a borotvalkozast hideg viz es Sudocream utokezelessel fejeztem be.
Figaro kap meg egy utolso eselyt honaljban, ha ott is ezt fogom erezni, akkor elosszor nagyon csunyan fogok beszelni, hogy hogy lehetek ilyen marha, ketszer ugyanabba a hibaba esni, masreszt az elso jelentkezonek odaadom.