Szerző Téma: Technikai infók, rendelés - Kuni's bayrum  (Megtekintve 1484 alkalommal)

Nem elérhető KunEmber

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3478
  • a babérolaj szerelmese
Technikai infók, rendelés - Kuni's bayrum
« Dátum: 2015. Április 28. - 09:35:15 »
2010-ben találkoztam egy fórumos készítés kapcsán először a bayrummal, azonnal lenyűgözött. Illata, karaktere számomra a kedvenc aftershave-jeim közé emelte. Abszolút rákattantam, és nem csak én, hanem a családom többi tagja is, akik egyfajta arc-tonikként használják. Ezt csak tetézte, hogy néhány egyszerű alapanyagból elkészíthető otthon. De mi is pontosan ez a csodaszer?
      A hazai borotva-pápa így ír róla: "A bay rum összetételére mindazonáltal nincs pontos recept: a receptúra egyik gyártóról a másikra változik. A bay (-olaj) és a rum (szesz) persze alap, ezekhez különböző arányokban jöhet még szegfűszeg, fahéj, narancs, lime, mandarin, vanília stb. A bay rumok illatvilága mindezek ellenére viszonylag jól körülírható: jellegzetesen borsos, szegfűszeges-fahéjas, némi citrussal, esetleg vaníliával – azaz forraltboros, mézeskalácsos, puszedlis illat ez, de úgy ám, hogy egyáltalán nem geil és szirupos, hanem kifejezetten karakteres, férfias és száraz. Éppen ezért nyári melegben (lásd Karib-tenger…) ugyanolyan kellemes, mint télen."


Mindazonáltál a klasszikus recepthez képest némi eltéréssel dolgozom. Egy véletlen folytán (az eredeti fürtös szegfűbors és a babérlevél is 'bay' az angolban) babérlevéllel kezdtem itthon elkészíteni, és láss csodát, megérte. Az így elkészülő arcszesz lényegesen kevésbé csíp, mint az eredeti elődje, de minden jó tulajdonságát (illat, működés) megőrzi.
Az eddigi fórumos megoldásokhoz képest annyit változtattam, hogy igyekszem a lehető legtöbb összetevőt áztatni, így az alapanyagok összekeverés után 2 hétre elvonulnak pihenni, összeérni. Utána szűröm, palackozom.


Ár: 500 Ft / 50 ml, 900 Ft / 100 ml (a termék 50 ml-es műanyag palackba van töltve)

Összetevők: rum, narancs, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, babérlevél illóolaja.

Eltarthatóság: száraz, napfénytől védett, hűvös helyen (de nem hűtőben!) 2 hónapig

Rendelés: Privát üzenet nekem, elérhető mennyiségtől függően ott beszéljük meg a továbbiakat. (Szeretem frissen készíteni, így ideiglenes készlethiány előfordulhat. Ha éppen nincs készleten, akkor kb. 2-3 hét várakozási idővel lehet számolni.)

Szállítás: Előre egyeztetett időpontban Budapesten, az M4 Bikás-park metrómegállónál költség nélkül átvehető, postázni a termék és a postaköltség előre utalása után tudom, ajánlottan. (250 gr-ig 600 Ft, utána a postai díjszabásnak megfelelőn emelkedik.)GYIK:
- Más összetevőkkel, egyéni alapanyagokkal kérném, lehet? Igen, szívesen kísérletezem, de akkor a minimális rendelési mennyiség 3 dl. Az alatt egyszerűen nem éri meg készíteni. Ötletelj bátran, írj PÜ-t!
- Futárral kérném, nem bízom a postában, lehet? Persze, egyeztessünk. Ez esetben azonban a rendeléshez a futár többletköltségét is számold hozzá!
- Eredeti receptúrával, fürtös szegfűborssal kérném, lehet? Igen, egyeztessünk!
- Tartalmaz a termék tartósítószert/ásványi olajat/SLS-t/PEG-et/egyéb csúnya dolgokat? Reményem szerint, nem! A termékhez csak a fent feltüntetett, élelmiszerként/illóolajként beszerzett összetevőket használom. Lehetőségeimhez mérten igyekszem nem felületkezelt narancshéjat tenni a termékbe. (Amennyiben überszupernatúr terméket szeretnél, rendelésed előtt kérdezz rá, hogy éppen milyen alkotóelemek van benne.)
- Tartalmaz a termék allergéneket? Nem, mindazonáltal az alkohol, az illóolaj és a fahéj az arra érzékenyeknél kiválthat bőrpírt, égető érzést.
- Fúú, növények alkoholban áztatva, megihatom? Nem, külsőleg használható csak fel.
- Tényleg igazi rumot raksz bele? Igen, tényleg. Olyat teszek bele, amit magam is meginnék szívesen.
- Huh, ennek durva színe van. Kijön a ruhából / letisztítható a mosdóról ha rácsöppent? Persze.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici