Sziasztok,
Kb 1 hete szinte non-stop ezt a fórumot olvasom, gondoltam ideje lenne megszólalnom, beköszönnöm. A dologhoz hozzátartozik, hogy szájsebészeti mutatvány miatt némileg parkolópályán voltam az elmúlt pár napban, így nem maradt más mint a telefonnyomogatás, olvasgatás. Hát, nem mondom, az itteni hangulat az állapotomhoz nem volt túl ideális, a számtalan felröhögés okozott némi kellemetlenséget, de úgy látszik, nem eleget ahhoz, hogy ne itt lógjak egyfolytában.
Még gyerek koromban talán valamelyik nagyszülői nyaralás során találkoztam DE-vel, de nagyon nem is tudtam mi az, meg akkoriban senki nem használta azt a példányt. Gyerekkoromban volt érmegyűjtés, ez egészen sokáig nulla költségvetésből ment, aztán elfogyott a lendület.
Tizenéves koromban a zenei érdeklődésem és művelésem a blues felé kanyarodott, abból is a régi vágású dolgok felé, ami végül idővel a megjelenésem stílusában is eleinte időszakosan, aztán egyre állandóbb jelleggel megjelent/jelenik. Az elegáns, klasszikus stílus mindig is vonzott, de sok esetben bátortalan és/vagy lusta voltam/vagyok(?), hogy önmagamat keressem.
A borotválkozást Bic egypengéssel, Barbon krémmel meg valami olcsó pamaccsal kezdtem. Apám így nyomta, így ez volt kéznél. Hát, nem voltam ettől a kombótól hasra esve, pláne hogy szét is kaszaboltam magam általában, úgyhogy mivel a hiba csak a készülékben lehet, meg apám is rendszeresen láttam pontvérezni, először eldobható Gillette, aztán Mach3 lett a borotva, a Barbon meg a pamacs addig maradt, amíg nem kaptam valami alkalomra borotvazselét. Amíg pamacsoltam, nem nagyon fordítottam figyelmet a habra. Arcon minimális habosítás, aztán essünk túl rajta. Mikor már gél volt helyette, zuhany alatt tükör nélkül 90%ban megvolt a borotválkozás, kézzel ellenőrizve, tükörben után-igazítottam a barkót aztán jónapot. Ha nem volt muszáj, 1-2 hétig is húztam, kb. másfél hét alatt válik vállalhatatlanná a szőrzetem, de a melómban sem lényeg ilyen szempontból a megjelenés. Amúgy meg szeretek néha slampos is lenne kicsit.(Vagy csak magyarázom a bizonyítványt?)
Még tavaly láttam a P&P-n a Cinke-major szappanos posztot, és mivel barátnőm már egy ideje a naturkozmetikumok fele igyekszik terelni a kozmetikai termékeinket, elküldtem neki is. Meg is lett az eredménye, a Jézuska hozott egy No.1-et és egy No.2 friss szelet.
Eltettem, ki se próbáltam, mert méltó alkalmat akartam a felavatásukhoz.
Amúgy nagyon lusta bírok lenni, borotválkozás, fodrász szükséges nyűg, volt eddig. Ráadásul otthon "bírják" a borostát, nincs túl erős szőrzet a majdnem-delfin testem csúcsán. Aztán decemberben láttam a Barbershop Budapestről egy cikket, és eldöntöttem, hogy kipróbálom majd. Az egy dolog, hogy nem nekem kellett elmagyarázni az olló túloldalán állónak, hogy hogyan kell vágni a klasszikus férfi frizurát, de mikor végül feloldódtam és kértem egy borotválást a végére, a srác végül rádumált, hogy csak igazítsunk szakállat (pengével). Nem tudom milyen cuccokat használt, de addig nem tudtam, hogy a borotválkozás/borotválás ilyen élmény is tud lenni. Szinte új embernek éreztem magam, mintha egy wellness hétvége utáni felfrissülés lett volna, este 9-kor. Hazafelé vettem virágot is. Otthon siker.
Ide nem tudom hogy tévedtem, azt hiszem hogy a cinke szappan optimális felhasználásáról akartam több infót. Talán. De már annyit olvastam hogy nem emlékszem a kezdeti indíttatásra. Viszont kb. minden odavágott, hogy egyszer eljussak a DE-hez. Szóval 100-200 oldalon biztos túl vagyok már, kár hogy nincs(?) GYIK, vagy legalábbis nem találtam (persze ember legyen aki összeszedi), de azért néhány GYIK-szerű hozzászólást találtam több helyen. No meg a mértékletességre utalást. Azért elmentem pár boltba, szétnéztem klasszikus borotválkozás ügyében, de végül egy Lord L6-on kívül nem vettem (még) semmit. Előkerestem a régi pamacsom, szintén volt mellette egy újabb filléres pamacs, meg még másfél tubus Barbon krémet is találtam egy régi neszeszeremben.
Tegnap előtt este végül elvesztettem a DE-szüzességem. Forró zuhany után, némi oliva olaj, rövid pamacs áztatás, Barbon helyett inkább Cinke-major No.1 tálban habosítva, baromi kemény hab lett, pedig alig tunkoltam a tégelyből. Felkenve a legalább 2-3cm-es szőrzetemre sajnos nem maradt meg az állaga, nem tudom hogy én rontottam-e el valamit, de azért bíztam, hogy alapos volt a "petting". A patronos kapirgálós reflexet nem sikerült egyből elengedni, úgyhogy vétettem 3 hibát, de szinte előre tudtam hogy "ne csináld mert megvágod magad" és úgy is lett. Ennek ellenére egyáltalán nem volt vészes, a patronossal jobban le szoktam nyúzni a felső hámrétegeket. Óvatosságból csak WTG, két körben, de végig éreztem mit csinálok, hol a penge. Hihetetlen érzés ez a sercegés. Meg persze szedegethettem a "méteres szőrszálakat" az L6-ból, de összességében az eredmény elégedettség. Régóta nem használok after-shave-et, régebben balzsamokat használtam. Az még van itthon (Avon), nem romlott meg. Most azért használtam, csak hogy teljes legyen a mutatvány. Minőségre nem babapopsi, de az amúgy is van itthon, ha azt akarnánk nézegetni, meg nem akartam túltolni a béL6t.
Habot kétszer kevertem, mert a pamacsomban nem maradt meg. Ez lehet a megtépázott bozontja miatt? XTG-vel direkt nem mentem rá, hogy hamarabb lehessen megint borotválkozni. Már baj van?
Most szeretnék egy rendes pamacsot, de végül is ami van, az is működik. Elsősorban a technikám szeretném kiművel, a "pacsulikról" miegymásról meg csak megtudok többet idővel. Eddig is szerettem ebay-en nézelődni, a baj, hogy most megint megvan, mit kéne venni. Vagyis nem kéne, de mégis
Bocs hosszú lett
Nyugodtan moderáljátok ki egy "Sziasztok"-ra, ha baj (Majd beposztolom még egyszer
) Kérdeznék pár dolgot, de inkább előtte megpróbálok RTFM-elni...