Még nem, egyelőre gyakorlóanyagot kaptam, KO-13 mindkettő. Elsősorban azért mert ingyen van így az anyag is, és a hőkezelés is, és ha jól sikerül a hőkezelés, akkor használható borotva lesz belőlük. Könnyen élezhető és fenhető lesz, de jó eséllyel nem tartja majd az élét addig mint valami istenes szénacél, de drága anyaggal nem akartam kezdeni. Abban az esetben ha jól sikerülnek, és tetszik is maga a munkafolyamat, akkor veszek majd valami jobb rozsdamenteset 6mm vastagságban (ATS34 pl. ha sikerül), meg kovácsoltatok le jófajta szénacélt, esetleg valami szendvicsacélt ha tradícionális japán típusút csinálnék, és abból lesz a következő eresztés. De ez még a jövő zenéje, kár addig drága dolgokból dolgoznom amíg nem megy biztos kézzel, sajnálnék egy olyan pengét kidobni ami csak anyagköltségében 2-3e forint. Nem olcsó a jó acél, és kis mennyiségben nehéz kapni, azt meg nem akarom hogy rajtam maradjon, mert kár lenne érte.
Ui: köszönöm a dicséretet, sajnos fényképezői képességeim nagyon gyerek cipőben járnak még, a jó gép és a fénysátor nem tanít meg fényképezni önmagában