Üdv közöttünk.
Beavatnál minket, hogy miért kerűltél ide, s hogy " vetemedtél" biztonsági borotva használatára?
Igazából a klasszikus forgatókönyv lépett életbe: sokpengés borotválkozásnál túl erősen fellépő irritáció.
Alapvetően epilálni szoktam, azonban az epilátor az apró piheszőröket nem szedi ki, ezért az "utómunkálatokat" borotvával szoktam elvégezni, hogy BBS-re legyen gyalulva a lábam. Viszont az epilátorról köztudott, hogy masszívan elősegíti a szőrbenövést, ezért időről időre pihentetni szoktam a bőröm, és ilyenkor teljesen áttérek a borotvára. A borotvától viszont sokszor kipattog a bőröm, ezért előbb-utóbb visszatérek az epilátorhoz, és így megy ez az ördögi kör.
Most viszont összecsaptak a hullámok a fejem felett, és a két probléma egyszerre jelentkezett, szőrbenövés és kipattogás.
Na ezen a ponton tenni kellett valamit! Elkezdtem a netet bogarászni, hogy mivel lehetne csökkenteni a kipattogzást. És belebotlottam egy videóba, ahol egy fickó szépen elmagyarázta, hogy sokan nem is tudják, de épp a nem megfelelő borotvával nyírják ki a bőrüket. A reklámokban agyonhype-olt sokpengés borotvák nagyon nem tesznek jót a bőrnek. Egy penge, egy húzás, egyszeres irritáció. Négy penge, egy húzás, négyszeres irritáció. Atya világ!
De hisz ez tök logikus! Miért nem jöttem rá magamtól?
Itt jött a képbe a biztonsági borotva, és konkrétan erre a fórumra is így bukkantam rá, hogy ebben a témakörben keresgéltem neten. Tökre örülök neki, hogy külön fóruma is van a hagyományos borotválkozásnak!
Nem is mertem remélni, hogy itt magyarhonban is akadnak emberek, akik ennyire belemélyedtek ebbe a témába.