Szerző Téma: Yaqi  (Megtekintve 15058 alkalommal)

Nem elérhető kleithos

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 474
Re:Yaqi
« Válasz #150 Dátum: 2019. Január 11. - 06:53:08 »
Jó lesz neked az a 24es silvertip. Viszont. Minden borotválkozás elött illik beáztatni meleg vízbe 5-10 percre! Úgy kellemesen puha lesz, de olyankor is van tartása.

Nem elérhető Lattitude

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 37
Re:Yaqi
« Válasz #151 Dátum: 2019. Január 11. - 10:22:22 »
A melegvizes áztatás az alap. Még a szintit is áztatom, pedig tudom hogy azt felesleges. A Yaqi előtt kb. 1 hónapig Édesapám régi sörte pamacsát használtam. Borotválkozás előtt zuhany, közben pedig a tálkában ázott/ázik a pamacs. Kérdezte is Fater, hogy nem szúr a pamacs? De nekem így pont komfortos volt, viszont annak meg a kötege kb 18-as lehetett, ami már szerintem nagyon "sovány". Egy IKEA-s fém tálkában habosítok, evvel a sörte pamaccsal mire kellő mennyiségű habot csináltam, krémből (Nivea ill. Figaro) rendesen bedurrant az alkarom.  :-X :fetreng:. Jó kis oktató pamacs volt.
Mikor elkezdtem használni a Yaqi-t hirtelen annyi habot csinált ugyan annyi krémvől, hogy a fele ment is a lefolyóba, azóta persze korrigáltam a krém mennyiségén. Szóval jó ez a szinti Yaqi, örülök neki, hogy megvettem, de mindenkép kell egy gerincesebb mellé.

Detre: most néztem, hogy 24mm-esbe van a Yaqi-nak two band-je is. Ha lesz majd valami jó kis akció az Ali-n (mondjuk 02.02 vagy 02.22 alkalmából) szerintem jön a gyüjteménybe egy silvertip és egy two band is!  :borz2: :borz1:

Nem elérhető kleithos

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 474
Re:Yaqi
« Válasz #152 Dátum: 2019. Január 11. - 17:31:57 »
Helyes. Nem fogod megbánni. Hosszú ideig megbízható társaid lesznek.

Nem elérhető Takuun

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 464
Re:Yaqi
« Válasz #153 Dátum: 2020. Június 03. - 09:44:46 »
A képen látható pamacsot egy éltárstól kaptam ajándékba a legutóbbi borotvás találkozón. Ez úton is még egyszer köszönöm neki a nagylelkűségét.

Előtte volt egy Yaqi Sagrada Familia 24-es szinti pamacsom, de nem volt szimpatikus. Pici volt és nagyon tömött. Reméltem, hogy ez a vörös márvány szerű nyéllel szerelt Yaqi majd segít megkedveltetni a szinti világot.

Szép, nagy és pihe-puha pamacs. Az előtte 3 évig használt Omega sörte mellett számomra a puhasága a legnagyobb hátránya. Míg egy sörte kellemesen masszíroz és az elhalt hámsejtek levakarása mellett, kiválóan be tudja dolgozni az elfekvő szőrszálak alá a habot, addig szegény szintetikus Yaqi ilyenre nem képes.

Ezzel a pamaccsal inkább az ecsetelő mozdulatok váltak be. Az Omega-val ellentétben ezzel nem élveztem az arcon habosítást. Tény, hogy kevesebb szappanból képes három körre elegendő habot előállítani és annak állaga gyakorlatilag tökéletes. Azonban számomra rideg, nejlon hangja van pamacsolásnál és gyorsan kihűl. A sörte és más állati eredetű szőrök hőtartó képesség messze jobb, mint egy szintié.

Arcon habosításnál a következőket tapasztaltam. Erősen kell nyomni, hogy terüljön, a körkörös mozdulatok nem kellemesek vele, több esetben folyik, csepeg belőle a víz (tudom el júzer error). Arról nem is beszélve, hogy pofa tájékon, ha az ember elemeli az arcától, olyan vákum keletkezik, ami azzal a lendülettel lecuppantja a habot a környező területről.

Nagy előnye viszont, hogy nem kell áztatni, a semmiből is képes tökéletes habot készíteni, a szeánsz után pedig gyakorlatilag törölközős áttörlés után szárazzá tehető. Igénytelen egy pamacs, nem kell nagyon foglalkozni samponos átmosással esetleg balzsamozással. Én a sörtét szoktam 2-3 hetente kényeztetni.

Ó, a nyéllel kapcsolatban. Tömör, nehéz műgyanta, perfekt kidolgozással és ergonómiával. Elég hosszú, hogy tálban habosításhoz kényelmes legyen. Ráadásul a nyél tetején peremet képeztek, így a hab és a víz nehezebben folyik a kezünkre, mert lecsepeg a peremnél. 5 csillag ezért!

Sajnos ez a szinti sem segített elfogadtatni ezt a technológiát, ezért mai nappal tovább ajándékozásra került az egyik éltársnak. Remélem Ő jobban fogja kedvelni.

A reggeli borotválkozás voltaképpen egy próba, mely az ember naprakészségének vizsgája.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici