Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431633 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Merkur
« Válasz #555 Dátum: 2012. Október 05. - 18:41:58 »
..és halkan jegyezném meg, hogy az sem mindegy, hogy milyen szilikonzsír. Evvel kb egy éve szembesültem csaptelep restauráció alkalmával. Van 1000 féle, és ezek között is legalább akkora a különbség, mint a kamelia olaj és a vevédénegyven közt. Én konkrétan több ezer pénzt vertem el, mire végre megtaláltam, azt ami azóta is tökéletes műanyag vs műanyag esetén. Érdekes ebből is a legolcsóbb a célra legmegfelelőbb...

Nem elérhető lespaul

• Új tag
  • *
« Válasz #556 Dátum: 2012. Október 05. - 22:46:07 »
Igen, ez nehéz ügy. Akár 10x-es árkülönbségek is vannak. Optikánál is használható gyári minőség és kommersz háztartási között lehet válogatni. Gyári ajánlás nélkül, ha van egyáltalán, nehéz kitalálni.
Nemrég egy L betűvel és idl-lel végződő nevű üzletben vettem egy ákciós Universal Silicone Oil nevű sprét.
Hetekkel később a kezembe került és ráfújtam egy spéci, csak a külföldi gyártótól beszerezhető, azaz irreálisan drága, picike szilikon gyűrűre. Először kitágult, azután szétfagyott, végül szétesett.
Miután lehiggadtam, megvizsgáltam a palackot közelebbről. Szárazjég és valamiféle oldószer jött ki belőle…

(Jó volt olvasni a vevét, amikor legutóbb használtam bután néztek rám...)

Nem elérhető lespaul

• Új tag
  • *
« Válasz #557 Dátum: 2012. Október 07. - 10:16:13 »
Mivel használok több féle flakon egészen más használati tulajdonságokkal :D, inkább arra tippelnék, hogy egy több országot megjárt, nem megfelelő körülmények között tárolt v eleve selejtes palackokkal teli kartont vett „szinte ingyen” a boltvezető és sózott rá a népekre.

Azért mégiscsak kiegyezhetünk, hogy ha nem muszáj mindent azonnal megjavítani :D, hagyni kell születési állapotában ezt a kiváló borotvát és élvezni a használatát.

Nem elérhető kiro

• Tag
« Válasz #558 Dátum: 2012. November 05. - 21:19:52 »
Megerkezett a varva vart Futur-om es meg kell mondjam pont olyan, mint amire szamitottam!
Elso benyomas: Ez milyen nehez mar..!
Feather bele es had szoljon! Es szo szerint muzsikal :)
2 kort mertem elsore WTG 3as XTG 1es fokozaton, es nem is kell tobb ugy erzem. Azert probalkozok majd meg feljebb menni. Pontverzes vagas nelkul megusztam viszont, mikor a timsot vegigcsusztattam az arcomon azert eddig nem sokszor tapasztalt elmeny fogadott  :crazy:. Szóval igen agressziv egy dog az biztos de mar msot imadom!

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #559 Dátum: 2012. November 05. - 23:41:07 »
Ez egy remek kombó! Viszont a Feather csak második-harmadik alkalomra lesz kezes bárány, addig sajnos hajlamos harapni...

Nem elérhető kiro

• Tag
« Válasz #560 Dátum: 2012. November 15. - 20:47:31 »
harmadik alkalom utan en mar cserelek, nekem az mar tompa :borz2: mondjuk 3 koroket megyek mindig

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #561 Dátum: 2012. November 15. - 20:51:02 »
Én két kört megyek, de vagy 10 alkalmat kibír...
...persze szőr és szőr között is lehet különbség.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #562 Dátum: 2012. November 15. - 20:51:38 »
harmadik alkalom utan en mar cserelek, nekem az mar tompa :borz2: mondjuk 3 koroket megyek mindig
Featherből? Nettó pazarlás kategória. Utána lesz csak az jó...

Nem elérhető kiro

• Tag
« Válasz #563 Dátum: 2012. November 15. - 20:57:36 »
en haromig erzem jonak a negyedik hatareset, otodik mar semmikepp, valoszinu tenyleg a szorzetemben kell keresni az okat, derby pengeket pl mar masodszorra sem erzem kenyelmesnek

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #564 Dátum: 2012. November 15. - 22:42:55 »
Arányban hasonlít az én tapasztalatomhoz: Derby 3-4, Feather 7-10 : )

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #565 Dátum: 2012. November 27. - 21:12:21 »
Jó ez a bakelit slant, de hamarabb kellene egy Merkur 37C. A fém az csak fém. Ahogy olvastam 40$ v.30font+posta.
Várjuk a beszámolót Feri!  :sör:

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #566 Dátum: 2012. November 28. - 00:50:24 »
Fura, hogy létezik egyáltalán. Mert a sima egyenes bakelit a seregben még csak érthető, de egy slant??

Amúgy nem tudom, ki veszi meg ezeket az ocsmányságokat iszonyat drágán... és még ez a fehér istenes a hányássszínű többihez képest. Én már gyerekkoromban is azt hittem, hogy ilyen ocsmány műanyagot csak a ruszkik tudnak csinálni...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #567 Dátum: 2012. November 28. - 08:08:11 »
Attól még rusnya. Szerintem. A konkrét vásárolt modellnek valószínűleg a gyűjtői, és ha igazak a pletykák, akkor a használati értéke is magas. Ellenben rusnya.  :sör:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #568 Dátum: 2012. November 28. - 09:01:06 »
Nekem nem rusnya. Még igénytelennek sem mondanám. A bordós-feketés a maga kuszált színével már inkább ronda. Nekem ez a slant tetszik!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
« Válasz #569 Dátum: 2012. November 28. - 11:57:55 »
Vessetek a mókusok elé, de nekem ezek a bakelit cuccok egyáltalán nem tetszenek.

Viszont ha már színes dolgokról van szó, ötletes lenne fém borotváknál megjátszani a különféle színeket, mint ami divatos egy ideje a bringáknál. Talán még a fiatalabb korosztálynál is lehetne valami hype-ot indítani vele valamelyik gyártónak. Nekem simán kéne egy sárga nyeles/zöld fogantyús mondjuk.
Customise your DE Razor!   ;D

Ilyesmi színekre gondolok:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici