Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 145648 alkalommal)

Nem elérhető ha7jtw

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1830 Dátum: 2018. December 21. - 18:51:39 »
Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam! Én magam Urbán László vagyok, jelen pillanatban betöltött 38 életévvel, és november 30 óta 3 gyermek boldog édesapjaként rendkívül kevés szabadidővel megáldva :-)
Már február óta olvasom a fórumot. Akkor elhatároztam, hogy megismerkedem a késes borotválkozással. Először egy shavette volt a tanulóeszköz, hogy a kezem rááll-e? Ezt követően kb egy hónap után, az ebay- ről rendeltem is két gold dollart. Az egyik a GD66, a másik egy GD209, amihez adtak egy fenőbőr-heveder kombinációt, és egy 0,5 micron pasztát. Ezt követően rendeltem szintetikus fenőköveket is. Azóta folyamatosan ezeket használtam. Itt olvasgattam és a youtube- on nézegettem a fenési technikákat. Addig unatkoztam :-), hogy a 209-et szépen lecsiszoltam, kb 5/8 méretre, és arra a következtetésre jutottam, hogy szeretnék kapni karácsonyra (ez már nyilván kimarad) egy nem kínai borotvát. Elég erős a szőrzetem. A shavettel karöltve vettem 10 db feather pengét. DE-vel és a shavettel is arra jutottam, hogy egy penge max 5 napot bír. Azután már nem végez jó munkát, sőt! Ekkor következett a kés.
Szóval!

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jó választás lehetne számomra a Thiers Issard Le Grelot Medaille D'or? C135 az acél, és half hollow a penge kialakítása. Amiket eddig olvastam azok alapján ez tűnik a legmegfelelőbbnek.
Továbbá kérdésem lenne, hogy ismereteitek alapján honnan lehet a legkedvezőbb feltételekkel beszerezni? Az alábbi oladalon találtam eddig a legjobb áron: https://www.theinvisibleedge.co.uk/straight-razors/medium-size-straight-razors/ti-58-le-grelot-medaille-d-or-razor

Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét!

Ui: Bocsássatok meg, hogy kicsit csapongóak a gondolataim, de a két legény nyüstöl folyamatosan, a kisleány pedig sírdogál :-)
"A tűzben az az érdekes, hogy alattomos - lopakodik, nyalakodik, aztán a válla fölött hátranéz, és kiröhög. És gyönyörű is, a rohadt életbe. Mint a naplemente, ahogy vörösbe borít mindent maga körül."

Nem elérhető Detre

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 571
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1831 Dátum: 2018. December 22. - 11:31:26 »
Üdv itt!

A TI-oknak elég jó híre van élüket és éltartósságukat tekintve, de nem tudok ennél pontosabb információval szolgálni. Állítólag az átlagosnál nagyobb nyűg élezni őket. A linken található ár nagyjából reális, ennél jelentősen olcsóbban szerintem csak használtan érhető el.

Egyébként azt tapasztaltam, hogy a pengék élettartamát a javuló technika és habkészítés, illetve -használat valamivel képes növelni. A Featherök nem nagyon tartják meg az élüket egyébként, a sztenderd "tartós, éles" penge az idehaza relatíve egyszerűen beszerezhető (habár mostanság állítólag már az sem...) zöld Astra szokott lenni.

Mivel/hogyan habosítasz?

Nem elérhető ha7jtw

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1832 Dátum: 2018. December 22. - 12:12:35 »
Szia Detre!

Köszönöm a válaszod!

Tizenegy-két x éves koromban édesapám DE borotvájával kezdtem. Akkor a borotvahabok világa elég volt bőven még :-) Majd húszas éveim végére 24/48 készenléti jellegű beosztásba sikerült bekerülni, akkor nem is igazán volt ez a 3 naponta borotválkozás probléma. Kaptam ilyen ezerkéses micsodákat, de nem nyerte el a tetszésem. Sokba került, mert hamar elveszítette az élét. Február óta viszont hivatali munkarendben szolgálok, így a mindennapi borotválkozás kötelező.
Habosítás: zuhanyzást követően egy hjm borz pamacs, hjm szappan. Attól függően, hogy mennyire vagyok késésben, tálban, vagy arcon habosítva. Mikor időm tengernyi, akkor késsel mindhárom TG irány belefér. A szőrnövekedés iránya a nyakamon jobb és bal oldalon 3-3 féle :-) Szóval, ha oda tudok figyelni, teljesen irritációmentes, bár növekedéssel ellentétesen az állam alatti részt nem igazán akarja vinni ( itt kicsit problémás, hogy a körszakáll miatt a keresztebe irányhoz nem igazán fér el a kés) Persze néha így is megesik, hogy a nyakam kicsit a hajlatban a szőrszálak tövénél piros lesz. 2 körrel teljesen rendben tudok lenni.
Most gondolkozok szappan vásárláson is... A cinke amivel szemezek.
Mégegyszer köszönöm a válaszod!


“A tűzben az az érdekes, hogy alattomos - lopakodik, nyalakodik, aztán a válla fölött hátranéz, és kiröhög. És gyönyörű is, a rohadt életbe. Mint a naplemente, ahogy vörösbe borít mindent maga körül.”
"A tűzben az az érdekes, hogy alattomos - lopakodik, nyalakodik, aztán a válla fölött hátranéz, és kiröhög. És gyönyörű is, a rohadt életbe. Mint a naplemente, ahogy vörösbe borít mindent maga körül."

Nem elérhető Detre

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 571
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1833 Dátum: 2018. December 22. - 13:36:35 »
Sejtem, mire gondolsz az áll alatti részt illetően. Nekem csak olyan ötleteim tudnának lenni, hogy a kést vízszintes síkban, ferdén tartva az él rövid szakaszával szelve (tehát nem pontosan az élszalagra merőleges irányban mozgatva a kést) körülbelül elérhető maradna az across the grain irány. De egy körszakáll ennek is keresztbe tehet. Viszont ugyanígy a növekedési iránnyal szembeni borotválás irányát is módosíthatod pár fokkal, hogy enyhébb igénybevételt jelentsen a bőrödnek.

A Cinkéket én szeretem, mások nem annyira. A márka saját témáját már bizonyosan megtaláltad a fórumon.
Az utóbbi időkben kalandoztam kicsit a külföldi artizánszappanok felé, azokhoz képest sem rossz, habár van, amelyiknek a habjától kifejezetten jóllakik a bőröm (Wickham 1912, a tetejébe vegán...). Szerintem a hazai bőven megéri az árát.

Az atyai borotva nekem inkább elvette a kedvem az éles részeket is tartalmazó borotválkozási technikáktól :-D eltartott egy darabig, mire visszakeveredtem a hagyományos útra.

Nem elérhető montly

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 38
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1834 Dátum: Ma - 10:44:07 »
Sziasztok!

Jó 2 éve regisztráltam először a fórumra, akkor szinte napokat olvasgattam a késes borotválkozásról és sokat kérdezősködtem is, de sajnos a megvalósításig nem jutottam. Most feléleszteném és egyben elkezdeném (egyelőre kicsiben) a késes borotválkozást.

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy mostanság kezdő borotvakésnek mit ajánlanátok? Olvasgattam Gold Dollarról, de abból is van több típus. Ebay-en is láttam, de azok nem tudom milyen minőségben vannak élezve.

Kezdő kozmetikum márkának mit ajánlanátok? A bőröm száradásra eléggé hajlamos.

Pamacsnak olvastam a DM-es szintetikust. Ez jó lehet kezdésnek?

A válaszotokat előre is köszönöm. :)

Üdv, Montly

Nem elérhető kezdőmókus

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1736
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1835 Dátum: Ma - 12:14:39 »
Késhez nem értek, pamacsban a Balea szintetikus ideális kezdőpamacs (olcsó, hozzáférhető, tartós, bolondbiztos), jól hidratál a Nivea borotválkozókrémje (szintén DM), vagy ha prémiumabb irányba mész el akkor pl a Taylor of Old Bond Street (TOBS) avokádós és egyéb borotvakrémjei, tudtommal csak online tudod rendelni mert Mo-n nincs.

Nem elérhető Detre

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 571
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1836 Dátum: Ma - 12:47:57 »
Kezdő márkának a Palmolive-t vagy a Speicket javasolnám. Müllerben elvileg kaphatók, a Speick aftershave-et is kínál.
Elég finoman bánnak a bőrrel (legalábbis az enyémmel). A Speick eggyel drágább kategória, a Palmolive viszont filléres (volt, amikor utoljára láttam).

A Balea szintetikus pamaccsal egyetértek, de ha tudsz online fizetni, vegyél inkább egy Yaqit az aliexpressről. Sokkal jobb a nyél, tömöttebb a köteg. A Balea nyelének szerintem kifejezetten rossz fogása van.

Nem elérhető montly

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 38
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1837 Dátum: Ma - 19:36:17 »
Kedves Kezdőmókus és Detre!

Köszönöm szépen a tanácsaitokat!
A pamacs úgy látom hamar meglesz. Balea vagy Yaki lesz, talán Yaki, mert lehet GD borotvát is Aliról rendelek majd.
Kozmetikumoknál megnézem a nivea és speick lehetőségeket. A későbbiekben a TOBS-ot mindenkèpp kis szeretném próbálni, mert olvasottak alapján nagyon tetszik.

Ha késben valaki még tudna javasolni azt megköszönném. :)


Nem elérhető Detre

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 571
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1838 Dátum: Ma - 20:47:31 »
Gold Dollarból állítólag a "vegyél ötöt, egy biztosan jó lesz" taktika a nyerő. És mindenképpen éleztetned kell őket.

Az acélról azt olvasni, hogy önmagában jó, csak a penge kialakítása maga lehet, hogy egy kicsit ferde stb.

Netről természetesen bármiféle hiperszuper szappant lehet rendelni, hazai gyártók a Cinke és a Balatoni, online meg minden van. Az idehaza polcon megnézhetőből ajánlottam.

A connaughtshavingről rendeltem már ezt-azt, elég tempósan szállítanak és elviselhetőek az áraik is. (Viszont közeleg a Brexit.)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici