Ez igaz és én is jobban kedvelem, ha lehet kicsit hajtogatni, a kemény öntvényeket viszont nem kell. Szóval ez olyan kétélű dolog.
A New fejre meg inkább azt mondanám, hogy van benne réz is... Ez is egy rideg öntvény és amikor legutóbb a törötteket vizsgálgattam, azt állapítottam meg, hogy durván tele van (valószínűleg)cinkkel. Volt 6 vagy 7 ilyenem és van még egy a fiókban aminek még a leszorító lemeze is ketté van repedve középen, keresztbe. Nincs rajta semmi olyan nyom, amiből kiderülhetne mi történt, még csak nem is kopott.
Egy másiknak a lavórhoz ütögetős tulaja úgy elgörbítette a szélső fogát, hogy már teljesen mindegy volt ott van-e az a fog. Megpróbáltam legalább egy picit megemelni, de kb. attól letört, hogy ránéztem...
Sztem ez a merevség egyébként szándékos volt. Úgy tippelem, hogy a semmilyen módon nem merevített, könnyen hajló OT fejekből tanulva tervezték így csak kicsit túllőttek a célon. Egyébként a hibátlan OT a hiedelemmel ellentétben egyáltalán nem agresszív. Erre én is csak akkor jöttem rá, amikor a kezembe került egy ilyen (vagy ötödszörre).
Még az is eszembe jutott, hogy ebben a 6-7 New S. borotvában nem lehetett mérni egy azonos átmérőt... és az még hagyján, hogy a csöveken nem, de még a nyakakon se, ahová felcsúsznak.