Szervusztok!
Nos,annak ellenére hogy nem írogatok ide sűrűn,azért nyomon követem a fórumot,szinte naprakészen!
Ez elmúlt évek során kipróbáltam vagy 20féle DE-t,meg szinte az itthon kapható összes pengetípust...Nagyon régóta elfelejtettem a patronos-eldobható borotvákat,és örömmel tértem át a DE nyújtotta nyugodtabb-retrósabb borotválkozásra.Most már eljutottam oda,hogy szinte minden borotvával szépen meg tudok borotválkozni...de...
Gyengéim a TTO-k,de sajnos a pofázmányom nem honorálja a Tech típusú fejet...Pedig isten lássa lelkem,adtam nekik esélyt bőven...A Super Spedtől kezdve,a Slim Twisten át,a 901-es Astra,Timor,+egyébb kínai TTO-k is beléptek a ringbe..már a felére sem emlékszem,mert jópár csak kölcsönbe járt nálam...
Az eredmény szinte mindig ugyanaz volt mindegyikkel:égő,viszkető érzés szinte egész nap...az elején még vérzés is bőven...Pedig egyáltalán nem nyomtam rá a bőrőmre őket(na jó,az elején lehet)de ahogy fejlődött a technikám,utána már rutinszerűen ment a dolog,de az irritáció mindig jött,ha Tech fejessel borotválkoztam..
Sajnos le kell(kellett)mondanom róluk,pedig mondom a TTO-k a kedvenceim..Furcsa,de egyedül a Wilkinson ufó műanyag borotvája(DM-ben 1200huf)az,amit a Tech fejesek közül elvisel a pofám...érdekes..
A merkúr fejjel meg semmilyen problémám nincs,jelenleg a fő beretvám a Lord Smart..Nagyon jó borotva,alapos.semmi irritáció,jól manőverezhető,amúgy is szeretem a hosszabb nyelű borotvákat.Árban meg verhetetlen a Lord..Még a műanyag Wilkim is drágább volt anno...
Barbon vagy Figaró habzót használok+lószőr pamacs...Tudom a legjobb a borzszőr lenne,de valahogy nem akarok 8-10lepedőt adni egy pamacsért..
Amúgy is bennem kialakult egy használati értékrend..pl.soha nem adnék egy mobiltelefonért 200ezret,vagy egy bicikliért 150ezret,stb-stb..Nekem egyszerűen csak egy mobil,vagy csak egy bicikli marad,arra használom,amire való és kész....nem többre..
Így vagyok a borotvákkal is,ezért inkább csak az olcsóbb típusokat próbálgattam,ami kicsit drágább volt,az megoldódott egy kölcsönkéréssel,hátha bejön és rászánom magam egy sajátra...
Értendő ez a Tech fejesekre,a merkúr fejjel már az első beretva bejött,azóta is hűen szolgál(Smart)
Ha esetleg tudnátok segíteni nekem,hogy TTO-ban van-e olyan ami nagyon kíméletes és alaposan is borotvál,nos azt nagyon megköszönném...
Mert gondolom merkúr fejesben meg nincs TTO a világon??? legalábbis eddig nem találtam .
Egyébként majd lesz jópár eladó borotvám is,majd az elad topikban elérhetőek lesznek..
Üdv.Zoli