Szerző Téma: "Férfias" receptek, szomjoltó italok  (Megtekintve 47226 alkalommal)

Nem elérhető Bubu

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1581
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #30 Dátum: 2011. Július 20. - 14:15:44 »
Viszont félek,hogy a bodza már elvirágzott.ha még talál is az ember,az már "rozsdás",tehát a virágja már bebarnult.
Még mindig a meleg napokra:

Dinnyegyöngyök sonkával:Sárgadinnyéből karalábé vájóval kis gombócokat veszünk ki.Pénztárcához mérten sonka:az Óvári is jó,mindenhol kapni és nem túl drága ;)
A kis dinnyegolyókat egyszerűen a sonkaszeletekbe tesszük,feltekerjük,irány a hűtő!vele együtt egy palack Degenfeld Muscat Lunel 2010 (kb.1500:-Ft) szintén jó hidegen.

Ez azért jó,mert a párunkat is meglephetjük vele,nem kell szaktudás hozzá,hűsítő és tutti hogy a hölgynek mind a bor mind a sárgadinnyés sonka is be fog jönni! ;)
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető tritrek

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 854
    • Magyar Pipatórium Fórum
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #31 Dátum: 2011. Július 20. - 16:11:15 »
Nekem a kedvenc gyorskajám:
- valami zöldséget (én gyökérzöldséget szoktam) apróra vágsz, kevés hagymával nagyon kevés olajon megpirítasz, épphogy csak illatozni kezdjen
- meglocsolod szójaszósszal (kérlek ne használj mindenféle csiribiri olcsót, mert azoknak semmi közük a szójaszószthoz és csak elrontod az egészet)
- én szoktam rá édes-savanyú mártást is tenni, de tehetsz kevés mézet is majd kevés ecetet, de ezt akkor a szójaszósz előtt kell megejteni
- felöntöd fél liter forró vízzel és hozzáteszel 1 leveskockát (csirkehúsleves, zöldséges, gombás.. variáld)
- én jól megszoktam tuningolni chilliszósszal, mondjuk egy fél kávéskanál Naga Jolokia megadja a kívánt efektust
- beleteszel egy adag kínai rizstészta adagot (általában ilyen kocka alakúra préselve-szárítva szoktak előfordulni)
- kb 5-7 percig forralod, míg a tészta fel nem issza a vizet és meg nem puhul
- ekkor teszel hozzá pár csepp szezámoljat, összekevered és másodpercek alatt magadba tömöd :D

Az egész 10 perc alatt megvan, tápláló és fincsi  :borz2:

Nem elérhető Bubba

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 283
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #32 Dátum: 2011. Július 20. - 16:13:15 »


Szia Atti!

A fél kiló méz nem sok bele?????   :o

Egyébként, ha egy kis narancsolaj és szegfűbors is kerülne bele kész lenne a bay rum ala' csóti kántor.......  :fetreng:

Tibi

Szia Tibi!

Nem sok a fél kiló méz.
Legalábbis eddig még senki nem panaszkodott.  ;D   :sör:

zsolabácsi

  • Vendég
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #33 Dátum: 2011. Július 20. - 16:19:42 »
Avokádó krém:
2 érett, puha avokádót meghámozunk, villával krémesre törjük, friss majonézzel, kicsi tejföllel kikeverjük, sóval,  borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, friss pirítósra kenve tálaljuk.
(kb.10 perc alatt megvan)
Jó étvágyat!

Nem elérhető Salmo

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1125
  • ne fogdosd az élét
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #34 Dátum: 2011. Július 20. - 17:09:13 »


Úgy érzem valami igazán komoly kulináris élménnyel kell hozzá járulnom a topik eredményességéhez.

Egy kedves ornitológus ismerősöm osztotta meg velem ezt a receptet. Éveken keresztül őriztek a Bükk hegység dél- keleti részén, a Hór-völgy környékén, telepített ragadozó madarakat. Lakókocsiban laktak, és miután az ellátmányuk elég szerény volt, így  gyakran nyúltak az autentikus, szabad tűzi népi pásztorkonyha  megoldásaihoz. Így született ez a recept is melynek neve:

Hór-völgyi hányika

Szabad tűzön bográcsban vizet forralunk, sózzuk, majd bele tesszük a meghámozott apróra vágott burgonyát. Ezzel párhuzamosan mehet bele bármilyen tészta féle. A két összetevőt, krémesen pépesre főzzük ( mintha elfeledkeztünk volna a tűzön lassan rotyogó ételünkről) majd befejezésként a rendelkezésünkre álló májkrém konzervből- szigorúan globus - fejenként egy darabot elkeverünk a masszánkba. Szükség esetén sózzuk.

Próbáljátok ki  :borz2:

reofil

u.i.:

Figyelem ! Hidegen emberi fogyasztásra alkalmatlan !
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

zsolabácsi

  • Vendég
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #35 Dátum: 2011. Július 20. - 17:31:33 »
Öööö..ez szerintem melegen is... :borosta:

Nem elérhető VerPatak

  • Tag
  • ***
  • Hozzászólások: 68
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #36 Dátum: 2011. Július 20. - 20:17:20 »
Hát, ez a hányika méltó a nevéhez. Nagyon éhesnek kell hozzá lenni.   ;D

Nálunk hétvégén zakuszka-főzés lesz, rengeteg padlizsán terem idén, hideg téli estéken kitűnő kaja.

A 2/3-ig elmondott székely vicc befejezéséért (magas labda volt, le kellett csapni  ;) ) elnézést kérek, nem gondoltam, hogy ennyire megsértek vele bárkit is. Vámosgálfalván (Marosvásárhely mellett) jó pár köményes pálinka elfogyasztása után mondták ezt nekem székely barátaim, amikor sört akartam kérni, kísérőnek. Még egy hét múlva is köményest büfögtem. Ott tanultam meg padlizsánkrémet és zakuszkát készíteni.

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2667
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #37 Dátum: 2011. Július 20. - 21:59:31 »
Hát, ez a hányika méltó a nevéhez. Nagyon éhesnek kell hozzá lenni.   ;D

Nálunk hétvégén zakuszka-főzés lesz, rengeteg padlizsán terem idén, hideg téli estéken kitűnő kaja.

A 2/3-ig elmondott székely vicc befejezéséért (magas labda volt, le kellett csapni  ;) ) elnézést kérek, nem gondoltam, hogy ennyire megsértek vele bárkit is. Vámosgálfalván (Marosvásárhely mellett) jó pár köményes pálinka elfogyasztása után mondták ezt nekem székely barátaim, amikor sört akartam kérni, kísérőnek. Még egy hét múlva is köményest büfögtem. Ott tanultam meg padlizsánkrémet és zakuszkát készíteni.

A zakuszka az egyenértékű étel a szalonnával, kolbásszal és zsíros kenyérrel......elmaradhatatlan a magyar ember asztaláról! A kedvesemmel minden évben több és több üveggel rakunk el belőle, dacolva a padlizsán és olykor bab árakkal ;D

Jelzem, Marosvásárhelyről kaptam én is az első üveget, szegény lakótársam pakkot kapott otthonról, megkínált én meg rákaptam, pironkodva ette azután látva a kívánalmat az arcomon, de nem volt képem megenni előle, az nem való. Azóta a konyhánk része.
Sheffield-England

Nem elérhető jenessanyi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3475
    • Jenes razors
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #38 Dátum: 2011. Július 20. - 22:27:54 »
Gyerekek, valakivel boltolok egy kis zakuszkát, életemben nem ettem, de a hozzávalók alapján baromi jó lehet   :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2667
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #39 Dátum: 2011. Július 20. - 22:36:16 »
Gyerekek, valakivel boltolok egy kis zakuszkát, életemben nem ettem, de a hozzávalók alapján baromi jó lehet   :)

Bioboltokban lehet kapni, kb. 250-450g-os üvegekben arany árban, de szerintem nincs neki olyan pikáns házias íze.

Egyébként nem nehéz elkészíteni, olyan mintha lecsót raknál el, csak itt más karaktert ad a padlizsán, bab, gomba...ki hogy készíti. A módszer ugyanaz. ;D
Sheffield-England

Nem elérhető VerPatak

  • Tag
  • ***
  • Hozzászólások: 68
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #40 Dátum: 2011. Július 20. - 22:47:11 »
Sanyi, ha kész lesz, majd viszek belőle egy kis kóstolót. Ha minden jól megy, lesz babos meg padlizsános.

A bioboltos a nyomába sem ér, kár érte a pénzt kidobni.

Nem elérhető jenessanyi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3475
    • Jenes razors
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #41 Dátum: 2011. Július 20. - 22:48:31 »
Sanyi, ha kész lesz, majd viszek belőle egy kis kóstolót. Ha minden jól megy, lesz babos meg padlizsános.

A bioboltos a nyomába sem ér, kár érte a pénzt kidobni.

Velem lehet beszélni, majd viszonzom a szívességed mással!  :sör:
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2667
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #42 Dátum: 2011. Július 20. - 22:50:25 »
Sanyi, ha kész lesz, majd viszek belőle egy kis kóstolót. Ha minden jól megy, lesz babos meg padlizsános.

A bioboltos a nyomába sem ér, kár érte a pénzt kidobni.

Én sem kóstoltam, gondolhatod :fetreng:

Kóstolót azért a Dél-Alföldre is hozhatsz, legfeljebb kapsz viszont Te is, no meg egy kis papramorgót hozzá :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1865
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #43 Dátum: 2011. Július 21. - 06:49:45 »
Kedves Vérpatak!

 :sör:

A lényeg kimaradt! ( A zakuszka receptje)

Légyszíves tedd fel!


Kedves Salmo!


Te már főztél hányikát? Kóstoltad? Amúgy én is voltam hasonló helyzetben tizenöt évesen, amikor a kajakos táborban leeveztünk Bp-ról Bajáig és nagyon elfogyott a kaja. Baján puruttya főzeléket készítettünk. Mindenből, ami maradt.

Bográcsban: szalonna, krumpli, tészta. Sóval és pirospaprikával ízesítettük.


Üdv,
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Bubu

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1581
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #44 Dátum: 2011. Július 21. - 08:11:34 »
Toortyán,

Ezt a puruttya főzeléket véletlenül nem slambucnak esetleg öhömnek hívják?A hozzávalók alapján nálunk igen! :fetreng:
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici