Szerző Téma: "Férfias" receptek, szomjoltó italok  (Megtekintve 57888 alkalommal)

Nem elérhető tritrek

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 854
    • Magyar Pipatórium Fórum
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #60 Dátum: 2011. Július 21. - 19:23:06 »
Ha már padlizsánkrém, meg zakuszka, akkor egy kis autentikus "széköly " itóka (Köményes pálinka):
7dl vodka (a legolcsóbb..) 3dl víz, 2ek.köménymag, 5ek.cukor.
a köményt szárazon egy kicsit megkapatom, majd rászórom a cukrot, és együtt karamellizálom (ne égjen meg!) ha kellemes barna a színe, felöntöm a vízzel, olvadásig kevergetem, majd az egészet rászűröm a vodkára. Ha kihült , fogyasztható  :sör:
Ez így elég melósnak hangzik...meg a nyálam sem indult meg a receptet olvasván. Nem lenne egyszerűbb mondjuk csak: JÓ PÁLINKÁT KÉSZÍTENI ???
Kömény?? Nem inkább ánizs? Vagy fenikli?

Nem elérhető VerPatak

  • Tag
  • ***
  • Hozzászólások: 68
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #61 Dátum: 2011. Július 21. - 19:26:28 »
Jaj zsolabácsi, jajj!!
Csak a köményest ne, azzal vallatni lehet.   ;D
Nagyon csúnyán be lehet tőle rúgni.

De ha már az egzotikus kajákról beszélünk, ki evett már a borotválkozáshoz legközelebb álló, valóságos szimbólumállatunkat, a borzot?
Vadász ismerősöm szerint nagyon finom a belőle készült pörkölt. És ha lelőtted, megetted, a szőréből el is tudod készíteni a pamacsodat.   ;)
« Utoljára szerkesztve: 2011. Július 21. - 19:37:47 írta VerPatak »

Nem elérhető Penge

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2700
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #62 Dátum: 2011. Július 21. - 21:01:26 »
De ha már az egzotikus kajákról beszélünk, ki evett már a borotválkozáshoz legközelebb álló, valóságos szimbólumállatunkat, a borzot?
Vadász ismerősöm szerint nagyon finom a belőle készült pörkölt. És ha lelőtted, megetted, a szőréből el is tudod készíteni a pamacsodat.   ;)
Én megmondom: Bear Grylls  ;D

zsolabácsi

  • Vendég
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #63 Dátum: 2011. Július 22. - 06:59:26 »
Ha már padlizsánkrém, meg zakuszka, akkor egy kis autentikus "széköly " itóka (Köményes pálinka):
7dl vodka (a legolcsóbb..) 3dl víz, 2ek.köménymag, 5ek.cukor.
a köményt szárazon egy kicsit megkapatom, majd rászórom a cukrot, és együtt karamellizálom (ne égjen meg!) ha kellemes barna a színe, felöntöm a vízzel, olvadásig kevergetem, majd az egészet rászűröm a vodkára. Ha kihült , fogyasztható  :sör:
Ez így elég melósnak hangzik...meg a nyálam sem indult meg a receptet olvasván. Nem lenne egyszerűbb mondjuk csak: JÓ PÁLINKÁT KÉSZÍTENI ???
Melós?
na ja. akkor szaladj le a sarki kocsmába egy felesre.az egyszerűbb >:(

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1865
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #64 Dátum: 2011. Július 22. - 09:19:25 »
Kedves Éltársak,

Mai reggelim: Frijoles Refritos.

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.cookingbytheseatofmypants.com/wp-content/uploads/2008/02/refried-beans.jpg&imgrefurl=http://cbsop.com/recipes/refried-beans-frijoles-refritos/&usg=__qoQocU6Bv2RO02XRqWjU_goY5S4=&h=400&w=533&sz=202&hl=hu&start=0&sig2=kJj4h9In93XqSYF7cV3Rog&zoom=1&tbnid=uaqG-ONkACndHM:&tbnh=139&tbnw=185&ei=xSQpTtP1KM_u-gbNrMDHBg&prev=/search%3Fq%3Dfrijoles%2Brefritos%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26channel%3Dnp%26biw%3D1067%26bih%3D743%26tbm%3Disch%26prmd%3Divns&itbs=1&iact=rc&dur=481&page=1&ndsp=16&ved=1t:429,r:10,s:0&tx=80&ty=116

Hozzávalók:

2 doboz vörösbab konzerv
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szelet szalonna
2 kisebb szárított csilipaprika

Elkészítése:

Szalonnát felkockázzuk, elkezdjuü sütni, Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és elkezdjük pirítani (üvegesre). Mikor majdnak jó, megy bele a fokhagyma, szintén aprítva. A végén a szétvagdosott csilipaprikák.
Babkonzerveket kinyitjuk levüket leöntjük, de megtartjuk, mert fog kelleni a hígitáshoz. Egy marék babhijján megf a bab a sült cuccra.
Egy idejuk sütögetjük, aztán egy krumplinyomóval krémmé nyomkodjuk. Közben a félretett levével, amennyiben kell hígitjuk. Mileött kés teljesen kész lenne, rádobjuk a tartalékolt marék babot és egy kicsit annak is adunk a krumplinyomóval.

Én ma reggel piritosra pakoltam és megszórtam Cheddar sajttal.

FIGYELEM!: Nagyon laktat! Ha sokat fogyasztasz belőle, átalakulsz biológiai fegyverré, amivel elpusztíthatod közvetlen környezetedet!

Jó étvágyat!

Toportyán


« Utoljára szerkesztve: 2011. Július 22. - 19:13:59 írta Toportyan »
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3312
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #65 Dátum: 2011. Július 22. - 12:28:46 »
Toportyán!
Ki ne hagyd a harmadik alaptételt: az asszony nem ember.   ;D

Fehérnép

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3312
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #66 Dátum: 2011. Július 22. - 13:17:14 »
Avokadókrém 2:
Hozzávalók:
2 érett avokádó, 2 kissebb fej lila vagy vöröshagyma, 1 ek. mustár, 1 ek. szemes mustár, 1 ek olivaolaj, só, bors(lehet fehérbors is)
Az avokadót és a hagymát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, addig kavarjuk amig egy része az avokádónak krémes, de még darabok is vannak benne. Behűtve tálaljuk piritóssal, hangulattól függően egy testes Chardonnayval, vagy valami könnyebb gyümölcsösebb fehérborral megy legjobban

Nem elérhető Bubu

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1631
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #67 Dátum: 2011. Július 22. - 19:17:06 »
Toportyán szőrtárs biológiai fegyveréhez már nem sok bort tudnék ajánlani:

Egy argentin Malbec,esetleg egy Chile-i Carmenére-fajsúlyos újvilági borok fajsúlyos ételhez!Azért fogyasztás előtt min.1/2 órával nyissuk ki a palackot a szellőztetés miatt!(16-18C körül)

Proszit
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1865
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #68 Dátum: 2011. Július 22. - 19:17:58 »
Bubu,

Az általad ajánlott italokat hol lehet beszerezni?
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Bubu

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1631
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #69 Dátum: 2011. Július 22. - 19:30:27 »
Merre laksz?
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Bubu

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1631
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #70 Dátum: 2011. Július 22. - 19:34:40 »
Bár legjobb a legközelebbi Bortársasághoz betérni és ott érdeklődni,esetleg az In Vino Veritas cég képviselőjét megkeresni.Gasztro vonalon vannak,tehát érdemes egy olyan étteremben érdeklődni,ahol ők a beszállítók.
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető KunEmber

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3432
  • a babérolaj szerelmese
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #71 Dátum: 2011. Július 22. - 19:38:13 »
zakuszka = vineta (azt tudom a padlizsános). mert ha igen, akkor nagy-nagy pontot rakunk mellé :)
Hát, ez a hányika méltó a nevéhez. Nagyon éhesnek kell hozzá lenni.   ;D

Nálunk hétvégén zakuszka-főzés lesz, rengeteg padlizsán terem idén, hideg téli estéken kitűnő kaja.

A 2/3-ig elmondott székely vicc befejezéséért (magas labda volt, le kellett csapni  ;) ) elnézést kérek, nem gondoltam, hogy ennyire megsértek vele bárkit is. Vámosgálfalván (Marosvásárhely mellett) jó pár köményes pálinka elfogyasztása után mondták ezt nekem székely barátaim, amikor sört akartam kérni, kísérőnek. Még egy hét múlva is köményest büfögtem. Ott tanultam meg padlizsánkrémet és zakuszkát készíteni.

Nem elérhető arszab

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 447
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #72 Dátum: 2011. Július 22. - 20:07:23 »
Vineta= Padlizsán, Törökparadicsom. ;)
Üdv.

FBP

  • Vendég
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #73 Dátum: 2011. Július 22. - 20:14:17 »
Ha már padlizsánkrém, meg zakuszka, akkor egy kis autentikus "széköly " itóka (Köményes pálinka):
7dl vodka (a legolcsóbb..) 3dl víz, 2ek.köménymag, 5ek.cukor.
a köményt szárazon egy kicsit megkapatom, majd rászórom a cukrot, és együtt karamellizálom (ne égjen meg!) ha kellemes barna a színe, felöntöm a vízzel, olvadásig kevergetem, majd az egészet rászűröm a vodkára. Ha kihült , fogyasztható  :sör:
Ez így elég melósnak hangzik...meg a nyálam sem indult meg a receptet olvasván. Nem lenne egyszerűbb mondjuk csak: JÓ PÁLINKÁT KÉSZÍTENI ???
Melós?
na ja. akkor szaladj le a sarki kocsmába egy felesre.az egyszerűbb >:(
Kösz, de én el vagyok látva olyannal, amiről írtam  ;D

Nem elérhető KunEmber

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3432
  • a babérolaj szerelmese
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #74 Dátum: 2011. Július 22. - 20:52:53 »
Vineta= Padlizsán, Törökparadicsom. ;)
Üdv.
nah ja, de nekem kolozsváron csak vinetának mondták a kennyérre kenhető, padlizsánkrémet.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici