Szerző Téma: "Férfias" receptek, szomjoltó italok  (Megtekintve 132853 alkalommal)

Nem elérhető GPF

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 400
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #765 Dátum: 2016. Február 09. - 09:49:55 »
Én a puritán táborba tartozom, csak liszt és tojás. A főzővízbe kerül só (és esetleg egy kis olaj is.) A só is és az olaj is lágyítja a tésztát, ha belekeverjük.

Nem elérhető zolzozo

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 153
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #766 Dátum: 2016. Február 09. - 09:58:16 »
Én teszek a tésztába is és a vízbe is sót (szerintem ízlés kérdése), viszont zsiradék nem kerül a főzővízbe, nem szokott összeragadni. Ha túrós-, mákos-, grízes tészta készül az edénybe teszek zsiradékot, ha valami olaszos, akkor a trutyiba megy egyenesen.

Nem elérhető herpa

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 369
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #767 Dátum: 2016. Február 09. - 11:02:03 »
A sót még értem, bár én nem szoktam, de miért tenne bele valaki olajat?

Nem elérhető bbuffy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5187
  • ナイフ少年
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #768 Dátum: 2016. Február 09. - 11:44:14 »
Inkább pizza tésztához, masmilyenre sül. Főtt tésztába nix oil.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető GPF

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 400
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #769 Dátum: 2016. Február 09. - 14:11:39 »
Ja, olaj csak akkor kerül a vízbe is, ha valami magyaros kaja lesz belőle.
Egy spagettinek fel kell szívnia, meg kell kötnie a szószt, az olaj pedig ezt nem engedi.

Nem elérhető wasytsur

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #770 Dátum: 2016. Február 09. - 14:24:08 »
Kíváncsi voltam, én alapból csak tojás + liszt verziót vélem megfelelőnek, meg is csináltam, ez így jó is. Sót sem tettem bele, a főzővíz sós, ami sztem elég.
Az olajat nem én találtam ki, olasz videókon is akad ilyen pasta (beleteszik a tésztába a liszt és tojás és só mellé). 
Én se a vízbe nem teszek, se a kész - még üres - tésztára nem teszek olívaolajat. Legfeljebb a teljesen kész és ezt igénylő tésztaételre tálaláskor.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető nork

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1583
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #771 Dátum: 2016. Február 09. - 15:46:37 »
Én nagyon ritkán csinálok csak ha kényszer. Nagyanyám viszont mindig tett bele. Liszt, tojás, só. Az öregek (mifelénk) mindig határozottan kijelentik/tették, hogy minden tésztába kell só, süteményekbe is.

Nem elérhető romsitsa

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1027
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #772 Dátum: 2016. Február 10. - 09:11:56 »
Ha tengervíz sósságú vízben főzöd, akkor nem kell sózni a tésztát. Valaki így, valaki úgy csinálja.

Üdv

Á

Nem elérhető bbuffy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5187
  • ナイフ少年
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #773 Dátum: 2016. Február 10. - 09:13:57 »
Biztos jó a vérképe az illetőnek:)
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető nork

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1583
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #774 Dátum: 2016. Február 10. - 10:38:55 »
Konkrétan tengervíben is láttam már főzni egy főzőműsorban, ahol egy csónakban főztek. Görögöknél.

Nem elérhető wasytsur

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #775 Dátum: 2016. Március 03. - 17:07:19 »
Múltkor lemaradt a friss kenyér mellől a friss töpörtyű. Most pótolom, most lett kész :) (kacsa)


Meg egy pár napos pörkölésű Peru Arabica washed high grown Chanchamyao. Itt is látható a "fehér" csík a babszemeken, ez világos filter pörkölés.


A kenyér még sül, nincs kép  :)
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető siorak

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 546
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #776 Dátum: 2016. Március 03. - 17:19:22 »
Nem feltétlenül filter.:)
Manapság nem viszik túlzásba a pörkölést, ha jó minőségű az alapanyag. Jobban kijön a kávé sajátos íze. Akár espressoban is.

Elérhető SicTransit

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 7810
  • lelkes kezdő
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #777 Dátum: 2016. Március 03. - 19:43:04 »
Nem,  a világos csík a kávé közepén inkább a washed (mosott) feldolgozásra jellemző.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető wasytsur

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #778 Dátum: 2016. Március 03. - 20:50:49 »
A nem mosott is kb. ilyen lesz hasonló pörkölésnél.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #779 Dátum: 2016. Március 04. - 00:22:26 »
De klassz finomságokat osztottál meg velünk! :2thumbup:


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici