Szerző Téma: "Férfias" receptek, szomjoltó italok  (Megtekintve 130585 alkalommal)

FBP

  • Vendég
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #285 Dátum: 2011. November 03. - 07:56:41 »
Én is ittam elég sok frissen fejt tejet gyermekkormban, mégis itt vagyok
A természetes szelekció része. Túlélésre alkalmasnak találtattál  ;D

Nem elérhető jenessanyi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3491
    • Jenes razors
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #286 Dátum: 2011. November 03. - 08:01:58 »
Én is ittam elég sok frissen fejt tejet gyermekkormban, mégis itt vagyok

Ahogy még rajtad kívűl az emberek több mint 99%-a itt van akik sok friss tejet ittak. Akiknek igazi gondja lett belőle, azok már nem fórumoznak hogy elmondják  :fetreng:
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető arszab

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 447
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #287 Dátum: 2011. November 03. - 08:03:16 »
Idézet
egy kollégámtól szoktam venni, élve hozza el, én megnyúzom
  és felhasználáshoz igazítva darabolom, konyha késszé teszem

remélem nem élve nyúzod meg, hanem kellőképpen tarkón vágod nyúzás előtt  :crazy:
... Sok vér marad a testben.

Nem, ha előbb tarkózás után kivérezteted.

Nem elérhető arszab

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 447
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #288 Dátum: 2011. November 03. - 08:21:35 »
A fiaim hetente 18 liter házitejet pusztitanak el,persze forralva. Persze én sem iszom nyersen állandóan, csak néha jól esik belekortyolni a friss tejbe.  ;)
Még az aludtejet is úgy csináljuk hogy előbb felforraljuk a tejet. mikor langyosra hült belekeverünk egy natur Activiát és másnapra van egy nagy adag finom joghurtunk, amit imád mindenki.

Nem elérhető KunEmber

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3443
  • a babérolaj szerelmese
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #289 Dátum: 2011. November 03. - 10:11:35 »
Idézet
egy kollégámtól szoktam venni, élve hozza el, én megnyúzom
  és felhasználáshoz igazítva darabolom, konyha késszé teszem

remélem nem élve nyúzod meg, hanem kellőképpen tarkón vágod nyúzás előtt  :crazy:
... Sok vér marad a testben.

Nem, ha előbb tarkózás után kivérezteted.
Én torokra megyek. De aztán persze, engem ezért sok kritika ért, már otthon is  :sör:

Nem elérhető arszab

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 447
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #290 Dátum: 2011. November 03. - 10:26:18 »
Hát nem állatvédőknek való, az biztos.

Nem elérhető Salmo

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
  • ne fogdosd az élét
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #291 Dátum: 2011. November 03. - 11:12:30 »
Én torokra megyek. De aztán persze, engem ezért sok kritika ért, már otthon is  :sör:


Kuni, nem leszek genya állat és nem csapom le ezt a magas labdát.....


A nyúl kivégzés dolgáról: megfogom a két hátsó lábát annál fogva felemelem, úgy hogy a tarkója
felém nézzen - bal kezes vagyok, úgyhogy a nyúl a jobb kezemben van, és valami kalapács nyél
nagyságrendő dologgal tarkón vágom. A cél, hogy egyszerre törjön el a gerince, és a kopnyája.

Ennyi....


Egyébként azt gondolom, hogy az embernek tudnia kell megölni azt az állatot amit megeszik ( megtisztelni a gyors,
és kíméletes halállal) ha erre nem képes ne egyen húst.


reofil
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető arszab

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 447
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #292 Dátum: 2011. November 03. - 12:00:40 »
Ez a módszer nálam is jobbos változatban és annyi különbséggel hogy kézéllel tanultam,úgy is csinálom.

agyepüntúli

FBP

  • Vendég
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #293 Dátum: 2011. November 03. - 12:09:56 »
Én a brokkolival is kíméletlen vagyok  :crazy: (egyesek szerint a növények is éreznek  :fetreng:)

Nem elérhető Malac

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 6026
  • wei wuwei
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #294 Dátum: 2011. November 03. - 21:09:25 »
Én a brokkolival is kíméletlen vagyok
...kalapáccsal vágod tarkón?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

                                                            Batsányi János: A franciaországi változásokra

FBP

  • Vendég
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #295 Dátum: 2011. November 03. - 22:03:48 »
Én a brokkolival is kíméletlen vagyok
...kalapáccsal vágod tarkón?
Ha krémlevest készítek, igen  ;D

Nem elérhető KunEmber

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3443
  • a babérolaj szerelmese
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #296 Dátum: 2011. November 03. - 22:09:40 »
Kuni, nem leszek genya állat és nem csapom le ezt a magas labdát.....
Mikor először vágtam nyulat, nevelőapám mondta, h jó erősen vágjam fejbe. Majdnem leszakadt nekije... ;)

Nem elérhető Salmo

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
  • ne fogdosd az élét
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #297 Dátum: 2011. November 14. - 14:30:38 »


Ha valakit érdekel, ha valaki kipróbálná........

Pastrama : ( illetve a belőle készített szendvics)



A eredetéről, háttértöténetről itthon és külföldön:
http://www.diningguide.hu/hirek/hazai/etterem-informacio-2201

És ahogyan én készítem:

- marha hús ( eredileg szegy, de itton olyan szegyet nem lehet kapni, így inkább felsál)
- fűszerek: só, barnacukor, pirospaprika, koriander, szemesbors, mustármag, szegfűbors, fokhagyma ( a szemes dolgokat összetöröm mozsárba)

A húst vastagon beforgatom a fenti fűszerkeverékbe, és több napig pácolom, (levet is ereszt) naponta forgatom. A húst kiveszem a pácból, letörlöm, de a darabos
fűszerekből maradjon rajta. Alufóliát veszek elő, és több ( min. 3) rétegben becsomagolom a húst majd 6-7 órát 100°C környékén sütöm. A kivétel után
szobahőmérsékleten lehűtöm majd 24 órára hűtőbe teszem. Innen két módszerrel próbáltam már
1, folyékony füstöt is használtam a fűszereknél ez adta a füstöst ízt, így a fóliából való kicsomagolás után csak egy 15 percre sütőben 230°-on rápirítok.
2, a fóliából való kicsomagolás után bele tettem 15 percre a Behr füstölőmbe

Melegen is fogyasztható, de de hűtve is nagyon jó szendvics alapanyag.

A videókon látható módon rozskenyér között, fűszeres dijoni mustárral, és sós uborkával parádés.

Az eredeti készítési metódus egyébként -fűszerezés -préselés -szárítás-füstölés- felhasználás előtt gőzben felpuhítás.


Most is pácolódik egy adag a hűtőben   :sör:  :borz2:  :-*

azármaláskedvelő


"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Szám Bácsi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 198
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #298 Dátum: 2011. November 15. - 09:12:57 »
mikor langyosra hült belekeverünk egy natur Activiát és másnapra van egy nagy adag finom joghurtunk, amit imád mindenki.

és még pimpelheted is! :)

Ne ilyen -bocs- ipari hulladékot tegyél bele, hanem házi joghurtot (Fuchs, Cserpes, stb.). A különbség annyi, hogy a nagyipariban van mondjuk 1-2 fajból álló kultúra (nagy mennyiségben így gazdaságos :/ ), míg a háziakban rendesen, min. 20-30féle.

Nem gyengén más minőség.

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #299 Dátum: 2011. November 15. - 10:23:28 »
Tibi, ez előre elkészitett pastrama-ból is készithető? Azt hiszem ki fogom próbálni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici