Tisztel éltársak,
Tegnap már kezdtem kétségbeesni, mert napról-napra egyre rosszabb és rosszabb érzés volt késsel borotválkozni. Múlthéten még 10/10-zel büszkélkedtem, tegnap meg már szégyen szemre DE-vel kellett befejeznem a műveletet. Hiába a fenés (200 húzás), a szőrpuhítás, egyre inkább tépett a kés. Már ott tartottam, hogy a tanácsotokat kérem, mert félő volt, hogy itt ér véget számomra a késes borotválkozás. Még annyi tippem volt, hogy tán a fenési technikám rossz vagy esetleg egy a meglévő 20cm hosszú bőrnél nagyobbra van szükségem. Az utóbbin tudtam hamarabb változtatni, hát azzal kezdtem. Elmentem a Tibike Bőrike Bt.-hez és ott összeraktuk ezt:
Csak 3cm (0,03m valaki itt reklamálta ez ISO rendszert
) széles, de csupán ez az egy darabka nyers bőrük volt. Viszont több, mint egy méteres.
Hazaérve rögtön megfentem vele a késem és láss csodát, a szőr teszt végre pozitív lett. Megfentem a 4/8-os Solingenemet is, mondván hátha?, és IGEN. Azt gondoltam azt a kést már csak sniccernek tudom használni, mert végérvényesen elrontottam a főzéses fertőtlenítéssel, de nagy örömömre ma reggel azzal tudtam borotválkozni. Méghozzá az eredmény: 10/10, plusz az öröm, hogy megoldottam a problémám.
Úgy látszik, nekem nem válik be a nyeles fenő, a szép hosszú szíj az én világom.
Matadok tisztelettel és kés használattal:
OBJoe