Szerintem stimmel... ezt a tesztet azonban én sem veszem komolyan.
Lenne objektív mérési lehetőség is, csak nem nekünk halandóknak. És valószínűleg számunkra nem is számítana, hogy hány Newtonnal tudna egy-egy penge tömör papír tömbökbe centiket vágni és hányszor. (Mondjuk ezt kéne mérni kezdésnél és amikor kezd kényelmetlenné válni a borotválkozás egy-egy penge eseténél. Amit én tudok saját tapasztalatból, hogy kb 1 perc alatt tönkre tudok tenni egy DE pengét, ha akarok, akár az arcomon is ( ott 3 perc), de akár tenyéren is könnyű "letörni" az élét... Amikor elkezdtem a DE borotválkozást, néha rádobtam a csomagból a fajanszra a pengét, amit onnan jól odasúrolva vettem fel és raktam a készülékbe... Időnként nem értettem, hogy miért vacak ugyanaz a márkájú penge ugyanabból a csomagból.... Mert a mozdulattal lekaricstoltam a bevonatokat és az élét... Oda akarok kilyukadni, hogy ha ilyen apróság is számít, akkor minden apróság számít!, amit esetleg egy ilyen tesztnél nem veszünk figyelembe és mindent nem lehet mindig ugyanúgy csinálni, majd az előző méréssel összehasonlítani, hiszen mindig máshogy veszünk ki egy pengét a dobozából, a csapból folyó meleg víz sem mindig pont 42 fokos... Arról nem beszélve, hogy az is sokat számít, hogy minél több pengét és készüléket próbálgat az ember fia, annál tapasztaltabb és hozzáértőbb lesz, nem beszélve, hogy nem lehet 5 percenként kipróbálni egy-egy új pengét...( szóval, hogy milyen volt érzésre egy penge mondjuk 1 évvel ezelőtt, lehet addigra már az az érzés is torzult) kvázi ez is hozza magával, hogy a gyakorlat teszi a mestert és kezdheti az ember elölről az egészet mert, mire a végére jutna akkor is más eredményt kapna a legelsővel, mert akkor már ráérzett az ízére... Én így voltam az Astrával, Captainnel. Teljesen más véleményen voltam az elején, mint most. A tartósság technika kérdése (is). Most már nem kezdenék el vadul tesztelgetni újra, mert oda lyukadtam, hogy minden pengével meg lehet borotválkozni, mindegyik teljesítménye és tartóssága a felkészülés és technika, valamint hangulat függvénye, és tarthat az 1 borotválkozástól, akár mondjuk 10-20-ig...( ha nem nyomod a készüléket és jó szögben tartod, szórzódik az élettartama) Hogy mikor lesz 15 és melyik lesz a kedvenc az lesz a szubjektum. A kirívó esetek pl. Feather, vagy a Personnának volt egy extra tartós Titán vagy vmi hasonló brutál pengéje, az egy kicsit más tészta, ott ezek az intervallumok is kiszélesednek, ebben nem is vitatkoznék, vagy ha egy Wilkit sikerül 25 borotválkozásra bírnod, amiből 13 kényelmes volt, akkor bizony én ennek a tesztnek nem tulajdonítok jelentőséget, inkább hiszem azt, hogy most éreztél rá ennek a pengének az ízére. De nem hiszem, hogy pont az a Wilki specifikációban a közelében lenne mondjuk a Featherhez, ahol nem akkora nagy szám, ha valakinél 25 borotválkozást is kibír... A Wilkin 25 kanyart lenyomni úgy, hogy az elejétől végig mindig ugyanolyan BBS és ugyanolyan állapotban marad a bőröd minden borotválkozás után, na az nem stimmel...és máris borult az eredmény.
egy kérdés még a Shark a 9 használattal az SC vagy SS?
Peti- egyébként miért ne stimmelne? én ha jól számolom akár 300 szor is tudnám használni mondjuk akármelyik pengét, ha közvetlen egymás után borotválkoznék!
Lehet zenith így nyomja, ki tudja, ez nem volt benne a teszt specifikációjában...