Beszereztem egy csomag Timort a Douglas-ben, ami - ahogyan náluk már menni szokott - nem ment könnyen.
Eddig az Árkádban kaptam meg a furcsa, lenéző mosolyt, hogy Proraso pre shave-et akarok venni, amiről közölték, hogy nincs és nem is lesz, mivel senkinek sem kell és kivezetik a terméklistából. A hölgy láthatóan az igénytelen, tájékozatlan és buta vásárlót látta bennem, hogy ilyen hátsóudvari Barbon-szerű márka után érdeklődöm, pedig első ránézésre inkább egy jól öltözött fiatalembernek tűntem, aki biztos valami Clinique szuperkrémmel keni magát... A Pólusba is beugrottam, már csak kíváncsiságból, ahol nem is hallottak a termékről, igaz ez csak "kis" üzlet, mondták. Utána ezt a kivezetés-dolgot a MOM-ban cáfolták, nagyon kedvesek voltak és ott meg is volt az egész Proraso szortiment, amit az eladó elmondása szerint vesznek is rendesen (na persze ez Buda, ahol nem a Hugo Boss vásárló az egyetlen, akit tisztelettel fogad az eladó... A Proraso árát meg inkább hagyjuk a Douglas-nél, ekkora árrés mellett hülyeség lenne kivezetniük, már akkor is megélnek, ha pár dobozzal eladnak havonta...)
Szóval most a West Endbe futottam be, Timort nézni, volt is jó pár dobozzal az üvegszekrényben.
Kezdődött ott, hogy nem tudták kinyitni az ajtót, mert szorult (ott vannak még a pamacsok, igényesebb borotvák, láthatólag régóta nem tárta ki senki ezt a szekrényt... Aztán, amikor sikerült, jött az eladó srác mosolya. Kedves volt, de az arcára volt írva, hogy nem érti, miért vesz borotvapengét valaki manapság, valószínűleg még egyet sem adott el. A következő probléma az árral volt, illetve az rá volt írva árcédulázóval, de a kód... Ezt is keresték hátul a raktárban egy ideig, aztán az egyik eladóhölgy telefonos segítséget kapott egy másik boltból és már vihettem is a terméket 10 perc kényelmetlen várakozás után 1290-ért. Nyilván utána kibeszéltek, pedig jól fésülten, borotváltan, jó illatúan, zakóban, díszzsebkendősen ugrottam be két fontosabb megbeszélés között, vagyis romboltam a még borotvapengét használó, 70 és a halál közt vegetáló papákról alkotott képzetüket. Mindegy. Most megvan a Timor is. Valamikor a napokban kipróbálom és ha bejön, rendelek belőle egy nagyobb csomagot a neten (ahogyan a Proraso-val is ezt teszem, a G.F. Trumpert szerencsére elfogadhatóan árazza a Neroli). Így legalább nem ér ennyi izgalmas, de fölösleges inger, mint a Douglas-ben. Láthatóan a választékért felelős menedzser elkötelezett a hagyományos borotválkozás mellett, de a helyi munkatársakat is felvilágosíthatná valaki, hogy ez egy szűk, de fontos vevőkör, úgy kell kiszolgálni... Persze valószínűleg a MOM-ban sem történt meg ez a tréning, csak ott véletlenül egy jobb kereskedelmi érzékkel rendelkező eladóval hozott össze a sors.