Kicsit kuriózum pengéről, kicsi beszámoló:
Második használaton vagyok túl ezzel a márkával.
Az első próbálkozásom pár nappal ezelött volt egyik este, aznap reggel is DE borotválkoztam L6 és SC-vel, majd még a szinte félnapos borostákon az arcbőrön álltam neki a Captain-el, nem bírtam ki hajtott a kíváncsiság. Hát furi élmény volt, főleg a hangja ATG-ben mély dörmögő sercegés a javából( ilyen mély sercegést még nem is hallottam), szálírányba pedig kb csak kapírgászta a bőrömet, nem volt picit sem meggyőző. Persze a hibát ott követtem el, hogy minden előkészítés nélkül álltam neki, csak szójás habbal... Penge csere SC-re és érdekes módon minden gond nélkül simára borotválkoztam... Ezt a Captain pengét utána számos tesztnek vetettem alá, amin végül is mind megfelelt, majd értetlenül néztem ki a fejemből és kidobtam. Akkor úgy gondoltam ez bizony így gyenge...
Ma este 2-3 napos borostás képpel újra nekiálltam, immár rendes előkészülettel, ahogy kell, alapos pofaáztatós zuhi, babafürdetős, szójaolajos preshavvel, melegtürcsi 5 percig, majd dirigálj Captain! A félelmetes sercegés az első kör WTG után előjött kiborotváláskor, de azt hiszem végül nagyon ráéreztem a pengére és a végére konstatáltam, hogy az előzmények ellenére ez bizony komoly élmény volt. Ja és a feeling, ici-picit másképpen festett az arcbőröm, mint pl az SC után. Talán megkíméltebb, nem tudom jól leírni.
A kuriózum ebben a pengében, hogy nem Stainless, hanem régimódi szénacél, az élek azonban modern teflonnal, a szalag mézszínű lakkal van bevonva. A penge érdekessége még, hogy nagyon rugalmas és egyben talán vastagabb is az átlagpengénél, a méz színű lakkal pedig nagyon jól néz ki. Úgyhogy így megint más a leányzó fekvése, ma este 180 fokban változott a véleményem. Többszöri használat után milyen lesz, arra még kíváncsi vagyok...