Az imént történt:
-saját olíva alapú pre
-Herbszt-féle tál
-saját kutyulású szappan (igazándiból emiatt írom le...)
-Zenith sörte pamacs
-A komenisták bosszúja, vagyis "
a cicás" kés
-Pitralon Polar (Osztrák) AS
2 kör Sz.m., Sz.o (bár, van 1-2 hely a képemen, ahol csalni szoktam...)
No, és akkor a hsz apropója: Még anno, mikor elkezdtem kicsit belemélyedni ebbe a "hobbiba"
, olvastam egy cikket arról, hogyan lehet otthon borotvaszappant csinálni (marha egyszerű, fogj egy darab illatmentes szappant, olvaszd egy tégelybe, és tegyél hozzá ízlés szerint illóolajakat), és mivel apósom kb. 30+ éve baba szappant használ arcon "habosítva", hirtelen felindulásból fogtam egy darab baba szappant kevertem hozzá pár féle illóolajat (meg néhány csepp glicerint), és beleolvasztottam egy műanyag tálkába. Párszor próbálkoztam vele, de nemigen működött, így betettem a szekrénybe, mondván majd még jó lesz valamire...
Ma este ott álltam a szekrény előtt, és azon tanakodtam, hogy milyen szappant/krémet használjak... Aztán megakad a szemem ezen a műanyag tálkán...
Belenéztem, és láttam, hogy az idők folyamán eléggé megsárgult/barnult a tégelyben lévő szappan, illetve igencsak kiszáradt!
No, gondoltam magamban teszek vele egy próbát!
ÉS láss csodát: MŰKÖDIK!!!
Kicsit beáztattam a tetejét, és olyan habot csináltam belőle, hogy magam is meglepődtem! Az elején kicsit vizes volt, de annyi hab lett a végén, hogy még a fürdőszobaszőnyegre is jutott belőle!
Szóval, ha valaki otthon, magának akar szappant csinálni, "ne habozzon"
, és tegyen egy próbát akár így...