Íme két Old Type.
A jobb oldalit ha jól emlékszem Amerikából vettem, a bal oldalit meg valahonnét Németországból, a holland határ mellől.
A nyelük teljes mértékben eltér. A bal oldalin valami olyan nyél van, amit máshol még nem láttam, a jobb oldalin a hagyományos forma látható. Gyakorlatilag elmondható, hogy a bal oldalit kizárólag a nyél miatt vásároltam meg, mert megtetszett, viszont így lett összehasonlítási alapom OT és OT között.
A világon rengeteg DE van, azokból jómagam tízenvalahány típust birtoklok. Ezek közül érzetre a Gillette OT a legharapósabb. A többi fejhez képest ezek engednek legtöbb mozgásteret a pengéknek és tapasztalataim szerint ezekkel a legalaposabb a borotválkozás.
Ennek megfelelően természetesen ezekkel a legkönnyebb vágást is ejteni, pláne ha új Feathert teszek beléjük, akkor óvatosan kell mozgatni.
A krómozott 1918-as gyártmány, a másikon viszont nem található dátumkód, így fogalmam nincs, mikor készült.
A fésűs részeket egymásra téve tökéletesen fedik egymást és a pengetartó részek is hasonlatosnak tűnnek, de valahogy mégsem ugyanaz a kettő. A képen a jobb oldali fej lefut a fésűkhöz a fej ívében, a bal oldalin viszont az ív megtörni látszik. Hogy ez gyártásból ered-e, avagy kopásból, azt nem tudom, mindenesetre amellett, hogy mindkettőt agresszívnek gondolom, a furcsa nyelű tán a kettő közül a veszedelmesebb.
Még a hangja is más...
Mindkettőre igaz
szerintem, hogy egyéb borotvákban már használtnak, húzósnak érzett pengét ha ezekbe teszek át, akkor ezekben még gond nélkül jó eredményt lehet elérni néhány kör erejéig.