Eléggé felhabosítottam a Prosaro szappant a saját tégelyében, tehát a a szappan felső részét, de mivel nagyon lassan kezdtem el először borotválkozni, s mire a jobb oldalról átértem a balra, addigra szinte eltűnt a hab, illetve nagyon összeesett. Nem tudom, mennyire jó ez a Prosaro, de azért választottam ezt, mert nincs benne alkohol. A Figaro krém eléggé csíp. Korábban flakonos habot használtam, még a cserélhető fejű borotvához. Arra viszont nagyon ügyeltem, hogy csakis olyan arcterületen borotválkozzak, ahol van hab. Tehát ahol épp nem volt hab, ott bepamacsoltam újra. De lehet, hogy még nem tudom elég jól felverni a habot. Ti ezt külön tálkában veritek fel, vagy a szappan saját tégelyében? Kb. hány percig kell kevergetni?
Külön tálkában, feltétlen. Egy leharcolt kerámia müzlistállal kezdtem, azóta beszereztem egy e célra készült, duplafalú - melegvízzel feltölthető - szintén kerámia csodát. Igen jó hőtartó képessége van.
Szerintem a Figaró azért csíp, mert nem adsz hozzá elég vizet. Merj vizet adni a készülő habhoz,
sokkal többet felvesz az az 1-2 borsószemnyi krém, mint elsőre, másodikra, harmadikra hinné az ember. Tégelyes szappannal úgy csináld, hogy a beáztatott és a fölös víztől megszabadított, nedves pamaccsal körözz rajta, amíg fel nem kúszik a hab a szálakon a nyeléig, s utána habosíts a tálkában (és adagold hozzá a vizet, ahogy képződik a habtenger).
Körülbelül 3 percig szoktam habosítani, közben igény szerint adok hozzá vizet (ujjról csepegtetve, nem kell azért pohárnyi mennyiségekre gondolni). Zenith tempójától sehol se vagyok (még?), de legkevésbé a habkeveréstől/pamacsolástól érdemes elvonnod az időt. Az sem árt, hogy ha az arcodon egy kicsit hagyod állni.
Érdemes kísérletezni: figyeld meg, hogyan viselkedik, mekkora buborékok nőnek benne, fényes-e, mikor, mennyi víz hozzáadása után esik össze, válik szappanlévé a hab. Az előtt a fázis kell megállni, amikor élesben készíted.
A Proraso egyébként elég jó, és hát egy faggyús szappantól se lehet bajod.