"Habképzés nem csoda, egyszerűen egy nem túl nedves -de már beáztatott -pamacccsal felveszed a krémet-szappant, és tálban vagy arcon, óvatos vízbemártogatás mellett - én a hegyét azoktam belemártani a bögrémbe -, a köteget ruganyozva és körkörös mozgatással csinálom a habot.
Az arcomon, elöször "szárazabban" viszem fel, s utánna adagolok vizet hozzá.
Ha tálban tenném, akkor a tálban készre keverem, arcon már nem igazán kell akkor nedvesíteni.
Én néha leljesen lenyomom a pamacsot, hogy terüljön szét, ezzel is levegősitem az álagát."
"Ez így van, annyival egészíteném ki, hogy mielőtt felkenem az arcomra begvizezem, mert különben a bőr gyorsan beszívja a vizet,
és elkezd a hab repedezni különösen a száj körül."
Pmol és magyar - "mai borotválkozásom" rovatban lévő - hozzászólásaira akként reagálnék, hogy szinti pamacs esetében néhány másodpercre beáztatom azt, majd nem túl erősen, többszöri (nálam éppen ötszöri) mozdulattal "kicsapom" belőle a felesleges vizet, de úgy, hogy mindenképpen maradjon benne nedvesség. Ezután a tégelyes borotvaszappan felszínén a nedves pamacsot megjáratom, hogy kerüljön a szőrszálak végeire némi anyag. Majd az előzőleg bevizezett arcomon a pamacsot körkörös meg egyenes mozdulatokkal mozgatom, a pamacsot bátran lenyomom, és már kész is a borotválkozásra kész hab. Meg még marad a pamacsban is bőven.
Nyilván ki kell tapasztalni, hogy mennyi nedvességnek kell a pamacsban maradnia (mielőtt még a pamacs a borotvaszappannal kapcsolatba kerül), és hogy ne legyen a pamacs - ezáltal a hab - túl száraz, de ne is fröcsköljön a pamacs.
Ha mégis száraz lenne az arcomon a hab, akkor a pamacs végét vízbe mártom egy pillanatra, és ezzel a kis nedvességtöbblettel átpamacsolom az arcomon a habot.
Nekem szinti pamacs esetében így vált be a habképzés.