Penge -
nekem valoban a Feather valt be a leginkabb, ennek az elsodleges oka, hogy az erzekeny borom erre reagal a legkevesbe negativan, az osszes tobbi erosebb irritaciot okozott.
Paul (Connaught Shavings) arait nezve, ha 50 db-os csomagrol beszelunk, akkor egy Feather penge 300-as Fonttal szamolva kb 70 Forint, mig egy Mekrur 115, ami azert nagy mennyisegnel nem kis kulonbseg. Raadasul a Mekur penge emlekeim szerint itthon joval dragabb.
Tovabb folytatva nekem a Merkur penge 3-4 alkamat birt es utana mar kellemetlenne valt, ahogy olvastam ezzel sokan masok is igy voltak. A Feather lazan bir egy hetet. Igy szamolva meg olcsobb a Mekurhoz kepest.
De a Merkurral sajnos nem az ara a legnagyobb gond, ha ez lenne a vilag legcsodalotosabb pengeje en orommel szannek ra ennyit. De: viszonylag rovid ideig birja, nem igazan eles, kifejezetten kellemetlen a bornek mar az elso alkalommal is. Termeszetesen ez egy nagyon szubjektiv sport, igy hozzateszem gyorsan, nyilvan vannak kivetelek, akiknek a Merkur penge a menyorszag. YMMV.
Tulajdonkeppen en majd' az osszes penget, amit probaltam jobbnak ereztem a Merkurnal, kivetel talan az itthon mindenhol kaphato Wilkinson. Persze ebben nyilvan benne van az is, hogy a Merkurral kapcsolatban a relative magas ar miatt magasabb elvarasaim voltak.
Nagyon jonak talaltam a Derby-t, de nekem irritaciot okozott, ez arban majdnem a Feather fele es egy hangyanyit kevesbe eles, de tenyleg kituno penge. Nagyon finom volt a borhoz a Treet Platinum es Trig, csak nekem tul lagy volt, nem volt megfelelo a vegeredmeny. Szinten tetszett az Israeli Red Persona, probaltam valamelyik Astrat, Lordot (bocs nem tudom melyiket), BIC-et. Egyikkel sem volt problema, szerintem barmelyik bevetheto a Merkur elleneben.
Igaz, ami igaz a Lord arban verhetetlen. Amikor eloszor olvastam itt az arat, azt hittem elirtatok :-)