nevemsenki-
A tapasztalatom: a farmer tönkre vágja az élt a patronosoknál ( pontosabban inkább inkonzisztensé teszi az amúgy is már inkonzisztens élt. Tehát, ha nem nyúlsz hozzá is ugyanazt az élményt kapod, de levágja az élettartamot ( az én tesztjeim szerint). Azonban egy bizonyos határvonalon belül, amikor még csak enyhén sérült az él és a bevonatok még tartják magukat, de a bevezető élen már megjelennek a siklást részben nehezítő lerakódások, akkor a razorpitnek (illetve én csináltam egy teljesen ennek megfelelő DIY alternatívát) abszolút van létjogosultsága. A nagyon kicsi sérüléseket talán "visszahajtogatja", a lerakódásokat lehúzza, az élt az élpontokig kipolírozza. De kb. ennyi, de már ennyi is befolyásolja egyrészt a tartósságot, másrészt az élményt. (Ha mindehhez még olyan szerencsés vagy, hogy toz a nickneved, akkor akár életed végéig használhatsz RP-vel egy db sárga BIC borotvát végig a gyárinál jobb éllel!)
A tapasztalatom az, hogy ha fázisokra bontom az adott pengék borotválkozási élmény szintjét és mondjuk egy eldobhatóban vagy patronban van öt kényelmes borotválkozás, két elfogadható és egy éppen elégséges, ( múlik az adott típuson persze, de most példának) jelölve 5-2-1, akkor RP klón bevonásával, az első borotválkozás után használva, ez 5-5-1, öt borotválkozás után használva szintén 5-5-1, és 8 borotválkozás után használva 5-2-1-1 ( nem javít számottevően az élményen, kicsit igen, de nem akarom pontozni, mert a mikroszkóp mást mutat.)
Mindebből arra lehet következtetni, hogy a penge élettartamának egy bizonyos szakaszában valóban kitolja annak használhatóságát, így lévén létjogosultsága..., azonban van ám mikroszkóp is a világon... tehát objektíven az amúgy is mondjuk öt borotválkozás után kicsit levitézlett, de még használható pengével, így kicsit tovább lehet "szerencsétlenkedni" (idézőjelben...amúgy borotválkozni). Ha hozzájön az a szubjektum, hogy hiszünk a találmányban, akkor ez hirtelen akkorát dob rajta, hogy jön az a szubjektum, hogy egyből 5 évig is használható lesz!(és ez esetben így is lesz!)
Szóval segít, de nem spanyolviasz! Szvsz hozzáteszem...és azt is, hogy nem az eredeti Razorpit a divelóper a tesztjeimben.
A RP alternatíva, mielőtt megkérdezitek: Asszem IKEA vagy SPAR szilikon sütőlap. Kicsit puha, kicsit szilikonos, viszonylag nehéz belevágni, jó rugalmas... kb 600x300x6mm-es, ebből kijön lesíkolt kőre, üvegre, fára stb. ragasztva egy halom alternatív RP. A fa ma már tudom nem a legjobb, mert egy idő után a szappan+nedvesség miatt nem lesz jó... de talán sokat ez se számít, mert a szilikon puhasága ezt is kompenzálja. Kis lecsiszolt gres, üveglap talppal pl. ideális, de alap és talp nélkül a pulton, mosdón stb. is komolyan tapadja magát, úgyhogy igénytelenül, igazából alapzat sem szükséges... Viszont kell egy türelmes asszony..., aki pár napig csak keresi, csak keresi a szilikon lapját
(kicsit kaptam utána...de mindent a tudományért alapon bevallottam... megbocsátott).
Még valami. Ezt is meg kell tanulni, mint a fenést. Nem mindegy mikor, mennyire tolja az ember, úgyhogy emiatt ez is totál szubjektiv!
Asszem kiveséztem a témát, igazából lehetne mondjuk 100 más anyaggal is próbálkozni, de részemről itt vége az RP mítosznak "Plausible/Elfogadható" minősítéssel.