Clint Eastwood él és virul . Próbáltam a 3 körös verziót, fürdés áztatás után is. Nincs vele semmi gond, csak számomra egyrészt időpocsékolás, másrészt meg ha egy jó éles penge egyszerre leviszi a szőrt akkor minek karistoljam 3x a képemet, fokozva ezzel az irritációt. Abban igazad van hogy egy jól megpuhult szőrzetet könnyebb legyőzni, egy fürdés utáni állapot ég és föld egy reggeli kapkodós sietős borotválkozáshoz képest. ...
A szőr megfelelő felpuhítása azért fontos, mert különben akkora terhelés éri a penge élét, mintha a szőrszálaiddal azonos vastagságú vörösréz drót szálakat vagdosnál a pengével. Nincs az a penge, ami ezt egy borotválkozás alatt optimálisnak mondhatóan túlélné.
Te az első körben szétcseszed a penge élét. Ezért érezheted esetleg irritálóan karistolónak a második és harmadik körben.
Továbbá, mivel az egyik fő szabály a DE használatban is a semmi nyomás. Ezért a símogató mozdulatokkal a szőr növési irányába nem lehet tökéletesre szőrmentesíteni az arcot egy körben. Kell mindig a második kör.
A kiborotválás egy körben Clint Eastwood-osan meg csak annak megy, akinak kamaszfiú borostája van. Vagy rinocérosz ellenállással bír a böre. Normál halandó ezt a szőrrel szemben elsőre egykörösen nem tudja komoly gondok nélkül megvalósítani.
Ahogy a fórumot böngésztem, a leírások alapján a drótszőrömhöz a feather penge és egy R41, vagy R 89 ideálisabb lenne, de ugye a puding próbája az evés. ...
A drótszőrödhöz fokozott és tartós vágóerő szükséges.
A tartós kívánalalmat csak a drótszőröd megfelelő felpuhításával -, és a penge élre kíméletesebb három körös borotválkozással lehet megvalósítani.
A fokozott kívánalmat meg pld. egy slant készülékkel - vagy esetleg R41? - tudod biztosítani. Persze alapvető hozzá a szuper éles penge.
Bármi meglepő, ezeket szem előtt tartva irritáció mentesen tudsz borotválkozni érzékeny bőrön nagyon erős borostával magáldva.
Ezt a gondolatot nagyon ajánlanám Gyufa éltársunknak is.
Met sok ellentmondásosnak hangzó dolgot hozott itt fel, a végén nagy nehezen csak konklúzióra jutva:
"... Lehet talalnek finomabb,es lagyabb,gyengedebb,penget,de orulok hogy most ratalaltam a Lord Super chrome-ra."
Az erős borostáddal mégis milyen más penge lenne Neked a megfelelő? Abból a pár darab szuper élesből tudsz csak választani, ami jelenleg a piacon van!
A super chrome penge utan ertem,ha keresnek valami meg kifinomultabb dolgot,gondolom van olyan penge,
de most hogy irritacio mentesen borotvalkozom ,igy mondhatom ugy hogy orommel faradtam bele a dologba,amire megtalaltam ezt a penget.
Mar neha attertem a fusion 5 pengesre,mert tudtam hogy ha eloveszem a feather-t,legyen az akarmilyen borotva,
azzal ko kovon nem marad./verzes verzes verzes/
A szor puhitasa forro torulkozovel tortenik,3-4 percet is rajta szoktam hagyni.
palmollive borotvakremmel keverek jo habot,amit harom kor,de 4 is szobajon .
Ezzel a pengevel amikor huzom,teljesen finomabb erzest,es biztonsagos mozdulatokat tudok vegrehajtani.
A Feather,perssona,zold astra,es meg kitudja mit kinem probaltam mar.
Borotvalkozas utan is latszik hogy eros a szorzet,mert feketen vilagit az arcom.