Szerző Téma: Borotvapengékről általában  (Megtekintve 549581 alkalommal)

Nem elérhető Clown8931

• Törzstag
Re:Borotvapengékről általában
« Válasz #1485 Dátum: 2014. Április 08. - 11:55:10 »
Melyik a legjobb borotvapenge márka? Vagyis melyiket érdemes használni?

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1486 Dátum: 2014. Április 08. - 12:03:54 »
Melyik a legszebb szín? Melyik a legjobb autó?

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1487 Dátum: 2014. Április 08. - 12:05:22 »
Milyen színű a legjobb autó?
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1488 Dátum: 2014. Április 08. - 12:06:19 »
Fehér!

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1489 Dátum: 2014. Április 08. - 12:08:30 »

Minden sértés nélkül az a benyomásom a hozzászólásodról, hogy fellépsz az oldalra, gyorsan beírsz valamit, és bezárod az oldalt. :)

A kérdésre válaszolva mindenkinek más-más penge a kedvence, bár van amit sokan szeretnek, pl Feather, Astra, Personna.
Pár hozzászólással lejjebb látható zenith tesztje különféle pengékről, ami jó viszonyítási alap, de érdemes olvasgatni a fórum régebbi bejegyzéseit is.
A választ úgyis a saját tapasztalatod adja majd meg....
(szerintem)

• Törzstag
« Válasz #1490 Dátum: 2014. Április 08. - 12:14:03 »
Fehér!
Ezzel viszont segítettél, mert pont' egy fehéret nézegettem vásárlási szándékkal. :handshake:

Nem elérhető herpa

• Törzstag
« Válasz #1491 Dátum: 2014. Április 08. - 14:20:45 »
Itt esetleg segítenek eligazodni: pengékről általában , adott márkákról. Persze ez is csak egy vélemény, mindenki máshogy érzi.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1492 Dátum: 2014. Április 08. - 14:33:49 »
Itt esetleg segítenek eligazodni: pengékről általában , adott márkákról. Persze ez is csak egy vélemény, mindenki máshogy érzi.
Bár a pengék közt van különbség, és érdemes próbálgatni, a mezőny 90%val szerintem a helyes technikával meg lehet kellemesen borotválkozni. Legfeljebb egyikkel többször, a másikkal kevesebbszer.

Egyre inkább azt gondolom, hogy az amerikai fórumokon uralkodó "mindenkinek más penge jó" megközelítés arra jó, hogy találj egy olyan pengét ami pont a te technikai hiányosságadat kompenzálja. Én pl az elején rühelltem a Wilkinsont, vacak és életlen volt a Derby, túl éles a Feather. Most már kellemes a Wilkinson, kellemes a Feather (bár mivel nehezebben beszerezhető és drágább, nem veszek amikor elfogy), a Derby még mindig életlen, de franc tudja, lehet egyszer ez is jó lesz. Jó volt az elején hogy volt választék, mert enélkül sokkal fájdalmasabb lett volna megtanulni, de SZVSZ picit túl van misztifikálva az hogy ahány ember, annyiféle penge. 5nél többet kipróbálni max kíváncsiságból érdemes, gyakorlati jelentősége csekény.

• Törzstag
« Válasz #1493 Dátum: 2014. Április 08. - 14:38:59 »
Hja... Ki kell próbálni párat, aztán idővel érdemes megint kipróbálni azokat, amik nem jöttek be valamikor. Vagy nem. De általános "recept" nincs, ez nem egy olyan kérdés, amire csak úgy lehet válaszolni. Akármi hangzik el, rögtön van ellenvélemény. Négyet-ötöt ki "kell" próbálni.

Nem elérhető herpa

• Törzstag
« Válasz #1494 Dátum: 2014. Április 08. - 14:40:56 »
Bár a pengék közt van különbség, és érdemes próbálgatni, a mezőny 90%val szerintem a helyes technikával meg lehet kellemesen borotválkozni. Legfeljebb egyikkel többször, a másikkal kevesebbszer.

Egyre inkább azt gondolom, hogy az amerikai fórumokon uralkodó "mindenkinek más penge jó" megközelítés arra jó, hogy találj egy olyan pengét ami pont a te technikai hiányosságadat kompenzálja. Én pl az elején rühelltem a Wilkinsont, vacak és életlen volt a Derby, túl éles a Feather. Most már kellemes a Wilkinson, kellemes a Feather (bár mivel nehezebben beszerezhető és drágább, nem veszek amikor elfogy), a Derby még mindig életlen, de franc tudja, lehet egyszer ez is jó lesz. Jó volt az elején hogy volt választék, mert enélkül sokkal fájdalmasabb lett volna megtanulni, de SZVSZ picit túl van misztifikálva az hogy ahány ember, annyiféle penge. 5nél többet kipróbálni max kíváncsiságból érdemes, gyakorlati jelentősége csekény.
Lehet, hogy túl van misztifikálva, de mégis nálam a Derby nyerő, a Wilkinson nagyon nem. Rögtön kétféle ember, kétféle penge.  ;)

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1495 Dátum: 2014. Április 08. - 14:46:22 »
Arról nem is beszélve, hogy adott penge az egyik készülékben jó, másikban sz@rt se ér. :) (pl nálam a Wilkinson penge a műanyag Wilkinson DE készülékben a legjobb, másba már bele se teszem)
(szerintem)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1496 Dátum: 2014. Április 08. - 15:28:31 »
Lehet, hogy túl van misztifikálva, de mégis nálam a Derby nyerő, a Wilkinson nagyon nem. Rögtön kétféle ember, kétféle penge.  ;)
Pont azt mondom, hogy szerintem nem kétféle ember, hanem kétféle technika. Ugyanaz az ember maradsz később is, de a technikád változhat. Akkor talán jó lesz a Wilkinson.

Semmi gond nincs azzal, ha mindenki megtalálja neki mi a jó és azt használja. Csak arra akarom felhívni a figyelmet, hogy ez nem úgy egyéni mint a cipőméret felnőttkorban, hanem simán változhat. Sokat is.

Arról nem is beszélve, hogy adott penge az egyik készülékben jó, másikban sz@rt se ér. :) (pl nálam a Wilkinson penge a műanyag Wilkinson DE készülékben a legjobb, másba már bele se teszem)
Ki tudja, mit fogsz gondolni egy év múlva. A Wilkinson a legrühelltebb pengéim között volt, akármiben. Első DE-m egy műanyag Wilkinson volt, hozzá adott pengével, ott majdnem feladtam ezt a wetshaving dolgot, mert azt gondoltam ez valami modern önsanyargatási forma. Aztán megbarátkoztunk, először a borotvával, aztán a pengéikkel. Kellett hozzá másfél év, azaz kb 4-500 borotválkozás.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1497 Dátum: 2014. Április 08. - 16:32:02 »
Semmi gond nincs azzal, ha mindenki megtalálja neki mi a jó és azt használja. Csak arra akarom felhívni a figyelmet, hogy ez nem úgy egyéni mint a cipőméret felnőttkorban, hanem simán változhat.

A cipőméret is! Szülés után pl. simán nőhet egy egész számot akár...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1498 Dátum: 2014. Április 08. - 21:43:15 »
A cipőméret is! Szülés után pl. simán nőhet egy egész számot akár...
Neked nőtt Rót? ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1499 Dátum: 2014. Április 08. - 22:11:46 »
Egyet foglalnék, ha ezek a tieid.

Próbált már valaki vintage Mozart Solingen pengét?

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici