A blahás müllerben is csak a tucat wilkinson pengét lehet kapni. Nem tudom miért erőltetik ennyire mindenhol
Két oka van. Egyik egyszerű kereskedelmi, a másik kicsit összeesküvés elmélet szagú.
1.:
A boltok fillérekért kapják, de ajánlott forgalmazási árat írnak elő, ami több száz százalékos hasznot ajánl. Ergo ha megveszik ( s sokaknak kevés más forrás van ), a haszon a Gillette s a Wilkinson vonalon behozza a polcon tartást.
2.:
Itt jön az összeesküvés-elmélet:
Régebben a Gillette, Wilkinson, Astra vonalon írd és mondd JOBB TELJESÍTMÉNYŰ pengét készítettek.
Mai Wilkivel én 5-6 NOS-al 15-20
Kék ( manapság SILVER ) Gillette 4-8 NOS: 12-15
Astra Zöld: 6-10 NOS 28-30
Astra kék lényegében egyező 4-7
Ebből levezetve:
Kiteszi a polcra a Gillette ( Silver - Astrák ) és a Wilki a DE pengéit. S itt jön a marketing :
Öreg látja, hogy drágák a sokpengések s az eldobhatók. Mit tesz? Van régi borotvám otthon, veszek bele " Zsilett " pengét, anno azáz évig azt használtam a " NYUGATI ", WILKI S GILETTE pengéket egy csomag negyed évig elég volt, ergo k. olcsó.
hazaviszi s nem jó, ergo az emlékei becsapják. S visszajönnek a szétszabdalt arc emlékei. S maris megveszi a drága, ugyanennyire vacak pengés sokpengéset. Hivén a reklámoknak.
Fiatal kezdő:
Hasonló eredmény, apu a wilkot zsilettet istenítette, nem fizetek havi 5-8 ezret fejekre használom ezt!
Megveszi, már harmadikra húz, hat alkalmat nem bír. A fej kibírt tízet is.
ergo ez vacak, vissza a nagy brandokhoz.