Szerző Téma: Borotvapengékről általában  (Megtekintve 549823 alkalommal)

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
Re:Borotvapengékről általában
« Válasz #1680 Dátum: 2015. Július 25. - 15:26:59 »

Timor és merkur elég drága, irreálisan. Sztem azt kihagyhatid, mert a timor még elég vacak is.
Astra elég sok helyen fellelhető. Pontosan passz, én ebayról veszek mindig, de ott 5 db nincs.
Nekem bevált a Timor. Jobban mint az Astra. De hát ízlések és pofonok :)
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #1681 Dátum: 2015. Július 25. - 16:59:57 »

Timor és merkur elég drága, irreálisan. Sztem azt kihagyhatid, mert a timor még elég vacak is.
Astra elég sok helyen fellelhető. Pontosan passz, én ebayról veszek mindig, de ott 5 db nincs.
Nekem bevált a Timor. Jobban mint az Astra. De hát ízlések és pofonok :)

Oly annyira így van, hogy nekem a sorrend: Feather , Timor kék Astra

A zöldet egyáltalán nem szeretem , mert húz.

Persze, Futurban.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1682 Dátum: 2015. Július 25. - 17:23:34 »
Mea culpa srácok amúgy, asszem kevertem a a Douglas os pengével a Timort.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1683 Dátum: 2015. Július 25. - 17:28:27 »
Ügyvéd barátunk garázsban került elő.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1684 Dátum: 2015. Július 25. - 18:23:39 »
Merkur a pamacsboltban a Délinél, de az felejtős.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
« Válasz #1685 Dátum: 2015. Július 25. - 21:41:38 »
Ezek alapján szívesen tesztelném a Timort is, már csak le kell vadásznom valahonnan. Ha más nem, akkor keresek kék astrát (vagy zöldet, tesztre egy csomag belefér), aztán rendelek netről.
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

• Törzstag
« Válasz #1686 Dátum: 2015. Augusztus 07. - 00:55:52 »
A blahás müllerben is csak a tucat wilkinson pengét lehet kapni. Nem tudom miért erőltetik ennyire mindenhol  :-\
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1687 Dátum: 2015. Augusztus 07. - 05:49:45 »
CBA, euros bolt, kis egyéb üzletek. A nagyokban nem sok van, max auchanban Lord.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1688 Dátum: 2015. Augusztus 07. - 07:55:18 »
A blahás müllerben is csak a tucat wilkinson pengét lehet kapni. Nem tudom miért erőltetik ennyire mindenhol  :-\

Két oka van. Egyik egyszerű kereskedelmi, a másik kicsit összeesküvés elmélet szagú.

1.:

A boltok fillérekért kapják, de ajánlott forgalmazási árat írnak elő, ami több száz százalékos hasznot ajánl. Ergo ha megveszik ( s sokaknak kevés más forrás van ), a haszon a Gillette s a Wilkinson vonalon behozza a polcon tartást.

2.:

Itt jön az összeesküvés-elmélet:

Régebben a Gillette, Wilkinson, Astra vonalon írd és mondd JOBB TELJESÍTMÉNYŰ pengét készítettek.
Mai Wilkivel én 5-6 NOS-al 15-20
Kék ( manapság SILVER ) Gillette 4-8 NOS: 12-15
Astra Zöld: 6-10 NOS 28-30
Astra kék lényegében egyező 4-7

Ebből levezetve:

Kiteszi a polcra a Gillette ( Silver - Astrák ) és a Wilki a DE pengéit. S itt jön a marketing :

Öreg látja, hogy drágák a sokpengések s az eldobhatók. Mit tesz? Van régi borotvám otthon, veszek bele " Zsilett " pengét, anno azáz évig azt használtam a  " NYUGATI ", WILKI S GILETTE pengéket egy csomag negyed évig elég volt, ergo k. olcsó.
hazaviszi s nem jó, ergo az emlékei becsapják. S visszajönnek a szétszabdalt arc emlékei. S maris megveszi a drága, ugyanennyire vacak pengés sokpengéset. Hivén a reklámoknak.

Fiatal kezdő:

Hasonló eredmény, apu a wilkot zsilettet istenítette, nem fizetek havi 5-8 ezret fejekre használom ezt!

Megveszi, már harmadikra húz,  hat alkalmat nem  bír. A fej kibírt tízet is.

ergo ez vacak, vissza a nagy brandokhoz.

Nem elérhető bagoly

• Törzstag
« Válasz #1689 Dátum: 2015. Augusztus 07. - 09:07:10 »
Csak, ha megveszem a zöld Astrát max. 200-ért, és nagyon alsó hangon 5 alkalmat is bír ki egy penge, akkor is megvan 25 borotválkozás 200 Ft-ból. És az a pengénként 5 alkalom annak, akinek fekszik a zöld Astra, hibátlan. Amúgy meg régen használtam redőnyöst, cimborám alaposan előkészít, krémet pamacsol, majd valamelyik 4-5 pengéssel borotvál naponta, nem legénytollat. Állítása szerint neki benne van 1 hónap egy patronban, amiből 3 hét kényelmes.

• Törzstag
« Válasz #1690 Dátum: 2015. Augusztus 07. - 13:05:23 »
Na ja, erre, hogy nagy név vagy nem nagy név nem gondoltam. Mindegy, levadászok akkor bbuffy ajánlata alapján valahol egy pakkot, mert a wilkinsonom utolsó pengéje éppen a már majdnem húzós megdöglős fázisban van, ezért már csak a hajvonalam igazítására tartottam meg a tarkómnál, a nyakamat meg amíg lesz új és RENDES penge addig gyakorlásból is meg spórolásból is késsel nyírom, legalább szokom egyre jobban.
Offtopic, de miért is ne vegyem hozzá: DE-vel ugye nagyobb gyakorlatom van (bár még így sem mondanám magam profi DE-snek), kb 9-12 hónap ha jól emlékszem. Emellett késsel kb 6-8 alkalom. Cserébe a késes borotválkozás után sokkal nyugodtabb a bőröm. Nem olyan érzékeny mint DE-zés alatt, holott a késsel bizonyos részeken technikai hiányosságaim miatt rendesen kínszenvedés néha a borotválkozás. Aztán, hogy ez a wilkinson hibája, az én nemtörődöm DE-zésemé vagy mié azt nem tudom, de most eszembe jutott és érdekes.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1691 Dátum: 2015. Augusztus 07. - 18:19:47 »
Rá kell szánni egy kis időt (és pénzt), és megtalálni pár nagyon jó borotva-penge kombinációt. Múlt héten dobtam ki egy kék Astra-t a Merkur 38C-ből, kb. másfél hónap után (mostanában két naponta borotválkozom, két körben). De legalább 3-5 alkalmat bármilyen pengével kihúzok, kellemesen. Viszont az is tény, hogy sok év DE után (majdnem) bármilyen penge jó. Valamire. ;D
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1692 Dátum: 2015. Augusztus 07. - 19:11:23 »
Rá kell szánni egy kis időt (és pénzt), és megtalálni pár nagyon jó borotva-penge kombinációt. Múlt héten dobtam ki egy kék Astra-t a Merkur 38C-ből, kb. másfél hónap után (mostanában két naponta borotválkozotm, két körben). De legalább 3-5 alkalmat bármilyen pengével kihúzok, kellemesen. Viszont az is tény, hogy sok év DE után (majdnem) bármilyen penge jó. Valamire. ;D

Az biztos, akár egy darab cdvel is, csak vágja bele valaki a DE-mba.

• Törzstag
« Válasz #1693 Dátum: 2015. Augusztus 07. - 20:21:00 »
Hát a K1 az fix, DE-re most nem akarok költeni semmiképp. A pengét ami meg szimpatikus benne meg ki kell tapasztalnom. Első körben levadászok egy boltot, ahol van valami választék.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1694 Dátum: 2015. Augusztus 07. - 20:35:52 »
Mostanában megint előkerült a Bic. Az első penge iszonyat volt (csak tépte a borostám), a második viszont remek. Sajnos nagyon hullámzó a minősége, pedig jó emlékeim vannak róla.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici