Szerző Téma: Borotvapengékről általában  (Megtekintve 550302 alkalommal)

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
Re:Borotvapengékről általában
« Válasz #1740 Dátum: 2015. Augusztus 18. - 18:05:58 »
Nem is mondtam, hogy az, de ennyit kétlem, hogy változik két borotválkozás alatt.
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1741 Dátum: 2015. Augusztus 18. - 19:46:09 »
Na akkor megválok egy halom kék Personna-tól (pár darabot azért megtartok) és beszerzek pár sárga Gillette-t, zöld Astra-t,  meg Feathert. Bar azt hiszem a Gilletten kívül mindegyikből van itthon.

Ezt gondold meg! A kék Personna nagyon jó penge. Boztosan van jobb is, de nem olyan, amitől hortelen meg kellene válni.
Kb. 90 darab van itthon belőle  ;D Gondoltam megtartok belőle 20 db-ot meg veszek mellé még 20 db zöld Astrát.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1742 Dátum: 2015. Augusztus 18. - 19:48:14 »
Csere-bere?
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1743 Dátum: 2015. Augusztus 18. - 19:51:07 »
Még nem tökéletes a technikád!
A kék pedig ilyen, nem tudom, hogyan tudsz belőle annyit kivasalni... Nekem tud 3-at...
Gillette Tech 1951

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1744 Dátum: 2015. Augusztus 18. - 20:17:24 »
Lehet az r41 a segítsegem benne

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1745 Dátum: 2015. Augusztus 18. - 22:28:50 »

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
« Válasz #1746 Dátum: 2015. Augusztus 19. - 00:42:40 »
Még nem tökéletes a technikád!
A kék pedig ilyen, nem tudom, hogyan tudsz belőle annyit kivasalni... Nekem tud 3-at...

Hármat nekem is tudott, húzott is, de menet közben nem akartam cserélni már, ezért a negyedik kört is azzal toltam egy életem egy halálom alapon.
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1747 Dátum: 2015. Augusztus 20. - 18:10:10 »
Sziasztok!

Ma megvolt a 2. élményem a zöld Astrával. Most is fantasztikusan jó eredményt produkált  :hurra: Hihetetlenül alapos. Nem mondom, hogy a Personna rossz penge, de ez a zöld Astra egyértelműen jobb. Ráadásul a múltkori borotválkozás után (az első zöld Astrás) 2-3 nappal nem kezdett a nyakam érzékeny lenni. Nem szokott vészes lenni, de ha akkor borotválkozom, akkor vérfürdő a vége. Ennél a pengénél ez a jelenséget egyáltalán nem tapasztaltam.
Azon gondolkodom, hogy megtartom a Feather Populart, mert lehet, hogy csak a Personna pengével nem működött nekem jól és ezzel a zöld Astrával akár még meg is táltosodhat  :fejtor:

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1748 Dátum: 2015. Augusztus 20. - 18:14:54 »
Érdemes próbálgatni a bortva - penge kombókat.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1749 Dátum: 2015. Augusztus 24. - 14:07:22 »
Gillette 7'o Clock Super Stainless (Zöld)

Az eddigi eredmények:
Referencia: Wilkinson Sword, használati alkalmak száma: cca. max. 25 (kényelmes 13 alkalom) és Zöld Lord (kényelmes 2-3 alkalom).

Eddig vizsgált pengék:

Apollo No.10 (vintage Németország, NOS): 0-1 alkalom. Ezek a vintage pengék fenetlenül nem jönnek be általában.
Asco (Egyiptom): 3-4 alkalom (szerintem ez egy kék Lord)
Astra Platinum ("Zöld Astra") (Oroszország): 31 alkalom, kényelmes 20. Első néhány alkalommal figyelni is kell, finom éles penge.
Astra Stainless ("Kék Astra") (Oroszország): 21 alkalom, kényelmes 16. Nem olyan éles, mint a zöld, így aki nem kedveli a veszélyt, de egy jó pengét szeretne, jó választás lehet.
BIC Chrome Platinum (Görögország): 34 alkalom, kényelmes 16. Eléggé éles, de agresszív penge (kaparós), kb. félidőben hirtelen "bezuhant", utána viszont egyenletesen lett egyre alaposabb (és jámborabb).
Big Ben (Egyiptom): 3-4 alkalom (szerintem ez egy Zöld Lord)
BlueBird Hi-Stainless (Törökország): 13 alkalom, a Dorco ST300 -hoz hasonló penge, nem éles, de tartós.
BTC classic (Kína): 0 alkalom (borzalmas, nincsen éle)
Cleo Silver (Eskilstuna, Svéd): vintage penge, 0 alkalom.
Crown Super Stainless (Egyiptom, LORD almárka): 5-6 alkalom, nekem nagyon hasonlított a LORD SC -re.
Derby Extra (Törökország): 22 alkalom, nem túl éles, de tartós penge, a vastagabb ligából, így nem olyan veszélyes, mint egy zöld Astra.
Dorco Platinum ST-300 (Korea): 13 alkalom, nem túl éles penge, de aránylag tartós, fokozatosan gyengül. Nekem a Lord SC-hez hasonlít legjobban.
Feather: 25 alkalom (kényelmes 23). Leginkább a BIC-hez hasonlító, inkább agresszív penge. A végén viszont már húzott, bár alaposság szempontjából nem változott (ellentétben a göröggel).
Figaro (Magyarország, 50-60-as évek?): 2 alkalom, nem túl éles penge. A vele együtt hozzám került Supernova-hoz képest is sokkal gyengébb - viszont érzésben a magyar feliratok adják nagyon ("ne törölje le a pengét").
Gillette Goal (India): 8 alkalom (nem túl éles, de tartós penge, eleinte azt hittem, csak 2-3 alkalom lesz benne)
Gillette 7'o Clock Sharp edge (sárga): 20-25 alkalom, kellemes, kényelmes de éles penge. A kék Astra nagyon hasonló karakterű.
Gillette 7'o Clock Super Stainless (zöld): 16 alkalom, kényelmes,aránylag tartós penge, kicsit a kék Astra hasonló
Golden Eagle (kínai): 13 alkalom
Lord Zöld Stainless (Egyiptom): 3-4 alkalom
Lord Kék Stainless (Egyiptom): 3-4 alkalom
Lord Platinum (Egyiptom): 19 alkalom (kényelmes 13 minden további nélkül).
Lord SC (Egyiptom): 9-10 alkalom (kellemes, kényelmes penge, talán kicsit túl megbocsátó, fokozatosan veszti az élét)
LORD Captain (Egyiptom): 3 alkalom. Egy valódi klasszikus penge, ennek megfelelő tartóssággal. Kicsit rozsdásodott is.
Lord (Minos gyártmány, talán Osztrák, vintage NOS): 0-1 alkalom, mint a Nacet.
Merkur (Németország): 12 alkalom, csak az árához képes rossz...
MINOS Spezial 0.10 (Ausztria, vintage NOS): 0-1 alkalom, de jobb, mint a szintén általuk jegyzett Lord fedőnevű - ami nem az egyiptomi
NACET (Francia, vintage): 0-1 alkalom (tulajdonképpen meg lehet borotválkozni vele, de húzott, nem kellemes)
Néva piros (vintage orosz, 1966?): 0-1 alkalom, tulajdonképpen meg lehet borotválkozni vele, de húzott, nem kellemes
Personna Blue (Kék papíros, Personna Super feliratos): 20-22 alkalom, kellemes, megbocsátó penge
PG.33 (Solingen, vintage, Németország): 1 alkalom
Rapira Platinum Lux (Oroszország): 18 alkalom, egy kellemes, megbízható penge
Rotsiegel gold-lack (Németország, vintage NOS): 0-1 alkalom, akárcsak a Nacet. Húz.
Shark (Egyiptom): 9 alkalom
Supernova (Made in Hungary; zöld papíros): 8-9 alkalom (11 alkalom kis kompromisszummal).
Treet Classic (Pakisztán): 1-2 alkalom (nem túl meggyőző, és eddig az egyetlen penge, ami rozsdásodott nálam...)
Treet Silver (Pakisztán): 2-3 alkalom, bár szénacél, a bevonat miatt nem rozsdásodott. Zöld Lord kategória.
Trig (Stainless Silver Edge)(Pakisztán): 4-5 alkalom, nem túl éles penge
Vidyut Supermax Stainless (India): 2-3 alkalom
Vidyut Supermax Platinum (India): 6-10 alkalom (nem egy éles penge, de ezt legalább tartja, összességében nem voltam oda érte)
Wilkinson sword (Németország): 25 alkalom (kényelmes 13).

Mérési módszer:
Gillette Tech fej, egy ATG kör, nyakon, áll alatt finomításképp még utánahúzok, azonos arc. :) Kétnaponta borotválkozás.
A számok mindenkinél mások lesznek, viszonyítási alapnak tekintendők. (gy.k.)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #1750 Dátum: 2015. Augusztus 27. - 16:33:44 »
Ragacs leszedés a pengérõl régi pengével téma Gillette topic folytatás:

Engem is érdekelne, hogy miért probléma a ragacs. Nem szoktam vele foglalkozni.

Mert teljesen felesleges.Ötöd annyi is elég lenne a Gilletteken. Szerintem nagyon sokat nyomnak rá.
 Más márkánál nem okoz gondot a kevesebb.
Ráadásul ha idõnként ráfanyarodok egy másik borotvára amibe már nincs penge, akkor nem tudom régivel leszedni, (hiszen nincs már benne).
1 használat után az R41 böl meg tök felesleges kiszednem csak erre a célra.
Igaz nem drága, de minek pazaroljak?
A Wilki ragacsát szinte le is lehet törölni néha oly kevés,és más állagú.
Tetszik érteni?
Egyszerüen felesleges többlet macera számomra. Ráadásul még ha le is szedem, sok trutyi marad a másik pengén az is baj. :) Miért kell ezzel bibelõdnöm, ha már van rá technológia?
Vagy egyszerûen csak öregszem és nyûgös vagyok pár dologra.

;)

Nem elérhető herpa

• Törzstag
« Válasz #1751 Dátum: 2015. Augusztus 27. - 20:27:27 »
Úgy értettem, hogy eleve miért zavar a ragacs. Én kiveszem a pengét, és nem variálok vele, belerakom a borotvába úgy, ahogy van.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1752 Dátum: 2015. Augusztus 27. - 20:31:18 »
Úgy értettem, hogy eleve miért zavar a ragacs. Én kiveszem a pengét, és nem variálok vele, belerakom a borotvába úgy, ahogy van.

Ezzel én is így vagyok.

De Gillette-t ergo nem használok.

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #1753 Dátum: 2015. Augusztus 27. - 20:38:18 »
Éééértem....
attól tartok ragacsos lesz a dlágaságom.Nincs szívem bele tenni úgy.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1754 Dátum: 2015. Augusztus 27. - 20:39:59 »
Lejön az szépen.

Mondjuk egy TTO esetében lehet nehézkesebb a fej kitisztítása.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici