Penge!
Csak referálni szeretnék a zöld-Lord-ról. :-)
Kedveltem előtte is ezt a pengét, de most nagyon!
Használtam egy kalapács fejű L6-ban régebben ezt a típust... szépen belepasszolt - szerettem.
3-4 alkalommal megborotválkoztam, aztán cseréltem, de egyre pofátlanabb (többszázas áron) kezdte árulni a trafikosunk,
és nem vettem többet. Majd jött ez a fórum és általad szert tehettem egy 200-as dobozra, nagyon-de-nagyon kedvező áron.
Kipróbáltam az Adjustable borotvámba és szomorúan konstatáltam, hogy életlen, elhagy és... szóval nem jó.
Az utóbbi hónapokban sajnos kissé gyengélkedtem, és jóval ritkábban borotválkoztam - nem csak lustaságból, hanem egy szédüléses nyavalya kínzott, összeszedtem valami vackot egy szicíliai nyaraláson. Mindegy. - a lényeg, hogy jó 4-5 napos borostáim voltak, a sima fejű borotva biz eltömődött rögvest a fél-egycentis szőrszálaktól. Elővettem egy 1900-as évek elejéről való, dobozos kis Gillette Open Comb-ot. Valami okból a Zöld Lord akadt a kezembe és elkezdtem vele borotválkozni. : MESÉS! Tükör sima, irritáció mentes arc. Tényleg sima és tényleg ohne pötty!
A régi tapasztalat, hogy 3-4 borotválkozás után meredeken romlott a teljesítménye a Lordnak (igaz, hogy akkor kék volt, amit használtam sokat), de bocsánatos bűn - na hoppá - cseréltem - Éééés??? Filléres tétel volt.
No de ezzel a Zöld Lord (Classic) pengével és a nyílt-fésűs kombóval még a 7.(!)-ik borotválkozás is makulátlan, a több napos borostán.
Csak azért írtam ezt a hosszú litániát, hogy a többieknek is elmondjam - Zöld Lord - nyitott fésűs antik Gillette-ből leteszteltnek minősül, nyugodt szívvel ajánlom, mint BBS-shaving eszközt. :-)