Szerző Téma: Krémek, samponok, ápolás, ilyesmi...  (Megtekintve 212770 alkalommal)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
Re:Krémek, samponok, ápolás, ilyesmi...
« Válasz #150 Dátum: 2012. Július 23. - 19:39:26 »
Én próbáltam a "hagyományos" szappan formájú szappant, és hasonló felhasználási körülmények mellett hasonló ideig tartott... (asszem kicsit túl volt a fél éven, de már nem emléxem pontosan)

Köszönöm, segítettél nekem! :sör:
Sheffield-England

Nem elérhető Bönek

• Tag
« Válasz #151 Dátum: 2012. Július 26. - 21:25:26 »
Dezodorálás témához:

Eddig kínlódtam a SZAG-al, ami legkésőbb délutánra 'megjött'. Végigpróbáltam jó egynéhány dezodort, amik közül az Old Spice stick volt még a legjobb, de nyári melegben az se bírta délnél tovább vagy még addig se... aztán jött a bivalycsorda illat...

Egy leírás alapján összeállítottam következő hintőport: 1 rész szódabikarbóna; 1 rész kukoricaliszt, persze összekeverve  :)

Reggel zuhanyozás után enyhén nyirkos bőrre felvinni, ennyi.

Ma is volt egy jó kis párás-fülledt nap, ilyenkor délutánra rendszerint már a saját szagomat se tudom elviselni, most meg semmi... pedig többször is megizzadtam, csakhogy nincs szaga (persze a kutya megállapítaná, hogy ez egy ember, de úgy értem: nincs 'olyan' SZAG  ;D Elképesztő és vicces, hogy ennyire egyszerű a megoldás.

Még keresek hozzá valami gusztusos hintőporos dobozt.

Ui.:
Most visszaolvastam a topikot és láttam a 'Himalája sószappan'-t, úgy értem, hogy az hasonlóan "működik" mint ez a hintőpor.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #152 Dátum: 2012. Július 27. - 12:30:38 »
Én ehhez csak annyit tudnék tudományos alapokon kinyílvánítani ( Világosítónak) szvsz megfogalmazni, hogy ez egy régi recept, de azért van egy kis de.

A hónaljszag ugyebár az elszaporodó baktériumok váladéka. A kulcsszó pedig a baktérium, amik ebben a környezetben érzik jól magukat. Ugyan az ápolatlanság érzetét keltik, de ezek nem a kifejezetten fertőző baktériumok (ráadásul inkább ezer féle és mind jóindulatú). A szódabikarbóna pedig az aktiv összetevő, ami a bőrfelület pH értékét növeli, ahol ezek a bacik alapesetben csak "normális" körülmények közt érzik jól magukat. A liszt pedig a vivőanyag, ami elnyeli a verejtéket. Tehát gyakorlatilag mesterséges úton megváltoztatjuk a bőr természetes védekezőképességét. Ez ideig óráig fog működni csak, aztán jön a rosszabb, a fertőzés, amikor a jóindulatú bacik, helyett elszaparodnak a rosszindulatúak( amik jól bírják a magasabb vagy ingadozó pH értékeket, illetve a  jóindulatú baciszegény környezetet) és a fenti receptet jól végig gondolva, megkel a tészta. :D  Ez esetre, -és mielőtt Bönek leszakad mindkét karja vállból- erre sem árt felkészülni!  :crazy:

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #153 Dátum: 2012. Július 27. - 13:34:21 »
Ha mar borotvaforum...

A honaljkutya eltavolitasa sem hulyeseg! Nekem bevalt.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #154 Dátum: 2012. Július 27. - 13:44:21 »
Kinek mi a kenyelmes. En arrafele a reluxat szeretem.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #155 Dátum: 2012. Július 27. - 13:48:17 »
Simán lehet késsel is! :D

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #156 Dátum: 2012. Július 27. - 14:10:54 »
Simán lehet késsel is! :D
...végleges eltávolítás?   ::)  :evil:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #157 Dátum: 2012. Július 27. - 15:13:17 »
...végleges eltávolítás?   ::)  :evil:

Mintha agresszív felhangokat ütnél meg mostanában... Akarsz róla beszélni??? :fetreng: :fetreng: :fetreng:
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Bönek

• Tag
« Válasz #158 Dátum: 2012. Július 27. - 16:36:41 »
FabrikaBiciklaPartiza: Nem kell mindíg 'illatosnak' lenni, a letaglózó bűz viszont kellemetlen, szerintem. Csak ezért. Ha nem illatosítod, akkor egyáltalán semmilyen művi szagod nem lesz tőle. Akkor "derül ki", hogy milyen az ember alap-szaga illatosítószerek (és bűz) nélkül. Mondjuk ehhez már jó orr kell.
Ha mondjuk kihagynék egy-két nap borotválkozást (és nem használnék AS-t) akkor egyáltalán nem zavarna ha nem lenne semmilyen érzékelhető illatszer-szagom, ha emelett nem lennék büdös; ez a fenti hintőporral lehetséges is.

Penge: Logikusan hangzik az amit írsz a PH-értékről. Azt nem tudom azonban, hogy a gyakorlatban is van-e számottevő jelentősége. Olyanoktól olvastam (tucatnyi fórumot, leírást végignéztem) akik már egy jó ideje ilyeneket használnak. Legalábbis a beszámolók megírásakor még éltek  ;D

Gondolom ugyanez a véleményed lehet a korábban említett 'Himalája' sószappanról. (?)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #159 Dátum: 2012. Július 27. - 17:58:09 »
Bönek- a meglátásom ugyanez lenne a legtöbb golyós és aluminium tartalmú dezodorokra is, a kérdés mindig az, hogy mikor. Aztán lehet, hogy a szervezet ( nem a bőr) védekezőképessége legtöbbünknél mindehez simán alkalmazkodik időtlen időkig és egyszerűen soha nem jön el az az állapot, mikor a szódabikarbónától valakinek "leszakad a karja"... de van akinél egyszer eljő.

A Himalája só az egy kicsit más... annak jóval hasonlóbb a pH értéke, mint a bőrnek, és a hatásmechanizmus is más. ( Nem lúgos vagy savas környezetváltozás, hanem sótartalom növelés) A közönséges só is jó egy csomó mindenre, mert egyrészt a nedvességet elvonja a bacik elől, másrészt önmagában nagyon enyhe fertőtlenítő. ( a konyhasóban van egy kis jód is, az is rásegíthet) 

Ugyebár a Himalája só fő összetétele a nagynyomáson kikristályosodott tengeri só. Úgyhogy ebben van minden....  A legkisebb összetétel, -de egyeseknél nagyon nagy szerepet játszó- távol-keleti misztika is. A véleményem ez esetben is megint más róla. Hasonlítom a polarizált fényhez, a Bioptroizé lámpához... Ártani valószínűleg nem árt, de, hogy ténylegesen mennyit használ? az már nagyon szubjektív, hogy kinek és mire... Én speciel kicsit hiszek a Himalája sóban, és ha már ennyire hiszékeny állat vagyok, akkor a Sivatagi Showban is.  :crazy:     

Nem elérhető Bönek

• Tag
« Válasz #160 Dátum: 2012. Július 27. - 18:41:37 »
Penge: Értem, és köszönöm a véleményt. Egy ideig még kísérletezek vele. Nyilvánvaló, hogy mindenezek beavatkozást jelentenek a természet rendjébe amit a biológia nem mindig tolerál jól. Ennél az alkalmazásnál - a Te véleményeden kívül - sehol nem láttam negatív említést, se orvostól, se felhasználótól, ami persze nem jelenti azt, hogy nem lehet olyan módon problémás ahogy azt Te leírtad.

Itt van egy üzleti változat (ahol a Sodium Bicarbonate-ot valami jó képességű fordító porított faszénnek ferdítette, esetleg ez is Tótisz András volt? ;D

http://www.lush.hu/item/the-guv--ner-dezodoralo-hintoporaf

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #161 Dátum: 2012. Július 27. - 19:08:39 »
Szívesen és nem akartam elvenni a kedved ( és senkinek sem) a szódabikarbónától. Azonban néha érdemes végiggondolni mindenkinek saját magának is ép ésszel is, hogy vajon mi-mit csinál... és vajon miért találnak ki mindig "jobb-és jobb" alternatívát, majd térnek vissza a hagyományos megoldásokhoz, majd megint vissza valami modern alternatívához... Az emberek többsége hiszékeny és ezért lehet eladni a sok vackot is. Szóval a véleményem nem is annyira a szódabikarbónát ellen szólt ( ha ez neked bejön és valószínűleg jobb választás ám, mint mondjuk valami aluminium származék), hanem, hogy tudatosan és ésszel... ( Ez esetben, Nálad mondhatnám hibátlan ), azonban a Lush féle 2700-as faszenes dezodor az tényleg ki(fordított) Káma Szútra!  ;D       

Nem elérhető Bönek

• Tag
« Válasz #162 Dátum: 2012. Július 27. - 19:22:09 »
... azonban a Lush féle 2700-as faszenes dezodor az tényleg ki(fordított) Káma Szútra!  ;D        

Az ilyen cégektől félnék bármit is megvenni. Milyen lehet a termék-támogatás!?  :o

Egyébként bármilyen használható / nem méregdrága megoldást elfogadnék a bomlásos szagok mérséklésére. Eddig csak kínlódtam a - főleg nyáron - közel "0" használati értékű dezodorokkal (reggel 20 perc a metróban és az ember úgy jön ki mint megpikkedt olajos hal összeturmixolva valami "világmárka"-illattal  ;D Legközelebb kipróbálom a Himalája sószappant, hátha...

Ui.:
Az aluminium sók - valószínűleg - káros voltáról eddíg nem is tudtam, csak most, hogy körbeolvasgattam egy kicsit a témában. Nehéz ügy, mert a kiváltására használt cink-oxidra is kezdenek hasonlókat írni (ez ráadásul a naptejek egyik alkotóeleme, ha jól értem), ezeken kívül meg lassan csak a legyező marad (ami persze abszolút bőrbarát  ;D

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #163 Dátum: 2012. Július 27. - 19:40:01 »
Itt van egy üzleti változat (ahol a Sodium Bicarbonate-ot valami jó képességű fordító porított faszénnek ferdítette, esetleg ez is Tótisz András volt? ;D
http://www.lush.hu/item/the-guv--ner-dezodoralo-hintoporaf

Hát pedig a powdered charcoal, az bizony porított szén, nemtom, miért hülyézed le rögtön az első összetevőnél megállva..
Amúgy a cink-oxidot babák is kapják a kis seggükre, ha kipirosodik, szerintem ilyen receptek a FoNo-ban is vannak.

Nem elérhető Bönek

• Tag
« Válasz #164 Dátum: 2012. Július 27. - 19:50:12 »
Hát pedig a powdered charcoal, az bizony porított szén, nemtom, miért hülyézed le rögtön az első összetevőnél megállva..
Amúgy a cink-oxidot babák is kapják a kis seggükre, ha kipirosodik, szerintem ilyen receptek a FoNo-ban is vannak.

Mea maxima culpa! Ezt alaposan elnéztem  :(

cink-oxid: igen és állítólag ez is rákot okozhat. Ahogy a háztartási anyagokat nézem: lassan mi nem...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici