Szerző Téma: Krémek, samponok, ápolás, ilyesmi...  (Megtekintve 212761 alkalommal)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re:Krémek, samponok, ápolás, ilyesmi...
« Válasz #165 Dátum: 2012. Július 27. - 19:59:57 »
A nyolcvanas években, amikor évente jött a külföldön élő nagynénikém, minden évben valami új rákparát hozott, egészen meglepő dolgokra gyúrtak rá már akkor is a magazinok. És persze most mi sem kutatási eredményekről beszélgetünk, hanem pletykákról.

Valószínűleg senkinek nem érdeke, hogy alaposan utánamenjen egy ilyen kérdésnek, meg persze pénz sincs rá. Aztán ha elég nagy a hiszti valamin, utánanéznek, de az eredmények már nem jelennek meg a nőklapjában, csak azt vesszük észre, hogy mondjuk nincs már formaldehid a pozdorjában, ftalát a pévécében meg hasonlók.

Amúgy az alumíniumot már évtizedek óta üldözik, de még nem sikerült elkapni : ) Úgy értem, egyértelmű bizonyíték nincs ellene, mondjuk nem is rákkal szokták gyanúsítani, hanem az Alzheimerrel.

Nem elérhető Bönek

• Tag
« Válasz #166 Dátum: 2012. Július 27. - 20:10:40 »
Rotbart: igen, ez így van; viszont valamilyen szinten érdemes odafigyelni. Pl. alumínium sót a többi szövettől eltérően szokatlan nagy mennyiségben találtak mellrákos daganatokban. Persze ez nem szükségszerűen annak a bizonyítéka, hogy az is okozta a daganatot, de azért a körülmények miatt felvetődött...

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #167 Dátum: 2012. Július 27. - 21:00:44 »
Bönek: Nekem is eddig az Old Spice ami működik, a himalája sószappan ott figyel a polcon... (Nem jött be) Ha nagyon elzsírosodik az arcbőröm (főleg homlok tájékon szokott néha), akkor lemosom vele, arra tök jó.

Ami ezt a mindenféle "rákparát" illeti, én részemről Ed álláspontjához vagyok közel...

Ami meg a kutatási eredményeket illeti. mindig be lehet bizonyítani bármit, és az ellenkezőjét is, csak attól függ az eredmény,hogy ki "pénzeli" a kutatókat... ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #168 Dátum: 2012. Július 31. - 16:12:02 »
Ma jártam a Dalan szappanok forrásaként bemutatott boltban a Jászain. Az árakra tekintettel háromfajta olívás szappant is hoztam: egyrészt a

linkelt pipereszappant (összetétel: sodium oleate, aqua, sodium chloride, stearic acid, perfume, hexyl cinnamal, citronellol, alpha isomethyl ionene, butylphenyl methylproprional, coumarin, limonene) 195 Ft, 150g link: http://www.dalan.com.tr/en/index.php?urun=MSADL150ANT0001 ,

egy kézműves tiszta olívaszappant (összetétel: sodium oleate, aqua, sodium chloride, perfume, citronellol, limonene, geraniol) 235 Ft, 200 g  link: http://www.dalan.com.tr/en/index.php?urun=MSADL200ANT0096 és

egy olíva/babérolaj (már ha a daphne oil/lauerl oil az babérolajat jelent) szappant (összetétel: sodium salts of of daphne oil (laurel oil), olive il fatty acids, aqua, sodium chloride) 220 Ft, 170g. Link: http://www.dalan.com.tr/en/index.php?urun=MSADL167DFN0001

Mindhárom jó testre és hajra is, a daphne állítólag még korpásodás/hajhullás ellen is jó. Majd kiderül. Remélem nem fognak zsírosodást csinálni...

Be fogok számolni.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető pintadam

• Törzstag
« Válasz #169 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 12:45:31 »
Tudnátok, valami jó, széles körben elterjedt (tehát dm-ben, rossmannban, tescoban, vagy olyan webshopokban ami veszprémi illetőségű, elérhető) szappant ajánlani?
Arctisztításhoz, illetve tusoláshoz keresnék külön külön tesztegyedeket. Az sem baj, ha nem kerül csilliárdokba :)
Vagy a fent említett kritérium erősen kizárn minden versenyzőt? :)

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #170 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 13:01:09 »
DM Alverde szappanok. Olcsó, jó, többféle ízben.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #171 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 13:02:39 »
Ízben??? Micsoda különc emberek járnak ide... Azt tudtam, hogy mosakodni lehet velük, de, ezek szerint Te nyalogatod is?   :fetreng:

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #172 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 13:17:15 »
Gondoltam, hogy lesz valaki, aki nem állja meg, hogy ne szóljon be... :crazy: Egyébként meg :sör:

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #173 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 13:18:45 »
Egyébként pár napja használjuk otthon a babérolaj alapú Dalan szappant, testre és hajra. Egyelőre remek, de a deo nekem azért kell mellé, Zsolbéval szemben.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #174 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 13:53:37 »
Gondoltam, hogy lesz valaki, aki nem állja meg, hogy ne szóljon be... :crazy: Egyébként meg :sör:

Gergő! ;D Tudom lehettem volna kicsit tapintatosabb is, de pont Tőled nem vártuk, hogy egy szappannak íze van! ;D  Ha nem Te írod, hanem mondjuk FBPeti, Malac, Salmo, Józsi (és még vagyunk egy páran akinek néha habzik a szája..  ;D), hidd el, ez fel sem tűnt volna!  :fetreng: Egyébként meg tényleg  :sör: 

Nem elérhető pintadam

• Törzstag
« Válasz #175 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 14:57:26 »
És esetleg valami jó antibakteriális szappany? :)

Nem elérhető pintadam

• Törzstag
« Válasz #176 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 11:30:27 »
Folyékonyban a Clarasept
és esetleg keményszappanként? A régi safeguard szappan megszűnt, vagy legalábbis itthon már nem forgalmazzák. Tudtok erről valamit? Esetleg betiltották az ilyenfajta szappanokat?

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #177 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 14:18:36 »
Én borotválkozás előtti arctisztításra a DM-ben kapható glicerin szappant használom. Három darabos kiszerelésben ~700-800.- forint közötti áron van. Mézes-kamillás, és olívás a választék. Nekem ez tökéletesen bevált.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #178 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 17:08:07 »
Tuti tipp: Baba szappan.

Nem elérhető pintadam

• Törzstag
« Válasz #179 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 19:24:02 »
Nem elsősorban borotválkozás előttre kellene, hanem mondjuk nap végére, hallottam pár külföldön élő ismerőstől, hogy nekik segített a pattanásokkal való harcban  :)
Babaszappan jó cucc, de nem szárít, nekem meg itt pont az kellene.
A covex (dalan termék) szappanok pl bolthelyen elérhetőek, de ahogy nézegetem a szállítás a termék árának többszöröse lenne :/

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici